Personligt hurtankervi -

Härliga torsdag!

Godafton Sverige, Kristina här!

Åhhhh vilken underbar dag! Började tidigt i morse med att åka in och träffa en väninna, Kristin. Möttes upp i stan, köpte lite fikabröd och hårfärg. Skulle hjälpa henne lite med ljusa slingor.

Åkte hen till henne och gjorde i ordning fika. Sen blev det slingor för hela slanten och en liten klippning! Fick även världens gulligaste komplimang av henne. Vet inte om hon förstod hur glad jag blev eller vad hon egentligen sa :) Glad blev jag iallafall :)


Sedan gjorde hon i ordning en jättegod middag till oss...Lax med pesto och färskpotatis samt lite grönt! (kommer att sno det receptet) :)

Efter det på eftermiddagen, blev jag upphämtad av min man, som kom i från jobbet. Blev senare lite mer mat i stan. Supergott det med! Åkte sedan hem och då blev det dajmglass på altanen! Härligt med glass när det är så varmt att man nästan kokar upp! :)


Så kort och gott, jag kan absolut inte klaga över dagen!! På en skala 1-10 har det definitivt varit en stark 10!

Ha nu en fin kväll Sverige och njut av den tropiska värmen, så länge den nu varar!
Kram



Godmorgon!

Morn morn Sverige, Kristina här!

Gud så skönt. Värmen är här i dag med. Ska gå ut på altanen om den stund och inta frukost. Sedan blir det nog en liten tripp till stan för lite fika och shopping! Härligt det!

Hur har ni det annars kära läsare? Är det lika skönt och varmt i hela Sverige där ni bor?

Tänk om vädreleksrapporten alltid var så här förvirrande och kul. Hittade ett litet norskt klipp :)


Ha en kjempefin dag Sverige och Norge!
Kram

Vilken härlig dag!!!!

Godafton Sverige, Kristina här!

Haft en underbar och varm dag i golfens tecken. Var helt suveränt att få komma till golfbanan i dag och vilket väder. Åt mat, buffé, på golfbanan och bara njöt av livet. Mums!



Väl hemma så gjorde vi inte några tråkiga aktiviteter heller. Jag åkte och handlade lite gott och så blev det mys ute på altanen. Ända fram tills nu. 21.30 och det är fortfarande 23 grader varmt. Ingen som helst idé att hålla på och fixa och dona i trädgården. Njut, lev och var glad! Det blir säkert regn nästa vecka ;)

Ha en fantastisk kväll Sverige!
Glöm inte...dagens visdomsord "Att kunna behålla sina vänner, är en större konst än att vinna dem" (Aristoteles)

Kram på er!

Värme!

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Underbar värme ute! Hoppas detta håller i sig. I dag har jag haft lite sovmorgon, helt slut. Det var väldigt väldigt skönt. Har precis ätit frukost och är på topp :)

I eftermiddag ska jag och hjärtat åka och golfa. Det är en liten hobby vi har gemensamt. Skönt när man kan göra något i hop och ha trevligt!  Ska bli skoj att se om man kommer i håg något från i fjol. Men väl där så kommer nog allt tillbaka. Som att cykla antar jag. Målet är att jag personligen ska förbättra mig avsevärt i sommar.



Önskar er en fin tisdag Sverige!
kram!


Midsommar del 2

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Tänkte, som Sara skrev i går, fortsätta berätta om midsommar. Vi har nu kommit till kvällen :)
Vid sjutiden trillade jag och hjärtat in till stugan. Själv hade jag varit hos mamma, moster och hennes man. Hjärtat hade jobbat och kom lite senare till den sittningen. Ätit supergod midsommar mat (som alltid) och en liten bit jordgubbstårta. Nu var det då alltså dags för "kvällspasset"

Väl där möts vi av glada miner. Kristina (saras kompis), Sara, Lars (kusin till Sara och Pehr) samt hans Sambo Anna. Trevligt! Det blev grillspett med fläskfilé, kycklingfilé och grönsaksspett samt klyftpotatis och mangochutney. Mums säger jag bara!! :) Jordgubbstårta självfallet och kaffe lite senare.


