Personligt hurtankervi -

Helt fantastiskt!

Hej, Kristina här!

Rapporterar i dag från Melodifestivalstaden Malmö! Vi kom hit i går förmiddags. Efter en trevlig övernattning hos Sara! Kamilla och Henric, goda vänner, bor här nere. Vi umgås nu hela helgen och finner på roliga saker.


I går när vi kom blev vi lite chockade. Storleken på rummet var inte alls vad vi räknat med. MYCKET större och väldigt mycket finare. än vi trott. Så går det när man tar in på lyxhotell, sa någon klok erson här nere. Ja tydligen! Helnöjda med både service och rum. Gigantiskt rum med kontorsdel, soff/mysdel, sovdel, stort badrum! Helt supergott alltså! På kvällen var vi på restaurangen Limegrass. Asiatisk mat. Vem sitter då inte där. Paul Tilly, mer känd som Ulf i ICA -reklamen. Lite roligt. Han är jätteliten...

I dag har vi varit på stan och shoppat. Pehr har köpt kläder till vårt bröllop. Vi har även lunchat och sett staden i övrigt. Kamilla och Henric är nu hemma hos sig och förbereder middagen till i kväll. Vi har handlat en liten överraskning till dem som de får i kväll. Älsklingen gav även mig en vääldigt fin present i dag, en desingerväska...Donna Karan! Den var helt fantastiskt snygg! Tack hjärtat!

Nu ska vi göra oss i ordning inför kvällen, Pehr skjorta och slips, jag klänning! Ha en fin kväll Sverige!!!

Första anhalt Trollhättan!

Goddag, Kristina här!

Lite lunchrast här på skolan! Gottgott! Har haft 3 timmars grammatikföreläsningar nu. Helt slut i huvudet men det är skoj faktiskt. Speciellt när man vet att snart är det helg (ingen skola i morgon) och vi ska göra något trevligt i helgen! Första stoppet i kväll blir hos Sara, hoppas på en trevlig kväll. I morgon, tidigt, åker jag och älsklingen vidare ner till Malmö och goda vänner. Vårt värdpar bor där så vi ska gå igenom det sista, shoppa lite i Malmö, gå ut och äta/ dricka gott, umgås helt enkelt. Dessutom mycket planering. Ska bli supertrevligt!

Hoppas bara att det är bättre väder neröver så att det inte blir några problem i trafiken men det ska nog gå bra.

Efter skolan sedan blir det hem och packa, stryka samt få med sig allt som ska med. Vi brukar ju glömma hälften minst. Ska göra ett tappert försök att komma i håg alla papper, kläder och annat som behövs. hihi

Ha en fin dag Sverige!

Åh så roligt!

Godafton Sverige, Krisitina här!

Ja du Sara, har tittat på OS trots att jag sa att jag inte skulle...allvarligt detta. Tror jag börjar bli sportintresserad :) Vilken härlig känsla med ett OS-guld till!!! Grattis Sverige!

Haft en så otroligt bra dag i dag. Testat frisyr, fått goda betyg på min lilla uppsats, fikat och lunchat med Anna. Så nu har jag och älsklingen ätit mat och är så trötta så trötta efter denna händelserika dag!

Se hela bilden

Sara, i morgon kommer vi igen! Kul att vi ses ofta i dessa dagar! Ha en fin kväll Sara och Sverige!


OS!

God förmiddag, Sara här!!

Ni som har följt med i denna blogg, har nog märkt Kristinas engangemang för os. Häromdagen så fick vi avbryta telefonsamtalet vi hade. Kristina skulle se på skidorna. Kan vi höras senare, skidorna börjar var hennes kommentar. Hallå!! Vad har hänt?? Detta med sport är ju inte din grej. Men, men Sverige behöver alla slags supportrar. Jag har allt sett lite på os med. Men att sitta uppe hela nätterna för det gör jag inte. Det är tur det går i repris på dagarna. Och det som är höjdpunkter visas flera gånger. Vi får hoppas på nån mer medalj innan os är slut.

Det jag har funderat på är varför finns det inte backhoppning för kvinnor??? Nån som vet?

Nä nu ska jag sätta mig och se på reprisen. Se det jag missade igår. Är så bra med att se på sport. Man behöver inte hänga med så bra. Kommentatorerna förklarar så bra. Och som Ellinor sa till mig häromdagen. Man behöver inte fundera på vem som är mördaren.

Kämpa på Sverige!!




 

"Du kom iallafall ur sängen"

Godmorgon, Kristina här!

Var uppe supertidigt i dag. Anledningen till det var att jag hade seminarium nu kl 9.00. När jag väl hittat vår sal, möter jag läraren. Han tittar fundersamt på mig och säger -"Ja, du kom i allafall upp ur sängen". Ja, svarade jag...
"Jag menar din grupp börjar ju 13.15 idag", sa han.

Ja, så nu får jag väl plugga eller nåt i många timmar här på skolan istället. Han hade ju rätt...jag kom ju i allafall upp ur sängen! Hihi. Ska träffa Anna för lunch sedan, det blir skoj och senare i dag ska vi gå till min frisör. Ska göra en provuppsättning inför bröllopet! Det ska bli superkul att se om min frisör förstår hur jag tänker mig håret. Har för säkerhets skull tagit med en rad bilder.

I går kväll vart det inget OS, det var ju så mycket annat bra att titta på samt saker att göra, så det blev inget. Tror inte det hinns med i kväll heller. Så sporten får klara sig utan mig i kväll. :) Går säkert jättebra ändå! :)

Ha en fin förmiddag så ses vi snart!

Curling??

Goddag, Kristina här!

Måste nästan klaga lite på OS...satt och kollade på curling i går kväll/natt. Helt otroliga regler. Jag fattade verkligen inte något av den sporten. Tacka vet jag skidor. Där ska man framåt och inte något annat.

Nej jag trodde att man skulle hamna så nära boet som möjligt. Det skulle man...ibland. Sen skulle man ju få poäng också pch det verkade man få helt spontant utan någon logik. Det enda var att Sverige inte fick många...poäng alltså. Efter detta så började man sopa undan varandras stenar...motståndaren började sopa undan för en...herregud vad rörigt. Allt detta var förståss efter reglerna (eftersom det är OS finns det ju inte någon anledning att tvival) men ojoj vad rörigt!

        

Så för att reda ut detta så hittade jag reglerna för Curling:


Curling är en lagsport där de tävlande turas om att skjuta iväg en handtagsförsedd granitsten mot en måltavla målad på isen, kallad boet. Boet är 12 fot (cirka 3,6 meter) i diameter. Två andra spelare i laget sopar framför stenen med kvastar och lagets fjärde medlem, kallad skipper eller lagkapten, står vid boet och vägleder de andra.

Lagkaptenen läser isen, lägger upp taktiken för laget och ger ofta även instruktioner för sopningen. Med sopningen påverkas stenens friktion mot isen och därigenom hur långt stenen glider och hur kraftigt den vrider sig eller curlar. Vanliga uppgifter i curling är att lägga in en sten i boet, lägga upp en gard som hinder för andra stenar, slå ut en liggande sten eller att vicka genom att träffa en liggande sten så att slagstenens bana ändras. Varje lagmedlem har två stenar. Det är alltså 8 stenar per lag eller totalt 16 stenar som spelas i varje omgång.


