Personligt hurtankervi -

Fredagskväll....Allahelgona helgen!

Godafton Sverige, Kristina här!

Äntligen är det fredagskväll. Helt underbart! Så här på förkvällen så är vi och hälsar på en god vän till oss. Pehr och han gör i ordning för trav i morgon och lite annat pyssel. Själv fick jag ärana att använda Lars dator och blogga lite. På så sätt får pojkarna leka lite i fred :) Vi har fått väldigt gott hembakt bröd här av Lars och kaffe. Mycket fint efter en hård arbetsvecka. Sen blir det nog lite idol i kväll.

Veckan har varit lite småstressig på något vis. Trots det så har vi hunnit med en hel del. Framför allt har vi köpt ny soffa som verkligen förhöjer stämningen på fredagkvällarna och alla andra kvällar. Den är sååå fin i ljust grå. Helt fantastiskt skön att sitta i också.

Ja i kväll är det ju allahelgonaafton och det är ju frågan vad detta är och hur det uppkom. Samt vad är det för koppling till Halloween. Ska försöka reda ut detta här.

Alla helgons dag är en kristen högtid som firas till de dödas åminnelse. I Sverige är alla helgons dag en rörlig helgdag, som infaller på lördagen under tiden 31 oktober–6 november. Ursprungligen var dagen en fast helgdag den 1 november, en plats den behållit i andra länder. Inom den latinska riten i Katolska kyrkan är den 1 november, såsom alla helgons dag, en av de förpliktade helgdagarna.

Vid en helgdagsreform 1772 förlorade första november sin status som helgdag. Istället firades alla helgons dag första söndagen i november. Efter motioner i Sveriges riksdag om att öka antalet helgdagar under hösten flyttades alla helgons dag år 1953 till den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november, och blev samtidigt allmän helgdag (lördag var dåförtiden en arbetsdag). Samtidigt ändrades namnet på 1 november till att vara allhelgonadagen.




Seden att fira helgon och martyrer på olika specifika dagar uppstod tidigt inom den kristna kyrkan och snart även behovet av en samlingsdag för mindre betydande helgon som inte fått en egen plats i kalendern. Därför infördes en ”alla (övriga) helgons dag” för dessa. Inom den de ortodoxa kyrkorna sker firandet inte på hösten utan första söndagen efter pingst, och även inom den romersk-katolska kyrkan tycks detta ursprungligen ha skett på våren. Sedan 700- eller 800-talet har dock firandet varit knutet till den 1 november.

En koppling till mer allmän minnesdag över de döda uppstod också tidigt. Detta har rötter i förkristna keltiska traditioner och övertogs sedan av de kristnade germanerna. Man trodde att de döda i samband med sommarens slut och vinterns början återvände hem och behövde vägledas med ljus och eldar, vilket lever kvar i den moderna seden att tända ljus, smycka och vaka över anhörigas gravar. Inom den katolska kyrkan infördes på 1000-talet alla själars dag på 2 november, som en dag då man ska minnas sina bortgångna anhöriga. Då firas Mässan för de döda, och kallas då Requiem-mässa, eftersom man önskar de döda "requiem aeternam" ("evig vila").

I samband med reformationen upphörde alla själars dag att vara helgdag i protestantiska länder, och dess innebörd kom istället att övertas av 1 november (allhelgonadagen). I Sverige är den numera återinförd. För att undvika sammanblandning mellan "Alla helgon" och "Alla döda" firas enligt 2002 års evangeliebok "alla helgons dag" på en lördag i början av november, varvid den påföljande "söndagen efter alla helgons dag" har namnet "alla själars dag". Kollektbönen på Alla helgons dag markerar kyrkans officiella inställning till helgonen, när man ber att "förebilden" av "helgonens skara" skall "väcka oss till ett heligt liv så att vi inte bara firar deras minne utan också följer dem i tro och goda gärningar".

Kopplingen till Halloween

Dagen före alla helgons dag kallas allhelgonaafton eller möjligen alla helgons afton. I anglosaxiska länder motsvaras detta snarast av halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows' Eve (alla helgons afton) – med barnupptåg av olika slag, en sed som sedan 1995 vunnit viss spridning även i Sverige.

Tanken bakom busandet under Halloween är att helgonen går igen som vålnader eller spöken. Det är inte i överensstämmelse med alla helgons dag. Att de goda Kristuslika helgonen skulle spöka och skrämmas (som har slagit igenom i halloweenfirandet) grundas snarare på folktro och kommersiella intressen, än den kristna tanken på helgon.

När ska då Halloween firas i Sverige ?

