Personligt hurtankervi -

Hej igen

Godeftermiddag, Kristina här!

Andra gången i dag men :) Var nyss inne på facebook...ett litet fenomen som ändrar sig hela tiden. Precis när man tycker att man vant sig med den "nya" versionen av det hela, så ska det ändras. Så även denna gång. Fick, som så många andra, förfrågan om jag ville byta till "tidslinjen". Jaha, nej det vill jag nog inte tänkte jag. Läser man vidare, så upptäcker man ju att det inte är ett val, utan något som kommer ske den 3 feb ändå. Varför då ställa frågan? Det enda man fick "välja" var ju om man ville ha det nu på stubben eller då som sagt den 3 feb...

Så vad gjorde jag då? ;) Jo jag tog ju och valde tidslinjen på en gång. ;)


Med det sagt, trevlig kväll! :)

Flickan och kråkan

Goddag, Kristina här!

Ingen träning i dag. Får bli i morgon. I bland kommer annat i vägen. :) Hoppas att ni har haft en bra helg allesammans. Hjärtat och jag var bla på 30 årskalas i helgen. Mycket trevligt. Tack M och S för en trevlig kväll och välkommen till 30 klubben. Alla säger att den finns men men jag har inte sett till den ;)

Musik är ju fantastiskt i alla former. Har skrivit om detta förr (så jag ska inte upprepa mig) men det är ju känslor, minnen, man blir glad eller mer allvarlig beroende på. Däremot så har jag just nu upptäckt att jag dras till musik som inte är så uttjatad. Iallafall inte hos mig personligen. Oftast är ju radion på och det kommersiella kommer förstås ut i etern först.


Blev dock lite chockad över att jag finner mig själv, i skrivande stund, och lyssnar på Mikael Wiehe. Hmmm...Flickan och kråkan. Ja man ska aldrig säga aldrig. Det som var ännu mer chockerande var att jag gillade det jag hörde...Hmmm ja man ska inte vara rädd att ge sig in på spår som man inte tänkt. Kan utveckla sin musiksmak utan att göra så mycket. Släppa lite på kontrollen bara ;)

ha en fin dag Sverige!
kram:)

Ps.
Från youtube om ni vill kolla




Timbuktu har ju också gjort en version och den är inte helt fel heller. Lite med 2012 över den kanske :)

Törs vi eller är vi törstiga....?

Goddag, Kristina här!

Sedan sist har livet varit kantat av guld. Haft sköna hemma kvällar med hjärtat, fikat och lunchat med en god väninna + lite shopping, Sara kom hit och vi tränade gemensamt. Väldigt rolig vecka måste jag säga. 


Tanken att träna har nu infunnit sig på riktigt. Det tar tydligen 21 dagar minst innan en ny vana känns ok. De dagarna har gått och det känns nu helt ok att träna. Blivit som en rutin, vilken som helst. Det som var roligt denna vecka, var att jag och Sara, hade möjligheten att träna gemensamt. En rolig idé vi fick när det nu passade sig så bra. 

Afrikansk dans stod på schemat och vi gick dit på små lätta fötter. Väl där (i god tid) gick vi först en uppvämningspromenad på löpbandet. Dansen gick toppen, det var jättekul. Vi fick oss några glada skratt under timmens gång. Helskön instruktör. :) Skrattanfallet kom när vi minst anade det innan sista låten. Men vad det handlade om behåller vi får oss själva. Eller hur Sara?? (Rubriken ger er dock en hint) ;)



Så jag vill med detta önska en fin Fredag och hoppas att ni får en riktigt mysig kväll!
Kram
:) 

Hej hå hej hå....tralallalalala

Goddag, Kristina här!

I morse var det dags igen! Att åka och träna. Gillar verkligen att åka och träna tidigt. Då har jag liksom gjort mitt och kan slappna av på den punkten iallafall. Kommer nog att bli lite kvällspass längre fram dock. Tycker det är roligt att gå på gym faktiskt. Där jag går är vi så många olika åldrar. Vi har även VÄLDIGT skilda mål med vår träning. Vissa tränar så svetten rinner överallt och är grymt fokuserade på BARA träning. Andra (lite äldre) är där för den viktigaste motionens skull, samt för att träffa sitt gäng och umgås lite. Triss skrapet är den höjdpunkt på måndagar. Vi har en STOR storbildstv i framkant på gymet. Alla, vad man än gör, har näsan ditåt. Triss skrapet gjorde i dag så att de flesta cyklar stod stilla. :)

Var hamnar då jag själv i detta virrvarr av träningsstilar. Hmmm...nja någonstans i mitten. Tycker dock att det är lika viktigt att ha trevlig på gymet som att kalorierna rasar. Det måste ju vara kul att träna, annars tappar man sugen.

