Personligt hurtankervi -

Drömmar

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Tidigt uppe i dag, före tuppen tror jag :)
Kört hjärtat till jobbet. Ska på ett möte i stan senare och behövde då bilen.
Varmt och skönt redan och det verkar hålla i sig, det är bra det :)

Hade en väldigt konstig dröm nu på morgon kvisten. Vaknade till och drömde samma sak igen, fortsättningen alltså...det hela var väldigt verkligt och väldigt levande. Innan jag vaknat helt, hade jag lite svårt att fastställa om jag drömde eller om det var verkligeheten. Märklig känsla och märklig dröm. Tänkte att detta kan väl aldrig vara hälsosamt att drömma om.

Googlade lite på nätet om drömtydning. Det mesta man drömmer kan ju inte tolkas rakt av. Är det en hemsk eller smärtsam dröm är det tydligen positivt och vice versa...Så min dröm visade sig ju vara just det, positiv.
Så här stod det: "om den kvinna drömmer detta kommer hon att lyckas bara hon lägger manken till"
Låter ju inte helt fel! :)


Ska nu ta tag i dagen, mycket att stå i!

Ha en fin dag Sverige och glöm inte bort att ha drömmar!
Kram


Billie!

Hejsan Sverige, Kristina här!

En dag med mycket sol och mycket värme...åh så fint!
Varit ute på en liten tur med Saras bil idag (lite barnvakt till den när hon är på semester kan man säga) Bilen och jag började bekanta oss i går. Det gick fint till slut. Vi förstår varandra nu. Har döpt den lilla pärlan till Billie i dag. Sara har ju självklart också ett namn på den. I dag heter den dock Billie :)

När jag susade fram längst vägen satte jag på en "Blandat- skiva" Fick snabbt en favorit även om årstiden var lite, inte mycket fel....


Nej oj då nu hinner jag inte skriva mer.

Ha en fin kväll Sverige!


Hejsan, hallå!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Ja herregud, det har hänt mycket sedan vi sist skrev. Norge har haft en tragedi och vi har varit på ett jättetrevligt 30 års kalas och ett 50 års kalas.

Fruktansvärt det som hände i Norge. Tänk att sådant händer så nära en. Norge är ju till Sverige ett brödraland. Fy! Vi hoppas att ni orkar Norge och vi tänker alla på er. Ni som mist någon nära men inte allra minst ni som måste ta reda på röran på olika sätt. Hmm...ja tänk vad lite man vet om vad som ska hända.


Kalasen vi var på i tordags och lördags var jättetrevliga. God mat, trevligt folk, bra underhållning. Det blev sent i lördags och man märker då att man har passerat 30 års gränsen...;) Sara tog en massa härliga bilder...hon lägger nog ut dem så småningom. Hon och hennes kompis är på en liten semestertripp ett par dagar. 06.40 körde jag dem till bussen och vinkade av...Ska hämta dem på onsdagkväll på sama ställe :) Hoppas ni får roligt tjejer!


Nej nu får det nog bli lite frukost och lite fix.

Ha en bra dag Sverige!
Kram

Grekiskt eller italienskt?

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Ja då regnar det i dag då ja. Det gör absolut inget. Då hinner man pyssla lite inomhus!

I går hade jag och Sara en förmiddag på stan. Vi shoppade lite och lunchade. Mycket trevligt. Sara ville ha antingen grekiskt eller italienskt, så vi gick till en italiensk restaurang. Lilla Sicilien. :) Sedan blev det glass i solen! En väldigt rolig man i glasskiosken :) Han var varken korkad eller skruvad. (internt skämt) :)
Efter det blev det, för mig, en fika till med en väninna. Det var också mycket trevligt!

Sedan styrde vi alla kosan mot Värmskog. Det var 30-års kalas hos en kusin till Sara och Pehr. Vi fick god mat och träffa trevliga människor. Barnen sprang runt och lekte med ballonger...en del gick sönder men det gjorde ju inget. Var nog inte något problem att få dem att somna gott senare på kvällen :)

I dag blir det som sagt ganska lugnt. I morgon blir det mer fart och fläkt. 50 -års kalas! Det blir skoj det!