Grönsaksspetten ligger på grillen och blir härligt goda


Väntar på att grillen ska bli het!


Svägerskorna :)


Sara och Anna mitt i maten :)


Maten smakade toppen! Bra tillagat tjejer, bra grillat grabbar! :)


Glad midsommar, Skål! :)



Smarrig jordgubbstårta med chokladflingor

Ja som ni ser hade vi det mycket trevligt och midsommar hade inte kunnat bli bättre.
Vi hade en liten diskussion om att det skiljer sig lite från förr. Tänk på att förr skulle man tex hoppa över gärdsgårdar för att plocka blommor...nu är det elstängsel och med det alltså lite farligare än förr. Vid midnatt skulle man också, lättklädd, rulla sig i gräset efter det att daggen kommit. Hmmm...lite farligt det också...tänk så förkyld man hade kunnat bli. Tror nog att jag gillar midsommar i nutid bättre.

Ha en bra dag Sverige!!
Kram!

Midsommar Del1!!

Hejsan, Sara här!!!

Då har vi firat 2011 års midsommar. Som tradition så var vi i stugan. Vädret var typiskt midsommarväder. Lite regn dock inte så mycket, sol, molnigt och blåsigt. Kallt var det med, men med lite ved så fixade vi värmen i stugan så det gick bra.

På dagen firade jag midsommar med Kristina(ej svägerska), Pernilla, Jesper, Alvin och hunden Elvis. Mycket trevligt. Vi hade midsommarlunchen ihop. Det var sill, färskpotatis och gräddfil. Fanns även köttbullar till de som inte gillade sill. Elvis var mest glad av detta eftersom vi övriga åt sill. Mer åt honom tänkte han nog.... 

Lite bilder från dagen.....


Här sitter vi samlat och äter.

 
Elvis fick dock hålla sig i köket och tog platsen under köksbordet. Man vet ju inte om det kommer ner någon köttbulle......



Alvins spännande upplägg på efterrätten. Och all efterätt slank ner, fast vi var mätta efter maten. Men vi var överrens om att vi hade magsäckar som kor. Fyra styckna alltså. De tog emot olika saker. Den ena var för mat,andra för efterrätt, tredje för dricka och fjärde för godis. Så måste det vara..... 

Sedan efter maten bar det iväg till grannen nån km bort. Var mycket spännande. Där träffade vi på en hel hög av djur. Det var hunden Märta, bocken Göran och Görans kompis Maja och några fler får. Göran såg farlig ut så han vågade jag inte ta kort på. Vilka horn han hade. De var två varv snurrade.
Sedan fanns det katt med tre kattungar. De vågade jag ta kort på. Den vita heter Sixten. De två andra kommer jag inte ihåg. Endast två veckor gamla.



Skulle även hälsa på tjuren Skalman, men han vill inte träffa oss. Så vi får väl ses någon annan dag om någon av oss törs. Hans häck skulle tydligen vara enorm. Kanske tur att vi inte såg honom.......

Ett djur till som var med och firade midsommar var göken. Men han kom bara och skålade med oss varje halvtimme. Lite tråkig tycker jag.....


Det var midsommaraftonsdag. I morgon får ni fortsättning på midsommaren. Då kommer del två av Kristina.

Sverige, hoppas ni får en fortsatt bra kväll.
 




Svensk midsommar

Godafton Sverige, Kristina här!

Midsommardags igen! I morgon är det som bekant midsommarafton. En helt vanlig dag egentligen men det är ju lite speciellt för oss svenskar. Tror inte det är nåt annat land som firar detta så hårt som just vi. Färskpotatis, jordgubbar, sill och lite gott att dricka till det. Midsommarstång, roliga lekar osv hör ju också till...

 sju sorters blommor (för den som är singel, att drömma om sin tilltänkte)

 midsommarstång som sagt

 jordgubbar...mums :)

Ja vi vill önska er alla en riktigt trevlig midsommarhelg! Det ska VI verkligen ha!

Sverige, ta det lugnt i trafiken och var rädda om varandra!
kram

Varför ha så bråttom?

