Personligt hurtankervi -

Mors dag!

Hejsan, Sara här!

Som överskriften säger så är det mors dag. Detta måste firas. Tyvärr kan jag själv inte fira min mamma ordentligt, men jag har ringt till henne och jag vet att hon kommer få ett paket från oss barn. Så jag har gjort efter bästa förmåga. Kram på dig mamma.

Hittade lite fakta om denna dag. Mors dag instiftades i Sverige 1919 på initativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Var ett bra initiativ tycker jag. Denna dag hade då firats i USA sedan 1908. Dagen firas sista söndagen i maj, troligtvis för att våren på fullt allvar har kommit och vi kan plocka blommor och hissa flaggan mot en blå vårhimmel. På det sättet kan vi fira alla mammor ordenligt. 

Från ett litet häfte kallat mors dag som utgavs 1920 fanns ett antal punkter hur man kan fira mor.

Dessa var förslagen:
1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.(vi äger ingen flaggstång)
2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen. (ser detta framför mig, tror vi hoppar över det och går till nästa punkt)
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, brett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva. ( frukosten skulle hon uppskatta, dock hade den blivit vid tolv eller nåt. Men gåva ska hon få.)
4. Henne beredes så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska. ( detta hade hon gillat)

 

Sverige, ha en toppen dag och grattis alla mammor!

Cruising!

Godkväll, Sara här!

Är nyss hemkommen från jobbet. Det tog dubbelt så lång tid att ta sig hem denna kväll. Är cruising i Trollhättan och det var kaos i trafiken. Det gick fortare att gå om man skulle ta sig fram. Men där hamnade jag med min renault. Kan säga att jag såg ingen mer renault. Kände mig lite fel placerad.

Det var raggarbil som gällde i olika modeller och kvalitet. En bil höll ihop dörrarna med klickgolv. Inte så snyggt. Några körde inte sina bilar. Bilarna hade gett upp så det var några som tillbringade att skjuva bil. Såg inte allt för kul ut. Sedan var det en och annan som var ute med sina corvetter. Polisen kan inte ha det lätt ikväll. Ikväll gäller inte detta med att sitta i bilen med säkerhetsbältet. Polisen får vara glada om de sitter i bilen. De satt på taket, bagaget eller där plats fanns i bilarna. Ja det var väl kanske tur att trafiken nästan stod still.

Jag är tacksam över att natten som löste av mig släppte oss direkt. De visste att vi inte skulle komma hem så smidigt denna kväll. I morgon när jag åker tillbaks till jobbet antar jag det är bilarna som sopar gatorna som har egen cruising.

Sverige, kör försiktigt.



äntligen...

Godmorgon, Kristina här!

Uppe med tuppen i morse, verkligen! Tenta i morse, översättning. Precis klar med den här på skolan. Tror det gick ganska ok. Vi skrev en översättning på en artikel om arvikafestivlen och om Depeche Mode. Är egentligen inte intresserad av någon av dem men men hihi Det gick nog helt ok. Nu väntar lite mer plugg i dag här och sedan blir det lunch och i kväll träning.

Fint väder har vi här, tror det kommer bli en varm sommar men det får vi se. Synd bara att min pappa inte fick uppleva den. Saknaden kommer över en ibland och det är hemskt tungt. Jag är så glad att min mamma ställer upp och är i närheten mycket. Tycker det är skönt att umgås med henne just nu. Min man är också ett otroligt bra stöd lika så många i min närhet. Ingen nämnd ingen glömd. Det är väl en del i sorgearbetet detta och jag tror att jag börjar inse nu vad som hänt. Behöver nog bara komma i kapp mig själv också.

Min älskling ska ta och spela golf i dag emd en kompis, det låter härligt. Vi ska verkligen satsa mycket mer på golfen i sommar. Mitt gröna kort ska infinna sig och handikappet ska bli mycket bra. Hur bra det vågar jag inte lova. hihi

Funderar även på att göra något drastiskt med mitt hår. Blond det ska jag vara men hur ska man klippa? Kanske är dags för en förändring man får ju inte fastna i ett fack liksom. är lite sugen på lugg, men vet att jag kommer att störa mig på den i samma stund den klipps och önskar sedan tills den växt ut att den ska vara lång igen. Så jag svarade nog på min egen fråga, lugg blir det inte...men jag får spana lite här på nätet och se om jag får några ideér...

