Personligt hurtankervi -

GOTT NYTT 2012!!!!

Gott nytt år!!!!!

Hoppas ni får en trevlig afton och att vi har ett super år framför oss..

2012 motto bli. Det som varit igår har jag glömt, jag lever i nuet!!!

Visa liknande bilderVisa liknande bilderVisa liknande bilderVisa liknande bilderVisa liknande bilder

 

Sverige, ha en riktigt bra nyår!!!


God jul!



Sverige, god jul till er alla från Sara och Kristina!

God jul......trots allt.

Hejsan, Sara här!!!

Ja då närmar vi oss julen. Och att bo i Trollhättan denna veckan är kanske inte den mest positiva plats att bo på. Men vi ska allt se framåt trots allt...... Ja igår så gick ansökan om en konkurs för saab. Kanske inte helt oväntat men det beskedet skulle givetvis komma i julveckan. Så god jul på er alla som jobbat på saab. Sedan satt det en fin lapp i trappuppgången. Hoppas ni får en god jul fast vi är tvungna att höja hyran. Tjohoo!!!! Sådant gillas inte.  Och till dagens extra möte på jobbet insatt några dagar innan jul..... Det ska ske förändringar och neddragningar efter jul. Ville informera innan några går på julledighet. Så god jul på er alla trots allt. Trollhättan vet hur den extra julstämmningen ska infinna sig hos oss, eller inte...... Men, men som många ortsbor har sagt att det kommer säkert nåt bra ur det här. Så vi får se framåt.

God jul på er trots allt.


Beklagar...

Goddag Sverige, Kristina här!

Beklagar att vi inte skrivit på några dagar. Julförberedelser, julbord, inköp och annat fix har kommit lite i vägen...
Tänk att det snart är julafton...inte många dagar kvar. Lite snö har nu kommit, men försvinner nog lika fort är jag rädd.

Hur har ni det i julstressen kära läsare? Är allt klart eller har ni inte ens börjat? ;)

Hade nog tänkt stressa lagom. Men har man höga krav på sig själv så räcker det inte med nästan färdig och nästan nöjd. Vill gärna ha det i ordning och fint. Vi får se vad jag hinner. Ingen idé att slå knut på sig själv egentligen heller. Det vi firar är ju egentligen en födelsedag

Lite fix väntar på ovanvåningen så dit beger jag mig nu.

Ha en fin dag Sverige!
kram
;)

Sista veckan i advent

Goddag Sverige, Kristina här!

Måste börja med att hålla med Sara i föregående inlägg. Det ÄR faktskt jätteirriterande med reklam mitt i program. Det var inte så länge sedan det var ett reklamavbrott (helt ok) men nu är det ju var tionde minut. Får ingen större behållning av program och filmer. Folk har ju detta som sitt levebröd, så jag ska väl egentligen inte klaga (gör det ändå) :)

Haft en supertrevlig helg! Tack Marie och Linda för en jättetrevlig lördagskväll/natt :) Marie hade ordnat så fint med mysig atmosfär, god mat och dryck.

Det har ju även varit tredje advent...

...vilket innebär att det endast är ett ljus kvar att tända. Sedan är det bara att köra all-in mot julen :)
Lucia är ju också på väg med stormsteg...i morgon kommer hon. Så bli inte rädda om en vitklädd tjej dyker upp i morgon, det är tradition :) Vuxet luciatåg i all ära, men det är ju barnen som är roligast. Hittade detta klipp på youtube


Det går bara inte att INTE tycka att det är sååå sött! :)


Ha en fin dag Sverige!
kram :)

Tycker inte om reklam mitt i programmet!

Godkväll, Sara här!!

Idag var det tredje advent. Nu är det inte långt kvar tills självaste julafton. Dock tycker jag att det kunde vara lite snö. Men nä nu har den regnat bort det lilla som kom häromdagen. Dock var jag med om att det började åska och blixtra en kväll här i veckan. Där blev jag förvånade. Det bara lyste upp på himlen och sedan kom det ett stort brak. Ja det var inget väder som man tänker sig så här i december. 

