Personligt hurtankervi -

Trevlig advent!

Godkväll, Sara här!

Får börja önska våra läsare en trevlig första advent. Hoppas ni haft en bra helg. Har ni tagit fram erat adventspynt? Själv gjorde jag detta häromdagen. Så nu lyser det i adventsstaken, kyrkan och stjärnorna i fönstren. Visst är det mysigt när det lyser i fönstrena och man tänder levande ljus i hemmet. Så glöm inte bort att kolla era brandvarnare. Mycket viktigt i dessa tider. 



Jag antar att många har tillbringat en stund på staden. Varit ute på skyltsöndagen och kikat på julskyltningen. Druckit glögg och ätit pepparkakor för att bli snälla. Man vet ju aldrig om tomten ser detta försök till att bli snäll? Kan vara värt att prova, så man får nån julklapp.
Några kanske har inköpt några julklappar. Detta med klappar har inte jag börjat med. Men jag har börjat tänkt vad jag ska köpa. Inte för att skryta om mitt tänkande, men det är väl en början det med? Och nej, det luktar inte bränt än och brandvarnaren är tyst. Så jag kan fortsätta tänka..... 

Hur har då jag firat advent? Har allt ätit lite pepparkakaor och lussebulle. Men den mesta tiden tillbringade jag genom att hålla samhället igång. Nån måste ju jobba. Och denna nån var ju jag bla. Men nu ska det bli lite glögg och adventsmys för min del med.

Så Sverige, ha en trevlig advent!  

 
 


Svinsprutan!

God eftermiddag, Sara här!

Ja, då har man förberett sig för svininfluensan. Var och tog vaccinet häromdagen. Trodde först när jag kom dit att vaccinet var slut. Men eftersom man jobbar inom kommunen hade de sparat några sprutor till oss anställda. Det var ju tur. Så där stod vi massvis av vårdpersonal och vänta på sticket. Vi var klart överrens om att detta med sprutor är vi bättre på att ge än att ta emot. Efter ett oorganiserat kaos blev det tillslut ett kösystem som fungerade. Så fick jag till slut komma in. Jag hade ju tur som fick en sköterska som jag kände. Han gjorde det väldigt bra. Kände inte sticket alls. Var dock lite besviken på att jag inte fick ett mussepigg plåster. Men han sa att jag hade varit duktig, så det fick väl duga som uppmuntran. 


Men vad ont i armen man fick. Hade ont i flera dagar. Och nu hade jag oturen att få den i höger arm. Är ju högerhänt. Men är det den smärtan man får stå ut med för att slippa svinen, kan det vara värt det. De där svinen verkar inte vara så trevliga. Så det är helt ok så länge man slipper dem. 

Igår var även Kristina och tog den. Hon hade tydligen samma smärta som jag hade.
Men det är ju tur det går över.

Så gör som vi, gör allt för att slippa svinen!
    

Fantastisk dag!!!

Godkväll kära vänner, Kristina här!

Har haft en underbar och motiverande dag i dag! Vaknade med glatt humör och intog en god frukost. Bilturen, med Anna till jobbet, var väldigt trevlig och mysig som vanligt.

Mina kunder har i dag varit fantastiskt trevliga och tillmötesgående. Känner verkligen att jag har gjort skillnad i världen i dag.

Ja, ni ser hur bra man kan få sin dag till om man bara försöker och tänker positivt.

Ska i fortsättningen bara tänka positivt och detta kommer garanterat generera att jag får mer uträttat och blir en ännu bättre människa.

Så Sverige, tänk positiv i alla lägen!


Sov gott Sverige!


Måndag och regn, men sol i sinnet!

Godkväll, Kristina här!