  Detta är ju snyggt men inte fullt så rufsigt då...färgen gillar jag också, vad tycker ni?

                                 Denna var också lite fin...men då är det ju lugg för att få det lite coolare

                                                              också en mysig...men lugg...det är ju snyggt med lugg..

Ja detta med frisyrer är inte lätt, har ni tips så maila mig gärna.

Ha en fin dag Sverige och var rädda om varandra!
kram

Nedräkning!

God eftermiddag, Sara här!

Här har nedräkningen till semestern börjat. Jag har 34 dagar kvar att arbeta och 10 matlådor kvar att göra. Det innebär att det är 7½ vecka kvar att kämpa. Det närmar sig sakta men säkert. Ska ha 4 långa veckor. Och till vädergudarna så beställer jag då sol och molnfritt. Då vet ni.

Idag har jag köpt ett förvaringstält att ha i stugan. Eftersom jag inte kunde förklara så bra för mamma i telefon hur det ser ut, sätter jag ut en bild här. Vet att hon är en trogen läsare.



Kanske någon som funderar på vad vi har tänkt att använda detta till. Men det kommer att fungera som ett utrymme att kunna få tvätta av sig i, utan att alla fåglar, fladdermöss, rävar, rådjur eller vad det nu kan finnas som är nyfikna, behöver se. Toppen! 

Sverige, kämpa på era dagar ni har kvar att jobba till semestern!

Godmorgon, godmorgon

Godmorgon, Kristina här!

Då är det onsdag och i dag ska vi träna och plugga lite naturligtvis. Aerobic blir det i kväll. Härligt härligt. Behövs efter min och mannens myskväll i går. Mycket god mat blev det och tilltugg. Så lite extra träning är välkommet.

I gårkväll vart det som sagt mys med älsklingen. Det blev färskpotatis (ej svensk) varmrökt lax, kall gräddfilssås med lite svart kaviar. Mycket mycket gott om jag får säga det själv. Pehr gillade det också.
                       

Så ha nu en fin onsdag för det ska vi ha! Sverige, snart kommer det värme och sol igen!


Måndagkväll

Godkväll, Kristina här!

Då är yogan avklarad. Kan säga att det är inte något vi kommer göra igen. Inte vår grej. Alldeles för krångliga rörelser och man skulle ha armar och ben där man aldrig haft dem förut. Nej på onsdag så blir det ett gammalt beprövat aerobicspass. Hoppa och studsa det är grejer det. Ska nog försöka hinna med en promenad i morgon också. Hmmm det är rätt kul att träna och man känner sig lite piggare men lite iallafall.

Jo föressten, fått in lite väskor också på www.cally.se



Fashion by C - Party Bag Mini    Fashion by C - Partyzip Pink ArtBland annat dessa två från Fashion by C

Annars har vi firat IVAN-dagen idag. Mannen min heter Ivan i andranamn så vi fikade på stan, och lunchade. Mycket mysigt. Köpte även en slips till kommande festligheter samt ett par nya träningsskor till mig. Måste ju vara noga med vad man har på fötterna när man tränar så att man inte blir skadad någonstans när man nu äntligen börjat. hihi

Ha en riktigt bra kväll Sverige och en fin start på tisdagen! Kram













Solig måndag!

Goddag, Kristina här!

Härlig sol möter en i dag när man vaknar! I dag ska faktist bli en ledig dag. Jag och min man ska ta en tur till stora stan. Fika och köpa lite förnödenheter. Just nu plågas han hon tandläkaren, är inte alls avundsjuk när jag sitter här med kaffe istället. I går hade vi lite mysafton på vår balkong. Köpt lite fina lyktor för en tid sedan på ikea och lite blommor. Både levande och i plast. Ska försöka hålla dem vid liv. Hihi

 Så här ser de ut.

Så här kommer hängpelargonen se ut så småningom med lite tur.