Nu ska det bli lite fix och don. Så jag önskar er en trevlig Måndag!
kram:)

Nåt annat...

Goddag, Kristina här!

Biobesöket i går blev en annan film. Eftersom det inte gick att reservera via sfs hemsida, så var det naturligtvis fullbokat. Men vi fick en väldigt kul kväll ändå med "The Stig-Helmer Story" Väldigt rolig och tänkvärd film.


Nu ska jag leta efter nåt jag tappat bort...Så ha en fin kväll alla!
kram

Helg!

Godmorgon/godförmiddag, Kristina här!

Gött med helg måste jag säga. Hade en ordentlig sovmorgon i morse. Helt fantastiskt, ovanligt men välbehövligt. Lugn och god frukost på det. Kan dagen börja bättre...nej jag tror inte det. I skrivande stund började det även att snöa...mysigt (bara det inte blir för mycket).

Kommer nog att bli ett biobesök i kväll. Det gick väldigt dåligt att reservera biljetter på sfs hemsida. Därav att jag skrev "nog". Vi får väl helt enkelt ställa oss i kö och hoppas på det bästa.
Tänkte i såfall se "Hamilton". Verkar vara en bra film och många har nog redan sett den. Hoppas på mycket action (annars finns det risk att jag somnar) lite godis och gott att dricka. Känner att det kan vara gott med lite onyttigheter efter 3 träningspass denna vecka.


Ha en trevlig Lördagskväll alla!
kram

Godkänd!

Godkväll, Kristina här!

Morgonen startade på ett alldeles utmärkt sätt. Vi åt frukost. (japp även jag, hör och häpna ni som känner mig):) Sedan bar det av med hjärtat till jobbet och jag+ bilen till besiktningen....







Trots att vår bil inte alls är gammal, är det alltid ett orosmoment om de hittar fel eller i bästa fall inte. I morse välkomnades jag av en fantastiskt trevlig tjej (ovanligt, att det är tjejer). Hon frågade om jag haft en bra morgon och sa på en gång, "Vilken fräsch bil". Bådade ju gott men man ropar inte hej förrän det är färdigt. Bilen gicks igenom, lampor testades, bilen hissades upp, hjul och bromsar kollades, utsläpp och allt annat som man tittar på (inte riktigt helt hundra på allt de ser efter men men) Vi tog en tur med bilen och hon berättade att hennes sambo var jätteduktig på bilar. Berättade också att hon älskade tidiga mornar när det var sisådär -2.5 grader ute (för att vara exakt). Det var hennes tecken på att det skulle bil en bra dag. Det tackade jag för och frågade försiktigt -"Det innebär att bilen är godkänd va?" Hon nickade och skrattade till lite. Önskade mig en fortsatt trevlig dag, plus att jag fick ett band till bilen som man använder när och om man kört på ett djur efter vägen. Man kan ju alltid hjälpa någon annan i vilket fall även om man inte är olycksdrabbad själv (ta i trä)


Sammanfattningsvis var det ett fantastiskt trevligt bemötande (inte bara för att bilen blev godkänd) utan hennes sätt att ta människor och avdramatisera det hela. Gillar verkligen sådan service. Tack besiktningskvinnan!

Ha en fin kväll allihop!
kram :)


En annan typ av träning och lite vårkänslor

Goddag, Kristina här!

Dagen i dag har innefattat mycket fix här hemma och en annan typ av träning...Dammsugning. Läste någonstans att det var en bra "vardagsmotion" så det litar jag på ;) Har troligtvis förbrännt någon kalori även på detta i dag.
Visst är den söt den lilla röda :)


Fick även en vårkänsla i dag (mitt i vintern) när jag såg att de fina tulpanerna (som vi fick i helgen av en god vän och hennes barn) precis slagit ut.


Vårigt eller hur?!

Nu ska jag nog börja fundera på middagen...Blir nog något med kyckling skulle jag tro.

Ha en fin dag alla!
kram



Träning återigen!

