Personligt hurtankervi -

Nattarbete förvirrar!!

Godmorgon, godkväll eller nåt?? Sara här!!

Ja, som översrkiften talar om så är detta med att jobba natt förvirrad. Har gjort några nätter och har några kvar att göra. Men dygnsrytmen är ur fas. Så nu har man inte koll på varken tid eller dag. Sofia ringde mig tidigare idag och jag svarade käckt "och du är uppe med tuppen". Skulle kanske ha tittat på klockan. Klockan närmade sig halv tolv. Jisses, när hann den bli det. Fick genast gå upp. Igår var jag helt övertygad att det var lördag. Hade ju sett på melodifestivalen så det stämde ju. Var dock reprisen. Var även och köpte massvis med lördagsgodis. Dock tyckte jag det var konstigt att inga andra gjorde det. Men lade inte så mycke tanke i det utan handlade mitt och var nöjd. Ja, det är som sagt förvirrande.....

Sedan är ju detta när man ska äta vad. När jag har jobbat natt så går jag och lägger mig vid halv åtta på morgonen. Vaknar till liv vid  tre tiden på em. Ska jag då äta frukost eller middag????? Och när vi äter vår medhavda matsäck under natten. Är det middag, kvällsmat eller vad????? Superkonstigt blir det och det säger magen med. Men är det någon av mina kollegor som läser detta, så skulle jag vilja ha smörgåstårta nästa gång jag jobbar natt. Det har jag varit sugen på de nätter jag har gjort. Låter lite konstigt , men så är det. Jag kommer på torsdag kväll, så ni vet. En god kaka går också bra, men helst smörgåstårta.;-)  

Nä, man skulle vara en skalman och följa mat och sovklockan. Så blir det inte så fövirrande och kroppen får sin vila när den ska. Och även mat när den ska. Nu är det lite hur som helst.......!!!
                         

Sverige, ha en toppendag eller natt beroende på vad eran dygnsrytm är nu.......



   

After work/ At work

Godafton Sverige, Kristina här!

Ja i går kväll var en trevlig afton. Var ute på After work med jobbet.(ute i natten) Sara var at work. (jobbade natten). Däremot bestämdes en del mellan två av mina kollegor och Sara ändå. Så du var med i tanken på after work Sara! hihi

Tänkte bjuda på lite bilder

Brudarna försöker komma med på samma bild. Lite trångt men finns det hjärterum hihi


Nästan hela gänget! Snygga och sköna eller hur?


Jag och Carro
 (tyvärr lite mindre bild men än dock)

Dessa bilder var det som blev...Håll till godo...lite ska man ju spara på att visa...

Har nu intagit en god middag med kycklingspett, rotfruktsgratäng samt annanas och keselladessert. Mums! Får nog bli kaffe snart och en liten smarry (kokosboll alltså)
Så nu lämnar jag dator och allt annat för i kväll och myser med hjärtat. Melodifelstivalen får det bli och lite gottigt!

Hursomhelst, dagens tanke. Jag är glad och tacksam för de vänner jag alltid haft, nya vänner och kommer-att-bli-vänner! Ni är guld värda och lyser upp vilken dag som helst!

Lycka till på jobbet i natt Sara!

Hoppas att ni nu har en fantastisk lördagskväll Sverige!


Snart är det helg!

Godkväll, Kristina här!

Yippie snart är det helgen!!! I morgon inleder vi helgen med lite after work med jobbet. Ska bli trevligt. Har redan kommit på vad jag ska ha på mig också. Överraskande nog.

Hoppas att ni har haft fina dagar trots kylan. Har varit bedrövligt kallt här i området! sol inne sol i hjärtat och i sinnet är det som gäller!

Sara detta hjärta är till dig från mig och Pehr! Du är bäst!

Nu ska jag sätta mig i godan ro och titta på Lyxfällan! Sen ska det även bli en svensk film och lite mys med levande ljus förståss. Ha en fin torsdagskväll Sverige!

Kram

Godafton, godafton!

Godafton, Kristina här!