Många anser att det bör vara på den ursprungliga allhelgonaaftonen, den 31 oktober, eftersom det är då man firar Halloween i USA och andra engelskspråkiga länder. Men eftersom den svenska Allhelgonahelgen är rörlig, har det också blivit vanligt att man i Sverige firar Halloween på Alla Helgons dag eller fredagen före den. Dock är Alla Helgons dag en lugn och stilla familjehögtid för eftertanke och går illa ihop med "Trick or Treat?" (Bus eller godis?), som av vissa ses som en olämplig aktivitet just på denna dag och kan framkalla konflikter med grannar som inte alltid uppskattar busande barn på en dag då man minns sina döda i stillhet. Vissa rekommenderar därför att man gör detta på den faktiska dagen för Halloween, men inte på Alla helgons dag. Ibland kan de dock inträffa på samma dag, vilket gör att man istället går bus eller godis dagen innan, på fredagen.

Det finns många som rekommenderar att man firar Halloween på fredagen före Alla Helgons dag eftersom detta skulle följa den typiska svenska helgtraditionen, som även gäller för jul, nyår, påsk och midsommar; helgdagsaftonen är en fest-och glädjedag, medan själva helgdagen är stillsammare och mer "kyrkligt" präglad


Ja jag hoppas att ni nu är lite mer insatta i vad som händer denna helg och vad som inte händer.

Ha en jättemysig fredagkväll Sverige!

(källa:wikipedia.org)


Vardagslyx!

God eftermiddag, Sara här!

Måste börja med att jag och Kristina har kommit över 100 inlägg på denna blogg. Hurra!! Detta får vi fira nån dag när vi ses. Hoppas det inte dröjer.....

Nu när inte jobbet är så roligt, får man försöka få en trevlig fritid. De sista dagarna har det varit vardagslyx. I tisdags var jag och Sarah och åt en trerätters middag. Åh vad gott det var. Maten smälte i munnen. Kändes hur lyxigt som helst att äta så god mat en vanlig tisdag. Tack Sarah för en underbar kväll. Det måste vi göra om. Igår bar det iväg till Ikea. Fick man handlat lite till sitt hem. Det gjorde det roligare att städa. Vad lite ljus och nya blommor kan göra ett hem. Ja Ikea är roligt att gå på. Det finns endel att handla och nu har jag sett en soffa som jag skulle vilja ha. Så nu får jag försöka spara ihop lite mer pengar. Idag fick jag inhandlat ett par stövlar. Jisses vad glad jag blev, när jag äntligen har hittat ett par stövlar som går över mina vader. Ni som har samma problem som mig, vet vilket problem detta kan vara. Men nu så kan även jag ha stövlar på mig.  
Så vad lite vardagslyx kan göra ens vardag roligare, trevligare och mysigare. Tror nog det bara är positivt. Man behöver inte göra allt det lilla extra på helgerna. Finns många fler dagar att välja på.

Sverige, glöm inte bort att lyxa till vardagarna!
 

Shopping och fika!

Godafton, Kristina här!

Måndag morgon utvecklades sakta men säkert till måndag eftermiddag. En mycket trevligare del av dagen. Jag och Anna gick en shoppingtur på stan. Vi hittade ett par jeans var. Det var skoj att hitta det efter mycket provande. Det är svårt med jeans tycker jag så det är fint att ha ett smakråd. Sedan åkte vi ut till Bergvikköpcenter och tog en fika. Det blev en cappuccino och en chokladcroassaint. Anna tog samma dricka samt en chockladbakelse till det. En mycket trevlig fikastund.

  och   ser inte så dumt ut va?

Fick mig att fundera...hur kom jeans till egentligen?

Jeans, ursprungligen slitstarka byxor av denimtyg med nitar som förstärkning av sömmar utsatta för stor påfrestning. Senare har denim använts även för andra klädesplagg än byxor, varvid man oegentligt talar om "jeansjackor" och "jeanskjolar" när det istället borde heta "denimjackor", "denimkjolar" etc.


Jeansen skapades 1872 i San Francisco av Levi Strauss tillsammans med skräddaren Jacob Davis. Nitarna var egentligen Davis idé, men han saknade pengar för finansiering av en patentansökan, varför Strauss hjälpte till ekonomiskt. Patentet beviljades den 20 maj 1873.

Jeansen, som från början syddes i brunt tyg, blev snabbt populära bland guldgrävare, cowboyer och andra arbetare som behövde slitstarka byxor. Hans företag Levi Strauss & Co började sälja byxorna under namnet Levi's och har sedan dess varit världsledande. Jeansen blev senare en del av rock'n'roll-kulturen och blev populära världen över. Under slutet av 1900-talet har de blivit en modedetalj snarare än arbetskläder.

Benämningen jeans började användas i Europa först under 1930-talet. Europeisk tillverkning av dessa byxor kom inte igång förrän 1948, och då enbart i herrstorlekar. I Europa började tillverkning av damstorlekar 1956.


Ja då vet vi lite om hur jeans kom till och av vem de skapades.

Jag hoppas att ni alla haft en bra måndag, i morgon är det ju en annan dag. Tisdag!

Sov gott Sverige!

Kaotisk vecka, men en trevlig helg!

God förmiddag, Sara här!