Poäng räknas för varje sten i boet som ligger närmare centrum, tee, än motståndarens bästa sten efter avslutad spelomgång. En match omfattar vanligen åtta eller tio spelomgångar. Om matchen därefter är oavgjord spelas vanligen en extraomgång.

Ja inte vet jag om det klarnade något men det är väl bara att se sporten igen nu när man kan reglerna haha


Tydligen är det en gammal sport i allafall denna bild ovan är från tidigt 1900-tal. Inte illa!

I kväll är det förhoppningsvis lite skidor man kan kolla på. Då vet man målet i sporten iallafall.

Nu är det nog dags att starta med middagen. Har pluggat hela dagen så nu vill magen ha mat. Är lite inne på att göra min älsklings favoritmat men vi får se vad som finns i kylskåpet...kanske blir en annan dag. Mat blir det i vilket fall som helst!!

Ha en fin eftermiddag Sverige!

Ett avslöjande!

Godafton, Kristina här!

Ja jag vet inte hur jag ska börja i kväll. Det är en sak jag vill avslöja...men jag vet inte hur jag ska börja...
I dag har det nämnligen skett...jag har stekt pannkakor!! Ja det har jag faktiskt inte gjort förut i allafall inte från grunden. Det är ju inte så svårt säger alla...men det är det ju om man inte vet till 100% vad som är i...men nu vet jag och nu har jag gjort det! Man lär sig något nytt varje dag! hihi

Recept:
2½ dl mjöl
6 dl mjölk
salt
3 ägg                                
                                                                                              

Ja det var det hela! Självklart vispas ju detta ihop också. :) Härligt att lära sig ny saker :)
Tillslut såg det nästan ut som på bilden här bredvid. Jag kunde till och med vända i stekpannan. Lite stolt faktiskt! Sara och jag, har haft långa samtal om pannkakor i dag, och det kändes skönt att kunna avsluta dagen med lite äkta matglädje!

Sverige vann just nu också SILVER i skidstafett (hoppas att det heter så) :) Heja Sverige!

Sov nu så gott och glöm inte att det aldrig för sent att lära sig nåt nytt!

Hej mitt vinterland!

Godmorgon, Kristina här!

Gick upp 8.00 i morse, konstaterade snabbt att det...snöade! Dessutom snöade det väldigt mycket! Beslutade snabbt att plugga hemma idag. Har ju möjlighet till det så varför inte. Inte värt att åka in till skolan för två timmar. Så i dag blir det grammatik för hela slanten och säkert lite OS i mina pauser! hihi

I eftermiddag ska jag träffa Caroline och det ska bli jätteskoj. Hoppas bara att snöfallet har lagt sig innan dess men det är ju senare i eftermiddag det. Nu ska jag sätta på lite kaffe och frukost! Mums, toppen!



Ha en fin dag Sverige! Kör och gå försiktigt i dag!

Vad spännande!

Godafton, Krisitna här!

Oj vad spännande det var på os igår! Två medaljer! Ett guld och ett brons! herregud vad vi är bra!!!!
Skönt att Sara kom hem och helskinnad tillbaka från jobbet! Man ska absolut vara försiktig med att lifta...vi är rädda om dig Sara!



I dag har jag och älsklingen fixat lite inför den stora händelsen i mars (ej vasaloppet) och det känns skönt att nästan allt är klart! Nu ska det bli fika och jag är så spänd av förväntan. Vad blir det tro!? Älsklingen fixar och jag softar i dag. Härligt härligt!

Ha en fin eftermiddag!

Snökaos!!

God kväll, Sara här!

Får börja att gratulera mamma på sin stora dag. Hoppas det blir en toppendag.

Själv har jag jobbat. Och ni som bor i västra sverige vet hur mycket snö som kommit ner. Det kan inte nån ha missat. Själv mötte jag tidningsbudet i morse. Han kom med tidningarna i pulka. Tidningen hann jag inte läsa. Det hade nog varit smart. Dagens rubrik var STANNA HEMMA! Hade jag läst tidningen hade jag genast gjort detta. Men jag pulsade godtroget ut till min bil. Och jag trodde jag kunde lita på min terrängbil. Får inse att det inte är en terrängbil. Jag hade kört 10 meter på tio minuter. Fick då sladda tillbaka min bil som givetvis fastnade halvägs in på min parkeringsplats. Lämnade bilen där. Fick då se en granne jag aldrig har sett förrut. Var lite fräck och frågade vart han skulle. Han skulle inte åt mitt håll, men jag frågade ändå om han ville köra mig till jobbet.
Han var då snäll och ställde upp på detta. Det var då tanken kom när jag satt i hans bil, att jag känner ju inte karln. Är han pålitlig och kör mig dit jag frågat om? Ingen vet heller att jag är ute och åker med denna karl kl 7 på morgonen. Men, men han körde mig snällt dit jag ville. Vi hade ett litet bilstopp på 45:an där han skulle ut och skrapa rutan. Det frös is på rutan så han såg inget. Kom till jobbet lite i chock. Vad hade jag gjort? Liftat?? Man har ju hört att man inte får följa med okända människor. Ja,ja det var en krissituation. Ville inte gå 6km i detta väder och bussarna var intällda.

Men nu har jag skottat min parkering och fått loss min bil. Och det var en trevlig grannsämja. Var många trevliga grannar jag pratade med och vi hjälptes åt att få bilarna dit de skulle.
Hoppas det inte blir dessa problem i morgon.

Ha en bra kväll Sverige i snöyran!    





Grattis Svärmor!

Godafton, Kristina här!

Snöstorm, shopping och middag på stan! Ja så har större delen av dagen sett ut här! Just nu så sitter vi och kollar på OS lite grand, hoppas hockeyn snart är slut. Tycker inte det är så kul att titta på det. Har kommit fram till att skidor är roligt att titta på. Till och med skidskytte är kul och spännande!

I kväll blir det en tur till Svärmor, hon fyller år! Så vi ska försöka överraska henne så gott vi kan! hihi



Från SARA, KRISTINA OCH PEHR!

Ha en trevlig lördagskväll och glöm inte melodifestivalen Sverige!


Grattis Svärmor!

Godafton, Kristina här!

Snöstorm, shopping och middag på stan! Ja så har större delen av dagen sett ut här! Just nu så sitter vi och kollar på OS lite grand, hoppas hockeyn snart är slut. Tycker inte det är så kul att titta på det. Har kommit fram till att skidor är roligt att titta på. Till och med skidskytte är kul och spännande!

I kväll blir det en tur till Svärmor, hon fyller år! Så vi ska försöka överraska henne så gott vi kan! hihi



Från SARA, KRISTINA OCH PEHR!

Ha en trevlig lördagskväll och glöm inte melodifestivalen Sverige!


Fredag!

Trevlig fredagskväll till alla!
Hoppas att ni får en underbar kväll!

Hörs under helgen!




Kram!!


Snön faller, vita stora flingor!

Godmorgon, Kristina här!

Ojojo, vad det snöar! Helt otroligt! Alla ni som ska ut på vägen, ta det försiktigt! När jag och älsklingen åkte hem i gårkväll, tog det inte lång tid innan vi fick stanna och försöka hjälpa upp en tjej som kört i diket. Det snöade helt otroligt mycket. Pehr sprang ut, som den hjälte han är, och försökte dra upp bilen med vår bil. Svårt uppdrag när det är så halt att man nästan själv ramlar. Usch vad det snöade!