Ja det har blivit lite mys i dagarna tre nu. Kalas på Söndag, bio med mitt hjärta i går (Änglagård 3). Även i dag blev det mys i form av att bli upphämtad från jobbet och bjuden på middag. Kan man ha det bättre! Tack älskling!



Så nu blir det lite film i soffan. Har ju faktiskt sovmorgon i morn. Gott det! Lite trött och sliten...


Fått en ny favvoserie
CSI Miami. Många har upptäckt denna serie redan men det är först nu jag har upptäckt den + att jag har märkt att jag tycker den är bra. Somnar alltså inte til varje avsnitt, det är ett bra tecken hihi
 

Hoppas att ni, kära läsare, också haft en bra dag!  I morgon är det redan onsdag och det är inte långt kvar till helgen. Helt i min smak.

Dagens visdomsord: Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall. / Kineskiskt ordspråk

Glöm inte vara rädda om varandra Sverige!
Kram

Foton!!



Hejsan, Sara här!

Idag har jag varit och lärt mig att göra collage. Detta är mitt första och nästan nöjd blev jag. Längtar till sommaren syns lite dåligt. Men det är iallafall det jag gör. Längtar till sommaren. Men går åt rätt tid och det är ju toppen.

                       
                   

Inspirerade av vad man kan göra med sina foton får jag ut och fotografera någon dag. Kul att fota vardagen, annars blir det mest på kalas och andra högtider man har med sig kameran. Men nu ska jag försöka använda kameran mer och göra flera collage i olika varianter. Har ni tur så kanske ni får se flera. Tack för hjälpen Katarina.

Sverige, glöm inte foto er vardag!!!

Helgens pyssel!

Goddag, Kristina här!

Sitter i skrivande stund och "pappersarbetar" på datorn. Tar en micropaus från det och skriver lite. Satte nyss på Maries skiva igen och njuter till detta under tiden.

Veckan som gick var på det hela en 8 på en skala 1-10. Hänt mycket men också väldigt utvecklande och stimulerande saker. Var inte riktigt pigg när jag gick upp första gången i morse runt 6 tiden. Fick bli en liten sovmorgon. Hjärtat mitt är ute och jobbar och jag pysslar lite här hemma. Har grejat grejer på datorn, tvättat, bytt sängkläder, diskat och ska nu ta i tu med ett litet bildkollage tänkte jag. Ska bli lite svartvita bilder på mig o älsklingen. Kommer bli fint på våra vita väggar i vardagsrummet. Skulle vilja ha programmet Photoshop, någon som vet hur man laddar hem det, helst gratis?

Emelie på jobbet ritade en fin bild på mig under veckan här. Tycker hon fångade mig i bilden faktiskt!



Håller ni inte med, ni som känner mig väl?? hihi

Pratade nyss med Sara, hon jobbar hela dagen/kvällen men hälsar till våra kära läsare så gott!

I morgon blir det fika med en väninna på stan och sedan blir det nog ett litet födelsdagsfirande för svärmor...Som dessutom fått facebook. hihi

Ha nu en bra lördag Sverige! Back to verkligheten! 
Kram

Så här hade jag tänkt...

Godkväll, Kristina här!

Så här hade jag tänk mig kvällen efter jobbet...
1. åka hem och se på Irene Huss på tv
2. Ha en datorfri kväll


Så här blev det:
1. Irene huss var det inte i dag på tv
2. Datorn kunde jag inte låta bli (tvungen att kolla mail osv...)


Ja så då kan jag ju passa på att skriva lite också. Dagen var helt ok. Hade en underbar sovmorgon i morse och hann med det ena och andra. Slutade vid 20.00 efter en helt ok dag på jobbet. Hade även ett trevligt samtal med Sara precis (vi pratar ju minst 1 ggr om dagen men det blir ofta fler (läs typ 5-10) Men idag har vi bara smsat och sen avslutar vi med ett godnattsamtal. Mycket trevligt!

Tänkte se någon annan film nu. Får se vad som hittas i samlingen. Jag och hjärtat får samsas under filten och mysa lite. Gott med en halv sovmorgon i morgon. Börjar inte förrän halv 11 så det är toppen!