Ja då har man vaknat upp till en regning söndag. Har ställt om de klockor som behövde hjälp med detta. Har några moderna klockor som ställer om sig själv. Det är ju väldigt smidigt. Tycker synd om de som har jobbat i natt. De har fått kämpat en timme extra. Vet av erfarenhet att det är den sämsta natten att jobba. När kl är tre så dras sig de automatiska klockorna en timme tillbaka och klockan är åter två. Ja man är ju inte i det piggaste laget när detta händer. Nä mycket bättre att få sova.

Ja min blåa vardag är ju som sagt i skiftande blå. I torsdags fick jag ett telefonsamtal om att jag är återanställd. Förstår inte vad kommunen håller på med. Undrar om de har någon koll på vad som händer. Känns inte som detta. Så jag får väl vara lite nöjd med att få mitt jobb tillbaka. Men vågar inte tro på det fullt ut. Är skeptisk om detta är sant. Vill nog att allt ska vara klart innan jag vågar slappna av. Har varit så många turer fram och tillbaka. Undrar om de tänker på att det finns en männsika bakom namnet de har på papper. Om inte, borde de göra det. Finns säkert nån mening med detta och att det kommer nåt gott efter. Det är det jag får hoppas på. Just nu suger det energi. 

Det är tur man har haft en trevlig helg, efter den kaotiska vecka som har varit. I fredags var jag på tjejkväll. Mycket trevligt med god mat och singstar. På lördag var det marten (marknad). Gjorde lite fynd. För att avsluta lördagen med födelsedagskalas. Linnea fyllde hela 10år. Hurra! Så idag söndag ska jag ägna mig åt att titta på tv och myspysa i soffan.

Sverige ha en riktig myspys söndag!!!


 



   



Lördag och vintertid!

Godafton Sverige, Kristina här!

Så var det lördag kväll, vilken härlig kväll! Har suttit tenta vakt på högskoleprovet i dag, jag och Pehr. Det var ett helt ok litet extraknäck. Det är skoj att se alla svettas och klia sig i huvudet. Att sen veta att man slipper prestera själv för en gångs skull sitter fint. Inget fusk och en jättebra grupp hade vi i dag att övervaka.

Det som är lite underligt är att jag hela veckan har haft ett litet projekt. Vad tänker ni? Jo, att ställa tillbaka dygnet på rätt ställe så att säga. Vad händer då? Jo nu börjar vi med vintertid i natt. Så i skrivande stund är inte klockan 23.00 utan 22.00, om man drar tillbaka klockan nu, för att slippa gå upp i natt vill säga. Hmmm förstår ni hur förvirrad min kropp är just nu. Ja det löser sig om någon vecka till.

Förresten vad betyder Vintertid?

När man övergår från sommartid till normaltid ska klockan ställas tillbaka en timme.

Normaltid, är en samlande tid för ett område eller land som jämkar de olika tider som kan uppstå när man för varje lokal ställer tiden efter solen. Soltid innebär oftast att man ställer klockan efter när solen står som högst på himlen, då är klockan tolv på dagen. I länder som ligger nära ekvatorn är det svårt att avgöra när solen står som högst, eftersom solen där "rullar länge på himlavalvet". I dessa länder ställer man därför klockan efter solens nedgång. När halva solskivan kommit under horisonten (vilket går snabbt) anses klockan vara 18.

I järnvägens barndom blev det ohållbart med egna lokala tider. Varje järnvägsbolag införde sin egen "normaltid" för att kunna hantera sin tågplanering, fast tidtabellerna blev närmast omöjliga att göra förståeliga. Man enades så småningom att använda bestämda normaltider med hel timmes avvikelse från Greenwichtid. Svensk normaltid utgår från 15-gradersmeridianen östlig längd, som är den tid som nyttjas gemensamt i den centraleuropeiska tidszonen. Normaltid kallas ofta för vintertid, i de fall man nyttjar sommartid. I listor över länders tidszoner brukar endast normaltid anges, även om sommartid används mer än halva året. Vissa länder på södra halvklotet har sommartid när det är vinter i Europa.

När man övergår från sommartid till normaltid ska klockan ställas tillbaka en timme. Tidpunkten för växlingen varierar från land till land och är någonting man bör tänka på vid exempelvis utlandsresor. Inom EU har man dock enats om övergången så att den sker samtidigt, och icke EU-länder i Europa följer samma datum. Utanför Europa används oftast andra datum.

Ja ok, då vet vi hur det ligger till. Så glöm nu inte att ställa tillbaka klockan så ni slipper gå upp för tidigt och att ni inte kommer för tidigt till ev jobb eller andra möten i morgon.

För vi vet ju alla att man kan bromsa sig ur en uppförsbacke men det är svårt att hinna med bussen som gick för en timme sen. Eller blir det tvärt om? Ja sm ni hör är förvirringen närvarande. Lite för trött....:)

Ha en god natt Sverige och sov sött!


Gilla läget???

Goddag, Sara här!

