Personligt hurtankervi -

Trevlig Valborg!

God eftermiddag, Sara här!

Önskar alla läsare en trevlig valborg. Passa på och gratulera kungen på sin födelsedag också. Det är nåt viss med att fira att våren är här. Och vintern rasat.....Inte kunde man tro att snön skulle försvinna, när man för någon månad sedan pulsade runt i snön och längtade till våren. Men nu är den här. Och många brasor kommer att brinna ikväll. Själv får jag väl sätta på brasdvd. Har åkt på en förkylning så jag får fira denna afton hemma. Men det är nåt speciellt att så många människor går ut för att titta när en massa pinnar brinner ner. Korv ska köpas. En kör sjunger sköna maj välkommen till vår bygd igen m.m. Alla dessa tal som ska hålllas. (minns inte ett enda ett jag har hört). Och ett stort avslut med raketer. Men allt detta hör till just denna afton och jag hoppas ni får en bra sådan...  

 

Så Sverige, ha en riktigt bra valborg.


 



  
 

i dag är en ny dag...

Goddag, kristina här!

Ja då är det en ny dag. Är på skolan just nu och har fått lite pluggat. Det känns rätt ok men det är svårt att koncentrera sig när man har så mycket annat i huvudet.

Väntar även på en överraskning på posten. Från tradera faktiskt. Hoppas på att någon blir väldigt väldigt glad för denna. Jag och Sara var på auktion med denna sak i helgen och det var väldigt pirrigt innan vi vann. Av oss var nog jag mest nervös och pirrig men Sara klickade bra på buden och vi fick den. hihi

Har varit ganska fint väder i dag och på skolan åt jag lunch med en kompis. Trevligt faktist att prata lite om annat och samtidigt få en god vegetarisk buffe. Jag är inte vegetarian men det är gott i bland med något annat än kött och den vanliga maten.

I morgon är det ju även valborgsmässoafton så då får man väl kolla på någon brasa eller vad man nu gör. Det brinner nog lite överallt i morgon så det ska nog inte vara några större bekymmer att hitta en.
Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.

Ha en fin dag Sverige!

Fil:Valborgsbrasa-1.jpg

Godkväll

Godkväll, Kristina här!

Ja då är vi på landet ett tag. Det eldas i kaminen, det enda som saknas är pappa. Men det är ändå gott att vara här eftersom jag tror att han är med oss ändå.

I dag har vi fått mycket gjort och det är härligt att våren har kommit. Det har i allafall varit lite varmare än vanligt och det är himla skönt. Jag och min man har även hämtat ut våra bröllopsbilder. Superfina! Tack Linda på Mannes foto i Säffle! Du är en kanonfotograf. Så vi fick ett litet leende på läpparna trots allt i dag. Så roligt att se. Man kommer ju inte i håg allt från den dagen pga att det är så mycket som ska hinnas med. Framför allt är man nervös och vill att allt ska bli rätt. Tur att det finns kamera som kan visa vad som hände i efterhand hihihi

Nej nu ska nog kudden nattas...lång dag i morgon

Sov gott Sverige


hmmm...

Goddag, Kristina här!

Ny dag...ja det är ju ioförsig bra. Sitter på skolan nu men orkar inte gå på lektionen i dag tror jag. Min lärare har varit jättegullig och säger att jag lämnar in allt i min egen takt. Han ska göra allt för att hjälpa mig och behöver jag mer tid så får jag det. Hur gulligt som helst. Ska ta tag i plugget så fort jag orkar. Trodde det var i dag men det blir nog i kväll i såfall...

I dag firar jag och min man en månad som gifta. Helt otroligt vad fort tiden går. Jag är så jätteglad att pappa kunde vara med på denna stora dag trots allt. Vet att han var väldigt nöjd med mitt val av make så det känns extra bra. Kanske ska överraska mannen min sedan...hmmm...ja det tror jag bestämt att jag ska göra. Måste ju fira detta på något sätt i allafall.

ha en fin dag Sverige, var rädda om varandra

saknad....