Sov gott nu Sverige och ladda inför en ny dag med nya möjligheter!

Kram

Tänt var det här!

Godafton, Kristina här!

Min man står här till vänster i bild. Vilken tur det finns räddningstjänst som rycker ut behov. Känns tryggt!


Ingen rök utan eld i detta fall. Bra jobbat älskling!

Det finns ju massor av varningsskyltar i vårt samhälle. Vissa är ju bra för att påminna en medan andra är ganska självklara. Sedan hittade jag även lite roliga skyltar när jag surfade runt.


 Snacka om att göra det svårt för sig hihi

För oss som golfar kan det i bland vara viktigt att se upp
Ja denna skylt säger väl allt, ovanstående skyltar var på skämt hihi

En brandsläckare är ju att föredra att ha hemma om olyckan skulle vara framme. Och att släcka alla levande ljus när man lämnar rummet.

Ja då har vi haft lite kurs på det ämnet i dag då ja

Annars har det varit en lugn och skön dag. Trevlig fika på stan efter jobbet med en kompis bästa Mirjam. Sedan hem och mysa med hjärtat. Nu ska jag svepa in mig i en varm filt och kolla lite film. Har sovmorgon i morgon så har inte brått i säng!

Ha en mysig kväll Sverige!


 

Åh vilken hjärtedag!

Godkväll, Kristina här!

Vilken otrolig allahjärtansdag! Började i morse när busschauffören sa i micken" Vill önska alla en bra dag, stor allahjärtanskram på er alla" Vilken gullig gest!!

Sedan gick dagen helt hyfsat och jag är otroligt nöjd med det beslut jag tog under veckan.

Väl hemma möts jag av fina rosor från min underbara äkta man


Mycket glad blev jag!! Tack älskling, du är bäst i hela världen du är mitt allt, är såå stolt över dig!!

Sedan väntade överraskning nr 2: Ett grönt paket på posten från Bästa Marie! Hennes nya skiva!!! Wiee!
Sitter och lyssnar på den i skrivande stund, helt fantastisk röst! Har redan fällt en tår. Gabriellas sång i hennes tappning är helt fantastisk!! Tack gumman!




Ja mitt hjärta är i väg och jobbar så jag ska fixa till lite här hemma och sedan blir det mys, mys, mys och mera MYS!!

Ha en fin hjärtedag alla vänner!

kram

Kristina HansonÄlskar dig Pehr! Puss från frugan

Godkväll!

Godafton, Kristina här!

Ja då var man hemma igen efter en mysig helg. Varit på 90 års kalas bland annat. Mycket trevligt och jubelaren var mycket nöjd. Det var ju det allra viktigaste! Grattis Gustaf i morgon 14/2-11 fyller du ju på "riktigt". En sådan ålder är beundransvärd tycker jag. Tänk så mycket man hinner uppleva på 90 år. Fick mig att tänka till...ja jag vill leva så mycket jag bara kan och inte ångra det jag inte gjorde! Vill vara glad för att jag vågade, vågade ta risker. Om detta finns många tänkvärda ord:

Att skratta är att riskera att verka dum.

Att sträcka sig efter en annan människa är att
exponera sitt sanna jag.

Att presentera sina idéer, sina drömmar för andra är att
riskera att förlora dem.

Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka.

Att leva är att riskera att dö.

Att hoppas är att riskera förtvivlan.

Att försöka är att riskera misslyckas. 
 
Men, risker måste tas
eftersom den största faran med livet är att
inte riskera någonting.
Den människa som inte riskerar någonting,
har ingenting,
är ingenting,
gör ingenting.
Hon kanske undviker lidande och sorg,
men kan helt enkelt inte växa, älska . . . Leva!
Genom att vara kedjad vid sina attityder
blir hon slav och  förlorar friheten.
Bara den människa som tar risker är Fri.
(citat: T.S Eliot)

Ja hursom helst så önskar jag er en trevlig början av veckan! Lev i nuet Sverige!


Tacos eller tapas!

Godafton Kristina här!

