Personligt hurtankervi -

Julbelysning

God(atschoo)afton sverige, Kristina här!

Ja det är inte ens möjligt att räkna hur många nysningar det blivit i dag...i skrivande stund har det blivit hela tre stycken redan. Tror det kommer fler med största säkerhet.

Visst är det fint med all julbelysning som folk sätter upp utanför sina hus och på närstående träd/buskar.
Men var kommer traditionen i från (självklart svar USA) och finns det några extrema pyntare?

Se hela bilden







Detta är ju fint, men kanske lite mycket inne i stan...
Se hela bilden







Detta kanske är lite i ...extremaste laget?? Eller är det bara jag som tycker det hihi

Se hela bilden







Kanske lite väl blått, kan vara lite jobbigt för bla ögonen...

Slinga med 300 lysdioder för utomhusbruk Tycker nog detta är finast trots allt, i något träd eller buske i trädgården eller i en gran
förståss...stilrent och mysigt!
Vilken är er favorit?

Nej nu ska jag äta lite alvedon, sniffa nässpray och ta en kopp te! Blir att lägga sig under filten igen och ta del av den underbara uppassningen från mitt hjärta! Du är bäst älskling!

Ha en fin kväll Sverige!
Kram

5 år av 35

Goddag sverige, Kristina här (en förkyld sådan)

Usch och fy jag har fått förkyldning igen!!! Hade feber i går och i morse, även lite nu tror jag men efter 10 tim sova och 3 tim i soffan , så var jag tvungen att sätta mig o skriva lite. Filten och soffan skriker "Kom tillbaka" och jag skriker tillbaka "kommer snart" Nej jag är inte galen bara snorig. Halsen gav upp idag också så jobba får vänta lite...det är ju mitt verktyg på jobbet typ.

Se hela bilden







1 advent har nu passerat och ett trevligt 35 års kalas i helgen! Sara lilla gumman hade kalas och det var god mat och dryck. Tror hon blev väldigt glad över sina presenter. Hoppas jag, det såg så ut! hihi Kom på att jag har kännt Sara i 5 år utav hennes 35 levnadsår, inte dåligt...6 år om man räknar den nyårsafton vi pratade väldigt länge i telefon av någon anledning, kommer du i håg Sara :) Ja åren går fort nästa år blir man själv tant. hihi Äldre och visare heter det väl egentligen...

Ja nu går veckorna snabbt till jul och det blir en konstig jul i år...utan min kära far. Men vi får stå ut och ha honom med i tanken. Fy...livet är orättvist i bland.

Nu skriker soffan ännu högre så jag ska bege mig dit...

Ha en fin dag Sverige!

Godafton i snön?

Godafton, Kristina här!

Ja alla löpsedlar säger att snön är på väg eller har kommit. Jag ser bara det som redan har kommit för ett par dagar sedan. Kanske kommer det i kväll eller inte...ja vädret kan man ju inte rå på, så det är bara att invänta. Haft fullt upp ett par dagar nu men så är det ibland.

I går hände en sak...var och tränade! Helt fantastiskt skönt faktiskt, fast det tog emot. Jag och en kompis har ju ett gymkort fram till maj nästa år. Vi har väl inte direkt utnyttjat det alltför mycket men i går satte vi igång. Hade lite bättre kondis än jag trodde. Gjorde nog ett bra jobb i somras när vi la grunden i träningen. Har ju hänt att vi tränat någon gång efter det förstås också men ja ni hajar! hihi

Jag och mannen var och kollade på Idol i fredags, i LLA (löfbergs lila arena) Helt fantastiskt bra! Vilket ljud, upplevelse, vilka fantastiska människor både bakom och framför kameran, vilken stämning, vilket drag! Hur kul som helst. Såg dessutom innan (precis efter jobbet) Andreas Carlsson. Han hade parkerat utanför mitt jobb, sneddade springande över gatan och in på Åhlens. Allt jubel som uppstod och viskningar där inne var helt sjukt kul att se och höra. Helt plötsligt skulle alla hjälpa honom och strax var han ute igen hihi Stressad till LLA. Jag vet vad han köpte och det såg vi som var där men jag håller det faktiskt för mig själv...Hihi

Nej nu blir det lite chips och cola samt DHW (desperate housewives) Härligt!


Ha En trevlig tisdagskväll Sverige!!



Zumba!

God förmiddag, Sara här!