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Är det något jag lärt mig av hjärtat så är det att slå av på tempot. Man behöver inte alltid ha så bråttom. Tänkte på det i går kväll, då jag besökte Ica. Herregud! Först blir man nästan totalt överkörd när man letar parkering, av en kundvagn med stressad dam, skall tilläggas. Hon hade så brått, att det faktum att det kom bilar rörde henne inte i ryggen. :) Väl inne på butiken var det kaos typ...Folk sprang hit och dit, roffade åt sig sill och chips. Potatis och allt annat inför helgen. Butikerna har ju naturligtvis tänkt på att alla ska få och beställt så det räcker. Varför då ha så bråttom. Själv gick jag där och fick det jag skulle ha. Åkte hem och åt middag med hjärtat...Ingen stress här inte :)

I dag blir det nog en ganska lugn dag tror jag. Lite pappersarbete och lite städ. Får förmodligen lite besök i eftermiddag också. Trevligt trevligt!

Skön reklam med lite dubbla budskap


Ha en superfin dag Sverige!
kram!

Frukost

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Hoppas att ni har sovit gott i natt. Det har jag. Sovit som en stock. Såg en hel film i gårkväll utan att somna i soffan dock. Money train. Har inte sett den förut men den var riktigt spännande. Det får vara action i filmerna om inte jag ska somna till dem :)

I dag blir det lite fix hemma. Senare i eftermiddag ska jag klippa svärmor. Men före det har jag tänkt att träna. Det ska bli gott. Har jag inte tränat på länge så kan jag verkligen längta efter det. Härligt när man har kommit så långt :) Inte mycket träningsvärk kvar sedan helgen så jag tänkte ta en tur till gymet senare.

Ser faktiskt fram emot midsommar. Ska bli kul att träffa folk i stugan. Sara har ordnat till det bra denna midsommar. Tror det kommer bli riktigt trevligt.

Ha en fin dag Sverige!
kram


Oväntat besök.....

Hallå, Sara här!!

Idag har jag varit ledig och det har varit super. Nedräkningen till semestern har börjat. Nu är det 16 arbetsdagar och 9 matlådor kvar att göra. Tur man har några korta dagar så man inte behöver matlåda med sig varje arbetspass. Men längtar till semestern gör jag.

Idag har jag kunnat gå normalt för första gången sedan loppet. Jisses vilken träningsvärk jag fick i rumpan. Men jag är stolt över mig och Kristina och alla andra tusen människor som kom runt. Extra grattis till Mustafa som var snabbast av oss alla.
Men nu får vi lägga detta loppet bakom oss och träna inför nästa. Vi är dock inte överrens om när nästa gång blir......;-)  

Var idag en sväng på stan och kollade in den. När jag kom hem var det ett väldans liv i lägenheten. Innan jag förstod vart ljudet kom ifrån. Fick kolla ut genom fönstret och där stod det en man. Tänkte säga till honom att det finns en dörr på lägenheten om man ska komma in, istället för att ta fönstervägen. Men han såg så upptagen ut, så jag vågade inte..... Men han bonka och slog så jag trodde fönstret skulle gå i tusen bitar, men den höll. Nästa gång får han en trasa så får han putsa fönstret åt mig istället, för det blev inte rent efter hans arbete.



Vågade ta ett foto iallafall. :-)

Nu ska det bli tv och soffmys. 

Ha en bra kväll Sverige.........

 





 

Medaljen

Godafton Sverige, Kristina här!

Glömde visa bild på medaljen vi fick i lördags! Så här såg den ut!



Ha en fin eftermiddag Sverige!
kram!


Hjärtats andra helg och statsloppet!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Ja då har man vaknat till lite efter helgens, många och trevliga, händelser.

Vi började ju självfallet med Statsloppet. 10 km, och vi klarade det galant jag och Sara. Vi är oerhört stolta och glada att vi genomförde det!! :)

Måste också verkligen tacka alla som hejade på oss efter vägen. Ropade våra namn och fick oss lite extra peppade. Det var verkligen jättekul! :)

På kvällen så kom goda vänner hit, Lars och Marianne. Självklart också Sara.
Vi grillade och det smakade riktigt gott efter att ha ansträngt kroppen utöver det vanliga;)
Många glada skratt blev det på Svensk-Norskt vis :)



Senare på kvällen rustade vi för kalas nr 4. Fixade och donade och
grattade hjärtat lite i förskott :)


Presenter började trilla in tidigt på förmiddagen


Presentöppning så klart :)



Lite mingelbilder



Sötaste svägerskan, Sara





4 tårtöppningen :)

Ha en bra afton Sverige!
kram

Dan före "dopardagen"

Godafton Sverige, Kristina och Sara här!