Nu gott folk är det äntligen helg! I kväll blir det tacos, en liten mexicanskanrättning. Ska försöka tillaga detta med kärlek tills hjärtat kommer hem. Lite mys med sina vänner har han först på schemat i kväll. Sedan väntar mys med frugan!

Dagen har varit till full belåtenhet trots den rikliga frusna nederbörden. Mycket ska man klara av innan tussilagon kommer fram.

Hoppas även på att det går fantastiskt bra för Tina Thörner i kväll i Lets Dance. Som värmlänning, kvinna och orutinerad dansare håller jag lite i smyg på henne. Samt det faktum att jag har träffat henne flera gånger. Lika käck och trevlig som hon ser ut.

Nej nu väntar spisen på mig den ropar (laga tacos, laga tacos = stek köttfärs samt hacka upp lite grönsaker och ta ur brödet ur påsen.) Det klara även en novis som jag själv.


Ha en fin fredagskväll Sverige!
Säg nej till droger , ja till Tacos! hihi lite kul att det finns skyltar om detta.

Hej hej!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Nu var det några dagar sedan vi skrev. Hoppas ni inte saknat oss allt för mycket hihi

Vad har då hänt sedan sist...Hmmm ja själv har jag jobbat en del kvällar. Då hinner man inte mycket när man kommer hem. Lite mat och mys och sedan är det dags att sova igen. I morgon blir det dock vanlig arbetstid. Skönt för då hinner man hem i god tid till fredagsmyset! Har lovat min man (lilla hjärtat) tacos och sedvanligt Lets Dance. Mysigt värre!

Får tacka Svärmor Gunsan för lånet av motionscykel. Började väldigt smått här i veckan och ska avancera under nästa vecka. Något kilo ska bort men framförallt bra kondis ska nu komma till mig. Så är min plan i allafall hihi

Nej nu stundar lite soffhäng med hjärtat och lite kakor. ( vet att jag säger emot mig själv nu eftersom jag ska tappa ett kilo eller två, men kakor är gott!

Ha en fin afton Sverige!

Snö igen!

Godafton, Kristina här!

Trevligt med snö igen (inte). Hmmm när blir det vår? Ja ja det är inget att göra åt. Ser ju fint ut iallafall när man ser ut genom fönstret!


Hur har början på er vecka varit? Själv har jag fått lite andra arbetstider två dagar denna veckan...känns ok. Blir någon sovmorgon och någon senare kväll. Vi får vända på dygnet lite hihi

Tänkte kolla lite hur väl dagens horoskop stämmer in:
"Något har gett dig ett oväntat bra utgångsläge i ett sammanhang, varför förväntningar nu troligen kan infrias!"
min tolkning: ja det kan nog stämma! Säger inte mer än så.

Det mesta har varit sig likt idag. Förutom snön. Har även kommit på lite nya funktioner på telefonen. Blivit bjuden på middag av älsklingen! Han är väl för go! Min väninna Marie har även varit med i Värmlands radio p4! Vilken tjej!

ur p4 radiovärmland:

Livet och kärleken
är ledmotiven på Maries skiva

Hon har sjungit sen hon var nio månader och i dagarna släpper Marie Bäckström från Säffle sin första skiva. Arbetet med skivan har tagit nästan tre år och Marie är mycket stolt över slutresultatet. Magnus Liljeqvist har skrivit de flesta melodierna direkt för Marie och Anders Bergström har producerat skivan. Förmiddag fick besök av sångerskan som drömmer i smyg om Melodifestivalen 2012.

Helt plötsligt började jag längta efter sommaren...

Godafton, Kristina här!


Satt och bläddrade igenom lite bilder från sommaren 2009. Fick helt plötsligt en känsla av att jag längtade efter varma sommarkvällar, ljumma vindar som sveper förbi, långa ljusa daga och värme. Sommaren med andra ord.

Tänk vad skönt vi hade det på skaftö. Eller som det på tv heter "Saltön"

Hursomhelst så har dagen varit skön. Jag och hjärtat mitt har varit till stan och fikat. Det blev cola/sprite samt cheescake med blåbär/vanilj smak. Mycket gott. Överraskande gott faktiskt. Sedan handlade vi också en ny duschslang och lite annat smått och gott. En trevlig dag med hjärtat med andra ord.