Ja ,igår hände det. Jag var på mitt första zumba pass. Det är ju nu trendigt att gå på detta och jag tänkte inte vara sämre. Ni som inte har full koll på vad detta är, så är det ett dansinspirerat workoutpass. Musiken är svängig och dansstilen är hämtad från latinamerika. Grundaren till Zumban är från Colombia och heter Beto Perez.
Han körde ett pass av en ren slump i USA när han egentligen skulle ha areobics pass. Han hade då glömt musiken och hämtade snabbt en skiva från bilen. Den innehöll latinamrikansk musik. Med lite improvisation på det passet skapades det då träningsformen ZUMBA. Tur han inte hade min skivsamling från bilen. För då hade det blivit blandat med Sara. (Ni som har varit med och lyssnat förstår vad jag menar.)
 
Berättade på jobbet att jag skulle på detta pass. Vet inte hur jag tänkte där, men helt plötsligt skulle tekniken tränas in. Svänga på höfterna i åttor och skaka loss. Så där stod vi i köket och svängde höfterna i åttor och skaka. Kände mig lite som när killen i "can't by me love" dansade myrsloksdansen. Så jag hoppas verkligen ingen såg oss. Annars får vi bjuda på den showen. Men jag tackar Amanda och Annika för den privata lektionen. Jag behövde den verkligen. För när det var dags för att genomföra detta pass, så var givetvis instruktören sjuk. Fick en inhoppare som inte hade kört zumba på ett tag. Så hon hade fullt upp med att komma ihåg passet. Micken var trasig, så hur man skulle göra fick vi ingen instruktion på. Utan det vara bara att hänga med på vad hon gjorde. Helt lätt var det inte. Vissa saker gick väldigt snabbt. Men jag svängde mina höfter åt alla håll. Åttorna blev det ibland. Svängde lite med armarna och skaka kropp, så som en stel svensk gör. Tyckte det var lite roligt, men tror det blir roligare när man har gått några gånger och fått in lite mer steg och teknik. Men vi som var där, vi kämpade tappert.

                        
                          
Sverige, våga testa zumba. Jag vågade!!!

Ett litet kvällsinlägg!

Godafton Kristina här!

Jag måste berömma den rosa rattmuffen i föregående inlägg. Den var ju superfin hihi

Ja i kväll har vi varit på middag hos in kära mor. Lika gott som alltid! Så nu är soffan intagen för lite kvällsmys. Inte undra på att man är lite frusen. Det är ju 7- grader burrrrr...ja vintern är verkligen på väg. Gott att man har tillgång till öppen spis lite värmeljus och en härlig soffa med tillhörande filt. Självklart också en varm man hihi

Veckans två första dagar har gått rätt så fort faktiskt. Det har varit jobb och mys om vart annat. Helgen bjöd på ett trevligt 30 års kalas. Tack Erik och Elin, mycket trevligt! Säger bara Loveguns (internt skämt)

Kan inte hjälpa att jag sitter och hoppas på Maria Montazamis nya kollektion av väskor. Såg på Hollywoodfruar i går att hon är på väg att göra ett eget märke. Även lite smycken och annat. Ser fram emot detta gillar hennes stil. Hon är ju helt fantastiskt rolig. Några roliga citat:

1. "Jag tycker folk ska klä upp sig när man går bort, lägg lite effort och ha lite stil! Kommer du i sweatpants eller joggingbyxor, ja, men då kanske din man lämnar dig" Maria Montazami om att vara en bra fru

2. "Jag klär upp mig till allt, till gymmet, till affären, för andra folk tittar ju. Dom vill ju inte se någon ful människa som går omkring" Maria Montazami berättar om sin stil.

3. ”Först skulle jag betala med mina egna pengar men så tänkte jag, nej, Cameron får betala det. Nu börjar jag bli ganska ekonomisk med mina egna pengar av en orsak, fast det kommer från samma källa. Jag tycker det är jätte kul att spara pengar!”

Ja hon är rolig den kvinnan...

Ja idag är det den 16 November. 16 november är den 320:e dagen på året i den gregorianska kalendern (321:a under skottår). Det återstår 45 dagar av året. så att man har lite koll typ.

Nej nu väntar sängen på mig och en ny dag i morgon med utmaningar, möjligheter och lite annat onsdagsfix!
Sov gott och dröm gärna om något roligt!






Rattmuff!!!

Godkväll, Sara här!

