Personligt hurtankervi -

Gott Nytt År!!!!!!



önskar Sara och Kristina


God fortsättning!

God fortsättning, Sara här!

Hoppas eran jul har varit bra. För min del har förväntingarna inför julen stämt in. Fick god julmat med saftsoppa och skorpor till efterätt. En tradition som vi har i våran familj. Tomten kom inte, men ändå fanns det julklappar under granen. Han måste ha varit där under tiden jag gjorde samhället en tjänst.(jobbade) Men han kom med bra klappar även detta år. Konstigt att han vet vad jag vill ha?
På juldagen var vi hos min moster Kristina med familj. En väldigt trevlig kväll, med julklappslek, uppsatsläsning (Tobias, du får mvg av mig på den uppsatsen. Den var rolig.) och väldigt god mat. Denna dag kom även snön. Och nu pratar vi snö. Ännu en gång funderade man på om man skulle få övernatta på 45an. Men jag är glad att vi slapp detta även denna gång. Vi slirade oss hem sakta men säkert. 

  
Jag och Kristina på juldagen!

God fortsättning Sverige!!


Hemma en sväng!

Godafton, Kristina här!

Ja då är man hemma igen en sväng efter mycket god mat och trevligt sällskap dvs julen! Hade även en liten mini semester med älsklingen i går mycket trevligt! Tack älskling!

Julen har varit finfin. Nu stundar nyår och allt vad det innebär. Återkommer med bilder så snart det hinns med. Kram så länge Sverige!


God Jul!

God Jul, Sara här!

Vill önska alla en riktigt god jul.

Det får väl bli måndag först!

Godafton, Kristina här!

Ja snart är det jul, bara tre dagar kvar nu. Härligt! Men först får det ju som sagt bli måndag! Lika bra det så är veckans tråkigaste dag överstökad. Var i Trollhättan och handlade de sista klapparna i lördags, lunchade även med Sara. Mycket trevligt! Otroligt mycket folk, men vi hade tur, hittade parkering och behövde inte köa så mycket. Bara mot slutet det blev riktigt tjockt med folk!

 

Har förövrigt en hel del att fixa med denna veckan, men jag tror det kommer bli jättebra! Hoppas snön får ligga kvar, kände faktiskt julstämning pga detta i dag. Det har ju kommit riktigt mycket! Toppen!

Ha en riktigt fin Söndagskväll Sverige!

Vill passa på att gratta min kompis Caroline som fyller år i morgon måndag! Grattis!!!!! Kram





Bye bye stallbackeporschen!

God förmiddag, Sara här!

Ja då har man kommit upp till ett soligt Trollhättan. Igår kom chockbeskedet om att Saab läggs ner. Att få reda på detta veckan innan jul är nog den sämsta julklappen man kan få.( finns säkert sämre med) Lider verkligen med er som jobbar där. De som bor i Trollhättan och säger att inte detta kommer att påverka er, har då lite fel. Detta påverkar oss alla. Det är så man själv tänker på sitt egna jobb. Kommer vi att drabbas av detta? Jobbar ju inom vården och det är ju skatteintäkterna den verksamheten går runt på. Var ju inte längesedan jag själv satt med ett uppsägningspapper, som sedan revs. Varför det revs vet jag inte idag. Facket vet inte heller varför det revs. Konstigt tycker jag. Så det är ju inte omöjligt att man kan få ett nytt sådant papper. Fast man vet att man kan bli arbetslös, så blir det så defentivt den dagen man får pappret i handen. Annars lever man i det längsta på hoppet att det ska lösa sig. Lever fortfarande på hoppat för vissa saker, som jag inte vill nämna här vilka det är. Men hade börjat förlorat tron på en sak som jag har gått och hoppats på. Häromdagen gav en vän mig nytt hopp om detta. Så nu kan jag kämpa på igen.


Nu ska jag snart åka till Överby och träffa Kristina och Pehr. Superkul att få träffa dem.

Och Trollhättebor. Kämpa på och våga hoppas på nåt nytt och bättre!
  

17 dec

Godkväll Sverige Kristina här!

Ja då är det inte många dagar kvar till julledighet och godmat, trevlgt sällskap och en himla massa mys. Trevligt! Nu har det i skrivande stund börjat snöa igen, och temperaturen ligger vid ca 8-10 grader minus. Helt perfekt vinter/julväder!

Hoppas att snön ligger kvar till julafton åtminstonde. Det vore helt fantastiskt att få en vit jul för en gångs skull. Börjar faktiskt få lite julkänslor!