Väl hemma så blev det faktiskt lite OS, vi kollade på skidskytte. Den sporten tycker jag om faktiskt. Lite kul att se om de träffar osv. Tror det var två norrmän i toppen som vann eller har jag fel? Somnade till...

Ska faktiskt in till stan i dag och lämna in en tenta men det tar emot i detta väder. Hoppas att det är plogat ordentligt!

Sara, kör försiktigt till och från jobbet! Vi hörs senare!

Sverige, ladda nu för fredagsmys!


Snart är det fredagsmys...!

Goddag, Kristina här!

Åh vad skönt, det är snart fredag! Denna vecka har varit stressig och väldigt betungande. Så denna fredag är väldigt välkommen!

Har precis kommit hem, lite mat i magen, lite slappa i soffan och sedan är det dags för kvällens övningar. Ska klippa och färga i kväll! Åh min absolut bästa avkoppling faktiskt. Kul när folk blir nöjda också! hihi

I kväll blir det säkert lite mer OS. Har ingen aning om vilka sporter som är på g i kväll och vet inte om någon svensk tävlar. Det ger sig! Ska försöka att ta detta med sport steg för steg. Vem vet, jag kanske hamnar i OS-träsket fortare än jag anar.

Önskar er en trevlig eftermiddag!

Gör något kul Sverige och ladda för helgen!

Jag försöker...verkligen!


Godafton, Kristina här!

Jag försöker...verkligen förstå tjusningen med OS. Jag finner mig själv sittandes och titta på dessa sändningar från Vancouver! Klart att det är lite spännande när det är svenskar med och slåss om medaljerna. Utöver detta så är det lite långtråkigt med alla olika deltävlingar som sedan leder till en final, som någon vinner och resten förlorar! På något sätt känns det som om man vill ha tillbaka dagisreglerna. Alla får medalj och alla vinner! Som i alla sporter/tävlingar, så förstår jag ju att det måste finnas vinnare och förlorare, annars ingen spänning!

I helgen hos Sara såg vi en sport där många ur samma och olika lag, åkte skridskor. De åkte runt runt och sedan byttes de av genom att de buttade igång varandra liksom. Helsnurrig tävling det där. Kommer inte i håg alls vad den hette. Vet någon så skriv gärna till mig! 

Av alla OS grenar toro jag att jag gillar de sporter jag känner igen. Störtlopp, slalom, skidskytte bla. I dessa grenar vet man vad de ska göra och hur det går till. Det gillar jag. Kan även sträcka mig till att erkänna att konståkning är skoj.

Nu ska nog kudden nattas! Godnatt Sverige, var ni än befinner er!



Då var man klar + lite ögongodis!

Goddag igen, Kristina här!

Då var man klar med två veckors inlämningsuppgifter!! Gott, gott!

Har även haft kontakt med Caroline i dag, en god vän, och vi har bestämt oss för en fika till veckan. Ska bli jättekul att ses. Det var ett tag sen men jobb och annat kommer ju i vägen för det mesta. När man nu pluggar så har man lite mer flexibla tider och det är lättare att träffas på fritiden. Ser fram emot detta mycket gumman!

Har faktiskt även hunnit med att se en liten såpa idag. Nästan pinsamt att berätta vad det var för någon men nu kommer det...Glamour! Herregud, det var så länge sen jag såg det men det är så lite som hänt. Det som ändå har hänt är ju väldigt lätt att hinna i kapp. Lätt med sådana program att snabbt komma in i handlingen. Helt sjukt hur lite som blir gjort i ett avsnitt. I dag så berättade Owen för Jackie att han kommit på att han älskar henne över allt annat. Sedan var det i stort sett bara en scen till och naturligtvis nästan 10 minuters reklam. Haha ja det är finfin avkoppling från plugg i allafall.

Undrar när Sara slutar i dag...tror det var tolv men jag har som sagt inte något vidare minne. Har för mig det. Får ringa och kolla detta senare.

Sitter och surfar just nu och ser väldigt mycket snyggt som jag vill köpa men det får bli en annan gång det. Man kan ju alltid window-shopping :)
Our Braid PurseDetta tycker jag var en fin väska från Friis&Co
KittilaDe här stilrena halsbanden från Dyrberg&Kern var helt i min stil

Gillade även denna våriga tunika från Soaked in luxary

Nej det var allt ögongodis för idag! Hihi men det är väldig kul att surfa runt och få lite inspiration!
Ha en bra eftermiddag Sverige!

Goodmorning, vilken fördel att vara kvinna!

Godmorgon/förmiddag, Krisitina här!

I morse var jag verkligen uppe med tuppen! Började att skriva rent hemtentan och efter lunch ska jag skriva rent uppsatsen. Slit och släp...hihi

Men nu väntar en välförtjänt lunchrast! har inte bestämt vilken typ av mat det ska bli ännu men det lutar åt vårrullar. Gott, gott!

Sara och jag pratade i går om vilka fördelar man egentligen har som kvinna! Vi kom faktiskt på några stycken:

1. Man kan oftast göra flera saker samtidigt
2. Man är inte sämre kvinna utan att man kan ändra sig, det får man göra
3. Vi kan gråta och på det viset slippa saker vi inte vill göra...
4. Vi har även lättare att få en taxi
5. Åldersgränser är ofta till kvinnors fördel på uteställen
6. Vi slipper bära tungt om en man finns i närheten
7. Kvinnor har styrkor som fascinerar män

Ja detta var några nya och några vi pratade om i går. Tvärr har jag lite dåligt minne sent på kvällen så Sara får fylla i om hon tycker jag glömt något (vilket jag säkert gjort)

Ofta är det väldigt skönt att vara kvinna, men några gånger önskar jag att jag kunde tänka som männen gör. Tror det skulle underlätta att inte alltid analysera allt. För män är ofta saker svart eller vitt och så önskar jag att jag själv kunde tänka i bland. Tror det skulle vara mindre tidskrävande och man skulle defenitivt få mycket tid lver till annat! Men det är den enda nackdelen om man nu ska nämna en sådan, med att vara kvinna :)

Kommer ni på fler fördelar så berätta gärna om dem!

Ha en fin dag Sverige!





 


Åh...gott!

Godeftermiddag, Kristina här!

Tror jag är ganska klar nu. I morgon blir det redigera allt och skriva ut. Tar nog hela dagen det också. Nu blir det nog en rolig sak i kväll, STÄDNING! Det enda som gör städningen lite roligare, förutom det faktum att det blir rent, är alla roliga rengöringsmedel. Testar gärna lite olika för att kolla vilket som är bäst. Tur att man har ÖB ganska nära så att man kan köpa dessa olika varianter till ett billigare pris.

                                                                                                
Det finns flera olika märken som jag gillar faktiskt:
 den är ganska bra i ex badrum
                                             Ajax är nog ett favoritmärke!
Nu låter det säkert som att jag är världens expert på detta område. Jag är bra på andra saker men städning är tråkigt och speciellt plocka undan är svårt. Men man måste ju ha små utmaningar i livet och jag kommer bli bättre på städning! Det kan jag lova!

