Personligt hurtankervi -

Rapport från semestern!

Godkväll, Sara här!

Då har man semester. Och får erkänna att detta med semester passar mig hur bra som helst..... Mer sånt till Sara. Vad har jag då hunnit med??? Har ju haft en ledig helg och två dagars semester. Började med att besöka fallens dagar under helgen och det var skoj. Fredagen var roligast, men lördagen kan jag inte heller klaga på. Fick äta min langos som jag hela lördagen pratade om att jag ville ha. Men det var fler än jag som ville ha det, så den fick jag köa länge för att få. Men den var god.....Stod och lyssnade till ett band vars namn jag inte kommer ihåg. Men de spelade väldigt bra tycker jag.(ska ta reda på detta) En lyckad helg helt enkelt.
Jag har även hunnit med att äta färska räkor med aioli. Det är ett måste när det är sommar. De var så goda. Nåt som mer hör till är att titta på dessa allsånger på tv. Erkänner att det har jag med gjort. Har även bokat en semestertripp med Kristina(en kompis). Det blir en annan historia med den. Men tack för hjälpen Carl-Henrik.
Givetvis har man shoppat lite med. Sådant hör till.....
 

Ja det var en liten rapport från mig från semestern. 

Sverige, hoppas ni har det bra ni med..... 

Semester!

God förmiddag, Sara här!

Nu har vi inte skrivit något sedan 1års kalaset. Men lovar, vi har inte tagit sommarlov som någon av er läsare frågade. Har nu räknat ner alla arbetsdagar, matlådor och timmar för att nu ha gått på semester. Kristina tyckte på slutet av min nedräkning att jag kunde äta upp den sista matlådan innan, så den försvann. Vet inte hur hon tänkte, men men. Ikväll ska jag fira in min semester med att åka ner till stan och gå på fallens dagar. Ett jippo här i stan. Men hoppas det blir en kul kväll och att det inte regnar. Men just nu ser det lovande ut.

Angående semester ska jag ge er lite fakta om den från wikipedia.
Semester lagstadgades år 1938 i Sverige. Alla hade då rätt till två veckors semester. År 1946 fick alla ungdomar under 18 år rätt till tre veckors semester. Från 1951 kom det att gälla alla anställda.(Undra hur dom tänkte när de bestämmde det där för ungdomarna???)
Fyra veckor bestämdes år 1963 och fem veckor år 1978. Anledningen till att vi fick fem veckor var för att det inte  gillades att det var en sådan stor spridning på semesterförmånerna som fanns.

Nu ska jag njuta av mina fyra veckors ledighet.



Sverige, ha en underbar semester!

Bloggen 1år!!

God förmiddag, Sara här!

Idag vill jag berätta att våran blogg har nu funnits i ett år. Hurra för bloggen "hurtankervi". Ni som har hängt med från början har nu med detta inlägg läst 277 st. Roligt med alla kommentarer vi har fått och hoppas ni fortsätter kommenterar våra inlägg. Jag och Krisitna får fira detta när vi ses nästa gång.  

När man sitter och tänker tillbaka ett år så händer det faktiskt väldigt mycket. Man tycker tiden bara springer iväg, men medans den springer hinner det hända en hel del. Ni har läst om våra semestrar, vår blåa och rosa vardag, bröllop och allt annat vi har tänkt på och varit med om under detta år. Nu ser vi fram emot ett nytt blogg år. Och vi hoppas att ni som läsare hänger med ett år till. 


                         

Sverige,blogga på och ha en underbar dag!!


  

Måndag och kväll

Godafton, Kristina här!

Ja då är veckans längsta dag avklarad, måndagen! Hihi nej då dagen har inte varit lång, den har varit jättelång. Haft ganska fint väder dock, lite kvalmigt men skön sommarvärme.

Har jobbat idag och sedan lite pyssel här hemma. Många som börjar gå på semester nu har jag förstått. Semester får vänta i år, mycket annat ska fixas och jobbas. Det är tur att det inte är 30 grader varje dag. Då hade det nog varit jobbigare. Vilken supervarm lördag vi hade.  Herregud, det var ju tropisk värme! Vi satt bryggvakt hela natten i lördags och jag kan lova att det var varmt hela tiden. Temperaturen understeg aldrig 20 grader. Vilken känsla, kändes lite som utomlands, fastän vi var i grannkommunen! hihi


Kollade förresten på danska hollywood fruar på tv förut. Måste säga att jag gillar de svenska och norska bättre. Vilka otrolig smycken de satt och kollade på. En diamantring 110 karat, värde 1,3 miljoner. Var för dem som för oss att handla lite på guldfynd. Jisses vilka stora stenar! Det är ju inte snyggt om det är så stort så det inte är logiskt liksom. Då tycker jag bara att det ser billigt ut.

Hoppas att ni får en bra dag i morgon och Sov gott sverige!

Stranden!

God kväll, Sara här!

Vilket underbart väder vi har fått. Detta utnyttjade jag idag. Direkt efter jobbet (som det nu bara är nio arbetsdagar kvar och en matlåda till semestern) åkte jag ut till havet. Solade och badade. Vattnet var svalkande. Idag kunde man ta några simtag när man väl kom i. En hurtig gammal farbror tyckte det var mycket varmare än förra veckan. Lite kul att ligga och titta på alla runt omkring på stranden. Vissa har med sig halva hemmet dit. Det är luftmadrasser, solstolar, fikakorg, parasoll, radio m.m. Ser ut som de ska stanna en vecka. Men det som faccinerar mig är att man har sådan tillit till varandra. Man lämnar allt på stranden när man ska bada och hoppas på att ingen ska besöka ens revir. Man har ju ändå nycklar till bilen, mobil och kanske plånboken. Väldigt lätt för tjuven att hamstra. Finns säkert nån tjuv som har utnyttjat detta tillfälle. Men samverkan på stranden verkar fungera bra idag. Fick med mig allt hem.

Men visst är det gott att ligga på stranden och bara slappa. Fika gott och ta ett svalkande bad när det blir för svettigt. Det är sommar det.

Sverige, glöm inte att smörja er om ni ska ut i solen.....


 


RSS 2.0