Äntligen en ledig dag. Ska försöka hitta mig själv i allt som har hänt här. I måndags fick även jag känna på krisens tecken. Åkte hem från jobbet med ett papper om uppsägning. Så nu har man jobb året ut. (jobba min uppsägningstid.) Det enda jag vet just nu. Trillade dit på min uppsägning av att jag hade en lasdag för lite. Retligt värre. En dag som innebär 24 timmar. Det är ingenting om man tänker på hur många dagar man tillbringar på ett jobb. Fick gå från mitt jobb pga arbetsbrist. Men skojar ni eller??? När blev det arbetsbrist inom vården???? De som jobbar inom vården är ju superglada om man nån gång kan få vara en "extra" personal. Men, men det är ju inte vi som får bestämma, utan det var visst några andra. Politiker kallar de sig. Så det är väl för mig att gilla läget........ åter en gång.

Så min blåa vardag har nu blivit mer marinblå. Men jag ska inte knäckas så lätt.
Skönt att veta att man har sin familj och sina vänner. Ni har varit en jätte stöttning dessa dagar.
Kram på er! (Ni vet vilka ni är.)

Sverige, oavsett om ni håller samhället igång eller är fritidsforskare (arbetslös). 
Ha en super dag!!




 

Godförmiddag!

Hej, Kristina här!

Ja i natt så var det återigen dags för min älskling att släcka lite bränder och i skrivande stund håller de på ännu. Han är så duktig, jag är stolt! Själv är jag ganska trött och ser verkligen fram emot att jobba en kort kväll i kväll. Det ska bli såå skönt. Måste förståss titta på Bonde söker fru i kväll. Jag höll på att skratta mig fördärvad över Roger förra gången, han är bara så underhållande. Vill gärna ta kontakt med kvinnor men han säger ju ingenting! Då kan det bli svårt. Ha ha ja vi får se hur det går!


Ja vi får hoppas att detta blir en riktigt bra dag och att alla hittar något positivt i sin vardag!
Stor kram Sverige!

Ahhhh söndag!

Godafton, Kristina här!

Ja då var det söndag i dag igen. Känns som om det bara är fredag och söndag nu för tiden. Tänk vad sakta en vecka går och vad fort en helg rusar förbi. Idag har jag varit hos mamma och pappa. Bytt till vinterdäck och haft det trevligt. Det är lite bra nu när kylan är på väg. Hoppas att det inte blir mycket snö i år, endast dagen före och dagarna efter jul! Självklart på julafton sen kan bli vår!

Ja man kan ju alltid önska sig i allafall. I skrivande stund ringer nu Sara. Hon får prata lite med sin bror så hinner jag skriva klart hihihi :)

Har även börjat rensa lite kläder i dag, ska börja ta tag i sovrummet och dess utseende. Min far hade en rolig kommentar härom dagen: -"va, har ni ett skrivbord i ert sovrum? Det har jag aldrig sett!" Förvisso är det ju bara normalt att pappa inte är så ofta i vårt sovrum men det faktum att skrivbordet inte syns, förtäljer lite om vad som finns framför. En massa bråte! Ska dock ta tag i detta under veckan och vi har faktiskt en fantastisk plan.

Jag hoppas att alla får en trevlig söndagskväll och att er första vardag denna vecka blir kanon!

Sov gott Sverige!

Ps, här är en liten kisse som gillar söndagar     


Lördagkväll, vilken härlig kväll!

Godafton, Kristina här!

Jag hoppas att alla haft en trevlig helg så här långt. Just nu i skrivande stund så är disk, tvätt och städning helt bortblåsta. Det känns fräscht, luftigt och underbart. Gott att kunna slappna av bara och ha en mysig tv-kväll i kväll. Mannen min är ute på jobb men det dröjer nog inte så länge förrän han är hemma. Är så stolt över honom att han gör allt han kan för att rädda liv.

Var en liten sväng till IKEA idag. Fick inte fatt i så mycket man det är bara helt underbart att gå runt och titta lite. Älskar att gå i affärer. Det är nästan inte någonting som får mig att slappna av så mycket som då. Jag behöver verkligen inte att köpa något utan det är skönt ändå.

Hoppas att ni alla får en skön kväll. Nu ska jag se Americas next topmodel!

Godkväll Sverige!


Idol är bra!

Godkväll, Kristina här!

Idol är ett mycket bra program...gillar det i samband att man tar helgen. Efter en tempofylld vecka är det gott att ta det lugnt i soffan. Ska försöka att ladda batterierna rejält denna helg!

Min idol i kvällens idolavsnitt blir nog Reza faktiskt. Gillade att det svängde skönt och det var väldigt behagligt att lyssna på. Hoppas att hon går vidare.

Vad är det då som är så speciellt med helg? Det är bara härligt! :)

Godnatt Sverige!

                         


Rattar!

Godkväll, Sara här!

Kristina passade på häromdagen att påminna oss om rosa bandet. Sagt och gjort nu har även jag bidragit lite till detta. Detta var det jag köpte. Ingen pins men ändå......


Så alla kan stötta denna kampanj på sitt vis. Som sagt behöver inte bli dyrt.

Ska bli gott till de såpor jag ska följa ikväll.