Ha en fin dag Sverige!
kram

En bra tisdag!!!

Godkväll, Sara här!!

Nu har jag inkvarterat mig i stugan. Helt okej, både jag och alla väskor är på plats. Det var svårt att packa så jag har antagligen tagit med mig alldeles för mycket. Pappa kom nästan i chock när han såg alla skor jag hade tagit med. Men jag har lovat honom att använda alla innan semestern är slut. Det innebar även inlines och träningsskorna. Inlines har jag inte åkt på flera år. Men idag tog jag en liten tur på ca 6km. Lite ringrostig var man, men kul var det och rumpan fick sitt. Så det blir nog nån mer tur med dem. Har även varit och plockat svamp. Fick en hel del kantareller. Så i morgon blir det till att rensa. Det som är tråkigast av allt...... Var som ni såg i inlägget innan en sväng till Pehr och Kristina. Mycket trevlig kväll och tillsnyggad i håret blev jag med. Det tackar jag för. Hade bilder på dagen, men datorn vill inte vara med på att jag skulle lägga ut. Det är så på landet. Allt tar sin tid, och att ladda bilder tar en evighet......Inte snabbt, stabilt och jättebra, men det funkar.......

Sverige, sov gott!!

Rött och grönt!

Godafton Sverige, Kristina här!

I afton hade vi trevligt besök av Sandra och Michael och sedan var också super-svägerskan Sara med :) Väldigt trevligt! Alla tre blev klippta och vi fick nog alla en rejäl socker-chock! Men det är gott med fika! :)

Sara har namnsdag i dag, det glömde jag att säga när hon var här! Grattis!! (har ringt och sagt grattis med förstås) Hade det på tungan hela tiden men men minnet är bra med kort eller hur var det nu igen ;)

Nu har vi dessutom en liten sommaraccessoar gemensamt. Vi har likadana klockor. Jag har röd och Sara grön (och blå)



Färglatt eller hur?! Tycker man blir glad av lite färg!

Nej nu ska kudden nattas. Ha en trevlig kväll Sverige!
Kram

Två grymt bra dagar, semester och shopping! :)

Godafton Sverige, Kristina här!

Härligt att se att Sara fått en bra start på sin semester (föregående inlägg). Snart ses även hon och jag igen :) Kör försiktigt upp gumman!

Jag och mannen har haft två sköna dagar. Egentligen tre. I fredags kom det finbesök X 2. Bonusmormor på eftermiddagen och familjen Bäckström-Johansson på kvällen! Lite korvgrilning blev det :)

På lördagen tog jag och hjärtat oss en lite längre shoppingtur i Södermanlandlän! Här är några av godbitarna vi hittade:

En kjol till mig, grå med stor rosett

Ett snyggt ljusrosa linne til den




En champangefärgad klänning



Guldfärgade solisar :)



Blev också ett bälte från Tiger of Sweden



Hjärtat handlade:


Också ett bälte från Tiger of Sweden


En supersnygg kostym från Tiger of Sweden + en snygg skjorta


 
På vägen hem blev det ett stopp i Örebro för lite mat på en trevlig restaurant.

Ha en trevlig Söndagskväll Sverige!
Kram

Fallensdagar!

Hallå, Sara här!!!

Nu har ni lite tur. Ska få lite rapport från helgen. Här har det som sagt varit fallensdagar. Då är det fest i stan. På fredag var inte vädret det bästa. Grått och kallt, men vi trotsade vädret och gick ut. Dock inte så mycket folk som det brukar vara. Men en mycket rolig kväll med bra musik. På lördag var det bättre väder och det märktes i stan. Mycket mera folk. På dagen var vi och kollade in starka killar som välte traktordäck m.m. Är ju också en sport.... Kollade när några hurta sig med att träna zumba. Vi hade tänkt varit med, men att sitta på muren med en kopp kaffe lockade mera. Man har ju semester;-) En gospelkör hann vi lyssna på med och givetvis smaska i sig en langos. Ett måste när det är fallens.