Godkväll, Kristina här!

Ja då var det måndag och återigen står träning på schemat. Både Sara och jag har blivit lite motiverade här efter nyår. Synd vi inte bor närmare...kunnat träna ihop. Man kan ju motivera varandra och peppa på distans. Det tror jag nog att vi gör, eller hur Sara? :)

Hade nog tröttnat lite på att springa på löpband. En förstående PT (personlig tränare), såg oron i min blick och jag fick några nya tips. Så nu ska jag träna på ett lite annat sätt nästa gång. Ska bli spännande. (uppdaterar när jag har testat).

Nu ska nog soffan intagas lite tror jag men sedan ska vi ut på en tur igen...

Ha en godkväll alla!

Kram

Ps. Citrusfrukterna får symbolisera den fräscha känsla som infinner sig
när man är klar med sin träning...Samt duschad såklart :)
Eller så kan man ju ha fruktskalet som hatt...


Tanke blev handling!!!

Godkväll, Sara här!!!

Sitter nu och väntar på att idrottsgalan ska börja. Är lite imponerad över alla elitidrottare som lägger så mycket tid på träning utan att direkt klaga. Men klaga det är precis det jag skall göra. Igår tjuvstartade jag detta med tanke till handling. Drog mig till gymmet för att göra årets första pump pass. När hjärnan fortfarande tror att man har kondis och styrka som när man femton. Då tror hjärnan väldigt fel. Väldigt fel till och med. Och idag har jag mer en gångstil som liknar Zeb Macahan. Hur snyggt är det?????
Vet ni hur ont det gör med träningsvärk? Ni som inte vet om det så ska jag tala om det för er .Det gör............... Och där censureade datorn nästan en hel mening. Men jätte ont gör det. Men ska passa på att tacka Sofia som kom hit för att knåda upp den värsta smärtan. Så nu är det bara att köra vidare och se framemot morgondagens träningspass. Beach 2012 here I come eller nåt........


Sverige, kämpa på.......
   

Tanke till handling!?!?!

Hejsan, Sara här!!

Oj, det har redan hunnit gått 14 dagar på det nya året. Och först nu är det första inlägget från min sida. Tur ni har Kristina. Men summering på de första dagarana får nog bli orden trött och seg. Men nu kan det bara bli bättre. Ska bara vila mig iform först och det är tänkt att efter helgen ska jag vara på topp igen. Japp det hade jag tänkt. Och det är tanken som räknas eller vad är det man säger?? 


Okej, det kan ju även vara bra att få vissa saker man tänker på att bli handling med. Så tanken är att när jag nästa vecka har tänkt vara på topp ska orka genomföra veckans tänkta träning. Japp, så får det bli.......Det får bli handling på det!!!!

Sverige, lycka till med era tankar som ska bli handling!! 

 


Plötsligt händer det!

Goddag, Kristina här!

Lika ovänad som en vinst på triss, lika oväntat var det att jag började träna idag. :) Kl 7.00 stod jag på löpbandet på mitt gym, redo för en utmaning. Trodde det skulle bli kämpigt, då jag inte tränat något vidare på ett halvår. Stum av förvåning gick det riktigt bra och grundkonditionen fanns kvar. Hurra! ;) Nu är det bara att kämpa vidare.

Förvånad över att så många tränar så tidigt dock. Väldigt många som tränar innan jobb och skola tydligen. Många äldre hade också letat sig dit för ett pass med stretch. Spinningen var redan igång...ja det var full aktivitet.

Fick även möjligheten att pröva mitt nya bluetooth-set. Så jag kunde njuta till Spotify utan att trassla in mig i diverse sladdar. Tack hjärtat!

Nu ska dock julen bort här hemma. Tomtarna är trötta och behöver minst 10 månaders vila. :)

Ha en bra dag allesammans!
kram
:)

Jul, mellandagar och nyår

Goddag Sverige, Kristina här!

Ja då var det vardag igen och jul och nyår till ända. Vill börja med att tacka alla som gjort jul och nyår till en trevlig stund. Julen var riktigt mysig med mycket mat, klappar och samvaro. Nyår var trevlig med trerätters och gott sällskap. Nu är det dock lite skönt att känna att det nya året är fullt av möjligheter.

Hur har ni haft det under helgerna kära läsare?

Sverige ha en fin vardag!
kraam


RSS 2.0