Hoppas att alla har haft en bra måndag i dag! Här i byn har det regnat och regnat. Men vad gör väl det, all julbelysning lättar upp i mörkret. Tycker det är fantastiskt fint med all dekoration i alla affärer och utanför. Väldigt mysigt. Får nog ta och se till att balkongen får sin slinga med ljus i helgen. Jag är väldigt traditionsfast och tycker att man ska sätta upp sådana saker i rätt tid. Så vi väntar...Ska bli mysigt!
 
Vilket underbart träd va men så mycket jobb....

Vad har då hänt i helgen? Kalas hos Sara, mycket trevligt. Vi åkte upp på fredagkväll och hade lite fredagsmys. På lördag kom svärmor, svärfar och Margareta. Mycket god middag fick vi som sagt. Vi avlutade helgen i går med en mysig middag ute på stan i Trollhättan. Mycket god mat och trevligt sällskap.

Annars rullar allt på som vanligt. Tog en liten shoppingtur med Anna innan hemfärd i dag. Trevligt som vanligt. Gillar alla presentförpackningar som nu börjar poppa upp i de flesta affärer. Men jag är väl arbetsskadad. hihi

I afton har jag och min älskling haft lite tvmys med våfflor och lite godis. Trevligt i regnet.



Ha en fin måndagskväll Sverige! Kram            

Kalas!!!

Godkväll, Sara och Kristina här!!!

Vi har samlats här idag för att fira av Sara. Detta startades imorse med hasselbackspotatis skalning. Visste ni att hasselbackspotatis inte är en potatissort. Det är nåt man gör...... Till detta blev det fläskfile med worcestershiresås. Mycket gott.

Efter maten blev det paketöppning. Jag är jätte nöjd över mina presenter, säger Sara.
Detta fick jag:


Fick även en kamera som jag har tagit denna bild med. Vad tycks???



Här öppnar jag paketet med kameran i. Kristina tittar spänt på.



Eftersnack i soffan efter en lyckad dag.

Sov gott Sverige. Kom ihåg, en bild säger mer än tusen ord.





Grattis Sara!

Godkväll, Kristina här!

Vill gärna börja med att säga- Grattis Sara! I dag är det din födelsedag. Tänkte faktiskt ringa och gratta dig kl 00.00 i natt men ja...vi somnade! Hursomhelst GRATTIS!!!!!

 

Sänder dig en liten blombukett från mig och Pehr till dig! Det kan hända att du får paket..

Hoppas att du har haft en riktigt fin dag i dag men jag tror att du är nöjd. Fick den känslan...hihi

Ja Sara, då är du välkommen in i vuxenlivet :)

Vi hörs ikväll Stor Stor Kram

Godnatt Sverige!

Sushi!

Godkväll, Sara här!

Tänkte berätta om min upplevelse jag hade igår. Jag åt sushi för första gången i mitt liv. Har tänkt testat detta, men aldrig riktigt vågat. Men nu så kan jag stryka det på min lista över saker jag vill testa. Ni som inte vet vad sushi är kan jag berätta att det är en japansk rätt. Består av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning vanligen till rå fisk som tex lax, tonfisk, räkor m.m. Men även avocado och gurka går bra. Finns säkert nåt mer man kan ha till. Sushi äts vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soya.

Denna maträtt skall då ätas med pinnar. Hade lite svårt med detta. Maten ville liksom inte hänga med. Försökte prova olika tekniker för detta, men fick ge upp. Får helt enklet öva mer på detta. Men tanken är ju att man ska nypa fast en sushi bit och doppa den i soyan med dessa pinnar. Sedan in i munnen. Hade jag lyckats fått den till soyan var det fortfarande problem att frakta biten till munnen. Så gaffel fick det bli så man fick i sig maten samma dag. Det var godare än vad jag trodde från början. Den inlagda ingefäran var god till bitarna, men bara den inlagda ingefäran var inget vidare. Ungefär som peperonin är till kebaben. Wasabin var stark, men lite lite vågade man sig på. 
Men det är en rätt jag skulle tänka mig testa på någon mer gång. 

Så här kan det se ut!

Ha en fin kväll, Sverige!
 