Ge ert bidrag ni med, Sverige!




Playtv!

Godkväll, Sara här!

Ja då var det onsdag och jag har jobbat kväll. Detta innebär att jag har missat bonde söker fru. Katastrof!!! Men vilken tur att det finns play tv via datorn. Så imorgon när jag har slutat mitt jobb, är det jag som kryper upp i soffan med ostbågar. Loggar in på datorn och tittar på bonde söker fru. (Hinner nog med ett samtal till Kristina med innan hon börjar jobba.) Ser redan fram emot detta. Detta är ju super bra när man arbetar så som jag gör. Man kan ju inte missa höstens såpor. Så nu kan jag följa färjan, bonde söker fru, ensam mamma söker, mammas pojkar m.m.  När jag vill.

Förr så var det ju video som gällde. Men hur många gånger glömde man inte att programmera videon innan man skulle åka någonstans. Kom hem och var besviken på sig själv att man glömde det eller bandet hade trasslat sig. NÄ så detta med play är så bra. Tror även Kristina tycker detta är bra. För när jag ringde henne i morse satt hon och kollade på färjan, som hon tydligen hade missat pga jobb.

Så länge leve playtv!;-)

Godnatt Sverige!


Tålamod

Godförmiddag kära läsare, Kristina här!

Då är det onsdag i min rosa vardag. Framför allt så innebär onsdagar att det är ett litet steg närmare till helgen, sopranos kommer på dvd med aftonbladet och lite mys i afton med god mat!

Även idag börjar jag lite senare och det är jätteskönt. Var såå trött i morse men det är gott att komma upp i tid också så man hiner utnyttja dagen. Min älskling är i skogen i dag med, lite varmare verkade det som. Vi får se om det får fatt i några kalvar under dagen. Jag är imponerad att de orkar sitta i skogen i tre dagar i streck. Mitt tålamod skulle inte palla det. Jag skulle sitta och vänta en halvtimme, bli frustrerad och tänka kommer inte älgen snart. Strax därefter skulle jag nog få nog och åka hem eller se om det finns någon svamp. Eller så har jag helt fel. Det kanske skulle vara en skön kontrast till det stressiga tempot på jobbet.

Vad är då egentligen tålamod?

Tålamod betraktas av många som en moralisktt eftertraktansvärd egenskap. Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn. En tålmodig person kan hantera yttre stress utan att hänfalla åt okontrollerade känslosvall. Inom vissa religioner framställs tålamod som en dygd, det nämns både i Bibeln och i Koranen. I Bibeln är däremot inte tålamodet en av de fyra kardinaldygderna eller de tre teologiska dygderna.

När man ser denna vetenskapliga sida av tålamod, så inser jag att det är många situationer som jag faktiskt har tålamod. Förutom den biten med väntan. Tycker inte om att vänta. :)

Nu ska jag förbereda lite lunch och sedan blir det till att ringa Sara igen!

Ha en fin dag Sverige!

(källa:Wikipedia.org)


Weblog!

Godkväll, Sara här!

Tänkte att nu var det dags att även jag skriver några rader. Har lite idetorka på vad jag skulle kunna blogga om denna kväll. Surfade runt på nätet för att kolla in andras bloggar. Ifall nån blogg kunde ge mig nån ide på detta. Men många skriver om vad de har på sig och en passande bild till detta. Just detta kände jag inte var min grej. Har ju mysbyxor och en vanlig urtvättad topp på mig. Låter ju exklusivt.... Så ett kort på detta uteblir.
Det finns de som skriver otroligt bra bloggar, om sina livsöden m.m.

Sökte på nätet om lite bakgrund om bloggen. Justin Hall från 1994 anses vara den första personligt skrivna bloggen.  I Sverige började Annica Tiger skriva dagbok på nätet 1997. Sommaren 2009 tog jag och Kristina modet och startade denna blogg. År 1997 mytade Jorn Barger ordet weblog. Varav blogg är en förkortning på detta. Andra begrepp som inte används så mycket idag är reload eller nätdagbok.

Men visst är det spännande med dessa bloggar. Och de finns i tusentals. I april 2009 uppskattades att det startades ca 190 000 bloggar varje dag. Så det blir några bloggar per år. Så det är extra kul när vi ser i våran statestik att några har hittat hit. Kan ju inte vara lätt att hitta denna blogg med alla de andra.
Men vi är glada...TOPPEN!!!!

Så blogga på Sverige och godnatt.

Apropå rosa ....

Hej igen, Kristina här!

Tänkte bara passa på att påminna om hur viktigt det är att stödja rosa bandet. Till forskning mot bröstcancer. Om ni inte vill eller har råd att lägga mycket pengar på detta så är den här ett bra alternativ:
 Denna lilla pin kostar från 20 kr, många bäckar små, gör att forskarna någon dag kan lösa bröstcancer frågan. Hitta botemedel, vaccin eller andra rön som förhindrar uppkomsten. Jag har ett rosa band, för jag stödjer denna forskning. 

                     Ha en fin rosa dag sverige!                                       

Rosa vardag!