   Lite likt mig men jag hade nog valt ngot rosa runt huvudet istället hihi

Ha en fin kväll Sverige! Städa lugnt!
 

Snön faller vit igen!

Goddag, Kristina här!

En liten paus i skrivandet. Skriver en liten uppsats på engelska om matsmältning. Även hur stress påverkar matsmältningen som leder i många fall till viktökning.

Detta fenomen tror jag skarpt på. Har vi inte alla känt att kläderna sitter lite bättre på semestern, och att den uppsvullna känsla inte riktigt infinner sig när vi är lediga? Jag tror många känner igen sig i detta. Men det roliga är att det faktiskt är helt normalt faktiskt. Ska inte tråka ut er med fakta men processerna som sker i kroppen binder slutligen det salt som blir över i kroppen och detta gör att man får en viktökning. Väldigt enkelt förklarat. Detta sker ju i många många led. 

Snart blir det lite lunch och i dag blir det lasange! Hemmagjord den också faktskt. Börjar bli lite haj på mat tror jag, men det är kul när man har tid och framför allt orkar.


Ha en fin eftermiddag Sverige, syns snart igen! 

Första gången i år

Godafton, Kristina här!

Japp det lilla testet på uttal gick lysande! Nu gäller det bara att forsätta så! hihi Jätteskönt!

En annan sak som är jätte skönt, årets första promenad! Fick ett litet ryck här i kväll. Älsklingen och jag gick ut på promenad. Jag gick en halvtimme och Pehr en timme! Man får ju inte ta ut sig det första man gör! hihi Ska försöka att gå ut lite mer ofta nu...i allafall en gång till denna vecka om det hinns med. Ganska fullspäckat just nu. En känsla jag har som faktiskt stämmer!

Så ikväll blir det bara till att slappa och lite god mat. Har även fått ett litet uppdrag från svärmor men det har jag delegerat till Pehr! :) Så först nu blir det plättar med sylt och grädde, sedan kan det nog bli en god kaffelatte och en bit hemmagjord chokladkaka! Till detta serveras ett avsnitt av "Simon&Thomas"!

Så här ser kvällen ut i rebusform:

Se hela bilden+ + ++

Så ha nu en trevlig kväll Sverige! Skicka gärna någon rolig rebus till oss!

KRAM


Godmorgon i ottan!

Hej, Kristina här!

Ja då var det måndag och nya tag inför veckan. Kommer att bli mycket mycket plugg denna veckan faktiskt. Det får gå bra! Har varit hos Sara som bekant i helgen, mycket trevligt! Gott att komma ut lite och umgås med Sara också. Förvisso pratar vi i telefon minst tre ggr om dagen i genomsnitt. Men det är kul att träffas live också!

Sitter just nu på skolan efter ca 4 timmars föreläsning. Trodde vi började kl 10 i dag men vi började visst 8. Ofattbart tidigt! hihi Kom i allafall i väg till slut efter många om och men. :)

Om en halvtimme ska jag på ett litet test. Vi ska en och en till vår lärar och göra ett uttalstest i engelskan. Ska bli spännande att se vad han tycker om mitt uttal. Vi får se...är lite nervös faktiskt...

Sedan bär det av till IKEA. Ska träffa min älskling där så får vi se om vi hittar något roligt. Man kommer ju nästan alltid ut med något därifrån, oavsett om det är ljus eller servetter. Några gånger har det även blivit större ting!

Hoppas att ni får en riktigt trevlig måndag så ses vi snart här igen!


Os(s)

God dag, Sara och Kristina här!!

Nu har vi umgåtts 22 timmar och 31 minuter. Några av dessa timmar sov vi givetvis med. Vad har vi hunnit med? Började med ett besök på Willys. Där köpte Krisitna rump salva för barn. Rekommenderas även för vuxnas torra händer. Jätte bra. Köpte även lite godis för kvällens melodifestival. När vi kom hem från detta blev det singstar. Grannen har nog läst våran blogg för han började genast att slipa. Sedan blev det ett besök på grekisk restaurang. Mycket god mat. Avslutade middagen med efterrätt på Mc Donalds. Sedan hem för att se på melodifestivalen. Tittade även på skidskytte, där vi hade hoppats på medaljer. Men vi får kämpa vidare med det.

 Idag har Kristina stylat mig i håret. Blev både färg och klippning. Nu är man chokladbrun. Nu väntar lite fika på stan.

Ha en bra allahjärtansdag!


Kul med besök!

God eftermiddag, Sara här!

Sitter här och väntar på att få träffa Pehr och Kristina. Ska bli kul att få träffa dem. Var några veckor sedan. Ska fråga ut Pehr om sin kväll igår. Han verkade ha haft skoj, när jag pratade lite snabbt med honom i telefon. Själv hade jag och några vänner lite fruhippa för Sara igår. (så går det när man gifter sig i hemlighet) Men det var så kul och väldigt trevligt. Längesedan jag skrattde så mycket. Vi var och tittade på Grottmannen. Handlade om manligt och kvinnligt i olika situationer. Och det var så bra. 

Ikväll blir det middag på stan, melodifestivalen och sedan ska vi terra mina grannar med singstar. Måste ge igen efter allt borrande de har hållit på med. Hämnden är ljuv......

Sverige, ha det gott.

Och ni som kämpar i os. Fixa medaljerna nu.....

hihi...

Godkväll Kristina här!

Ja då var det fredags kväll och fredagsmys! Har fått världens vackraste rosor av min blivande man i dag! Han är helt underbar! Han tror att vi ska fira alla-hjärtans dag i kväll! Men han har fel....


Till saken hör att jag har försökt få min älskling dit jag vill idag och det har inte varit lätt. För det första så ville jag gärna att han skulle komma hem i från träningen senast 15.30. Han kom 16.15 men det var lugnt. (hihi). Sedan var det ett stort projekt att få honom att byta om till jeans och tröja. Till saken hör att han brukar tippa med sina vänner vid 18 tiden på fredagar. Denna fredag är lite speciell...han är nu på väg på sin Svensexa!!! Fast han har inte någon aning överhuvudtaget!!!

Det var därför jag ville att han skulle komma hem i tid för att få lite mat i magen innan 18.00 och det var därför jag ville att han skulle ha på sig något annat än räddningstjänstens underställ. Så när han för ett ögonblick la ifrån sig dessa kläder, var jag snabbt där och la dem i tvättmaskinen! Hihi Han frågade - vart blev mina kläder av? Jo, sa jag, jag var tvungen att tvätta dem. Han gillade läget och sen fick jag som jag ville. Jeans och tröja...Lite komplicerat utan att avslöja något men det gick!!

Så nu ska jag packa lite saker vi ska ha med oss till Sara i morgon, jag upprepar: Singstar, sax&kam, sen tror jag inte det var nåt mer. Du får gärna smsa sen Sara om du tycker jag glömt något!

singstar sax och kam

Hoppas att min älskling får en riktigt rolig kväll tillsammans med vänner! Så kul att de ställer upp. Jag vet att han kommer att uppskatta det jättemycket! Lars är bra på att organisera saker och ting!

Ha ett riktigt fint fredagsmys mina vänner!!
                                                                                                 


Fantasi eller verklighet!

Goddag igen, Kristina här!