Väskor

Godafton, Kristina här!

Måste börja med att säga att jag är väldigt glad att Sara härom dagen hade den goda smaken att skriva om väskor. Det bästa som finns i materialväg! Helt underbart med nya väskor, gamla väskor, svarta väskor, bruna väskor, röda väskor, väskor i silver och i guld. Ja åh, jag blir alldeles till mig. Det är så roligt med väskor.

Tyvärr måste jag säga att det börjar bli en hel del. Trots min ringa ålder, har jag väskor som räcker ett helt liv. Men det är ju så kul. Kan med säkerhet säga att det blir fler! En väska kan ju få en hel outfit att se bättre ut. En handväska är ju väldigt personlig och det är inte tillåtet att titta i andras handväskor. Det är mycket mycket privat.

Ex, på snygga väskor enligt mig

 

Denna är ju jättesnygg och klassisk, passar till det mesta. Stilren.


 

Ovan en jättesnygg klassisk saddlebag från Dior. Snygg och lite festligare. Man får ju inte ner mycket. Mobil, liten plånbok, kanske ett läppstift. Sen är det fullt.

 

Denna tycker jag är fantastisk i underbar ljust rosa. De bruna detaljerna gör den mer exklusiv. Trevlig detalj till våren eller sommarens läckra pasteller.



En mycket gullig och lite festligare väska med guld detaljer. Piffar upp ex. den lilla svarta klänningen! Guld mums, toppen!



Denna mulberry väska är också helt fantastisk. Bra färg, passar till mycket, rymlig och bekväm på armen. En klassiker som håller sig lika fin ju äldre den blir. Skinn är ju bra på det sättet. Ska användas för att få rätta looken.

Ja detta var bara ett litet urval av helt fantastiska väskor. Oj vad det är roligt. Hemsk ledsen om jag låter exhalterad. Men det är jag verkligen.

Så shoppa lugnt Sverige och tänk efter när ni ska köpa väska. En väska är inte en bra väska om du inte har behov för den eller att du inte trivs i den. Då kan man lika gärna ha en påse. En väska ska spegla lite av ens personlighet. Trivs du med dig själv trivs du med din väska och tvärt om.

Sov gott Sverige!


Handväskan!

God förmiddag, Sara här!

Kristina undrade vilken favvodag man har. För min del varrierar det. Men visst, en ledig helg är alltid bäst. Jobbar jag helgen så är det nån veckodag som är bäst. Alltså, de dagar jag är ledig från jobbet. Det är bäst. Så enkelt var det med det.

Dagens ämne blir idag handväskan. Jag tillhör kategorin som inte använder handväska så mycket. Men ibland händer det. När man ska på finare tillställningar eller på nåt annat skoj. Men jag har väldigt svårt att hålla reda på den. Men vad finner man då i en kvinnas handväska?
Hittade en vers som är på värmlänska som lyder:
När en titter ner i ett kvennfolks hannväska så begriper en att pänninger inte ä dä allra vektigaste.
För er som inte kan värmlänska så översätter jag här. När man tittar ner i en kvinnas handväska så förstår man att pengar inte är det viktigaste.
Ligger nåt i det. I en handväska bör man hitta plånboken givetvis ( med pengar så man klarar sig), mobil, nycklar, penna, läpsyl, läppglans, lite annat smink om man är tvungen att piffa till sig, kamera kan vara bra att ha med sig, extra strumpbyxor ( om de man har på sig går sönder) och näsdukar. Har säkert glömt nåt. Skriv gärna vad ni har i era väskor.

Enligt wikipedia så används handväskor mer utav kvinnor, men det finns även för herrar. Men detta beror på klädmodet. I damkläder finns det färre fickor och om de används så riskerar man plaggets helhetsintryck. Av anatomiska skäl är även bröstfickor i damkläder problematiska.
På nåt vis håller jag med om detta. Få ner en kamera i bröstfickan ser nog lite lustigt ut. Nä, ska man ha med sig allt som man vill ha med sig så är det nog bra med en handväska. Det finns många snygga och i alla prisklasser.
Äkta och oäkta vara. Men viktigas av allt. Man får ner allt man ska ha med sig och att den är snygg.  