Godmorgon Kristina här!

Min rosa vardag började på samma sätt som i går. Upp tidigt och koka kaffe! Enda skillnaden var att det var mycket kallare ute i dag. Det låg på nollan i morse. Senaste rapporten på jakten är att det är kallt, blåser och inte så många älgar i rörelse. Det kommer nog nåt de kan skjuta under dagen.

Idag ska jag ta det lugn, börjar inte förrän kl 16 ska bli skönt. Ska nog bara kolla på svenska hemmafruar en repris. Sedan kommer Sara att ringa på sitt nya abonnemang till mig. Vi kan prata obegränsat nu. Hur bra som helst!

Ha en trevlig dag Sverige!




Looove!

Godförmiddag, Kristina här!

Ja då var det älgjakt igen. Ryggsäcken var packad, smörgåsarna i ordninggjorda. Kaffet var laddat bara att trycka på knappen. Sen skulle min älskling i väg till skogen. Fick just sms och i skrivande stund så hade inte någon älg blivit skjuten. Antagligen kommer detta att ske snarast tror jag.

I morse var jag själv vaken väldigt tidigt, kl 06.00. Vad gör man inte för kärleken. Satt och funderade vi frukost i morse hur mycket man dagligen gör för den man älskar och vad denne gör för en själv. Inte många får en att gå upp i ottan och göra tex smörgåspaket...det är kärlek det. Inte många stöttar en i allt, det är kärlek det. Vet inte hur många gånger jag kommer visa tacksamhet för det sms jag fick av Pehr för några dagar sen på jobbet. Berättar inte vad det stod men det är kärlek det. Tack älskling.                             

 

Eftersom detta inlägg på något vis redan är tillägnad min älskling så kan vi väl fortsätta på detta tema. Forskade lite i detta och vad är då kärlek enligt de som ska veta det rent vetenskapligt?

Vad är kärlek?

Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Nej det är väl sant antar jag, vetenskapen har väl lite rätt i att det är svårt att styra.

Kärlek är också att älska en även i vardagen, med dåliga och bra sidor. Om man kan acceptera en persons ev dåliga egenskaper så älskar man verkligen varann. Sen är det viktigt att stötta även de bra sidorna så att de utvecklas och att förhållandet utvecklas. Det är viktigt, men oftast så går det ju automatiskt.

Så älskling, jag hoppas att du går in och läser detta i dag och att det blir god jaktlycka i skogen. Jag vet att du älskar älgjakt så ta tillvara på dessa dagar. Saknar dig men hoppas du har det bra!
Elda inte upp all ved på en gång hihihihihihi

Sara jag hoppas att vi hörs när du kommit hem. Förresten tack för den fina dikten härom dagen! Den värmde!                 

(källa:www.vardguiden.se)

Ha en fin dag Sverige!


Färjestad!

Godkväll, Sara här!

Ja då har vi kommit in i oktober och hösten är här. Har fått skrapat is på rutan på bilen, så även kylan är här. Det innebär även att hockysäsongen har dragit igång. Ja, mitt hjärta klappar lite extra för FBK. Inte för att jag följer sportresultaten stenhårt. Men när det pratas hockey så är det roligt när det går bra för Färjestad. De flesta hejar på Frölunda, som bor i häromkring. Så det största kravet jag har på FBK är att de vinner över Frölunda och kommer före dem i tabellen. Finns risk för att jag blir retad annars..... Så nu får ni kämpa hem guldet igen. Det hade varit allra bäst.....


HEJA FÄRJESTAD!!


Vänner på distans!

Godkväll, Sara här!

Att ha vissa av sina nära och kära långt ifrån är inte alltid så lätt. Mycket telefonsamtal blir det och kostnader på detta. Men igår gjorde jag Kristina glad och även Pehr. Vi har haft en förmåga att prata i mobilen och det har visat sig bli lite dyrt.( men det har det varit värt) Men för att inte minska på samtalen,utan på kostnaden. Så bytte jag abonemang på min mobil. (passade även på att byta mobil med). Så nu är vi inte bara vänner, utan vi är också teliavänner. Det innebär att vi kan prata hur länge som helst, för nästan ingen kostnad. TOPPEN! Vad de ska göra för de pengarna de har lagt på mig innan...... var de visst inte överrens om. Den ena vill spara och den andra shoppa. Vem som vill vad får ni lista ut själva.

Denna dikt är tänkt till dig, Kristina!  



Var rädda om varandra.

Kram Sverige!


Nya tider, strålande tider!

Goafton, Kristina här!

Ja då har ännu en rosa vardag passerat och den har varit helt ok. Har som sagt jobbat sent men nu känns det fint att ta det lugnt framför lite tv och snacks.

Tänkte på detta med förändring och att det i många situationer är bra. En förändring bör ju göras om det är något man inte gillar och mår bra av, men även för att utvecklas. Förändring i sig är ett väldigt gott tecken på att man strävar efter något bättre hela tiden och det är väldigt givande faktiskt.