I kväll ser jag fram emot att återigen ta det lite lugnt. Denna helg går i lugnets tecken. Wallander-film är ju ett stående söndagsnöje numer och självklart lite Söndagsmys. Väntar en hård vecka!

Njut av Söndagen goa Sverige och ha en fin början på veckan!



Toppendryck??!!

Hejsan, Sara här!

Idag vågade jag utmana mig själv. Var ju mitt nyårslöfte. Och idag hände det. Lovar att det ska ske fler utmaningar. Men iallafall så hade jag bokat in mig på ett träningspass med zumba. Nu kommer själva utmaningen. Det var ett zumbamaraton. Detta pass var lite längre än vad det annars brukar vara. Och jag lovar det kändes. Fanns inte ett träningsplagg som var torrt efter det passet. Men eftersom jag kände mig lite seg så tänkte jag testa en ny energidryck. Den kanske inte är så ny, men jag har inte testat den innan. En toppendryck om man vågar tro allt som skrivs om den. Det är en energidryck med lite kalorier. Positiva egenskaper den har är att man blir piggare och mer allert(kan bero på koffeinet), presterar bättre och man har bättre uthållighet. Och det bästa av allt...... Man bränner upp till 100 kalorier extra. Detta tyckte jag lät toppen och slog till och köpte en. Testade en med jordgubb och kiwi smak. Den var riktigt god. Finns i andra smaker med. Namnet på drycken är celsius. Minus med drycken var priset. Men det kostar om man ska ligga på topp.........  
Och pigg kände jag mig igenom hela passet, trots att jag kände mig seg innan. Jag orkade hela och var gott stolt över mig själv när det var klart. Och kul hade jag.......Om det var dryckens förtjänst är frågan??? Och brände jag de extra kalorierna????
Men ska man tro på drycken så låter det som en toppendryck och kommer säkerligen bli en storsäljare.

Sverige, ha en fortsatt bra helg.

Tekniskt fel...

Goddag, Kristna här!

Helgen är kommen, helgen är här, underbart. I dag ska jag absolut inte göra något vettigt. Ska bara slappa, surfa på nätet, laga lite god mat när hjärtat mitt kommer hem, och sedan kolla på Melodifestivalen och mys på det.


I går var det tekniska fel lite över allt i mitt liv. På morgonen var det tekniskt fel på mina ben. Halkade åter igen på samma ställe. Nu har mannen sandat så jag känner en återfunnen trygghet. Bloggen hade också ett tekniskt fel, gick inte att komma in på sidan och skriva...Sist men inte minst var jag på Konsum, handlade och drog mitt coop-kort. Då står det på kortläsaren "Detta kort är inte giltigt här" Ha ha sa jag till henne i kassan "ska jag ta upp ica kortet i stället" Då skrattade hon och insåg själv det komiska i situationen.

 VS   

Ha nu en riktigt fin dag och kväll Sverige och mys så mycket det går!
Kram

Jag skiter i det, jag går snart i pension.....iallafall om c:a 30år.....!

Hejsan, Sara här!