Då har vi varit i stan och gjort våra små ärenden. Vi har även gjort en runda och kollat banan inför i morgon. Det är ju inte någon lång strecka egentligen- med bil var den kort ;)
Vi har även "tempo"tränat på IKEA :) Vi har kommit fram till vilket tempo vi ska hålla och sedan öka på slutet. Däremot så gick det så snabbt att vi missade servetterna (som vi egentligen var där för) och fick gå tillbaka (denna gången i lugnare tempo) :)
Thai-mat och mjukglass har vi intagit i dag. Sammanfattningen av den sköna blandning är...Inte bra! :)

Tänkte visa våra nummerlappar för i morgon....(vänta lite...ska springa upp och plåta dem, kom igen Sara)



Tänkte bjuda på ett klipp i Löpningens tecken.




Karlstad vi ses i morgon! Sverige ha en skön fredagkväll!

Hello!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Japp då var det fredag. Vad hände, det regnar! Hoppas verkligen inte att det gör det i morgon. Då ska vi ju springa en mil...en mil...ja det känns långt...hur tänkte vi?? ;)
Hoppas iallfall att det blir uppehåll då. Vi ska in till stan snart, jag och Sara, och hämta ut våra nummerlappar och grejer. Ska bli spännande...:) Har lite andra ärenden också :) Blir ju grillkväll i morgon med lite goda vänner som också kommer springa loppet. Vi får väl se i vilken form i är i morgonkväll haha ;)

Hoppas ni får en fin dag sverige!
kram

Kom i håg, se alltid livet från den ljusa sidan precis som i klippet nedan



Ha en riktigt fin fredag kära Sverige!
kram igen!

Smarrigt!

Godafton Sverige, Kristina här!

Hoppas att ni haft en finfin torsdagskväll än så länge! Jag bjöd ut hjärtat på lite mat i kväll. Gött och sitta på uteservering och bara ha det, gött :) Man måste ju inte alltid fira något för att ha lite vardagslyx!

I morgon kommer Sara hit. Vi får ha en liten tjejdag i morgon. Trevligt! :) Vi får också åka och hämta våra ...(grejer) som man får till statsloppet. Det var någon liten dosa man skulle ha i skon och nummerlapp (el nåt)? Ja som ni ser är jag föga insatt...Har bara lagt fokus på att överleva ;)

Ha en fin torsdagskväll Sverige, på återseende!
Kram!

Jag skrattar gott varje gång


Gör det själv!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Är ett stort fan av att göra säker själv. Detta är något jag nog förmodligen fått från min barndom. Har inga syskon men däremot två stycken "syskon" som jag själv har valt. En syster och en bror! :) Det har nog gjort att jag faktiskt vill och vet att jag kan klara det mesta själv. Sen underlättar det ju i vissa situationer om man får hjälp förståss. Tycker dock alltid att man ska prova själv först. Alltid lär man sig något på det. Tycker det är hur kul som helst när hjärtat lär mig något om bilen, utomhusteknik (gräsklippare, trimmer, slangar hit och dit eller inomhuselektonik). Min far var väldigt tekniskt begåvad så jag hoppas att jag har ärvt det lite från honom. Åtminstonde har jag samma vilja att lära mig och ta utmaningen när den kommer.


Hursomhelst, vaknade tidigt i morse ( 05.40  ) och körde in hjärtat till jobbet. Syftet med det var att handla inför helgens två kalas, och då behöver man ju bilen. Startade den stora handlingen med ett besök på willys. Blev självskanningskund där. Då fick man två stora härliga tygpåsar, ett klistermärke och ett jättesnyggt kort;) trevligt med lite lull lull:) Sedan gick resan vidare till coop...blev självskanningskund där med :) Men det hela slutade med att jag faktiskt handlade mest på Ica ändå. (redan självskanningskund där) Det har faktiskt bäst sortiment när allt kommer omkring. Så morgonen har gått i "gör det själv"-tecknet. :)



Nu ska jag nog ta lite frukost och sedan lite fix!!