Utan förändrign sker ju heller inte någon chans till förbättring och allt kan ju faktiskt alltid bli lite lite bättre. Beroende på vad man har för slags mål förståss.

Enligt www.ps.se så finns det 25 punkter man kan börja med att göra förändringar på. Man behöver ju inte testa alla men något kanske passar.

1. Gör en extrem homemakeover, ut med det gamla och in med det nya
2. Gå i terapi. Att söka professionell hjälp behöver inte betyda att man ska ligga på dyschan i flera år. 
3. Ta ett friår. 
4. Börja meditera.
5. Köp en ny lya Koppla greppet om plånboken.
6. Byt till fullkorn
7. Bli snällare
8. frossa i ostron

Ja som sagt det var 25 stycken, men någonstans här tyckte jag att det började spåra ur. Alla förändringar man nu kan komma på är nog bra och det behöver inte som synes vara stora förändringar. jag vet vad jag ska ändra redan i morgon. Och det ska jag göra! Avslöjar det någon annan dag, jag har precis som Sara också en plan.


Så Sverige godnatt och våga ta kommandot över ert liv och förändra det som ni inte gillar till något bättre!


Hem till gården!

God förmiddag, Kristina här!

Ja då var det sovmorgon i dag då. Kom upp för några timmar sen. Börjar inte jobba förrän kl 15 i dag men jobbar intill sena kvällen i stället. Helt ok, gillar sovmorgon :)

Hade tänkt att kolla på "hem till gården" nu, det var väldigt längesedan sist. Det som är bra med såpor, är ju att man kan missa en hel del avsnitt och fortfarande vara helt uppdaterad, eller åtminstonde förstå vad det handlar om. Det är ju bra!



Dagen kommer att bestå av jobb, jobb och jobb. När jag kommer hem i afton tror jag att jag ska laga något riktigt gott till den sena middagen. Vet inte vad det ska bli ännu, vi får se.

Min rosa vardag fortsätter alltså med stormsteg. Snart är det helg. :)

Vi försöker ju varje dag att hitta positiva saker.

Mina topp 5 idag

1. Har världens bästa älskling
2. Har världens bästa familj och vänner
3. Har hittat underbara väskor på nätet
4. Har lite skön fritid innan jobbet i dag, allt är tvättat, diskat och städat
5. Ska ha mina nya ACNE jeans på mig i dag

  

Underbara ord att ha på väggen eller hur?! Vill ha alla!

Ha en fin dag Sverige!

Önska, dröm om det, gör det....!



Bemötande!!!

God kväll, Sara här!

Tänkte ta upp om hur viktigt det är att bemöta varandra och göra ett bra första intryck. Läste på nätet att man har 90 sek eller mindre att göra ett bra intryck mot en ny bekantskap. Kan berätta att jag upplevde motsatsen för några dagar sedan. En person gav ett hemskt bemötande( sett från mina ögon). Den känslan jag fick för denna person kommer bli svår att få till nåt positivt. Blev riktigt illa berörd, men jag tackar för den stöttning jag har fått genom detta. De som känner till historien lite mer ingående vet vad jag syftar på.......

Tyvärr så kommer denna situation finnas kvar i mitt liv som en negativ upplevelse. Men jag vet redan nu att den har fört med sig nåt positivt. Den har fått endel, och även mig själv till att tänka till hur man bemöter nya bekantskaper. Genom jobbet är det ständigt nya människor man träffar. Ett leende kostar så lite, men kan förgylla en hel dag för en annan.
Eller som det står i bibeln.
Det du vill männsikan ska göra mot dig,
ska du också göra mot dem.

Så sverige, möt varandra med värdighet.


Godnatt Sverige!


Kanelbullens dag!!!

 Godkväll, Kristina här! Ja då var det kanelbullens dag i dag! Detta har vi uppmärksammat genom att äta en varsin kanelbulle i dag. Det är ju det bästa med att fira denna dag.

Har förövrigt varit i väg och shoppat lite idag. Det var skojigt, mat och lite kläder. Var även en snabbis på IKEA och där var det trångt faktiskt. Massa människor ute idag. Dessutom kollade företaget Goodyear, om ens däck klarade godkänt mönsterdjup. Detta skedde på parkeringen, helt kostnadsfritt medan man strosade runt och handlade. Kom ut till bilen och självklart var min lilla röda sötnos till bil godkänd! :)




I morgon väntar en helt vanlig rosa vardag som kan bli lite förvirrad som vanligt har jag en känsla av.  Men det kan nog bli en bra dag. Det gäller ju att se möjligheterna. Möjligheter finns det gott om!

Sov gott sverige och vakna med att tänka minst en positiv tanke!





Kalas!

Godkväll, Kristina här!

Ja i afton har det varit kalas i stugan. Svärfar fyller år i morgon och detta firades i afton. Hoppas att han var nöjd och glad med kvällen samt att alla presenter kan användas med glädje.