Ha en bra söndag, Sverige.

Favoritdag!

Godkväll, Kristina här!

Ville bara uppmärksamma min favvo dag! Helt underbara dag, men hur kom den till och varför heter den som den gör? Har funderat på detta lite i dag så det var självklart att finna svaret på det nu....

Lördag är en veckodag som i Norden fått sitt namn efter den fornsvenska traditionen att bada; löga
sig (från proto-germanskans Laugr - 'vatten, vattenfall') på denna dag — "lögardagen".

Lördag kommer efter fredag och före söndag. Lördagen är sedan 1973 veckans sjätte dag (enligt standarden ISO8601), men i både judisk och kristen tradition räknas den som veckans sjunde och sista.


Enligt romersk mytologi hörde dagen Saturnus till, (jämför engelskans Saturday). Om lördagsbarn, det vill säga de som föds på en lördag sägs det att de ofta blir lata och senfärdiga. Det har att göra med att man inte arbetade så hårt på denna dag.

Judar och Sjundedagsadventister firar lördagen som vilo- och gudstjänstdag, eftersom Gud enligt Bibeln vilade på sjunde dagen efter att på sex dagar ha skapat världen (1 Mos 2:2-3). I flera språk har lördagen namngetts efter sabbaten, till exempel franskans samdi. Kyrkan beslutade under den tidiga medeltiden att byta namn på lördagen (och fler veckodagar) från det hedniska dies Saturni (latin) till Sabbatum.

En annan bra sak med lördagar...

Lördagsgodis
blev under 1950- och 60-talen ett begrepp för föräldrars och andra målsmäns bestämmelser att barn bara får äta godis under lördagarna. Genom att barnens godisätande begränsades till en enda dag i veckan vållade det inte lika omfattande kariesangrepp som dagligt småätande.


Lördagsgodiset ursprung går att finna i experiment utförda mellan åren 1945 och 1955 på personer med utvecklingsstörning vid sjukhemmet Vipeholm i Lund på uppdrag av Medicinalstyrelsen och Sveriges riksdag. Försökspersonerna och deras anhöriga var omedvetna om försöken, ett klart brott mot de etiska regler som infördes internationellt 1947 som reaktion på de människoexperiment som nazisterna genomförde under andra världskriget.



Så Sverige, snart är det min favoritdag, vilken är er favoritdag?

Stor kram


(källa: Wikipedia.org)


Hösten!

God afton, Sara här!

Skall börja med att berätta för er som är nyfikna om hur maten blev på tjejmiddagen. Var lite orolig att det inte skulle smaka bra när man testar ett nytt recept. Men kan lova er att maten blev ätbar och kan även tänka mig göra om denna rätt. Var en rätt med fläskfile och den där såsen som hade det långa konstiga namnet. Så det var lyckat.

Nu har vi gått in i höstens sista månad, innan vintermånaderna träder i kraft. Ordet höst betyder skörd och är besläktat med hösta eller inhösta. Det vill säga samla eller hämta in. Läste om det på wikipedias hemsida. Hösta in brukar påminna mig om sommarstugan. Den har vi nu höstat in för vintern. Med det innebär att vi har laddat råttfällorna, stängt av vatten och lagt locket på skorsten m.m. Med vi innebär nog mer mina föräldrar. Det där med råttor, klättra på tak är inte min grej...... Men ändå, det är ju att hösta in. Det är alltid lite vemodigt när man gör det. Känns som man ska göra som björnen. Gå några månader i ide. Sedan när det blir vår vågar man kika ut igen. Men medans man är i ide och väntar på att det ska bli vår och sommar igen får man passa på och göra saker som lyfter upp en. Som idag var jag och Katarina och fikade. Det var så mysigt. Dricka varm ljus choklad och äta mjuk pepparkaka. Det roliga var att de frågade om vi ville ha mörk eller ljus choklad. Visste inte att man kunde välja det. Jag valde den ljusa.  
Det som mer är mysigt med hösten är ju att man kan tända levande ljus. Ja mycket mysigt kan man göra, det är bara fantasin som sätter gränser. Och orken antar jag med......
Här var det en kväll jag hade lite höstmys.