Så här ser langos ut. Och ni som inte har koll på vad det är, så är det en ungersk rätt. Det är friterat bröd som man sedan har på gräddfil, ost, räkor eller vad man nu vill ha på. Finns i olika varianter. Gott tycker jag.
Efter att vi gjort staden bar det sedan hem för att ladda för kvällen....
Hemma blev det att titta på fotboll. Ett stort grattis till fotbollstjejerna. Ni fixade bronset. Kvällen på stan var även denna rolig. Mycket mer folk så man fick trängas lite och även denna kväll bra musik. Givetvis tittade vi på fallet med. Det är mäktigt med allt vatten som kommer farande i en superfart. 
                          

Har ni vägarna förbi Trollhättan så är detta ett bra semestertips att åka och kika på.......Mäktigt!

Nu ska jag packa väskan för nya äventyr.

Sverige, ha det gott!!   

Nedräkningen avslutad= SEMESTER!

God förmiddag, Sara här!!!

Ja då var nedräkningen äntligen avslutad. Inga klockor som ska väcka en och matlådor som ska göras. Utan nu är det picknickkorgar som ska göras och sov tills du vaknar. Mycket bättre..... Ska jag vara helt ärlig så skulle jag ha jobbat idag. Men det var så segt att räkna ner, så jag tänkte att nu skiter jag i det. Så jag lämnade in en komplapp igår och stannade hemma idag. Den känslan känns underbar att få va ledig. Så nu kära läsare har jag semester i fyra veckor. TJOHOOOOOO!!!!!!!!

                                 

Ikväll ska den firas in ordentligt. Det är det årliga fallensdagar här i stan och då måste man ut och kolla läget.
Hoppas det inte blir fallens från himlen bara. Utan att det är uppehåll. Hoppas att kvällen blir riktigt skojig.......
Om ni har tur får ni rapport om helgen nästa gång jag skriver........

Sverige, ha en underbar semester ni med. Och ni som jobbar........ kämpa på!!!!!!!
 

Torsdagsmys på distans!

Godkväll Sverige, Sara och Kristina här!

Då har jag och svägerskan lite torsdagsmys på distans. Vad innebär då detta tänker ni? Ja det är hemligt, men det sker via telefon. Tjejsnack helt enkelt! :) Mysigt har vi. Skriver här till er läsare från oss båda i kväll :) Teknikens under i dubbel bemärkelse! :)

Vad gör ni kära läsare när ni myser (vardag eller helg)? Något speciellt att äta, eller göra?

Dagens fundering: Hur smarta är de som är med i mensa? Man kan ju vara smart på så många olika sätt. Vi googlade på detta och kom sammanfattningsvis fram till :

Att identifiera och främja mänsklig intelligens, så att den kan komma mänskligheten till godo, är Mensas syfte. Som medlem ingår man i ett internationellt nätverk av över hundra tusen människor världen över. När dessa människor möts händer det spännande saker, vare sig mötet sker på nätet eller i en kurslokal eller på en mysig restaurang. Tankar föds, idéer tar form och ny vänskap uppstår.

Mensas medlemmar har en sak gemensamt: en IQ över 130, vilket uppnås av två procent av befolkningen. I övrigt är alla väldigt olika och unika individer, med en förvånansvärd spridning bland åsikter och intressen. "Mensa" betyder bord. Vi är en "rundabordsförening" där medlemmarna samlas för intellektuellt och sällskapligt utbyte. Källa:www.mensa.se

Men men den stora frågan är ju dock, hur smart är den individ som avgör om man är tillräckligt smart? Är den som avgör det också medlem i mensa eller är det en utomstående med en enkel lathund. Där man enkelt kan se om folk svarat rätt eller fel?