Har tagit en liten paus i pluggandet. Håller på att lära mig att skriva Essay (uppsats) på engelska. Mycket ska vara med i den och mycket får inte vara med. Till nästa fredag så ska vi ha skrivt en om ett ämne vi själv väljer. Jag som har så dålig fantasi hihi nej då det är svårare att begränsa sig faktiskt.

Tänkte på det här med fantasi. Hur vet man vad som är lagomt att ha och när har man för mycket. Vad är fantasi egentligen och kan man ha noll fantasi verkligen?
 
Fantasi är en önsketanke på hur man skulle vilja att en situation såg ut. En fantasi är en situation som föreställs av en individ eller grupp, som ej överensstämmer med det verkliga, utan beskriver önskemål och mål hos skaparen. Fantasier involverar oftast situationer som är omöjliga, exempelvis magiska krafter, eller ytterst otroliga.

Hmmm...ja då skulle jag isåfall vilja att min uppsats fick högsta betyg. Skulle också vilja att läraren inför hela gruppen berättade att min uppsats var klart bäst och hade bäst upplägg. Även att mina klasskamrater trodde att jag hade övernaturliga krafter eftersom jag skrivit en felfri uppsats om ett ämne som inte finns...än.

Haha ja så har vi förstått fantasier och att det inte alltid blir så. Men det är häftigt att tänka att så kan det bli...i fantasin iallafall. hihi

Nu ska jag göra lite middag till mig och älsklingen! Hörses senare! Kram Sverige! Glöm inte...det är fredagsmys i kväll!


(källa:wikipedia.org.)


Godförmiddag!

Godförmiddag, Kristina här!

I dag vart det lite sovmorgon faktiskt. Helt slut efter allt pluggande i går. Ska ta nya tag i dag för att slippa i helgen. Vi ska besöka Sara, jag och älsklingen! Det ska bli jättekul. Lovade att jag skulle komma i håg att ta med mig Singstar till Sara. Det ska jag inte glömma...lovar. Ska inte glömma något annat heller. Jag lovar!

Nu ska jag sätta i gång och plugga och sen blir det lite matlagning!

Hörs senare Sverige!

Det funkade faktiskt!

Godafton, Kristina här!

Måste säga att mitt inlägg om stress förut gjorde susen! Försökte tänka att det enbart var jag som bestämde om jag var stressad eller inte. Tog en kopp kaffe och började plugga. Helt plötsligt var klockan halv åtta och jag hade fått mycket mer gjort än jag någonsin trott! Nu är det bara en uppgift kvar men det tar jag i morgon! Åhhh känns så skönt!!!

Så nu har jag satt mig i soffan och ätit lite gott. Väntar på programmet Made in Sweden. Missade det förra veckan. Allt med musik gillar ju jag. Sen hoppas jag Sara kommer hem från jobbet så att vi kan uppdatera varandra om dagens händelser. Just det, jag ska lägga mig en liten stund på spikmattan också. Fick ju en av mina svärföräldrar i julklapp. Älskar att ligga på den, så avslappnande. Det fungerar faktiskt. I allafall på mig.

Så här ser den ut. Sara fick en likadan i lila.

Ett litet sött/roligt skämt: 

- Pappa, måste man tänka när man kör bil?
- Javisst, min lille vän, det måste man.
- Är det därför du kör så långsamt.

och en till:

Barnet till sin mor:
- Mamma mamma, jag har hittat en falsk hundralapp!
- Hur vet du det?
- Det är tre nollor efter ettan?

Ha en bra kväll Sverige!


Stressad eller inte?

Godeftermiddag, Kristina här!

Ja som jag skrev förut är det lite stressigt i dag. Varit på skolan, hem och försöka göra lite uppgifter på hemtentan. Slutligen tänkte jag varva ner lite i kväll med tv och lite godis faktiskt. Älsklingen är inte hemma i kväll så jag roar med med tv och godis! Känns gott efter en stressig dag. Säger jag nu, fast jag inte alls är klar för nedvarvning. :)

Funderat på detta med stress i dag. När är man stressad, hur visar sig det och vad kan man göra åt det?


Det allra viktigaste att tänka på är att varje människa upplever stress på olika sätt, därför skiljer sig symtomen också åt. Det flesta som känner sig stressade brukar märka som första signal att de sover dåligt eller är ledsna. Men som sagt, det är individuellt.

Andra symtom kan vara att man känner en trötthet som inte går att vila bort, man känner sig rastlös och har svårt att koppla av och varva ner. Man kan även känna sig irriterad, olustig, orolig, rädd, ledsen eller få ångest när man blir stressad.

Ett annat vanligt symptom som dessutom är lätt att se förbi är huvudvärk och stelhet och smärta i kroppen. Lätt att tro att dessa åkommor beror på andra saker än stress.

Dessa signaler är väldigt viktiga att ta på allvar när de visar sig. Framförallt om det visar sig oftare än normalt.

Detta var alltså olika stressymtom enligt : www.stressad.se


Hur ska man då hantera detta?

Oavsett hur man än reagerar på stress ska man komma ihåg att det grundläggande vid stresshantering är att man helt enkelt ska inse att stressen inte orsakas av problemen i sig. Det är attityden man har, tolkningen man gör av vad som sker som är svaret på frågan om man blir stressad eller inte. Antingen får man förändra situationen eller så får man ändra sin inställning till den. ( www.stressad.se )

Tycker det som sägs här är viktigt att komma i håg. Summasumarum är vi bara så stressade vi tror att vi är. Egentligen kanske vi inte är stressade alls. Lite stressad ska man ju i vårt samhälle alltid vara för att på något sätt vara normal. Tror dock att det ligger mycket i det sätt man ser på saker och ting. Jag ska börja jobba med det redan nu. Egentligen behöver jag inte vara stressad över tentan. Ha faktiskt många dagar till på mig (hade varit skönt att bli klar bara) Behöver faktiskt inte byta sängkläder i dag, kan göra det i morgon. Så egentligen när jag tänker efter så har jag stenkoll och behöver inte vara stressad! Tänk om det vore så här lätt att tänka om. Faktum är att det känns redan lite mer avslappnat och jag ska nu ta tag i övningarna med lugn och harmoni!

Ha en fin eftermiddag Sverige, stressa inte ni behöver inte det eller? Tänk på hur ni kan tänka om...

                                                            






har inte glömt er....

Hej, Kristina här!

Varken jag eller Sara har glömt bort er kära läsare. Bara otroligt stressigt i dag. Skriver i eftermiddag/kväll! Ha det gott tills dess!!

Kram Sverige!

Smurfar!

God eftermiddag, Sara här!

Då har jag frisknat till ifrån min förkylning. Men visst, små snuvig är jag. Men det kommer jag väl vara till midsommar eller nåt...

Häromdagen satt jag och Kristina och diskuterade smurfar. De kommer ni väl ihåg. De små blå varelserna som endast är tre äpplen höga. Iallafall var det i slutet av 1950 talet som smurfarna skapades av belgaren Peyo. Och de är tydligen populära igen. Ja, hur många av oss har inte gått runt och sjungit saft, saft hallonsaft......
Den kan man ju fortfarande
.

Jag hade allt några smurfar.Jag tror att mina smurfar ligger kvar på vinden hos mina föräldrar.
 Bla hade jag denna smurf. Cykelsmurfen tror jag den hette. Hade inget smurfhus, men de fick bo i dockskåpet. Ingen dålig villa det för smurfarna....