Sov gott Sverige, och vakna pigga till en ny höstdag!



 


Fars dag!

Godafton Kristina här!

Ja då har far haft sin dag i dag. Grattis till alla som är pappor och har blivit lite uppmärksammade i dag. Min egen pappa fick ett presentkort på kläder. Då kan han gå och köpa sig något han vill ha. Tyckte det verkade smidigast och så får han välja själv. Tror han blev glad faktiskt. Hade även svärföräldrarna här i går på besök. Mycket trevligt inslag med dansbandskamp och tårta.

Däremot har jag något tråkigt att berätta....imorgon är det ...MÅNDAG! Veckans värsta dag. Men vi ska övervinna dagen och göra det bästa av situationen!


Hoppas att alla har haft en bra helg och att vi ses här under veckan på bloggen!

Godnatt Sverige! Söta drömmar....

Snart helg!

Godafton Kristina här!

Godkväll, godkväll äntligen är det snart helg. Har längtat såå mycket! Ska bli så skönt! Helt underbart! Nu tycker ni kanske att jag låter väldigt entusiastisk, men det är jag och de som vet vad jag gjort hela veckan, förstår varför! :) Får ju inte heller glömma bort att fira far! ska fundera lite på vad jag ska köpa. Min pappa är väldigt intresserad av teknik så det får nog bli något sådant! Annars är det ju väldigt vanligt med rakapparat eller slips. Det har han ju naturligtvis massor av redan. Får se vad det blir....

Jo jag har ju även fått mina nya glasögon här i går. Det blev ju solklart allting verkligen. Oj oj vilken skillnad vid datorn i dag. Inget att klaga på alls. Så tack Smarteyes :)

I morgon är det ju även mitt favoritprogram Idol så ja vad kan man säga...Är det konstigt att man längtar till helgen?!

Tänkte avsluta med en rolig historia:

Lille Nisse svarar i telefon:
- Nä, mamma är inte hemma.
- Din pappa då?
- Nä, bara min syster.
- Hämta henne då, är du snäll.
Därpå följer en stunds prassel, stönanden och buller innan Kalle återkommer:
- Jag kan inte få upp henne ur vaggan

Nästan som att vara på jobbet....hihihi

Sverige, Godnatt!

Worcestershiresås!

God middag, Sara här!!

Får börja mitt bloggande med att kommentera Kristinas tidigare inlägg. Kan då meddela från säker källa att hon inte bara gått runt och sjungit på Darins låt. Kristina, vad hände med låten "jag är en gummibjörn"?? Har för mig vi trallade på den häromdagen.

Ja, nu till nåt annat. I morgon ska jag ha tjejmiddag. Tänkte då pröva på ett nytt recept. Det svåra med det var att hitta alla ingredienser till detta. Specielt worcestershiresås. Kan säga att detta har inte infunnit sig i mitt hem förrut. Sprang runt i affären och letade efter detta bland såserna. Hittade det inte. Fick gå fram till nån trevlig kvinna som kunde hjälpa mig. Nu kom ju svårigheten att uttala detta. Fixade inte det heller. Visade upp min fina shoppinglista. Hade ju skrivit lite slarvigt, så givetvis kunde hon inte se vad som stod. Efter lite små försök så förstod vi varandra och jag fick då min worcestershiresås. För er som inte heller vet vad detta är har jag fotat flaskan. Ser ut som soya, fast annorlunda på nåt vis. Ni som tänker köpa så kan jag säga att den även stod där bland soyan.