Hur gör de då om en person förlorar sin "iq-gräns"...säg att den får 129 tex, är det ok eller får man genast ett brev på posten -"Tack för visat intresse". "Vi återkommer om vi får någon plats över" NOT!! :)

Hursomhelst vi får väl försöka att kvala in till denna lilla grupp. 2% av Sveriges befolkning är ju inte mycket till förening. Vart ska man börja i kampen om intelligensen!

Sverige, finns det inte light version på Mensa????


Färgstark trädgård

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Trädgården vår har verkligen blommat upp. Har sett många nya blommor och dess härliga färger denna veckan. Våra solrosor börjar också att sätta fart. De är ca 20 cm nu...hoppas på en meter till ganska snart. Lite bilder på detta:



Fin färg på rosorna, eller hur?



Solrosorna



har ingen aning om vad dessa heter, men det är fin färg på blommorna. Det är en buske iallafall, det vet jag :)

Nej nu ska jag göra mig i ordning lite. Hjärtat kommer snart hem och då ska vi åka på en liten tur. Ska besöka goda vänner, Lars och Marianne. Ska bli jättetrevligt!

Ha en fin kväll Sverige!
Kram

Godmorgon Sverige!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Vaknade till solens strålar i dag. Gott att det är vackert väder. Skönt att vakna i ett nystädat och fräscht sovrum också. Blev jättebra i går faktiskt.

Dagen ser lugn ut. Ska göra lite "pappersarbete" på datorn. Kanske springa en tur, och naturligtvis laga lite mat! Gott! Kan bli en stund i solen också om vädret håller i sig.

Så här stod det på smhis hemsida om vädret i området i dag, låter lovande :) : 

Goda solchanser

Under dagen växlande molnighet och 19-22 grader. Kommande natt mest klart, men en och annan skur kan bildas senare under natten. 10-15 grader. Vind omkring sydväst.

Dagens horoskop: "Småjobb på hemmaplan känns förmodligen inte särskilt inspirerande, men nu har du inget val.Småjobb på hemmaplan känns förmodligen inte särskilt inspirerande, men nu har du inget val."

Kanske är det stjärnorna som vill att jag går ut och jobbar i trädgården?! ;)

Ha en fin dag Sverige!
Kram!


Grejat!

Godafton Sverige, Kristina här!

I dag har hjärtat grejat så fint i trädgården vår! Själv har jag grejat lite inne i sovrummet. Var på IKEA och fick tag i mycket nytt. Allt ifrån överkast till gardiner. Väldigt roligt! Så nu är det klart! Vi sammanstrålade sedan, jag och hjärtat, på altanen för en glass och lite dricka. Ute mötte inne! (citat Ernst Kirschstieger) :)

Så ja nu får det bli lugna gatan här i kväll.

Ha en fin kväll Sverige!
Kram!

Nytt utseende!

Godafton Sverige, Kristina här igen!

Lite nytt sommrigt utseende på bloggen. Tillkommer nog lite fler fiffigheter i morgon. Nu är man duschad och ska inta soffan en liten stund. Blir nog lite tacopaj och cola!



Detta blev dagens lunch (vid fyratiden :) )
Räkstubbe och fanta, väldigt smarrigt!

Ha en skön lördagskväll Sverige!
Kram!

Vilken go sovmorgon!

Goddag Sverige, Kristina här!

Oj vilken go sovmorgon vi hade i morse. Gott att sova ut utan att klockan ringer jättetidigt. Även om jag inte behöver gå upp lika tidigt som hjärtat så vaknar man ju ändå.
Åkte in en snabb sväng till stan förut. Handlade lite till lunch (säkert middagstid för vissa men ej här) :) och lite till middagen. Hittade dessutom lite nytt smink och ett par skor. Väldigt nöjd över det! :)


Färgen på läppstiftet heter "Delicate coral" och färgerna på ögonskuggan har samlingsnamnet "Intense chic"
Båda från Maybelline


Mina nya stilrena ballerinaskor!