Ha en bra dag Sverige!!
kram

Teknik

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Städat lite och somnat till lite i soffan = min eftermiddag...dumma förkyldning. :)
Hjärtat testar i dag, för första gången, nya mobilen han fick av mig i födelsedagspresent. En HTC wildfire s.
Så ser den ut. Hoppas att den har varit till belåtenhet under dagen :) Har en liten present till, men det får han samma dag han fyller....*nyfiken* :)
I kväll blir det som sagt lite grillning. Blir nog fläskarré och färskpotatis samt lite vitökssås och sallad skulle jag tro. Har helt och hållet snöat in på färskpotatis, det är ju sååå gott!!!!

Ha en fortsatt bra dag Sverige!


Onsdagmorgon!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Onsdag morgon, hjärtat är på jobbet sedan länge och jag har legat och läst lite fram tills nu, Mia Skäringer. Vilken rolig tjej det är alltså. Klockren humor, man känner igen sig och framför allt så är det ett djup i det roliga hon skriver.


Ikväll ska vi grilla lite jag och hjärtat, mums! Ska återigen testa grillen som Pehr fick i födelsdagspresent av Sara. Gott med grillat! Sedan blir det nog bara mys. Innan dess ska jag hinna städa lite inför helgens nästa 2 kalas:)


Grillen är beredd att användas! :)

Ha en fin dag Sverige, så hörs vi snart!
Kram! 




Vett och etikett!!!

Godkväll, Sara här!!!

Nu i dessa tider är det många trevliga tillställningar man ska vara med på eller redan hunnit med. Det är födelsedagskalas, fest med jobbet, tjejmiddagar, midsommarfesten och grillfester m.m. Det är då man får försöka uppföra sig enligt vett och etikett. Men vad är det??  Det var som när jag jobbade i skolan som en klass fick frågan om de visste vad det var. En kille räckte upp handen och svarade "Etikett är sådant mamma har på bullpåsarna, men vett har jag ingen aning om" Ett klockrent svar och jag lovar han är inte ensam om att inte ha en aning om vad vett och etikett är.;-) Själv har jag införskaffat en bok om detta, för att få lite mer koll på olika etikettregler för olika tillställningar. Den heter "vett och etikett...rätt och fel på festen, jobbet och till vardags"
                                                    Så här ser den ut....

Enligt wikpendia är etikettregler regler för umgänge människor emellan. Då gäller det bara komma på vad det är för regler som gäller. Och det är det som är det svåra. (vore pinsamt om man skulle beklaga sorgen på ett bröllop). Men enligt boken så är det artigt när man kommer till en fest att börja hälsa på värdparet och sedan hälsa på de gästerna som kommit. Och kommer man sist får man gå runt och hälsa på var och en. Kommer man först har man bara att invänta på att de kommer fram och hälsar. Ja, det kan ju vara en bra början. Det som brukar vara svårast när man sitter vid bordet är att veta vilka bestick man ska använda till vilken rätt och vilken sida som är min bordsherre vid middagen. Men han sitter på damens vänstra sida. Hm, då gäller ju detta med att hålla reda på höger och vänster. Och besticken ska man använda utifrån och in mot tallriken. Och när man har ätit klart ska man lägga besticken "fem i halv fem". Ska man kunna klockan med. Haha som ni hör behövs lite förkunskaper för att klara en finare middag. Och det finns lite mer regler som kan vara bra att kunna. Men man får läsa på och lära sig lite i taget. Nu ska jag förbereda mig för nästa tillställning som är ett nytt kalas för min bror som firar två helger i rad. Får jag försöka lära mig en ny regel att testa. Jag ska göra så gott jag kan att följa vett och etikett reglerna, men lovar inte att jag klarar det hela tiden. Det var jättemycket att tänka på......  

Nu ska jag ringa min bror för att få reda på vilken klädkod det är. Jag hoppas på varfriklädsel.