Men till något helt annat......
Idag när jag tänkte jag skulle se på skidskytte på tv så går den på tv4. Och mitt i loppet då ska man ha reklampaus. Men det förstör ju hela stämningen. Loppet hann ju gå i 5 min innan man var tillbaka igen. Och inte nog med det. Det hände flera gånger. Nä, tv4 lägg ner eran reklam mitt i programmet.  Snart begär ni väl att de som åker skidor ska stanna när reklamen ska ske. Men låt de aktiva komma i mål innann ni ska visa eran reklam. Bara för detta så missade jag massvis av skidskytte. Jag skulle nämligen passa på att vila ögonen i en av reklampauserna och lyckades somna. Så det var den skidskytten. Fick jag se på sammandraget av det hela istället.

Sverige, ha en bra tv kväll med all reklam.
    

Hejsan!

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Ja sedan sist har första snön kommit. Måste erkänna att det är vackert att se. Tyvärr så ligger den inte kvar så länge, men det blir lite extra julstämning. Snön gör väldigt mycket för den känslan.


Nu ska det bli lite fix, så jag önskar er en bra dag Sverige!
kram
;)

Andra advent

Godafton Sverige, Kristina här!

Haft en riktigt skön helg! Lite Brunch med hjärtat på lördag förmiddag, på ett närliggande hotell...Väldigt mysigt. Avslutade lördagen med att hälsa på hos Familjen G. Det blev hemmagjord pizza och sällskapsspel. Alla var delaktiga. Mycket trevligt!




Hjärtat och David hade extremt bra sammarbete när osten till pizzan skulle rivas! :)


Smarriga resultatet!

Trevlig helg har det varit och hoppas på att veckan blir minst lika bra!
Ha en fin kväll Sverige!
kraam
:)

2 Dec

Godafton Sverige, Kristina här!

Ja då var det 2 December i dag. 22 dagar kvar till julafton. Tiden går fort och tomtarna måste vara riktigt stressade nu. Synd att lite av det magiska man kände som barn, inför julafton, helt är borta. Kommer i håg hur jag längtade och väntade på att det skulle bli julafton. Hur jag sprang upp på morgonen för att se om tomten lämnat något i min julpåse, som hängde på ytterdörren kvällen innan. När väl julafton kom var det ett antal timmars väntan och längtan efter julklappar. :)


Med åren har man dock insett att det är helt oviktigt med julklappar egentligen, att det inte spelar någon roll om det är "julstädat" eller ej, att vi inte kan påverka om det är snö eller inte. Det viktigaste är att vi får umgås med våra nära och kära. Att äta lite extra god mat, ta det lugnt och bara vara. Det är nog den berömda julefriden som alla pratar om men som få har sett. ;) Tyvärr fattas en person som i fjol och det är inte alltid lätt med högtider.

Saknar dig pappa

Nu ska jag gå och göra i ordning lite fredagsmys. Det blir het kycklingryta och jasmineris. Till Idol så blir det chips och godis så klart. Snart snart snart ska jag börja träna hårdare ;)

Trevlig fredag Sverige!
kram ;)


Julkalender!!

Godkväll, Sara här!!

Idag är det den stora dagen många har väntat på. Det kanske är mer barn som har väntat. Men idag händer det. Vi får öppna första luckan på julkalendern. Enligt wikpendia så är syftet med kalendern att den ska underlätta väntan på julen. Julkalenderns historia började i mitten av 1880-talet. Det var en tysk mamma som ville underlätta för sin 4 åriga son Gerhard. Hon gjorde iordning en kalender med 24 kakaor. Många år sedan blev Gerhard delägare i ett tryckeri. Han mindes då sin julkalender och och blev inspirerad att göra den första tryckta kalendern. Detta skedde i början på 1900 talet.

Japp det var lite historia om det. Själv hade jag både tv/radio kalendern och paketkalender som barn. Det var lite spännande att få öppna ett litet paket varje dag fram till jul. Det kunde vara penna, sudd, saker till dockskåpet och ibland nån godisbit eller nåt annat skoj. Spännande tider.
Givetvis har jag kalender i år med. Har två vänner som kom med det som en födelsedagspresent. En godiskalender var det jag fick. Den ser exakt ut som på bilden.

 
Dagens lucka innehåll en liten påse med godisbjörnar. Smaskens!!!
Jag har även kalenderljus, så nu pågår nedräkningen för fullt i mitt hem. Men nu är snart dag ett till ända och i morgon är det dags för lucka två. Så det gäller att hänga med för det kommer att gå fort till jul.

Sverige, ha en fortsatt bra kväll.



RSS 2.0