Annars håller jag på lite med min butik. Hoppas ni har haft tillfälle att gå in och kika. Det är på väg in mer från Koola Anna och Rut mfl. Dessa märken har lite trevliga sommarkläningar bla.
www.cally.se  

Ikväll ska även jag och min väninna på yoga. Det är faktiskt jättekul att träna och det går dessutom bra! Två gånger i veckan har vi sagt till att börja med men blir det tre är det bara bonus. Vår tränare lovar fantastiska resultat men vi får se. hihi

Ha en bra dag Sverige!

kram


Bakdag!

God eftermiddag, Sara här!

Börjar med att önska er läsare en trevlig pingst. Även jag är ledig denna helg. Min långlediga helg, så jag har varit ledig idag med. Helt underbart. Min tanke var att kunna njuta av solen, men vädergudarna ville annat. Idag har det varit gråväder, men ganska så varmt. Vad hittar man på då? Ja, med inspiration från en mattidning som jag fick som prenumeration i julklapp och från gizzez blogg.( Ni som inte sett den kolla in på gizzez.blogg.se.) Så blev det bakdag. Hittade ett kakrecept i tidningen som heter sandwichkaka med nutella. Dessa gjorde jag ett försök på och så här blev reslutatet.


Blev även chokladbollar, negerbollar, flyktingkula, etisk bulle eller vad ni nu kallar dem. (Kärt barn har många namn.) Men goda att äta och enkla att göra är de.... 
    Och andra bullar blev det med.     

Så nu väntar jag in solen, så man kan ta en fika på balkongen eller på stranden. 

Sverige, ha en trevlig pingst! 




Eftermiddag

Godeftermiddag, Kristina här!

Ja då var det lite matpaus här på universitetet. Jag är här och råpluggar inför i morgon. Då är det tenta och den ska jag bara klara hade jag tänkt!

Tack för alla positiva kommentarer på förra inlägget. Roligt att höra. Vilket vackert väder vi har fått också! Helt underbart verkligen! Om man vill kan man ju sitta ute till långt frampå kvällen utan att det är så vidare kyligt!

Sara: Vi glömde höras i gårkväll, det får vi ta ígen i afton. Var så himla trött, du med kan jag tro!

Ha nu en fantastisk dag Sverige och ta vara på värmen och solen (om den syns där ni bor)


Ny klädbutik, Premiär!!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Ja då är det premiär på det jag varit lite hemlighetsfull med. Min nya klädbutik online! Den heter Cally! Adressen är www.cally.se

Jag startade denna i maj och hoppas att det är något ni gillar. Det som man får med just nu är en dvd-film som heter Brûno, när man handlar över 300 kr, som en liten premiärpresent!

Har både välkända och mindre kända märken. Kille och tjej, kvinna och man. Även accessoarer.
Några av mina varumärken:

*Bench
*Frank Dandy
*Freddie G
*Hollywood Fashion tape
*Koppartrans
*Red collar project
*Rules by Mary
*Resteröds
*Svensk Fashion
och
*Vila
 För att nämna några. Kan vara kul att ha lite mindre vanliga märken på mindre orter. En del av oss bor ju inte i storstan. hihi Det kommer hela tiden in nya saker och jag kommer även få två nya märken här i vår/sommar. ( håll utkik efter bra rabatter)

Rules by Mary - Maggie Dress

 Denna klännin är från Rules of Mary, 699:- kanske till någon studentskiva
Nümph - Bam Bam Top Blå Ett litet trevligt linne från Numph 399:- nu när värmen börjar komma, finns även i vitt.

Några smakprov.

I övrigt har det bara varit plugg i dag. Har även varit ute och gått en sväng, samt tittat in hos Kattis. Trevligt! Nu väntar TV och slappa i soffan.

Ha en fin kväll Sverige!

Cally 

Sök på webbplatsen

Många att fira!!!

Godkväll, Sara här!

Då har det blivit måndag kväll. Helgen som har varit har varit intensiv med jobb och kalas. Det har varit mycket att fira denna helgen. I fredags var det överraskningsfest för Mattias som fyllde 30år. Mycket trevlig fest. Sedan har Sandra och Ellinor haft sina födelsedagar denna helg. Stort grattis till er med. Igår hade mina föräldrar bröllopsdag. De har varit gifta i 40år och det innebär att det firades rubin. Grattis till er också. En mycket trevlig middag med familjen och god tårta. Smaskens!