Ska bli spännande och se hur det kommer att smaka.

Ha en bra kväll, Sverige!


Måndag! Viva la vida!

Godafton Sverige, Kristina här!

Ja då var det måndag i dag! Trodde det var tisdag, blev lite besviken hihi. Jag har verkligen fått Darins cover av "viva la vida" på hjärnan. Har nynnat på den melodin nu i säkert en vecka. Gillade ju även orginalet men den har fäst sig i min hjärna nu. Går runt och sjunger den hela tiden. Även Pehr faktiskt! Det är lite kul!

 och detta är Darin för er som inte vet.

Annars har det varit en helt ok dag faktiskt. Tog en liten tur på stan efter jobbet med Anna. Det regnade som bara den och jag glömde mina vantar i en affär. Annars var det skoj!

Ska förövrigt på födelsedagskalas i morgon hos min goda vän Marie. Hoppas att hon blir glad för sin present. Det ska bli lika roligt som vanligt att träffa Familjen Bäckström-Johansson.

Har för övrigt inte mycket att berätta idag.

Ha en riktigt fin Måndagskväll, sverige se framåt, i morgon är det Tisdag!


Liten söt att ha smink i? Samt något att ha när det är mörkt?

Godkväll, Kristina här!

Ja denna dag har varit riktigt fin. Har fått två presenter helt spontant.

1. En sminkväska från min söta mor!


2. En jättesöt rosa ficklampa av min underbara man!
Ficklampa Energizer LED

Söta små rosa saker eller hur. Jag blev så glad!

Detta fick mig ju att fundera på historien bakom sminket.

Bruket av smink har växlat inte bara mellan könen utan också mellan klasser, länder, sminksorter och färger. De första som bemålade sig var antagligen män, i den mån det var män som jagade och bekrigade främmande grupper. I det sumeriska riket (5000 f. Kr.) och de följande babyloniska och assyriska (600 f. Kr.) sminkade sig både män och kvinnor kraftigt.

Smink har som sagt använts i tusentals år för att försköna både män och kvinnor. Det började tillverkas i större skala i fortida Assyrien och även forntida Egypten, och preparaten var förvånandsvärt lika dagens produkter. De egyptiska damerna målade ringar runt ögonen med kol och hade turkos ögonskugga gjord av grön koppar och bly. Läppar och kinder färgades med rouge av pulvriserad lera. Handflator och fotsulor färgades rosa med hjälp av henna, likaså tå och fingernaglar. Högättade män och kvinnor gned in sina kroppar med kryddiga och väldoftande oljor.

På denna tid rakade män sina huvuden och bar i stället konstnärligt klippta och ornamenterade peruker. Vid utgrävningar av gamla egyptiska gravar har man funnit diverse spår av deras kultur. Såsom fint arbetade krukor för kosmetika, en del med spår av salvor kvar. Små skedar, paletter, skålar och mortelstötar som har använts för att mäta, blanda och mala sminket. Man har dessutom hittat ornamenterade behållare (vackert utsmyckade askar) för kolstift och ögonskuggor, parfymburkar med juveler samt metallspeglar och hårredskap såsom kammar och locktänger.

I antikens Rom användes ofta starka blekmedel och hårfärger så rigoröst att följden ofta blev skallighet. Det var även populärt att använda ett blyvitt puder som applicerades i ett tjockt lager i ansiktet, på halsen, axlar, armar och barmen.

Kroppsmålning har under hela människans livstid varit en del av männens liv. Vid krigföring har soldater alltid målat sig. Ena gången kan det vara för att inte synas - kamouflage och andra gånger kan det vara för att injaga skräck i motståndaren.

Detta ger en en liten inblick iallafall...fortsättning kanske följer....

Ha en god Söndag Sverige!

(källa: wikipedia.org)



RSS 2.0