Personligt hurtankervi -

Adventshelgen

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Då har första advent kommit. Det lackar mot jul kan man minst säga. I lördags vart det 25 års kalas i Häljeboda. Mycket trevligt. Tack för att vi fick komma. Söndagen bjöd på sovmorgon och senare middag hos Svärföräldrarna. Gott och trevligt. Kul att få umgås med Svägerskan lite också (Sara) :)

Senare på kvällen hade vi lite adventsmys här hemma jag och hjärtat. Lite av vad vi smaskade på...
 
 

Det blev alltså
*Skumtomtar eller julenissar
*Blossa glögg, lättglögg
*Saffransgifflar
*Apotekarnes julmust

Mumsigt värre!

Ha en skön Måndag Sverige!
kram
:)




Fika = trevligt, trevligt!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

En mycket bra dag idag tycker jag. Väldigt trevlig fikabesök! Kom snart tillbaka :) Nu stundar lite adventspyssel. Eller ja det är ju inte så pyssligt som det låter. Få undan värsta bråten och upp med lite adventsljusstakar och stjärnor, ljusslingor och gud vet. ;) Tog dock en liten surfpaus mitt i nu, det kände jag för. :)

Hoppas er dag varit lika bra! Visste ni förresten att traditionen med adventsljustakar går tillbaka till 1934. Då såg man den första lysa i våra fönster. Inte illa att det håller i sig och att det blir mer och mer ljusslingor, granar, buskar och annat så pryder utsidan av våra hus/lägenheter. Behövs ju lite jus i dessa mörka tider.

Nej nu får jag sätta lite sprutt!
Ha en fin kväll Sverige!
kram
:)

Ja klockan 16 är det mörkt

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Hjälp vad mörkt det är om kvällarna, eller rättare sagt eftermiddagarna. Börjar ju mörkna på vid 15.30-16.00, var ska det sluta. Tur man bor i en liten by med gatuljus ;) Var ljust när jag gick till affären och mörkt när jag gick därifrån. Ska tilläggas att jag inte var där länge heller.

Ikväll blir det lite tisdagsmys här hemma (som vi har börjat med) :) Nacos till middag ikväll och lite gott efteråt. Bara tända en massa ljus och mysa framför tvn blir det. Några guldkorn på tablån i kväll. Äntligen hemma, Desperate Housewives, och sedan en Norsk komediserie som heter DAG. Döm om min förvåning, den serien var riktigt rolig. Zappade förbi den av misstag och blev sittandes skrattande i en halvtimme. Dag är psykolog och är väldigt rättfram. Han har även ett mycket komplicerat privatliv och en nyfiken sekreterare. :)
 Några i serien

Nu blir det lite fix samt laga mat! Ha en trevlig kväll Sverige!
kram
:)

Måndag förmiddag!

Godförmiddags Sverige, Kristina här!

Hoppas ni alla har haft en riktigt trevlig och skön helg. Det har vi. Hade goda vänner hemma på middag i Lördags, mycket trevligt. Tack E och E, välkomna åter!

I dag blir det massor av fix och don. Någon sa även att det är advent till helgen ;) Så det får man fixa lite till också. Ska snart sätta fart med dagen men tar det lite lugnt. Varför stressa ihjäl sig på en måndag. :)

Surfar runt efter lite julklappstips just nu. Tror jag vet ungefär vad jag ska köpa till andra. Svårare att önska sig något själv. Tycker jag har allt som är viktigt. Är ingen materialist. Vill hellre att alla har det bra!

Men mitt i detta så är det ju självklart kul med julklappar och inte minst att ge bort julklappar. Så ja...jag ska kka runt lite till och så får ni ha en bra dag Sverige!

Kram
:)

Grattis Sara!

Goddag Sverige, Kristina här!

Ja då är det fredag och helgen är runt hörnet! Men det är ingen vanlig dag, det är Saras födelsedag!!
Grattis kära Svägerska! Hoppas du får en toppen dag.


Annars har det inte hänt så mycket sedan sist. Förkyldningen håller ett stadigt grepp. Men i dag ska jag utmana den med lite dammsugning och matlagning och lite fix. Får väl se hur länge det går ;)

Ha en toppendag Sverige!
kram
:)

Lill-Lördag!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Lill-lördag dvs Onsdag i dag. Vad tiden går fort! Hursomhelst är det lite "helg-känsla" här idag, eftersom hjärtat är ledig från jobbet. Vi passade på att ta låååång sovmorgon och sedan god frukost. Med tanke på att jag varit inomhus i flera dagar, pga förkyldning, så kändes det skönt att ta sig en tur ut. Åkte en snabbis till närliggande köpcentrum och fick oss lite fika och en varsin Vinterjacka. Inte illa :)

Nu var det dock skönt att komma hem och vila en stund.