Vad hade ni för några smurfar???

Sverige, smurfa på!

God morgon!

Godmorgon, Kristina här!

Ja då sitter man här och ska ta tag i en hemtenta i dag! Ska bara dricka lite kaffe och äta frukost först. Funderade på vad en morgon var egentligen. Man vet ju att det är det fösta på dagen men hur beskrivs det?

En dimmig morgon i Australien.

Morgon kallas tiden omkring soluppgången då dagens verksamhet inleds. Tidsmässigt menas med morgon ca klockan 04:00–09:00. Efter morgonen tar förmiddagen vid.

Morgon är även den tidsperiod som följer efter att en individ har vaknat efter en längre period av sömn, oavsett vilken tid på dygnet detta inträffar. Under denna delen av dagen ägnar man sig oftast åt förberedelser inför dagens kommande aktiviteter, till exempel äter man ofta frukost, tvättar sig och tar på sig kläder.

Morgonen är förenad med en belastningstopp vad gäller både kommunikationer och strömförbrukning då så många förflyttar sig under samma tidsrymd och så mycken verksamhet startar samtidigt, till exempel skola och många arbetsplatser.

Vill önska er en god morgon och en bra dag!

Kör hårt i dag Sverige! Nya möjligheter!!!

(källa:wikepedia.org)


Bygglov...får jag lov?

Godafton, Kristina här!

Hoppas att ni haft en underbar eftermiddag/kväll. Själv har jag gått runt lite i affärer med en kompis och sen lite fika på det! Mums, toppen!

Nu väntar lite tvmys med älsklingen. Vi ska först se på Bygglov. Får se om Willy är lika hurtig i dag som på let's dance?? Från Bygglov till får jag lov är inte steget så långt egentligen. Allt handlar ju bara om att veta hur man ska utföra vissa moment. Ett och ett i turordning och sen sätta i hop det till antingen ett skåp eller en vals!

 eller


Ha en jättefin kväll Sverige!

Lite tisdagskul!

Goddag, Kristina här!

Som Sara i tidigre inlägg har tagit upp, så finns det många sk. "arga lappar" Hittade en sida om detta på nätet www.argalappen.se. Väldigt roligt! Tänkte bjuda på lite roliga bilder...


Det är läskigt hur lite folk tänker ibland
 Eftersom jag själv alltid strävar efter att ta det som står längst in i hyllorna i affärerna, så tyckte jag att denna var passande. Folk borde ju förstå att det är bättre och lättare att ta uppifrån iallfall i en stapel. Eller?

Med en anspråkslös livsinställning slipper man besvikelser Denna kille nöjer sig faktist med om han får tillbaka sin lunchlåda, även om den är tom. Burken är ju bra! Haha. Nej man ska inte ta mat i från varandra. Där går gränsen!

Måste säga att jag aldrig själv sett några lappar av denna sort. Kanske för att jag aldrig äter upp någon annas mat, köper Coca-cola på burk eller det faktum att jag inte använder vår tvättstuga. Ja jag vet inte men det måste ju bero på något eller hur?


Definitionen på  Denna tyckte jag var lite rolig. Frågan är om den inte får motsatt effekt? Om ni förstår vad jag menar. Många kanske blir frestade att rasta hunden PRECIS här bara därför att!

Ha nu en fin tisdagseftermiddag så hörs vi vidare! Kram Sverige och glöm inte le!

Skönt!

Godkväll, Kristina här!

Vill bara meddela att allt gick bra! Mamma är nu superfinklädd inför bröllopet! Oj så skönt som vi har slitit!! :) hihihi

Nu blir det vaniljbulle och lite avkoppling i soffan!

Ett litet roligt citat jag såg. "Kom alltid ihåg att skönhet kommer inifrån... inifrån flaskor, burkar och tuber. "
God natt Sverige!

Åhhh...klar!

Hej igen, Kristina här!

Då var provet klart. Beställt böcker har jag också gjort nu. Börjar ordna till sig detta sakta men säkert!
Provet var jättesvår och krångligt men jag tror jag fick till det. En del var läsförståelse på engelska så klart. Andra delen var ordförståelse typ 120 ord och vad de betyder...hmmm...lämnade in när jag var på väg att börja ändra. Det är ju det första man tänker på som oftast är rätt svar, eller hur?

Så snart ska jag bege mig ner emot city och träffa mamma. Ska som sagt se om vi hittar kläder till stundande bröllop. För en gångs skull är jag klar först av alla. Detta händer inte speciellt ofta hihi :) Har beställt klänning, fått klänning, den håller på att läggas upp just nu och skor är fixat också! Japp i bland är jag duktig! hihihi

I helgen ska vi besöka Sara och det ser vi fram emot allihop. Ska bli kul att träffa henne och sjunga lite singstar. Jag lovar att jag ska försöka att komma i håg att ta med playstation Sara. Men påminn mig gärna en extra gång. Det är mycket att komma i håg nu så små påminnelser är alltid välkommet. Fick en påminnelse från Maggan förut och svaret på det är att det är på g! Har satt Pehr på den uppgiften. Kul att få delegera lite jobb i bland. :)

Snart är det ju allahjärtans dag också. Min mosters man Gustaf har förmånen att fylla år på denna dag också. Inte helt fel dag att fylla på. Egentligen så är jag lite emot denna dag då det egentligen bara handlar om att bjuda ut på middagar och skicka kort, samt köpa gulliga nallar till sina nära och kära. Tycker dock att man kan ge en liten uppmärksamhet till vem som helst som man tycker om. Ett syskon, en käresta, föräldrar, en god vän. Alla förtjänar en liten tanke denna dag. Ha de dock tänkt att uppmärksamma min blivande man lite extra i år eftersom det är det sista året vi inte är gifta :) Men jag kan ju inte avslöja vad, då jag med säkerhet vet att han är en trogen läsare till denna blogg....men vi får se vad det blir. Nu tror ni säkert att jag skriver detta för att han också ska komma i håg och svaret på det är ju...Självklart :) Men du gör som du vill älskling! hihihi

Vem tror ni då åker ut ur lets dance på fredag? Själv tippar jag på Marcus Birro. Han hängde nog löst redan förra veckan. Tycker dock att han försöker bra med tanke på hans reumatism. Min favorit är ju Stefan Sauk och jag tror faktiskt att han kommer hänga kvar ganska länge. Claudia Galli är inte heller dålig. Hon tolkar allt väldigt bra tycker jag. tror nog att dessa hamnar någonstans i toppen. Vad tror ni?

Nej nu ska jag gå och pudra näsan samt bege mig mot city! ha en fin eftermiddag Sverige!


Måndag morgon...

Hej Kristina här!

Nu är det lunch på skolan och kl ett har jag en liten tenta. Är faktiskt jättenervös. Det är dessutom en tenta man inte kan förbereda sig på så det är ännu värre på något vis men det ska nog gå fint. Sen blir det i eftermiddag lite shopping med mamma. Vi ska återigen försöka hitta en klänning till henne inför bröllopet! Får se hur det går.

Hade världens stressigaste morgon, gick upp lite lite försent. När jag väl kom fram så fick jag verkligen leta länge efter parkering. Till slut hittade jag en liten liten ficka. Tur man har polo årsmodell 1993 så den fick plats...hoppas att det gick bra att stå där men det ger sig. Måste ju leva lite farligt i bland! Hihihihi

Hörs under dagen! Ha en fin dag tills dess Sverige!