Ha en fin dag Sverige, nu ska jag göra lunch, hjärtat ropade :) tror han är hungrig! ;)

Kram!


Oj, så mätt!

Godkväll Sverige, Kristina här igen! :)

Då har vi ätit en massa gott. Måste faktiskt säga att citronsorben blev riktigt bra! Det var inte något plus dock att det är så varmt ute. Gjorde att man fick äta snabbt :) Fick gå in en stund. Kommer riktigt mycket regn nu. Åskade lite förut.

Vi fick i dag på posten två skivor som vi beställt...känns lite gammaldags att beställa skivor. Meeen vi ska ha dem i bilen. Vill då ha bra kvalitet. :) Hur som helst, blev Robyn till mig och Lastbilsrock till hjärtat! Vi lyssnar på den ena nu och dansar runt som galningar :)

Hjärtat ville inte vara med på bild själv men höll gärna up dem :)

Lax och färskpotatis och till det en god årgång av... Fanta! :)



Kladdkaka och citronsorbet ( som jag har tjatat om hela dagen ) :)





Ja som ni förstår är vi mätta. Vad ska man då göra för att bli av med lite kalorier?? Vi ska spela TV-SPEL!!! Lite playstation...:) Blir kul det. Efter det får det bli lite jordgubbar och choklad. Men först efter en hel del spelande!

Ha en toppenkväll Sverige!
Kram

En onyttig med god fredag

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

En onyttig kväll planeras. Ur ugnen kom just ännu en kladdkaka. Till det så har jag i dag testat att göra citronsorbet. Den står i frysen och skall röras om lite då och då tills det är dags att inta. Mycket förvånad över mitt nykommna intresse för att baka. Kanske håller på att bli vuxen ;)
I ugnen


Till middag i dag blir det lax och färskpotatis, med cocosmjölk curry och vitlök. tror det blir gott. I kväll vid tv, alternativt ute på altanen blir det jordgubbar med smält ljus choklad. Innan dess Kladdkaka och citronsorbet. Ännu senare i kväll när man blir sugen på något salt, blir det chips med ostsmak (en ny upplevelse från midsommar Sara)

återkommer med bilder på härligheterna

Ha en fin fredagskväll Sverige!
Var ni än är!
Kram


Bloggen 2 år, Grattis!!

Godafton Sverige, Kristina här!

Vår blogg, min och Saras, fyller två år idag!! Stort grattis!! Mycket har hänt och mer kommer hända, så häng med!

I dag har varit en riktigt fin dag. Vaknade tidigt och körde mannen min till jobbet. Efter det väntade frukostbuffé på Drott Hotell med Anna!

Vi mumsade och åt länge och väl...Mycket gott!

Efter det tog vi bilen till Klässbols linneväveri. I de djupaste värmlandsskogarna ligger dessa hovleverantörer av finaste linnedukar bla. Kvalitet och tradition!


Fick lite handlat också, presenter mm


Anna med sin kasse...


...och jag med min kasse...plus ett litet skutt

Åkte sedan och fikade



Snart hade dagen rullat på i raskt tempo och dags att åka hem. Haft en supertrevlig dag! Nu ska jag och hjärtat mumsa vidare på kladdkakan sedan i går!

Så bloggen, Grattis på din dag!
En stor jordgubbstårta till dig kära blogg!


Sverige, ha en trevlig kväll! Var ni än befinner er! :)
Kram!

Nedräkning pågår.....

Godkväll, Sara här!!!

Nu sitter jag framför tvn och tittar på ett semestertecken. Allsång på skansen...... För min del så har inte semestern börjat än. Men snart så.... Nedräkning pågår och nu är det endast åtta dagar kvar att jobba. Men åh vad det är segt, men jag ska kämpa på. Hjärnan har redan gått på semester, så den kan jag inte räkna med de sista dagarna. Här får man gå på rutin.
Idag inhandlade jag fyra pocketböcker jag ska läsa på semestern. Bra med böcker. Kan läsas i vilket väder som helst. Anledningen till att jag köpte pocket är för att jag inte behöver vara så rädd om dem när jag åker till stranden.(Bonusmormor, du får låna dem sedan):-) För där hade jag tänkt tillbringa semestern. Hoppas bara solen vill det med, annars får jag hitta på nåt annat......