Detta par har hängt med i 40år,
deras uppgift att pryda tårtan varje vår.

  

Jag och Kristina passade på att ta ett kort på oss själva. Detta blev resultatet.



Norge, hoppas ni har haft en trevlig nationaldag.





Åhhh vad söööööt!!!!!

Godkväll igen, Kristina här.
Måste börja med att be Mona om ursäkt, jag lånade denna bild. Kunde inte motstå. Sorry gumman hoppas det är ok.
Hursomhelst är detta inte den sötaste OCH tröttaste katt ni sett. Såååå söööööt!




tack mona för lånet och godnatt Sverige!
kram

Kändis?

Goddag Sverige, Kristina här!

Ja då har man varit med i nwt idag då. hihi Frågan jag fick i går var om jag sjäng i duschen?
Så här svarade jag tydligen:

"Ja visst, det gör jag! Oftast blir det gamla Abba-låtar. Duschsång är perfekt när man vill sjunga utan publik. Jag sjunger mycket i vanliga fall också".

Lisa Olaison


Ja jag kom inte på vad det är jag faktiskt brukar sjunga. Så ABBA kom upp som ett väldigt spontant svar. Min käre man påpekade dock att: "Du och Sara sjunger ju det nästan jämt när ni ses" Det har han en liten poäng med. Så svaret är jag nöjd med...nu iallfall. haha 

Någon kändis lär jag väl inte bli på detta men men...Det var skoj så länge det varade.

Har varit en liten liten tur på marknad i dag med min älskling men det regnade så man orkade inte engagera sig. I morgon blir det lite festligheter och in emellan allt detta ska jag försöka plugga.

Ha en fin lördag Sverige! Var rädda om varann! 


Enjoy...njut!

Godafton, Kristina här!

Trevlig dag idag faktiskt. Fikat med två vänner. Efter det så bestämde sig jag och min väninna för vilket gym vi ska börja på. Det blir njoy! Ska dit på ett provpass på måndag. Power yoga. Ska bli otroligt intressant. Har inte tränat på mycket länge. Sara sa att det var ett mycket jobbigt pass så vi får se hur det går. Vi tänkte ju börja lite försiktigt men det verkar som vi går ut hårt för att sedan öka.

Detta verkar vara yoga stälingar, grundsteg hoppas jag...

Detta ser ju mysigare ut

Jag tvivlar ju starkt på att jag kommer i denna ställningen men det är ju fint att ha ett ouppnåligt mål! :)


Älsklingen min har också jobbat hårt i dag med svärfar. Så nu har han fått lite välförtjänt vila i soffan. Ska nog gå dit snart jag med.

Ha en fin fredagkväll Sverige! Var rädda om varann

Hej Sverige!

Goddag, Kristina här!

I dag är det jag kristihimmelsfärdfärdsdag. Vad gör man då? Jo man är ofta ledig från jobb och skola (om man inte jobbar förstås) tar det nog lugnt och njuter av livet kanske? Nja jag vet inte. Själv pluggar jag och försöker komma i kapp. Känner mig megastressad på alla möjliga sätt.

Jag och en väninna har bestämt oss för att börja träna förresten. Hmmm ja, jag berättade detta för Sara. Efter ca 10 min kunde man prata normalt med henne igen. Hon skrattade väldigt mycket men önskade oss lycka till! Hon känner oss båda så skrattet var nog befogat. Hursomhelst så var vi och kollade på ett gym i går. Det var äckligt där så det blir inte det. Får se när vi kikar runt efter gym nästa gång. Kanske till veckan? Ska iallafall bli skönt att börja träna. Ser fram emot det.

Enligt dem som vet så är kristihimmelsfärdsdagen en kyrklig högtidsdag först och främst. Den är också en helgdag i svenska almanackan. Infaller 39 dagar efter påskdagen. Det vill säga det är den 40e dagen. Den firas till minne av dagen då Jesus, enligt bibeln, lämnade jorden och fördes upp till himlen. Denna dags färg är även vit. Det är också vanligt att man läser något ur lukasevangeliet. Då vet vi!