Hej, Kristina här!

Ja kära läsare. Varken jag eller Sara har orkat skriva under denna period. Som ni säkert vet så har min pappa lämnat oss och saknaden är total. Trodde inte att jag skulle behöva uppleva detta på väldigt väldigt länge. Hälst inte alls naturligtvis. Det går inte i ord att förklara hur det känns och det är en blandning av chock och förtvivlan som avlöser varandra. Det enda man får tänka på, som är en klen tröst egentligen, är att han slappa att ha ont. Vi var med honom hela tiden så han inte skulle vara ensam. Värsta dagarna i mitt liv.

Det finns naturligtvis alltid vid sådana här tillfällen saker man ångrar. Jag är däremot väldigt glad att jag hann säga till honom det jag ville ha sagt och jag är övertygad om att han hörde det. Det jag kommer tänka på i framtiden är att uppskatta dem man älskar medan man kan och se till att alla vet om det. Lätt att man glömmer så man behöver i bland bli påmind.

Är så väldigt glad att jag har världens bästa man och svägerska och deras föräldrar. Både jag och mamma är så glada att ha er alla. Ni har varit helt fantastiska och vi är så tacksamma.

Skulle gärna vilja att ni alla tänker lite extra på cancerfonden så att vi någon gång kan få rätsida på denna förbaskade sjukdom som drabbar så många. All forskning behövs så att vi kan göra något åt detta problem i framtiden.

Pappa jag älskar dig och jag kommer aldrig att glömma dig. Mamma, du är inte ensam, jag är här och det kommer jag alltid att vara.

Ta hand om varandra sverige och glöm inte bort att säga vad ni känner för varann. Det är viktigt!!


Lite funderingar...

Godafton, Kristina här!

Ja, jag hoppas verkligen att pappa blir bra här nu. Detta börjar bli väldigt jobbigt så jag hoppas hoppas hoppas. Detta är dagens ord: Hopp!

Tänk vad lite funderingar gör...ibland kan man tänka för mycket. I bland för lite och ibland inte alls. Ibland tänker man innan man pratar och ibland efter. I bland tänker man inte alls. Det skönt om detta med tänkande fungerad automatiskt i balans med vad som är sunt. Tror det kan vara nyttigt att tänka lagomt och tänka sig för innan man pratar i bland. Däremot kan det vara väldigt uppfriskande att säga vad man tänker, då och där liksom. Hmmm... vad tycker ni?

Hursomhelst så har väl dagen inte varit alltför rolig men det är uppskattat med en underbar familj och underbara vänner. Fick mitt nya körkort i dag. Det var kul. Sara har lyckats i dag. Det var jättekul. Man får greppa de små små positiva saker och tänka hårt på dem!

Så Sverige, var rädda om varandra och se till att varje dag uppskatta de små sakerna i livet.

Kram                                             
             


Lördag!

Goddag, Kristina här!

Då är det lördag. Jag har spenderat dagen i soffan med min bok. Snart klar. Snart även klar med uppgifterna som följer med. Hinner nog. hihi Mamma är hos pappa och det verkar som att läkarna börjar få lite klarhet i vad problemet är så det börjar ljusna. Härligt det! Min man är iväg och gör lite vårfint, samlar ris och annat i trädgården hos Maggan och Svärföräldrarna. Han är så duktig. Dessutom är han världens bästa man!

Har haft en liten lunchpaus nu men den är på väg mot sitt slut. Vi får se vad eftermiddagen/kvällen har att erbjuda. Just nu tar vi dagen som den kommer och har inga speciella planer. Efter ett år av planering så är det faktiskt skönt att ta dagen som den kommer!

Ha en fin lördag Sverige! Kram


Lite inköp

Godkväll, Kristina här!

Har gjort lite inköp i dag, jag och min man, det var lite kul!