Förkyldningen håller ett stadigt grepp om mig verkar det som. Det mesta har övergått i hosta men det är nog så jobbigt.

Denna Helly Hansen till mig
 Denna snygga från Altitude, till mannen min

Nu kan vintern komma :)

Ha en bra dag Sverige!
Kram
:)


Mat

Goddag Sverige, Kristina här!

Fortfarande förkyld och hostan ligger kvar. Börjar dock att gå åt rätt håll, det friska hållet.
I gårkväll var vi hos goda vänner på middag. Tack för en jättetrevlig kväll M och L! Vi åt en för mig, helt obeprövad maträtt. Tjälknöl. Det är lite likt rostbiff på något vis men är istället älgkött. Detta lagas i ugn under mycket lång tid och även i en saltlag. Tyckte det var jättegott och en fin första upplevelse av maträtten jag så länge undrat över.

Tänkte visa vad min gulliga mamma har virkat. Dessa pryder nu vårt kakfat.




Otroligt söta cupcakes och "dammsugare" eller hur? Tack mamma!

Nu ska jag vila mig i form lite till. Hostmedicin, alvedon och något för halsen. Sedan är man nog på banan igen :)

Ha en bra dag Sverige!
kram
:)

Töseras natt!!

Hallå, Sara här!!

Sitter nu i soffan lite seg efter en helg i Göteborg. Vi var ett gäng tjejer i olika åldrar som tog tåget ner till storstan. Detta med att åka tåg var nog vårat största beskymmer. Men nu har vi lärt oss hur västtrafik värdekort fungerar. Med en liten manual och lite virr så klarade vi det galant. Kom ner till GBG på fm, så vi intog femmanhuset och shoppade loss. Eller det blev inte så mycket shoppande, vi kikade mest. Efter att vi ätit lite mat på stan så checkade vi in på hotellet. Och jag säger då bara, VILKET RUM. Vi hade bokat sviten och det var hur lyxigt som helst.


   
Detta är en bild tagen av Annica. Det var ett utav rummen vi hade. Sedan var det ett rum med stor soffa och bord. Två toaletter hade vi med. Toppen rum.

Efter en liten förfest med alla elva så bar det iväg till Scandinavium för att uppleva årets Ladies Night. Där mötte vi upp ytterligare två styckna. Så hela tretton styckna var vi som in gled in på Scandinavium för att uppleva detta. I år var det dessa artister med.
 

En fartfylld show, med musik och spex. Vårat gäng hade superkul. Och ni tanter som satt bakom oss. Man måste släppa loss när man är på en sådan här tillställning. Man måste få ställa sig upp och röra på sig lite. Det har ingen dött av.

Tallistjejer, tack för en super trevlig helg.


Fredag!!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Fredag och fredagsmys....hmm ja i all ära. Dock har jag och hjärtat kommit på att vi även ska ha tisdagsmys. Varför bara en dag i veckan? Riktigt mysigt det. Man kan ju ta den dag man vill självklart men tisdag passar oss. :)

haft riktigt ont i halsen och feber ett par dagar, men nu verkar det vara på väg tillbaka. Har bara legat i soffan under täcket hela dagen men nu är det dags att kliva upp.

Sitter och lyssnar på spotify samtidigt. Av någon anledning har jag blivit helt såld på Lady Gaga. Oväntat men för den delen inte helt ovälkommet. Säkert helt sist i den målgruppen att upptäcka henne men men...:) Vet vissrligen inte om jag ingår i målgruppen men :) Vissa låtar är riktigt bra och ja...utveckla sin musiksmak är aldrig fel.

Gillar mycket musik och gillar att hitta ny musik som tilltalar. Får väl se vad nästa grej blir. Någon som har bra tips på inte alltför komersiell bra musik?

Ha nu en underbara fredagskväll Sverige!
kram



Bacillusker

Goddag Sverige, Kristina här!

Solen skiner i dag på full effekt verkar det som. Känner mig dock inte lika skinande. Lite krasslig i halsen men det går nog över med lite vila. Det är iallafall det jag försöker intala mig själv. Ja ser ju så mycket fram emot alla roliga saker till helgen. Har inte tid att vara sjuk helt enkelt.

ungefär här fast lite högre upp :)

Ska nog bara ta det lugnt och vila i dag, så man orkar med resten av veckan/helgen. Ser lite fram emot "Bonde söker fru" ikväll. Ska bli spännande. Inte många tjejer kvar hos varje bonde. Måste vara oerhört svårt att välja vem man ska fortsätta med. Efter såå kort tid känner man ju inte en person. Varför ha så brått!? :)

Så, nu ska jag fixa lite och sedan får det bli lugnt!
kram Sverige!
:)

Tänder

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Ja då är allahelgonahelgen över! Självklart tänker man på de nära man förlorat och det är tungt. Ljuset får ändå symbolisera hoppet och att allt är möjligt.