Annat som händer under slutet av veckan/helgen: Sara har namnsdag på lördag, glöm inte det...Sofia.
                                                                  : vi ska även fira svärmor och svärfar på söndag
                                                                  :om jag inte missminner mig så fyller även Sandra år
                                                                  : jag och min väninna ska leta gym, samt fika en massa gånger :)
Ha en fin dag Sverige och var rädda om varandra

Vårruset!

God förmiddag, Sara här!

Ja igår var det vårruset i Vänersborg. Vi var c:a 5500 tjejer som skulle ta oss igenom 5km. Får gratulera vinnaren Rebecka Andersson från Strömstad som var först över mållinjen. Hennes tid var 18:58. Själv tog jag lite längre tid på mig. Varför ha så bråttom?? Men jag kom runt och fick min medalj. Efter denna runda väntade en picknickkasse. Är man anmäld i ett lag på sex personer ingår det i priset. I år fick vi potatissallad, skinka, kalkon, barnens korv, ostar, bröd och cider. Det smakade bra och trevligt att sitta och fika. Var dock lite kallt, men jag var utrustad med varma kläder och vantar. Vi i laget var dock nöjda med att vi kommit runt. Vi hade diskuterat innan start att vi inte var topp trim precis. Men vi gjorde en bra runda efter våra förutsättningar.  




Tjejer, ni som har kvar erat vårrus att komma igenom. Lycka till!!!!


bokhandel förr och nu

goddag, Kristina här!

Har tagit mig till skolan i dag. Trevligt faktiskt. Började med att söka efter en bok. Den var reserverad till juni. Hoppsan hoppsan, tänkte jag. Då får jag väl köpa den på nätet- 2 veckor leveranstid...hmmm akademibokhandeln.se? Ja där kunde man inte se...så jag får ta mig en tur in till stan och se om den finns i butiken. Förr var det mycket enklare när man bara kunde gå in i en bokaffär och säga vad man skulle ha. Det är såå lätt men ändå så krångligt nu för tiden.

Ja jag hoppas att ni haft en bra helg allesammans. Ha nu också en fin måndag Sverige!


Goddagens!

Goddag, Kristina här!

Soligt är det konstaterat i dag. Suttit ute och fikat med moster + hennes man. Trevligt. Men jag kan lova att det är inte direkt varma vindar som blåser. Satt med en mysig och varm fleecejacka. Det är ju ändå maj, men snart kommer värmen, det måste den.

Ja då har man tagit sig igenom helgen. Det är bra. Bra start så att säga. Såg på mitt schema att jag har tenta i morgon. Det kom väldigt plötsligt, så jag tror att jag gör den nästa gång den går. Det får funka för denna gången. Inte lätt att få i hop allt i dessa tider.

Min lysande idé går även den framåt och snart får jag nog avslöja den...snart...men inte nu. hihi Kul med idéer, får se bara om det går att genomföra med bravur också.

Nej nu ska jag fixa lite hår. Även på mig själv tror jag. Man käner sig alltid lite roligare och fräschare om man är fin i håret. Konstigt men väldigt väldigt sant.

Ha en fin söndageftermiddag Sverige!

Bra idé

Godkväll, Kristina här!

Hoppas att ni alla har haft en bra dag i dag. Satt precis och undrade vad det var för väder i dag...hmm vi säger att det var lite blandat. Kallt iaf tycker jag. Blandat med lite sol. Herregud, ok vi säger att det var växlande molnighet, lokala regnskurar samt inslag av sol. Då har vi i allafall inte ljugit. Hihi

I dag har det varit skola, fikat med en väninna, samt ätit en mysig middag med min man. Har även pratat med Sara, vi hann med två samtal i dag. Alltid lika trevligt. Dessutom har jag fått en jättebra idé idag. Tycker jag själv i allafall. Själva idén kom ju inte precis i dag men jag har gjort slag i saken. Nu är ni allt nyfikna kan jag tro. Ni får ge er till tåls ett tag...