Nu ska jag bara mysa i soffan och varva ner efter en hård dag!

Sov gott Sverige!


Julklappar!

Godkväll, Sara här!

Ska försöka skriva några rader nu i julstressen. Igår så köpte jag några julklappar. Är nästan klar. Tur jag inte var stressad för de expediter som hjälpte mig var antingen nyanställda och på upplärning eller så träffade jag glada pensionärer som gjorde nåt barnbarn glad genom att hjälpa till att stå i affären en stund. De kämpade på bra och jag gick därifrån nöjd med mina paket. Av en expedit fick jag rådet att handla sista timmen innan stängning. Då har man tydligen hela affären för sig själv. Kanske ska testa det nästa år och springa i affären sista timmen. Men det är samtidigt lite kul och komma ut och titta på folk. Ja det är bara hoppas att de tänkta paketen passar de som ska få dem. Men det är skoj att handla när man hittar den perfekta klappen. Ska ju vara lite genomtänkt. Så nu är det till att slå in dem med kärlek med. Kanske ska försöka mig på nåt rim med. Det brukar vara skoj och då tar ju paketöppningen lite längre tid. Få fundera ut nåt smart. 

Hoppas ni med finner den bästa klappen!
  
 

ojojoj!

Godkväll, Kristina här!

Beklagar att vi inte hunnit skriva på några dagar.Tiden har inte riktigt räckt till kan man väl lugnt säga. Julstök, halsont, luciafirande och bröllopsbestyr. Ja då blir det inte mycket tid över.

Hoppas att ni alla har det bra så här innan julen står för dörren. Själv försöker jag i skrivande stund komma på julklappar som passar. Det är lite extra svårt i år känns det som. Tänkte ta en liten tur på stan i morgon innan jobbet. Kanske ligger dagens julklapp där och väntar på att bli handlad. Önsketänkande men men. Det är faktiskt riktigt kul att julhandla men man ska ha gott om tid, bra skor samt en hel dos tålamod. Tror egentligen att jag vet vad jag vill köpa. Frågan är bara vart man ska hitta det?

Stort tack till trevliga damen för luciafirandet. Jättetrevligt, Pehr hälsar också.

Ha en fin kväll och tappa inte bort varandra i affärerna!

Fredag, ska rösta på Idol men har själv ingen röst!

Godmiddag, Kristina här!

Hemma i dag pga ingen röst helt enkelt. Är förmodligen en uppföljning av förkyldningen sist eller överansträngning. Använder ju min röst hela tiden på jobbet så det kan vara en orsak. Trots det så hoppas jag att det går över snart för jag hatar verkligen att inte kunna uttrycka mig. Det är tur att man kan skriva och göra sig förstådd på så sätt, underbart med teknik då!

Som sagt är det ju Idol final i kväll. Detta kan inte missas på något sätt. Vilken är er favorit? Min är både Calle och Erik faktskt. Calle för att han verkligen har utvecklats och jobbat för att bli kanon! Rösten har ju alltid funnits där. Erik för att han sjunger fantastiskt men det låter trots det lite lika hela tiden. Inte någon större variation i låtvalen heller. Så min favvo blir Calle!

Vi får se hur detta slutar. ska hursom helst tillbringa kvällen i soffan, med thé och glass. Allt för att så såsmåningom få tillbaka rösten! Sen är det ju gott med!

Ha en riktigt trevlig fredagskväll Sverige!


Gyllene dag...faktiskt!

Godafton, Kristina här!

Onsdag, regn och rusk men ack en väldigt bra dag...faktiskt!
Nu undrar ni säkert vad som var så fantastiskt men det behåller jag för mig själv. Man måste ju inte berätta allt.
Positivt tänkande kan göra mycket i ens vardag och göra en trist vardag lite roligare!

Tänkte i morse att jag skulle försöka tänka så positivt det bara gick i dag. Det fungerar verkligen. Tänk vilekn kraft en tanke har och vad tanken kan gör skillnad i ens liv. Bara att plantera positiva saker i tanken gör att man har lättare att tränga bort negativitet. Ju mindre negativitet desto positivare inställning. Detta kan och kommer att göra skillnad i vardagen. Testa, det funkar faktiskt!

 

Känner du dig som mannen på denna bilden på morgonen? Ja då är det bara att försöka tänka positivt. Det kan vara en sån enkel sak som att det faktiskt snart är sängdax igen. Hihi nej jag skojade, tänk vilken lycka att få en stund för sig själv i duschen på morgonen eller en god kopp kaffe. Det räcker...lovar!

 Då kanske du käner dig så här till slut!