Snabba penningar...

Godafton, Kristina här!

I dag har det varit en riktigt slapp och skön dag. Har varit hemma hos min mor och far,  vi har blivit ompysslade till max. Härligt! Efter det har jag och älsklingen haft lite söndagsmys i form av bio, "Snabba cash" samt Mc Donalds. Vi lyxade till det ordentligt! Väldigt bra film tycker jag. Har hört både bra och dåligt om denna men jag gillade den skarpt.

 

Är ju dessutom ett Joel Kinnaman-fan så det var inte svårt att gilla filmen. Han har också en grupp man kan gå med i på facebook om man vill.

I går kväll var det ju även melodifestivalen del 1. Känns svår och tugnt att det är många delar kvar...Herregud vilka dåliga låtar det fanns...redan! Någon skrev i dag på facebook att det är svårt att veta vad man känner när Dolph Lundgren hade bästa numret. Det säger ju en hel del.



Tyckte nog att Salem Al Fakirs låt var mysig och värdig vinnare. Har haft lite svårt för hans musik men blev glatt överraskad i går kväll. Keep on walking!



Nej nu ska jag ringa Sara! Ha en fin kväll Sverige!


lite mer ...

hej igen, Kristina här!

Ja då var vår kristallkrona på rätt plsts över matsalsbordet. Tack för borrhjälpen David! Nu ska min älskling dammsuga och jag bloggar. Kan man ha det bättre en lördagsförmiddag som denna...Nej faktiskt inte.

Måste även flika in att jag är väldigt nöjd med min nya foundation jag köpte i går. Den är otroligt skön och smidig på huden. Passar min hudton perfekt.
Clinique - Supermoisture MakeUp No. 06 Neutral (MF-N)Denna var det i från märket clinique. Rekommenderas till alla er som har lite torr hud.

Ha en fortsatt skön lördag. Kram på er Sverige!


Lördag morgon!

Godförmiddag, Kristina här!

För mig är det egentligen morgon. Kom inte upp ur sängen förrän alldeles nyss. Behövde nog sova ut en sväng. Älsklingen är och tippar med några kompisar, fika blir det nog också! Hoppas på storvinst i dag!

Själv tar jag det lugnt framför datorn, blir förmodligen en promenad med Kattis senare i eftermiddag. Skönt med lite frisk luft.

I kväll börjar ju även Meldoifestivalen om jag inte fått det om bakfoten. Så kul, så kul! Jag är en av dem som vågar stå för att jag följer detta program slaviskt. Det är inte många program under åren som jag missat.

Tycker det är jättekul att höra vilka låtar som ändå har potential. Sen vinner ju alltid (nästan) den som inte står sig utomlands så att säga. Vi måste tänka oss för hur vi röstar. Denna gång måste ju låten funka i ...NORGE! hihihi

Visserligen var det ju denna kille som vann i fjol 
Vet inte vilka som tävlar i kväll riktigt men vi ska väl kunna klå någon med fiol? Sverige, kom igen vi har ju haft Abba.

Jag hoppas på ett startfält med bra artister, bra arrangemang, och potentiella hits! Naturligtvis ska vi även ha en STOR godispåse!

Ha en fin dag Sverige!

Mat måste man ha!!!

Godkväll, Sara här!

Då har jag blivit lite bättre av min förkylning. Dock har jag ringt jobbet och sagt att jag blir hemma i helgen med. Man är fortfarande lite matt och tagen efter att ha haft feber. Men idag fick jag ta ett besök till affären. Och det blev jag helt slut på. Bara hitta bilen var ju ett projekt. Den var insnöad. Men,men sopade av bilen, skottade lite runt bilen, så man kommer ut. Efter det gjorde min förkylning mig påmind varför jag är hemma i helgen. Satt och hostade en kvart. Sedan full fart till affären.
Varför känner man sig så dum när man måste handla när man är sjukskriven?? Man smyger runt i affären för att man inte ska stöta på någon man känner. Men vem som helst fattar ju att man måste ju ha mat fast man går hemma och är sjuk. Men känslan känns fel. Man borde ju ligga under en filt hemma. Fast det gjorde jag när jag kom hem.

Ni som är krya ha super rolig fredag. Gör det ni känner för.
Här blir det soffan och fredagsmys med nässpray och pappersnäsdukar.

Sverige, ha det gott!

Torsdagskväll...

Godafton, Kristina här!

Vilken kväll torsdagskväll är! Nu har man hela helgen framför sig på bra avstånd. Ska bara göra klart morgondagen! Med denna känsla i kroppen kan inte mycket gå fel i morgon! :)

Har ni funderat på att det faktiskti inte är något bra på tv längre! Hur ska detta sluta? Visst är det skönt att varva ner någon timme till tv? Just nu visas Antikrundan...ett bra program men det är ju inte så piggt om man säger så. Älskar programmet (faktiskt) men är man inte riktigt pigg så kan man falla i sömn...tyvärr. Annars är det lite kul att se minerna på folk som tror att de har saker värda miljoner. Sedan får de reda på att om de hade haft två ljusstakar exempelvis så hade de varit värda mer... ca 100-200 kr...oj besvikelsen är då påtaglig i allra högsta grad! hihihi

Nu ska det bli lite mys i soffan med en kopp te. Detta är mitt nya favorit te.



Har i dag lärt mig att olika ord har helt olika betydelser beroende på var man lägger tyngdpunkten...i uttalet dvs. Detta görs ju på engelska men jag kan ta ett litet exempel på svenska...

sjuklapp - sjuk lapp

Det första betyder ju något i stil med att man, som barn oftast (förr iaf) lämnade ett sjukintyg till läraren att man varit sjuk eller liknande. Det andra betyder ju helt rätt och slätt en dålig eller sjuk högt-upp-i-sverige-bo, lapp.

Ett ganska konstigt exempel kanske men det är betydligt svårare på engelska men vansinnigt kul.

Ha en fin kväll Sverige!


Torsdag förmiddag....

Godförmiddag, Kristina här!

Sitter faktiskt och äter en frukt i skrivande stund. Det händer inte allför ofta:) har snart föreläsning igen!

Måste börja med att tacka för det otroligt fina stödet vi haft för vår blogg. I går nådde vi rekord i besökare. Väldigt roligt! Tack alla som läser!


Idag blir det nog en spännande föreläsning. Tror inte riktigt att jag har greppat vad den handlar om. En del av charmen att ta reda på det. Har hittat rätt i dag här på skolan i allfall det är ett stort framsteg. Även min älskling kom hit i dag och fikade. Väldigt mysigt. Förde tankarna till när vi träffades här för nästan 6 år sedan. Tänk att vi har kännt varandra så länge. Helt ofattbart! Det sjuka är att det känns som att det var förra året typ. Det är väl ett tecken på att man har haft roligt under resans gång och faktiskt inte tröttnat på varandra. Kommer speciellt i håg första gången vi skulle plugga i hop. Slutade med att vi hade pratat bort ca 3 timmar...på allt annat! Varken han eller jag gillade ju den kursen speciellt mycket. Lärde känna varandra rätt mycket redan då!