Sverige, ha det så kul på era tillställningar vad det nu kan vara. Bröllop,student, konfirmation eller nån rolig fest. 

Högmod går före fall

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Såg filmen "seven" i gårkväll, handlar ju om de sju dödssynderna. Tänkvärd film faktiskt. Tänkte på ordspråket "Högmod går före fall". Detta ordspråk handlar ju om att ha allt för stor självuppskattning och hävdelse. Den som är högmodig kan lätt råka ut för ett bakslag. Kan också betyda att man utmanar ödet alldeles för mycket. När jag googlade detta visade det sig även vara synd nr1. :) Ja där ser man. Allltid kan man lära sig något av Brad Pitt och filmupplevelser.

Tänk att det regnar idag...passar bra att fixa lite inne då. Har fått en liten förkyldning på halsen så det blir i väldigt lågt tempo i dag. Trots detta så släpade jag mig till spisen ;) Var sååå sugen på färskpotatis. Som av en händelse så hade vi det i kylen. Panerad fisk i tillägg. Mums vad gott det var. Självklart får hjärtat denna mat när han kommer hem efter en hår dag på jobbet. Blir nog säkert något gott till efterrätt också...(om jag orkar) Tur det finns chokladkakor i de lägen man inte har motivation till någon kulinarisk svårgjord efterrätt. :) Kaffe och choklad funkar!!

Ha en fin dag Sverige!!
Kram!

Hjärtats helg!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

I helgen hade hjärtat två kalas. Började redan på Lördagkväll med lite grillafton för älsklingen.

Blev så glad för den nya grillen han fick av sin syster! Provade den naturligtvis när den vart ihopsatt. :)

Några av kusinerna anländer. Sandra , Tobias och Sandras sambo Michael. Flera kusiner anlände senare, men hamnade inte med på bild dessvärre :) Lars, Magnus med fru Anna och Carl.

Första tårtuppskärningen för helgen, blev en gång till dagen därpå :)

Lars och Magnus (kusiner till Pehr) fick den äran att köra fram presenten, i form av ett päronträd med tre olika päronsorter. Från familjerna Hanson och Östin. Ska bli spännande att se dess frukt i framtiden. Päronträdet grävdes ner på noga utvald plats redan i gårkväll :)

Tårta nr 2 efter trerätters
Mycket lyckad helg!
Får även tacka min svägerska!

Ha en trevlig kväll Sverige!!
kram



Att vara eller inte vara?!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Tar en liten paus i förberedelserna inför älsklingens 40 års kalas. Pratat med Sara, som jag får se mycket av i helgen. Två kalas iaf ;) Pratat med bästaste väninnan också. Alltid lika trevligt. Kommer sakna dig under två veckor då du ska utomlands. Men njut och ha det skönt och framför allt var rädd om dig!!

I morse var jag utan tvekan först på ICA Maxi. När jag efter många om och men kom till kassan (självskanning) sa expediten " OJ " haha ja det kan man tycka var en bedrift att hon iallafall såg mig bakom den överfyllda korgen. Tack ICA Maxi-expediten för mycket gott bemötande!

Så nu är det tillbaka till verkligheten och fixa lite inför helgens kalas. Inte mycket kvar att göra nu så jag ser ingen anledning till att det inte ska bli mys i kväll. Hjärtat efter en hård arbetsdag och jag efter en "husfrudag".
Vill verkligen att han ska få ALLT han önskar sig när han fyller år och några riktigt lyckade kalas!!! Det är du värd hjärtat. Älskar dig så mycket och vill verkligen att allt ska vara och bli så perfekt som möjligt på din stora dag. (helgen innan och nästa helg)

Nu återgå till...fix!;)

Ha en skön dag Sverige, kramar!!

På span!!!

Godkväll, Sara här!!