Annars rullar dagarna mot julen på ganska snabbt. Har tusen saker att fixa och tusen timmar för lite känns det som. Men jag vet att det ordnar sig det gör det alltid. Julen är julen och den kommer nästa år igen om man har glömt något. Ingen press ingen stress!

Godnatt Sverige och tänk positivt! Det blir bara så mycket bättre då!


Godafton, godafton!

Godafton, Kristina här!

Japp då är det veckans sämsta dag men det som är bra är att den är över. Snart helg igen!
Hoppas att alla haft en fin helg och mycket mys. Jag och Sara har träffats lite i helgen, mycket trevligt! Tänkte vi skulle blogga i hop, men det hann vi inte. Det är så mycket att hinna med såhär i juletider. Vi fick glögg på jobbet i morse, det var ju lite kul men det är svårt att mysa under tidspress :)


I morgon är det underbara tisdag och det är helt fantastiskt, jobbar dag pass!

Hinner tyvärr inte skriva så mycket nu, ska ringa Sara och Mamma och några flera....

Ha en fin måndagkväll och glöm inte julmysa!



Godmiddag!

Godmiddag, Kristina här!

Känner mig inte riktigt på topp just nu men det är bara att vila och ta det lite lugnt. Det går över. Ja då var det äntligen fredag för oss som gillar fredagsmys. Vet att Sara med stor sannolikhet kommer ha väldigt trevligt i kväll och jag ser fram emot att få höra allt om detta i morgon. Ska bli skoj att träffa Sara under helgen. Det är ju hela två helger sen vi sågs :)

Att döma av min status så har jag inte gjort något i dag. Bara sovit och tagit det lugnt. Kurerat mig helt enkelt. I går fick vi faktiskt lite snö här i Vålberg. Helt underbart fint var det men i morse hade det regnat bort. Jag hoppas att det kan komma mer i kväll. Tycker det är så fint med snö, bara man inte ska ut i trafiken.

Den stora önskan är ju att det kan komma snö på julafton, det vore helt suveränt!

Ha en riktigt trevlig fredag och Sverige glöm inte mysa!

          

Morgonpromenad!

Godkväll, Sara här!

Idag när jag skulle till jobbet, alldeles för tidigt möttes jag av att det var så kallt. Försökte ta ett kort på min morgonpromenad till bilen. Låter som jag gick jätte långt. Men några meter är jättelångt när det är kallt och man har fel kläder på sig. Detta blev resultatet.
 
Men det var en vacker morgon med en måne som nästan var full( dock inte på alkohol), en gran som lyste på gården och de frusna träden som glittrade. Man fick nästan lite julkänsla, men bara nästan. Vill ha snö om det ska vara fullbordad känsla. Men vad skönt det är när man ser sin bil stå där på parkeringen upptinad, efter den kyliga promenaden. Slippa skrapa is. Bara hoppa i bilen och den är varm. Hurra för motorvärmare. Idag var det mammas bil som stod där upptinad, efterom min bil är på återhämtning för att klara vinterns prövningar. Tack pappa för hjälpen så min pärla mår bra. Och mamma, din bil mår fortfarande utmärkt. 
Ja det var min upplevelse av en tidig morgon. Ska i morgon leta upp min mössa och mina vantar. Det börjar nog bli dags att ta fram detta. Och understället lär heller inte ligga så länge till i garderoben. Tycker inte om att frysa.

Men som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Eller som jag brukar säga. Inget dåligt väder, bara dyra kläder.

Så Sverige, glöm inte mössan!

  



 

Jag har bestämt mig

Godafton, Kristina här!

Ja då var det första december i dag. Toppen! Bara några få dagar kvar till julafton. Det börjar ju bra denna månad med lite kallare väder och fantastisk belysning runtom i stugorna.

Har en liten fundering på det här med att rösta. Det är ju väldigt populärt att rösta om allt nu för tiden. Alla program/dokusåpor går ju ut på att någon ska röstas ut och får åka hem, man ska rösta på internet om man tycker vissa saker är bra eller dåliga, ja även Alladin asken är i fara nu. Tydligen måste man rösta för att inte ens favorit ska försvinna ur asken!!!
 

Hur gör man då om ens favorit redan är borta? Min var nämnligen fransknougat, helt fantastisk choklad pralin! Så jag har bestämt mig, jag ska inte rösta alls!

Däremot så ska jag satsa på Anthon Bergs choklad i år bara för att jag faktiskt kan välja och avböja att rösta!


Så Sverige, stå upp för era åsikter och välj det ni vill!

Trevlig afton!


RSS 2.0