Jag köpte ett par svarta Fred Perry skor



Och älsklingen köpte ett par vita Lacoste skor



Väldigt nöjd med våra inköp. Vi kommer att flyga fram på lätta fötter

Annars har det inte hänt särskilt mycket. Varit på skolan, föreläsning. Hälsat på pappa...han mår sådär men vi hoppas och tror på snabb bättring. Sen var vi på våffelfika hos svärföräldrarna. Så det enda jag inte har hunnit med i dag är samtal från Sara. Hinner nog det med i kväll hihi

Vad hemskt det där vulkanutbrottet på Island är förresten. Herregud vilka makter man inte kan kontrollera. Min faster skulle flyga från stavanger (norge) men det gick inte. Hon får bli kvar där tillsvidare...hmmm tänk att ett litet vulkanutbrott kan orsaka sådana problem. Skänker en tanke till alla bosatta på Island. Kveðja frá Svíþjóð = Hälsningar från Sverige! (tror jag)

så jag hoppas ni får en fin kväll/natt Sverige Kram

The blue eye

Godkväll, Kristina här!

Ja då var det onsdagkväll och allt är gjort som ska göras i dag. Plugga, hälsat på pappa, ätit mat, fikat med mina svärföräldrar. Ja det är det man hinner med på en dag liksom. Självklart har jag ju pratat med Sara ett par gånger också.

Pappa är ju fortfarande på sjukhus, vi får se hur länge han ska vara kvar. Måste bli frisk nu tycker jag. Är dock övertygad att det kommer att bli bra men det kommer nog ta tid.
 

Skönt att Sara har hittat alla bultarna. Vi var lite oroliga där ett tag :) hihi men allt löser sig till slut. Jag som dessutom ogillar att läsa böcker, är nu tvingad i min kurs att läsa 2 i veckan...på engelska samt göra uppgifter kring detta. Det tog ett tag innan jag beslöt mig för att börja på den ena i dag. Har läst en tredjedel drygt. Gott att det går framåt. Ska jag läsa så måste det vara roligt. Kan inte påstå att "The bluest eye" är världens roligaste bok men jag ska ta mig igenom den.

Min svärfar lånade mig en bok för ca 2 år sedan. Han påminde mig härom dagen om att det var två år sedan och om jag hade börjat läsa den hihi. Svaret var självklart nej. Vem vet, efter denna kurs kanske jag ger mig i kast med svensk litteratur också. det finns hopp Bengt! hihi



Ha nu en fin kväll Sverige så ses vi snart! Kram

Aj,aj ,aj vart är bultarna????

Godkväll, Sara här!

Visst har det varit ett underbart väder idag. Solen har äntligen tittat fram och värmer gott. Har tittat lite på solen idag hos Jenny. Tack så mycket för fikat. Trevligt! Annars har jag letat efter en ny bult till bilen. Kan lova er att det är inte lätt att hitta. Sa idag att jag vill ha en enkel bult när jag hade hittat till butiken. (det var det pappa sa jag skulle säga) Genast började killen i butiken förhöra mig om en massa saker. Kände att detta orkar jag inte. Så tala vänligt till honom att bilen står där ute och jag vill ha en likadan bult som det är på resten av bilen. Men nä, min bil ville han inte se. Han slog på sin dator istället. Fick då fram att de inte hade denna bult. Närmast för att handla denna idag var i Bengtsfors eller Åmål. Kände att det inte var så nära. Men han lovade att de skulle få in imorgon. Så imorgon är det nya tag för bultletande....... 




Sverige, ha en bra kväll och hoppas era bultar håller!!

Nu är det (h)jul igen...i Sjuntorp!

Godkväll Sara OCH Kristina här!

Nu sitter vi här i soffan hos Sara och pustar ut efter en äventyrlig dag i Sjuntorp. Ett litet samhälle som gud glömt men vi har bett honom om hjälp ständigt i dag. Han hitta dit till slut! Gud alltså...vi var ju redan där.