Vem myntade egentligen uttrycket "en lysande idé"? Alla idéer är ju inte bra heller. Det finns ju många dåliga idéer. Samtidigt också många bra. Vilken tycker ni är den bästa och sämsta idén genom tiderna? Det kan vara vad som helst.

Ha en fin Kväll Sverige! Var rädda om varandra!



Coca cola och lite desperate housewives

Godkväll Kristina här!

Hur har er dag varit? Dagen har ju varit extremt solig och ganska varm. Men så fort man är i skuggan så är det ju jättekallt. För att vara helt ärlig s har jag väl inte varit ute alltför mycket i dag men det känner man ju fort hihihi

Har faktiskt läst en bok i dag av de jag ska...går trögt, mycket trögt, men jag ska igenom. Nästa bok är lite roligare tror jag. Hoppas i allafall.

Så i kväll har det varit mycket coca cola, var sugen på det, samt desperate houswives på tv. Helt ok.Se hela bilden








Satt och surfade i går och kom över en helt fantastisk sajt. Apoteket.se. Riktigt bra faktiskt. Där kan man beställa i stort sett alla läkemedel man behöver, receptfritt förståss. Man kan även hitta hygienartiklar och naturläkemedel. Helt toppen!
Det kluriga med det hela är: Tänk er detta scenario - Det är kväll, du har huvudvärk och slut på alvedon/panodil/ipren. Aha tänker du, apoteket.se. Klickar in på sidan, beställer och kommer till kundkorgen. Enda haken, 2-5 dagar leverans.
Ja så som vanligt får man vara förutseende och köpa hem tabletter utifall att olyckan är framme. Men det är en bra idé med några finjusteringar bara. Älskar apoteket ändå!


Sov gott Sverige, dröm något vackert!

Hollywoodfruar och deklaration

Godkväll, Kristina här!

Åh vad jag blir lite gladare iallafall när jag ser Svenska hollywoodfruar. Vilket underbart program. Det är ytligt, det är roligt, det är amerikanskglamour, och helt helt underbart! Det bästa är att man för en liten liten stund glömmer och bara tycker det är skoj. Maria är ju min absoluta favorit men det vet ni nog. Helt underbar.

Hittade förut adressen till Maria Montazamis blogg om det är någon som vill gå in : http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/
Se hela bilden







I dag har vi även deklarerat, en nödvändighet här i landet. Det som vi bevittnade i dag var ett stort trafikkaos vid denna lilla brevlåda in till Skatteverket. Bilar ställde sig mitt i gatan, gick ur, la i sitt brev, och trodde att vi skom stod bakom tyckte det var ok. Herregud, man har ju tid på sig till 24.00 i kväll/natt. Ingen brådska. Men vilket kaos det var.



Kanske inte riktigt så här men nära på! hihi

En liten rolig gubbe frågade mig utanför Skatteverket -"ja, har du nu på hedrer och samvete lämnat rätt uppgifter?" Ja det tror jag nog sa ja. Min motfråga blev "har du?" Fick inget svar på den...hmmm Genom sig själv känner man andra trodde han. Fel i detta fallet iallafall.

Nej nu ska kudden nattas Sov gott Sverige!

Hej och hå...ut och gå...

Hej Kristina här!

Söndag i all ära. Tänkte börja dagen med en liten promenad. Den fick senareläggas. Min man har magsjuka som jag hade för några dagar sedan. Åka till konsum och köpa cola. Han har sovit hela dagen...lilla gubben min. Tog en liten liten promenad förut. 20 minuter, tråkigt att motionera, så jag ringde Sara under tiden. Då blev det genast lättare och jag visste till slut inte vart jag hade gått. Byn är ju rätt stor hihi

Vädret är ju fantastiskt i dag det är ju lite skojigt! Vill även passa på att säga Grattis på födelsedagen till mamma i dag. Du är den bästa mamma man kan önska sig. Jobbigt att fylla år i år. Både mamma och jag fyller ju så tätt också. Vi får göra det bästa av det utan att det blir för mycket! Dessa blommor är till dig!



Ha en fin dag Sverige! Ut i solen och var rädda om varandra! kram kram

RSS 2.0