Ja då har man spanat efter civilpolisen, men nä jag har inte sett dem än. Men nu har jag fått det bekräftat. De vill ha min hjälp.....Eller ja alla vi som bor här ska nu hjälpas åt och hålla reda på buset. Det enda bus jag har sett är att barnen har vattenkrig på gården. Men det verkar vara ett roligt bus. Men fick iallafall en sådan där rolig lapp i lådan idag från styrelsen i bostadsföreningen. Överskriften var HJÄLP. Undra vad de vill ha hjälp med tänkte jag och satt mig ner och läste den ingående. Ja några saker har tydligen hänt. Jag märker som vanligt ingenting fast jag spanar.;-) Men det som har hänt är inbrott i en matkällare (inte mitt hus), försök till inbrott i cykelförråd (inte det heller var mitt hus), urinerat i källargång(usch vad äckligt och inte mitt hus), och åverkan på dörrstängare på brandörr i källaren(inte mitt hus det heller). Sedan skräpas det ner vi återvinningen. Men nu kommer det som har hänt i mitt hus......Någon ställer upp branddörren i källaren. Kändes inte som det värsta problemet. Jag vet varför någon ställer upp den. Och denna någon är många av oss som bor i huset. Lite slarvigt att vi inte stänger den. Men den är i vägen när man har tvättstugan. För att komma från rummet med tvättmaskinerna till torkrummet måste man igenom den dörren. Och den är bökig och åker igen och inte är det en lätt dörr heller. Och man fastnar med korgen man har tvätten i. Därför ställer man upp dörren för att underlätta passagen. Men vi får väl skärpa oss och stänga den. Så är det problemet löst. Hur svårt kan det va????? Okej ibland är det tydligen det....Men skärpning på hus F!!

   


Får fortsätta att spana på buset....

Sverige, ha det toppen så länge!!

Mitt i veckan!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Kolla vilken goding, stilren och snygg
 LA purse från www.odahlia.com

Passar på att ta en liten paus i förberedelser osv och surfar runt för lite inspiration.
Kollat lite runt lite på kläder också...

Nelly Trend - Anyway Dress Tyckte färgen var helt underbar, stilren

Jeane Blush - Jacinta Dress Gillade färgen och formen på denna

Fornarina - Ive Dress Härlig färg när man har fått lite färg. Från Fornarina

Fever London - Ivy Dress Kanske till midsommar?

Elise Ryan - Draped Chiffon Dress Härlig härlig, som godis

Ha en härlig onsdag Sverige!
Kram!

Underbart rosa!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Underbart rosa har min helg varit på många sätt. Dels tror jag att jag har svävat på små rosa moln och dels för att jag fått färgen rosa på kroppen. :)

Hjärtat gav mig en helg på Smögens Havsbad/Spa. Totalt avslappnande med läcker mat som jag aldrig någonsin ätit. Väldigt spännande och faktiskt väldigt gott.

Alldeles vid havet och med oslagbar utsikt.



Förmiddagen började med lite lunch på Smögenbryggan. Färska räkor och lite gott att dricka. Mums! Helt enkelt mums! Varmt och soligt hela helgen dessutom.



Redo för trerättersmiddag!



Efter en kvarts vandring var vi uppe på ett ganska stor "berg". Fantastisk utsikt i bakrunden eller hur??

Dagen efter blev det aromamassage (Tack för den presenten Sara, underbart skönt)

♥ Tack älskling för en helt fantastisk helg!!! ♥

Ha nu en fin tisdag Sverige!
Kram!

Varmt och gott!

Godafton Sverige, Kristina här!

Nu har jag och hjärtat varit ute och sprungit. Det blev 2,5 km för mig och lite längre för min äkta hälft. Han är lite mer vältränad än jag. Dock fick han mig att orka mer än jag trodde...Det är ju supervarmt i kväll. Underbart!! Så nu blir det hopp hopp in i duschen, något kallt att dricka och sedan bara chilla :)

Även hunnit med en heldag med en väninnan. Det blev i dag lite klipp och blondering. Började vår dag med trevlig frukost kl 0700. Det blev ost och skinkmackor, latte och juice. Mycket smarrigt! Sen blev det så klart fika! Riktigt härlig dag faktiskt!

Ha en solig, underbar kväll Sverige!
Kram!


En röd dag mitt i veckan!!!

Godkväll, Sara här!!