Dagen började bra. Fika, det gjorde vi. Gott! Sen hände nåt...vi skulle bara (och Pehr) (mest Pehr) byta däck på Saras ferarri. Ja det gjorde vi också...det gick bra till sista hjulet...då gick bulten av...inne i hjulhuset eller vad det heter. Ja då skulle vi bara få ut den också. Så vi fick anlita experthjälp i Sjuntorp. Hela Sjuntorp var engagerade och mest av alla Roger! Tack Roger! Efter lite ryckande, borrande, frustration och lite värme så lossnade den med hjälp av två starka karlar. (Pehr var en av dem)(Roger den andra)

Vi lärde oss mycket i dag. Bland annat att grispeck är ett verktyg typ...går inte att bromsa utan bromsar och gasol värmer. Nu vet vi! Vi kommer inte göra om detta. :)

Avslutade dagen med Pizza och lite godis! Mums mums verkligen. Efter en hel dag ute i solen så var vi väl värda detta!

Lite bilder från dagen








Dagens citat: " Det är kul att mecka när man har riktiga grejer" - Pehr och Roger 2010 Sjuntorp.

Så Sverige, vill berätta nåt för er- Det finns inga bult till salu på OK...så ni vet.
Godkväll!




Ny dag nya möjligheter!

Goddagens, Kristina här!

Hej och hå, då är alla uppgifter klara för denna veckan. Börjar komma i kapp lite med skolan och allt annat. Gott, gott. till veckan blir det ny delkurs. Då ska vi läsa böcker i massor. Litteratur, engelsk litteratur. Kan nog inte påstå att det kommer bli lätt (somnar alltid om jag försöker läsa något utöver skolböcker) hmmm ja det blir nog bra det med. Har beställt böcker i god tid så jag hoppas att de kommer i morgon i posten. Skulle vara skönt att ligga lite för för en gångs skull...hihihi



Fruktansvärt väder, men då får man försöka komma på roliga saker istället. I kväll ska jag och min man ha "torsdagsmys" i stället för "fredagsmys" kan man tro. Så är inte fallet. Självklart blir det "fredagsmys" även i morgon. Man kan aldrig ta bort roliga saker bara lägga till nya. Hemligheten bakom att få det...lite roligare helt enkelt.

Så det jag måste göra nu är att åka till affären innan de stänger. Inhandla lite...kanske lite onyttigheter...dvs lite lösgodis också. Sen blir det bara "torsdagsmys"!! Först ska dock min älskling till Brandkåren på lite övning men det går fint. Då ska jag slappa och göra det fint här så länge!



Ha en trevlig torsdagskväll Sverige! KRAM

MacGyver

Godkväll, Kristina här!

Hade tänkt gå och duscha egentligen nu. Efter en hård dag så kändes det skönt. Tänkte sen krypa upp i soffan och kolla lite tv. Det som slog mig var att det faktiskt inte var något att se. Fick då ett plötsligt behov av att skriva lite. Det enda som faktiskt fanns på tablån av värde var, MacGyver! Denna fantastiska 80-tals serie.

För er som inte var födda då, eller av någon anledning missade denna serie, kommer en liten summering:

Huvudpersonen Angus MacGyver, spelad av Richard Dean Anderson, var en extremt påhittig man som i sitt arbete för stiftelsen The Phoenix Foundation ofta hamnade i äventyrliga situationer. Han tvingades då improvisera fram lösningar med hjälp av de föremål som fanns till hands. Eftersom MacGyver aldrig använde vapen (förutom i pilotavsnittet) krävdes varje uns av hans fysik- och kemiutbildning för att klara sig ur kniporna. Hans improvisationer skapade ett nytt begrepp: ”MacGyverism”. Det har sagts att "det fanns inga situationer som inte gick att lösa med en schweizisk armékniv, silvertejp och en gnutta genialitet". Han var väldigt artig mot skurkarna. Antingen sa han "hej", "tjena" eller "ursäkta mig", innan han skulle klippa till dem eller fixa dem på annat sätt.