Ja det ska bli himla gott att få vila upp sig och vila ifrån alla konstiga ord man ska skriva i journalanteckningar tex. Idag hakade jag upp mig på ordet klinka. Inte säger jag att jag har ont i vänster klinka. Skulle jag göra det så är det inte alla som förstår vart man har ont. Men skulle jag säga att jag har ont på vänster sida av rumpan. Då förstår man.... Klinka är ju nåt man gör på piano och klinkers läggs ju på golvet. Varför gör man inte vårdspråket lättare så man förstår vart man har ont......? 

Som sagt, jag behöver semester efter ett års slit. 

Sverige, önskar er en bra semester!   

En Tisdag idag!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Vad har då hänt i dag? Ja det har blivit ganska stillsamt på förmiddagen. Har pysslat lite grand. Har funderingar på att möblera om. Har lite fiffiga idéer som jag tänkte förverkliga! :)

Kommer precis ut ur köket, varmt! Det blev lasange till middag i dag. Längesedan jag gjorde, så det smakade gott faktiskt! Ska värma på lite croissanter senare, gott till kaffet det! :) Kanske till och med lite choklad på det, smält förstås.


Nej nu vill jag ha värme och sol! Verkar inte som att vädergudarna har vaknat ännu. Kanske har semester :)

Ska man vara lite kritisk, så måste jag säga att det står mycket konstigheter på aftonbladets hemsida i dag.
Exempel på det:

 "Försökte smuggla ut sin man ur fängelset - gömd i en resväska" Detta är ju inte så ovanligt men följande citat är roligare " Vakterna tyckte väskan såg ovanligt knölig ut" Min kommentar till det : Se där ja! :)

Ett annat exempel på dålig marknadsföring: " Resor till vrakpriser" Gäller kryssningar tydligen :)

Ja detta och mycket mer fanns att beskåda där i dag. Allt kan få en twist bara man har fantasi!

Ha en bra kväll Sverige!
kram!


Våfflor!

Godafton Sverige, Kristina här!

Kvällens mat blev våfflor!! :) Blev så sugna på detta här i eftermiddag att det helt enkelt fick bli det. Trodde jag gjorde alldeles för mycket men det gick åt. Till det blev det sylt-grädde! Mumsigt!

Så i kväll blir det lugnt och skönt framför ännu en Johan Falk-film. "National Target" Har sett den men de är så bra att man kan se dem om och om igen! :) Till det få det nog bli lite godis och kaffe. Soffan är ju skön (läs lätt att somna i) ;)

Ha ne finfin kväll Sverige!

Kram

Bröllop!

Godafton Sverige, Kristina här!

Vilket tjusigt bröllop i Monaco! Härlig blandning av traditionellt och lite glamour/lyx! Tjusig klänning hade Charlene också. Det finaste var dock när hennes känslor svämmade över mot slutet. En liten kör i kyran fick henne att släppa alla spänningar, all nervositet och ta in nuet. Tårarna rann ohindrat! Mycket vackert! Kände igen mig i känslan.


den borgliga vigseln i går

den katolska cermonin i dag

Annars har lördagen varit toppen här i byn också! ;) Har varit med mitt hjärta till stan. Shoppat lite och fikat gott! Detta mys har pågått i dagarna två. I går var det mys med varmröktlax, färskpotatis och romsås. Till det ett glas vitt :) I allafall för en av oss:) I kväll är inte något undantag. Det bjuds på potatisgratäng, till det kallskuret i form av serranoskinka och kalkon med paprika/vitlök. Sallad vid sidan om så klart. Det är en bra lördag tycker jag!

Ha en fin kväll Sverige!
Kram!



RSS 2.0