Då var det söndag och veckan närmar sig sitt slut. Sista timmarna ska avslutas framför tvn. Veckan som har varit har också varit spännande. All snö som lyckades komma var spännande i sig. Jag förstår inte att vi aldrig är förbereda på detta och Sverige alltid lyckas lamslås för lite snö. Själv hade jag givetvis glömt lägga en spade i bilen. Man måste skotta sin egna parkering här. Men men jag sparkade bort det värsta och det fick vara bra med det. I Uddevalla hade det varit bilköer pga att lastbilarna inte orkade upp för backarna. De stackarna hade stått i åtta timmar. Inte undra på att de gick ut på radion och talade om att man skulle se till att ha varma kläder, tanken full, vinterdäck, spade och allt vad de nu sa. Men Kristina(kompis) hon har då gått ett steg längre. Hon har satt på en rosa rattmuff. En fluffig sak. Hon var nöjd för den var varm att hålla i. Men nä det vill jag inte ha i min bil. Skulle jag bli tvingad till detta skulle det vara en som det står höger och vänster på. Och helst två färgad. Som röd och grön. Precis som med de cykelhandtagen man hade på cykeln när man var barn. Så man visste vilken sida man skulle cykla på. Nu skulle jag inte ha det för den sakens skull. För jag vet vilken sida jag ska köra på. Hade ju varit en trafikfara annars. Men det är så svårt när någon säger att du ska in till vänster nästa korsning. Man måste ju tänka till vilken sida som är vänster...... Ett litet ilandsproblem om man ska ha rattmuff eller inte. Men tror jag säger nej till detta.

                                                           
Olika varianter på rattmuff. Finns många sorter tydligen.

Sverige, Grattis alla pappor på farsdag och ett extra grattis till pappa Bengt.




Måndag igen!

Goddag, Kristina här!
I dag är det ju som bekant måndag och som tur är det bara en av dem i veckan. Hihi
I helgen var det alla helgona och det är ju lite deppigt i sig men man får komma i håg dem man saknar.

I dag blir det nog bara lugnt efter jobbet och ska även försöka hitta ett golv-mopp set...hmmm det är sånt som kan försvinna i bland. Hade tänkt mig ett i rosa men vi får se va handeln har.

Hur har ni haft det i helgen kära läsare?

Det rolig denna helg var att jag och mannen fått biljetter till Idol i Karlstad den 19. ska bli fantastiskt kul att se det live. Får försöka att komma på vem jag ska hålla på. Har ju som bekant flera flera idoler. Vi får se.
Tänkte även hitta något snyggt att ha på mig. Förslag på det tas tacksamt emot. Visserligen syns ju inte jag i bild eller så men det är alltid kul att vara snyggt klädd ju. 

Får önska er en bra måndag och hoppas ni får en trevlig dag/kväll

Kram Sverige!

Mycket lite är mer än inget...

Godafton, Kristina här!

I dag har det verkligen bara varit en dag av transport mot helgen. Segt och lite slitsamt men eftermiddagen började bra. Ett litet restaurangbesök, mannen har nu tänt i brasan och jag sitter helt nyduschad och skriver lite.

Kvällen kommer att kantas av onyttigheter och mys framför tv. Detta är ett bra mitt-i-veckan tips. Men först en stund framför brasan, prata igenom dagen och faktiskt börja tänka igenom lite julklappsköp. Känns sanslöst att det snart är jul. I stan har de redan tänt julbelysningen, i träden utanför affärerna, och det börjar sakteliga fyllas på med julpynt i affärerna.

Var på auktion i går kväll och inhandlade tre par riktigt söta änglar i glas. Tänkte ha ängeltema lite grand i år. Även om det inte kommer synas tydligt, så är det ju naturligtvis en speciell person de tankarna riktas till...Usch ja helger kan vara underbara men samtidigt mycket jobbiga och krävande. Tror nog att planen i år bara är att stå ut...det kan ju bli lite mysigt också...

Mycket lite har alltså hänt sen sist men det är ju som sagt mer än inget!

Jag önskar er alla en trevlig kväll!

Dag 1 vecka 44

Godafton Sverige, Kristina här!

Ja då var helgen över och första arbetsdagen avklarad. Blev kalas i helgen, besök av min kusin Fredrik, men framförallt så sjöng jag och Sara singstar!!! Herregud vad vi var duktiga...och lite trötta men vi lyckades ändå! (måste få skryta lite) hihi
Se hela bilden







I morse så kom jag på att jag hade klipptid, det var oväntat men kul. Hade totalt glömt bort det. Men som tur är har man Stella på jobbet som kommer med bra förslag vad gäller mode och skönhet. Så nu är jag nyfriserad, mätt i magen och har fått veckodosen av Svenska Hollywoodfruar. Härligt! hann även med lite Shopping mellan frissan och bussen hem. Blev två tröjor till mig och två till min snygga man! Kul med lite nytt, det är alltid trevligt!

Se hela bilden










Hoppas ni ställde om klockorna rätt i helgen. Det gjorde vi men det dumma är att mobilen tex ställer om sig själv och helt plötsligt var det fortfarande sommartid. Väldigt förvirrad för en yrvaken människa som jag. Trots detta hittar man ju alltid någon klocka spm går rätt, eller så ringer man mamma, ett säkert kort!

Nu ska benknotorna knytas eller hur nu talesättet lyder. Sovas ska det iallfall...John Blund knackar på tidigt i kväll...

Godnatt Sverige!


RSS 2.0