Har det varit kristiflygaredagen idag. Bakgrunden till det fick ni reda på utav Kristina i tidigare inlägg. Bra där! Men jag måste erkänna att det kändes surt när jag åkte till jobbet i morse. En röd dag på en "vanlig" torsdag. Inte en människa som var uppe och firade den vid halvsjutiden mer än jag, (kändes det som.) Så jag ber om ursäkt till mina kollegor för min inte så positiva inställning till att jobba. Hade nog alla ursäkter i världen för att inte vara där och fira denna dag. Men lite uppmuntran med lite tårta och roliga videoklipp gick dagen allt bra. Videoklippen var från personalfesten i fredags, som var mycket lyckad. Den var verkligen oförglömlig. Och jag lovar att aldrig mer köra torrt. (Blev det ett litet internt skämt från jobbet med.) 

                    

Men i morgon är jag ledig. Så bra för det har ju lovats fint väder. Då ska jag sitta på span på balkongen och lyssna på grannens undelater. Jisses vad de väsnas. Ska även kolla in civilpolisen som tyligen ska vistas i området. Var en granne som berättade detta. Men de har lyckats vara väldigt civila inför mig för jag har inte sett dem. Men i morgon kanske.....Undra vem de spanar på???


Sverige, ha det gott så länge.
 

 

Kristihimmelsfärdsdag 2011

God eftermiddag Sverige, Kristina här!

Hoppas att ni har haft en riktigt skön helgdag, Kristihimmelsfärdsdag. Vi har haft en riktigt skön och avslappnande dag. Hjärtat och jag har fikat i stan, köpt lite roliga saker och bara myst! :) Eftersom det är "Söndag"  så är det ju vilodag. I kväll kommer en god vän till oss. :) Så det blir till att grilla lite. Ska nog bli den klassiska fläskkarrén, potatissallad, grönsallad och något gott bröd. Så jag får nog ta och lägga köttet i marinad snart.

Kristihimmelsfärdsdag, varför firar vi det?

Kristi himmelsfärds dag är inom kristendomen dagen då Jesus efter återuppståndelsen enligt Nya Testamentet lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Den liturgiska färgen är vit på den här dagen.

Ha en fin kväll Sverige!



*Vackra vita*

Godmiddag Sverige, Kristina här!

Hemkommen från staden med stort K:)
Hittade i stort sett allt jag sökte + lite till...några godbitar från dagens shopping!




Tänkte hänga denna på ytterdörren! Tror det kan bli mycket fint.




Dessa små rosor ska jag ha till ett litet pysselprojekt...:)

Ovanstående två är köpta på (min numera favvo heminredningaffär) "Vackra vita"
De har en hemsida om man är nyfiken www.vackravita.se Den är dock inte helt färdig ser jag nu...

Inköp nr 3 kommer på posten om några dagar och kommer från www.odahlia.com
Har blivit lovad snabb leverans. Det är bra att känna ägarinnan! ;) De har iof väldigt snabba leveranser ändå ca 1-2 dagar. Det är snabbt, stabilt och jättejättebra! ;)
Visst är de ursöta?! Gå gärna in och kolla för det finns mycket fint!!


Ha en trevlig dag Sverige!
Kram! :)


Överraskning!

Godmorgon Sverige, Kristina här!

Åh vad varmt och skönt det var i går. Ser lite mer mulet ut i dag men det är redan varmt kan jag lova. Kanske att det det kommer lite åska under dagen.

I går eftermiddag fick jag en liten överraskning av hjärtat. Han hade kommit på en liten kul idé. Blev körd till en fin sandstrand i närheten och där blev det fika i det gröna. Bullar och läsk! Mums! Tack älskling det var jättemysigt!!



Mysigt eller hur?!



Tack darling!

Helgen var kul! Började med att hälsa på Sara. Åkte til och med o tittade på cruising på kvällen! Det var en upplevelse i sig ;)
Så här kan det se ut enligt google....


Ja ungefär så här såg det ut faktiskt. Många bilar på rad (lite äldre modell) och folk satt ibland i bagaget! :)
Ja du Sara, vi har allt roligt på våra möten!! :)
Avslutade helgen i Göteborg med dop!

Hoppas ni får en fin dag Sverige! Nu ska jag bege mig till stan för lite shopping och lite fika med en väninna!!

Kram!


RSS 2.0