Hade iallafall en trevlig helg hos Sara. Tack Sara! :) Det får vi göra om snart.

I dag började jag dagen med att gå till tandläkare...herregud. Inte fullt vaken satt jag i tandläkarstolen och fick en släng av ångest ;) Fy, jag gillar det verkligen inte. Däremot så har jag precis bytt tandlakare till en här i byn. Måste säga att jag bytte upp mig rejält. Han var suuuuperbra! Aldrig tror jag att har lagat tänder så smidigt och smärtfritt. En stor eloge till Bezhad. Ska dit på tisdag igen för att slutföra tanduppdraget och har inte längre panik för detta. Känns väldigt skönt. Tänk vilken lugnande effekt somliga har på en.

Nu är det dags för lite fix och ta tag i resten av dagen. Är dock bedövad i hela höger sida, så frukost får vänta ett tag ;)

Ha en bra dag Sverige!
kram
:)

Kakor, är det vanligt på julbordet?

Goddag Sverige, Kristina här!

Ja då var man hos Sara! Väntar på midddag här och hinner blogga lite. I går bjöds Sara ut på middag på stan. Vi hade gemensamt hittat ett ställe som vi trodde oss gilla. A&O mat och bubbel. Bara namnet bådar ju gott liksom :)

Väl framme så blev det en supergod fläskkarré med durumrisotto, kantareller och en äppel(någonting) Gott att dricka till det också! Efterrätten hade vi tre olika...alltifrån glass till ostar och portvin. En riktigt lyckad kväll. Servitören kom fram och skulle egentligen fråga om det smakade bra men sa i stället mitt i vårt högljudda skratt. "Ni har trevligt iallafall" :)


Sara på restaurangen



Hjärtat och jag på restaurangen

Ja det var en mycket trevlig kväll. Taxichauffören som körde oss hem hade en stor utläggning om julbord. Vilket slöseri det var, att han bara orkade två portioner (sen var han mätt) samt att det han mest såg fram emot på julbordet var alla kakor?? Vi tre utbrast samtidigt "Kakor"???!! Vad har vi för kakor på julbordet?? :)

Hursomhelst så kom vi hem och hade även en trevlig resa dit, tack taxichauffören!

Ha en bra dag Sverige!
kram!
:)


Hejsan!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Efter god middag så kan jag knappt röra på mig (även om jag borde) Har ju som sagt börjat träna lite smått igen. Börjar lite sakta med det efter ett lååååångt uppehåll. Detta med träning är inte så dumt, (tål att sägas 100 gånger om), man blir lite mindre stressad, bättre figur, piggare men framför allt också härligt trött efter. Allt på en gång. Det finns ju självklart fler anledningar men just dessa kan jag peta in i mitt egna liv. :)

Har verkligen ingen lust att varken städa, tvätta eller nåt sånt i dag. Så det har jag struntat i. Gjort en massa ärenden och annat fix istället. Någon har väl sagt en gång att "ingen tar tvätten i från en". Nej det gör ju inte folk som regel :) tyvärr ;)

Vad har då annars hänt idag?

*Sickan Karlsson har avlidit...mycket tråkigt
*Tusentals barn på förskola till akuten varje år. Fy vad hemskt. Ska kolla på dokumentären ikväll.
*Prins Daniel går på bal med Svägerksan dvs prinsessan Madelene.
*Och krisen i Grekland fortsätter

Ja lite axplock av vad som händer utanför byn :)

Ha en fin Onsdagskväll Sverige!
kram
:)


Redan tisdagkväll

Godkväll Sverige, Kristina här!

Har precis avslutat "kvällsamtalet" med Sara :) Insåg att det är onsdag i morgon redan. Det är både bra och dåligt. Bra för att jag ser fram emot helgen och dåligt för att jag har en HEL del att göra innan dess som jag skjutit upp. I morgon ska jag gå upp tidigt och ta tag i dagen redan från början.

Har ni förresten kollat in www.odahlia.com på senaste tiden? Fått lite nyheter som jag gillar ex...


Detta armband är från märket Tokyo Jane. Snyggt och stilrent enligt min åsikt.


Denna plånbok från Nova Bags tycker jag var superläcker också. Senapsgul och härligt höstig!

Nej nu får det bli till att natta kudden. Ska ju som sagt upp tidigt i morgon.
Godnatt Sverige!
kram
:)




RSS 2.0