Ja då sitter man framför datorn efter en bra torsdag. Kikar lite på tv och funderar på framtiden. Appropå framtiden så ringde de från banken häromdagen och tyckte jag skulle komma dit på möte. Detta möte skulle handla om min pension. Men ett sådant möte var det inte längesedan jag var på. Dock var det genom mitt försäkringsbolag. Det känns väldigt avlägset att kolla upp min pension. Det är ju nästan lika många år kvar att jobba som jag har levat. Måste man ha så bråttom och tänka på den redan nu??? Men, men jag tog mitt oranga kuvert och gick dit. Tänkte att det kan ju vara bra att få lite koll, fast det är hur många år kvar att jobba. Kan ju inte säga som en kollega på jobbet säger. Hon har dock sagt det i minst 5år och går i pension nu till sommaren. Men hennes uttyck är:  "jag skiter i det, jag går snart i pension."  Får nog jobba några år till innan jag kan ta över det uttrycket. Men iallafall så kom jag dit och en kvinna tog i mot mig och vi satt och småprata om mina försäkringar m.m. Så skulle hon räkna ut vad jag skulle få leva på när jag blir 65år och vill kanske sluta jobba. (om jag inte redan har slutat) Hon räknade och räknade och räknade. Plötsligt så tittar hon på mig och säger. "Du har inte funderat på en rik karl?" Vad svarar man på det??? Jo, men visst det har jag ju. Beställde honom på postorder för en vecka sedan och kommer nästa vecka. NÄ, det blev inte mitt svar. Utan bara är det så illa...... Såg mig själv sitta med rollatorn och käka nudlar eller makaroner med ketchup. Lyxvarianten blir med lite ost på. Det är ju som när jag var 20, fast nu med rollator. Men när jag satt där i mina tankar om nudlar och makaroner i lyxvarianten kom jag på mitt pensionssparande. Då blev det nya uträkningar vi fick göra och det blev positivare. Så det gäller tydligen att tänka långsiktigt, och då pratar vi c:a 30 år. Men, men tur jag gick på mötet så jag vet att jag får en hyfsad pension ifall jag inte finner den rika karln.;-)



Så Sverige, glöm inte kolla upp er pension..........så vi sedan kan säga, jag skiter i det, jag går snart i pension..... 

Nya inköp

Godafton, Kristina här!

Började dagen med att halka och stuka handled och tumme. Inte en perfekt morgon men det funkade bra. Nu börjar dock svullnaden lägga sig så det känns bättre. Tänk vad det är lätt hänt. Speciellt när man inte har tid med sådant. Morgonen är ju den stund på dagen där inget får gå fel tidsmässigt, då blir man sen.

Hämtade upp lite kläder, som jag handlat på nätet, på vägen hem. Väntar ett paket till i morgon. I dag kom en liten elegant röd klänning och en ljusrosa tröja. Visar bider när allt kommit.

Hoppas ni har haft en bra dag i dag alla kära läsare. Fredagen närmar sig med stormsteg och helgen med den. Skönt!

Nu ska jag och hjärtat mitt kolla klart på CSI Miami och sen blir det nog till att natta kudden!

En trevlig kväll/ natt tillönskas Sverige!






 


Bubbelbad

Godafton Kristina här!

Pratar i skrivande stund med Sara, hon vinkar och säger hej! 






Hoppas att ni har haft en bra onsdag, min senare del av dagen har varit toppen!
Kom hem och åt lite, och tog mig sedan ett bubbelbad! Mums vad härligt det var. Lite badskum med en somrig doft av jordgubb. Mycket trevligt inslag. Hade tänt lite levande ljus och bara myste. Något väldigt avancerat hände dock när duschen skulle användas. Scenariot var förljande: Schampo i håret och intålad från topp till tå. Även schampo i ögonen. Ska då vrida om kranen för att få vatten som sig bör...vad händer...pluppen man skruvar på ramlar ut...sedan följde ett par minuters förtvivlat letande på badkarsbotten. Ha ha ja vilken grej men jag hittade den i allafall.



Ha en bubblande fin kväll Sverige! Det kommer vi att ha!
Kram


Tisdagsmys!

Godafton, Kristina här!

Haft en helt ok dag i dag. Väntade på kvällen med lite tisdagsmys. Blev god mat, gott sällskap och en semla!! Mums vad det är gott med semlor!

Har kollat på det riktigt roliga programmet, Sommar i Sverige! Tänk vad olika folk semestrar, vilka sköna personligheter det finns alltså. Inget sätt är ju fel, alla gör på sitt sätt. Underbart det var att se en skymt av sommaren om än på tv. Maria Montazamis lilla syster är ju med i programmet och bara det är kul. De kom in i en affär med tofsar...Funderar på om man skulle ta och köpa sig lite tofsar och piffa upp hemmet med. Man får ju en liten känsla av lyx med en tofs. Om man får tro Maria Montazami hihi

Sov gott Sverige när det är dags!




RSS 2.0