Vi åt en massa god mat, till och med lite kräftor från årets skörd, samt kaffe och tårta förståss. Tack svärmor, det gjorde du bra!  Fullkommligt proppmätt är jag nu i skrivande stund. Trevligt att träffa nära och kära under roliga omständigheter!

Bjuder nu på lite ögongodis ;)

 Två galanta damer ;) på kalas! Bra vinkel?!

 Jag och min mor! Riktigt tjusig! Alla tror att hon är minst 10 år yngre. Snygging!  Bara man är glad i sinnet och positiv så blir man vips lite yngre. Ålder är bara en siffra inte något att haka upp sig på.

Tog inte med något kort på födelsedagsbarnet, tror inte han skulle uppskatta det och sånt måste man respektera.

Tack till alla som var med i kväll det var mycket trevligt!

Sov gott Sverige och glöm inte att skratta och le!


Liten fredagskram!



God natt Sverige och glöm inte kramas

Röst!

Godkväll, Kristina här igen!

Godafton i stugorna, ja jag vilar just nu min röst. Tror att jag har överansträngt den i dag. Skulle försöka prata med Sara förut men det fick Pehr göra i stället. Däremot så använde jag och Sara oss av msn i stället. Samtidigt som hon pratade med Pehr. snacka om att vi hade god kommunikation ändå! :)


Blev även bjuden på lite mat efter jobbet i dag av min älskling, det blev lite sådana här. Mycket gott och oväntad bra service på Mc Donalds på Wåxnäs. Tack för det!


Tänk vad mycket man använder sin röst till. För mig som har som jobb att prata blir det en hel del. Sen finns det ju andra röster. Man kan ju höra röster innuti huvudet, man ger sin röst i ett val, kan även betyda rost på värmlandska (röst).

Vad är då rösten och hur fungerar den egentligen?

Rösten är den akustiska signal som bär upp budskapet i talat språk och som även används i till exempel sång. Den består framför allt av två komponenter: ljudkällan, som bildas främst genom stämbandens svängningar, och de moduleringar i klang och ljudbildning som uppstår i ansatsröret genom artikulationen.

I struphuvudet finns två slemhinneveck som kallas stämband eller stämläppar. Dessa kan sättas samman så att de rör vid varandra och stänger förbindelsen mellan munhåla och lungor. Stämbandens primära funktion är just detta luftvägsskydd som är viktigt när man sväljer, hostar, harklar sig eller krystar.

Hos människan har dessa slemhinneveck även den viktiga funktionen av att bilda en ljudkälla som används i talet. De sätts då samman så lagom hårt att de kan "sprängas isär" med hjälp av luften från lungorna. Strax efter att röstspringan öppnats slår stämbanden ihop igen, och ungefär som när man klappar händerna bildas då ett ljud.

Detta upprepas så länge som stämbanden är ställda mot varandra och det kommer luft underifrån från lungorna. (Denna mekanism förklaras med hjälp av Bernoulli-principen och myoelasticitet). Resultatet är ett ljud som består av en regelbundna svängningar. Grundtonen för dessa svängningar är cirka 100-350 svängningar per sekund (Hz) beroende på om det är en mans-, kvinno- eller barnröst, och dessutom bildas övertoner på multiplar av grundtonsfrekvensen. Grundtonhöjden bestäms av stämbandens längd, massa och styvhet samt lufttrycket från lungorna (det subglottala trycket).

Stämbandsvibration, s.k. fonation, förekommer inte hela tiden under talet, utan endast under uttalet av tonande ljud/segment, som vokaler och tonande konsonanter. När tonlösa konsonanter uttalas, såsom [s], [p], [t] och [k], ställs stämbanden på ett sätt så att inget ljud uppstår där. När man viskar ställs stämbanden på ett sätt så att ett friktionsljud, ett brus, uppstår istället för stämbandsvibrationen.

God natt Sverige och använd er röst väl i alla lägen!

(källa:http://sv.wikipedia.org)


Soluppgång!

 God morgon Kristina här!
Titta vilekn fantastisk soluppgång! Hur kan man inte bli lycklig av den. Tack Sara för förra inlägget. Det var jättegulligt skrivet. Ja det är nu dags att våra vardagsfärger blir lite ljusare. Tror jag ska byta färg till limegrön. den blir man alltid glad av.

Fick lite sovmorgon i dag och det var väldigt tacksamt. När man jobbar sent vänder man gärna på dygnet och det gäller ändå att få den sömn man behöver. Tänkte hitta på något innan jobbet här med min älskling. Hoppas att han kanske är sugen på lite god mat.

Vi får se vad det blir. I dag skulle vi tydligen börja med något nytt projekt på jobbet också. Undrar vad det är? Eller egentligen vet jag faktiskt vad det är, inte så mycket att välja på. Vi ska väl sälja något annat helt enkelt :)

Igår vann jag frövrigt på trav, köpte en harry boy, det blev hela 12 kronor. Vad ska man göra med vinsten hihihihi

Ok, nu ska jag börja göra mig i ordning. Ha en fin dag Sverige!!!

Puss och kram

RSS 2.0