Det finns en anledning till att MacGyver ogillar vapen. När han var liten fick han och hans tre kompisar tag på en revolver och provade skjuta med den. Dock gick något snett och en av pojkarna, Jessie, blev skjuten. MacGyver försökte hjälpa sin vän, men kompisen avled.

Nu vet ni lite...och några kom säker på "ja just det han ja" andra kanske tänkte "hmmm" Oavsett vad ni tänkte eller vad ni kommer i håg så var denna serie ett måste i min egen ungdom. Jag älskade hans sätt att lösa problem! Så påhittig han var!

Så här såg MacGyver ut på 80 och 90-talet



Och så här ser han ut nuför tiden
Fil:Richard Dean Anderson.jpg

Ja, så med detta ska jag nu göra entre i duschen och sen natta kudden. Ha en fin natt Sverige!


Jesus+Maria Magdalena= Sant??

Godkväll, Sara här!

Ja nu har vi firat färdigt påsk. Själv firade jag påsk på jobbet. Fördelarna med det är att man får en lön som man skulle ha för jämnan och att cheferna har köpt in så mycket godis. Man jobbar väldigt effektivt pga sockerchocken kroppen har fått. Kroppen var full av energi....( tänk på att allt inte är sant vi skriver)

Ja nu till kvällens ämne. Jag och Kristina har haft en diskussion om detta med påsk. Och då kom vi in på att vi firar påsk för att jesus korfästes, dog och uppstod. Helt fantastiskt vad han hann med. Och allt detta på en helg. Iallafall så funderade vi på om jesus hade någon flickvän? Vi googlade på detta och fick fram att det finns ett namn som kunde ha varit det. Hon hette Maria Magdalena. Men ingen vet riktigt hur det låg till? Han var lite hemlighetsfull Jesus. Som alla andra kändisar är nu för tiden. Man tror man vet allt om dem, för det står i skvallertidningar, men egentligen vet vi inget. Och rykten ska man ju inte lita på sägs det.

Sverige, är det nån som vet nåt om detta kärlekspar??

 

lite roliga bilder



så här hade kanske jag och pehr sett ut om vi varit katter?! hihi


Haha nej nu får ni ha en rolig eftermiddag Sverige, ses snart!



Påsk och vår!

Goddag Kristina här!

Glad Påsk! Vilken härlig vårdag vi har fått. Solen skiner, man har ätit god påsklunch hos moster med familjen! Ahhh härligt! I kväll väntar mer kalas hos svärföräldrarna. Vilket skönt väder som sagt. Solen har kommit för att stanna hoppas jag. Bra början på det gifta livet.

Vill passa på att tacka alla som kom till vårt bröllop och gjorde dagen och kvällen oförglömlig! Tack snälla ni! Tror mitt tacktal var lite förvirrat så nu vet ni vad jag hade tänkt säga. Många känslor den dagen och nervositeten var stor. Ville ju båda att det skulle bli så bra som möjligt.

Förresten, var det någon som tappade något i kyrkan? Objektet återfås mot beskrivning :) Finns att hämta hos min mor eller så skickar vi naturligtvis om den ska långt. Det andra som försvann letar vi fortfarande efter, hoppas på tur även där.

Som sagt, det var väldigt lyckat och vi var rörda båda två, över det stora engagemang som las ner för att vi skulle få en fin bröllopsdag.

Personligen är jag glad att min pappa kunde närvara trots lite sjukdom innan, men det var tråkigt att Pehrs bonusmormor inte kunde närvara. Men jag tror vi fick till en bra söndag och lite bröllopskänsla ändå dagen efter.

Stor kram Sverige och Sara jag ringer i kväll, GLAD PÅSK!!!


Glad påsk!

Godkväll, Sara här!

Tänkte önska alla bloggläsare en trevlig påsk.



Sverige, hoppas ni får mycket god mat och mycket godis. Det hör påsken till.


RSS 2.0