Snön håller ju fortfarande i sig och det är ju trevligt egentligen men det räcker nästan nu. Skulle vara härligt med vår och lite varmare temperaturer. Är inte alltid sugen på att ha varma tröjor och långkalsonger. Blev så sugen på klänningar i går när jag visade bilder här. Åh...rosa klänning och lätta skor på fötterna...mums!

Ska nog försöka att finna lite mat nu, frukten mättade inte så mycket! Hörs säkert senare! Ha en fin dag Sverige!


Rapport ifrån Trollhättan!

Godkväll, Sara här!

Ikväll blir det rapport ifrån Trollhättan. Själv har dragit på mig en jätte förkylning. Därför har jag inte orkat skriva. Är fortfarande inte fit for fight. Men det är sådana tider, så det är väl till att gilla läget. (Tur Krisitna har gett er något att läsa) Men det är skönt att slippa gå ut i denna snöyra. Ni som är ute och kör, ni får ta det försiktigt. Och ni som måste upp på taken och skotta av snön. Var försiktiga ifall taket brister. Hoppas det gick bra för min granne, som har fått uppleva detta.
Annars vill jag välkomna min nya granne på bottenvåningen. Men måste meddela honom att han inte behöver borra i väggarna i morgon. Är lite trött av att vakna kl 7  två dagar i rad av detta borrljud. 

Får samtidigt gratulera att Trollhättans stad som har gått 60 miljoner plus. Många har fått kämpat hårt och då ska vi bli bjudna på tårta. Läste detta i ttela idag. Tycker samtidigt att de ska ta reda på hur personalen mår efter alla omplaceringar m.m. som har varit. Vet att det är många som inte är helt nöjda med sina omplaceringar och tycker inte jobbet är särskilt roligt längre. Jag själv hade nog hellre sett att jag hade fått komma tillbaka till mitt gamla jobb. Skulle det ske så köper jag mig en egen tårta och firar.....


Ha en bra kväll Sverige, och var rädda om varandra.

 


Status rapport

Goddag, Kristna här!

Sitter återigen på KAU och har nu haft föreläsningar hela dagen. Väldigt intressant faktiskt. Har även gjort några inlämningsuppgifter till en av mina lärare. Hoppas att jag förstod allt jag var menad att göra. Det gick nog bra. Missade ju första veckan så jag har en del att ta igen.

Hittade, till min stora förvåning, faktiskt en skrivare som funkade idag. Mycket nöjd med det. Ha räven beställt böcker och ja fått mycket gjort.

I kväll ska jag och min älskling kolla runt lite i affärer och se om vi hittar något kul. Kanske kan det bli lite middag på byn så att säga. Först ska jag dock träffa en kompis och ta en fika. Ska bli väldigt roligt. En av de saker som är bäst med universitetet här, är att det finns många fik. De har även väldigt underbara bakverk. Gjorde faktiskt en chokladkaka i går. Nu tror ni säkert att jag är en fena på att baka men dessvärre. Hittade en kakmix på Konsum som det bara var att tillsätta vatten. Känslan av hembakat infann sig faktiskt ändå. Mycket mycket gott! Lite kladdkaka karaktär. Rekommenderas om man inte orkar eller vill blanda allt själv.
 Denna var det!

Är verkligen sugen på att shoppa idag. Min svärmor hade köpt alldeles underbara kläder i går. Även Maggan. De var sååå stiliga. Gunsan- klänningen var supersnygg, väskan lika så. Maggan- underbar färg, men allt klär ju en skönhet, jättestiligt!

Inte blir man sugen på vårkläder direkt när det är snöstorm ute men hittade lite snygga kläder online i går...

Vilatyckte denna var elegant och stilren
Selected femmegillade även denna, söt

Koola Anna denna var också gullig och i lite fräsh röd ton
LiseLotte Westerlundlilla svarta

Visst blir man lite sugen på att klä upp sig fint, kanske dansa lite och äta en god middag!
Det är ju snart allahjärtans-dag älskling! hihi

Vill även påpeka att det är inte jag på bilderna. Om det nu var någon som kände sig förvirrad! hihihi :)

Ha en fin dag Sverige och se upp för snöbollar!!


Från KAU

Goddag, Kristina här!

Nu sitter jag här på univeristetet. Lite förvirrad efter förmiddagens föreläsning. Kom på att det faktiskt var ett tag sedan jag pluggade här sist och att allt inte var där det brukade. Stor förvirring uppstod när jag såg att Akademibokhandeln inte fanns på campus. Den har tydligen flyttat in till stan. Får ta en tur dit när jag slutat. Sen hade jag inte något lösenord till datorn, mitt gamla funkade inte. It-killen fixade och sa att jag skulle slappna av för han kunde fixa allt med It. Skönt att någon vet vad de gör i allafall. Tack It-killen för hjälpen!

Läser nu engelska för att sen övergå på ekonomistudier igen. Helt fantastiskt att man kommer i håg lite iallafall. Man får verkligen koncentrera sig på föreläsningarna så att man inte tappar bort sig. Vanan av att höra det engelska språket kommer nog att infinna sig efter ett par dagar. Tror vi ska ha någon form av test i eftermiddag men är inte helt säker. Så himla mycket att hålla reda på idag...men jag fixar det!

Har även engagerat min älskling i lite frågor angående detta idag, och som vanligt hjälpte han till och styrde upp saker. Vad skulle jag göra utan dig älskling?

Så vi får nu se om jag kan få ordning på detta idag. Ska försöka att laga lite god middag i kväll och sen blir det nog slappa och skriva ut papper. (hittade inte skrivaren här) Den har också flyttats. Ja ni hör. Kanske ska jag finna en karta där allt står utmarkerat så att det går snabbare :)

Känns iallafall spännande och lite mer kreativt än vanligt och det är gott!!

Hoppas att du mår bättre Sara i dag. Ringer dig i afton och ser till dig lite. Krya på dig.

Sverige, i kväll ska det komma mer snö säger de. Hur mycket mer kan det egentligen komma??

Ha en fin dag!


Idag!

Godafton, Kristina här!

Hoppas att ni alla har haft en lysande bra dag! Min dag har varit toppen och är början på mitt nya liv. Imorgon ska jag börja plugga på universitetet igen. Ska läsa lite kurser och bli klokare :) Detta är faktiskt mycket roligt och jag är väldigt motiverad. Det var ju ett tag sen sist som jag pluggade. Så i kväll har jag och min älskling varit och köpt lite kollegieblock och nya pennor. Det är ju ett måste när man ska börja ny kurs. :) tror dock att jag hoppar över det rosa pennfodralet denna gång. hihihi

         papper och penna precis som det ska va!

Så i afton blir det till att kolla lite på schemat och se vart jag ska i morgon. Ska jobba veckan ut ett par dagar men sedan blir det bara plugg.

Vi hann även med att fika i stan Det blev.... och


Utöver detta så ska vi kolla på Simon och Thomas på tv. Det är så kul att få lite inspiration. Tycker de är jätteduktiga och till skillnad från andra inredningsprogram, typ Roomservice så är det inte fullt lika fåningt. De har också lite samma stil som vi, stilrent! :)

Hoppas att ni alla har en fin kväll och att ni är rädda om er! Kram

Sara- Krya på dig gumman, ringer sedan! (kvälls- samtalet) hihihi

RSS 2.0