Personligt hurtankervi -

Kaffestund på kvällen!

Godkväll Kristina här!

Kaffe är riktigt gott det! Sitter här nu med en kopp och njuter av att det är kvällen. Snart dags för en film tror vi här i soffan. Såg en riktigt bra film i går "Eagle eye" den var verkligen jättespännande.

Tänkte egentligen fixa till den nya skrivaren i kväll men det blir nog lite mys istället. Jag är ju inte en sån person som använder handboken till nya grejer, utna ska prova mig fram. Detta kan i bland resultera i frustration. Så därför avvaktar jag till morgondagen. :) Vill ju att allt ska fungera på en gång och det gör ju inte alltid tekniken.

Händelserna i dag har varit få. Var ute och åt med några vänner efter jobbet, det var ett trevligt inslag i mitt liv. Annars har dagen rullat på i sakta tempo.

Så frågan jag ställer mig ikväll är: Vad är egentligen kaffe?

Vad är kaffe?

Kaffebönan, genom vilken man framställer kaffe, är egentligen inte alls en böna utan kärnan av en röd frukt, stor som ett körsbär. Innanför fruktens tunna skinn finner man lite fruktkött som har en väldigt söt smak, och ett kärnhölje, och innanför det finns ett tunt silverskikt som omger kaffebönorna. I varje liten frukt finns två kaffebönor. Frukterna sitter på kaffeträdet som under naturliga förutsättningar blir 6-10 meter högt, men vid odling tuktas det oftast till en 2-3 meter hög buske.

Det finns runt 50 olika arter av kaffeträdet som tillhör släkten mårväxter, den vanligaste, och mest exklusiva, kaffesorten är arabiskt kaffe, Caffea Arabicais, den står för ca 70 % av all kaffeframställning. Den andra är robustakaffe, Caffea Canephora, som är lättare att odla och ger mer kaffe men betydligt sämre kvalitet. Det arabiska kaffeträdet har väldoftande vita blommor, blanka, gröna blad och bär frukt nästan året om. Dock kräver det en jämn temperatur på mellan 15-25 grader, mycket vatten och ganska höga altituder. Dessa förutsättningar finner man i Afrika, Central- och Sydamerika och det är förstås därför det produceras så mycket kaffe där.
 

Varför blir man pigg av kaffe?

I kaffe finns ett ämne som heter koffein. Koffein är ett uppiggande och hjärnstimulerande ämne som finns naturligt i kaffe och te och som tillsats i t ex Coca-Cola. Forskare har försökt hitta hur koffeinet fungerar, vad det egentligen är som gör att man håller sig vaken efter intag. Man har hittat att effekten förmodligen uppstår eftersom koffeinet binder ett ämne i hjärnan som reglerar sömnen och därmed blockerar sömnimpulser. Många dricker kaffe just för koffeinets skull, för att vakna till liv på morgonen, hålla sig vaken under eftermiddagen, eller för att deras kroppar vant sig så vid koffeinet att de inte riktigt fungerar som normalt utan det. Koffein är alltså beroendeframkallande och kan orsaka abstinensbesvär såsom huvudvärk, irritation och trötthet.

För att få ut det bästa ur koffeinets egenskaper så bör man dricka små mängder kaffe utspritt under dagen, på så sätt undviker man för höga doser som gör att man går upp för mycket i varv och sedan får en så kallad baksmälla och blir extra tung och trött när koffeinhalten i kroppen går ner igen. Får man i sig för höga doser koffein kan man dessutom inte jobba effektivt längre, hjärnan går på högvarv men tankarna är inte organiserade eller fokuserade och man känner sig mest stressad och tankspridd, utan förmåga att varva ner. Idag finns det de som väljer att dricka koffeinfritt kaffe, det kan vara ett bra alternativ för personer som inte tål koffein så bra, kanske blir de darriga, svettiga och får svårt att sitta still eller problem att sova. Gravida och ammande kvinnor rekommenderas att vara försiktiga med koffein för att inte stressa sina barn.


Så nu gott folk vet ni vad kaffe är och vad som gör att man blir pigg av det.

Sov så gott sverige!




Godafton!

Godafton Kristina här!

Ja då var det söndag igen och den rosa vardagen ska trräda i kraft snart. Har i dag tagit ett stort beslut, vi har köpt skrivare. Kan vara bra att ha här under hösten. Mer än så säger jag inte. Kände mig dock helt förvirrad i affären och fick en lätt åldersnoja på elgiganten. Säljaren frågade när vi köpte dator sist...ja det är väl 5-10 år sedan, sa vi. Ok är det usb uttag, sa han. Nej det är sådan man skruvar...svarade vi. Jaha sa han, och berättade glatt att de slutade tillverkas 1998. Ok det var ett tag sen vi köpte skrivare ja! Men nu är vi mycket nöjda.

Denna blev det och ojoj vad skoj det ska bli att prova i morgon!
Hur som helst hoppas jag att Sara kryar på sig och att det blir en fantastisk dag i morgon! Hoppet är ju det sista som överger en!

Kom i håg att vi är alla värda det bästa- "Bara det bästa är gott nog"
                                                        -"inget stort geni saknar ett stänk av vansinne!"

God natt sverige!


hi hi

 God kväll Kristina här!

Det sägs ju att ett skratt förlänger livet, samt kärlek! så dagens blogg börjar med hihi och sen lite hjärtan! I dag är det ju som bekant lördag och det har varit en fin helg hittills. I går var våra goda vänner Kamilla och Henric här. Tackar ännu en gång för all hjälp! Det var supertrevligt!

Ikväll var jag och älsklingen på restaurang och åt god mat. Pehr tog cesarsallad och jag åt tortellini. Tyvärr hade vi en servitris som var helt ny för dagen, det var det första hon berättade. Stackarn, hon tog vår beställning, allt var frid och fröjd. Hennes nästa steg var att ge bordet längre bort sin dricka,  då gick det inte längre. En av killarna fick då HELA fantan över sig och var inte jätte nöjd med det. Ja det är inte så lätt i början.

Imorgon fyller min moster Lena år och då blir det lite kalas. Vi har köpt present och det ser mycket lovande ut. Hoppas att hon blir nöjd.

Hoppas även kunna ta ett längre samtal med Sara i morgon, har lite dåligt samvete att jag var lite srtressad förut i kväll. Men i morgon då tar vi ett längre samtal, ska även då vända tillbaka dygnet så ja, natten kommer bli lång!

Så tänk nu på att- finns det hjärterum så finns det skjärterum

                        -i nöden prövas vännen

 God natt Sverige! Kram!



 

 


Idag kom lönen!

Godkväll, Sara här!

Först vill jag tacka pillan för att hon delgav oss hennes motto. Ni som inte har läst det är det lyssna, ta in, släpp det.
Kul med andras motton. Är det några fler som har nåt roligt motto, så berätta gärna. Finns många kloka och tänkvärda.

Dagens rolighet är att idag kom lönen. Eller bidrag som endel kallar det. Många som ser fram emot just den 27 i månaden. Endel får ju lön på andra datum. Men visst känns livet lite lättare den dagen lönen kommer in. Lyser en massa siffror på kontot.(iallafall några) Då är man kung i baren som Magnus Uggla sjunger. Eller drottning, prinsessa eller vad som passar in.  Tyvärr, så går den känslan över fort när man har gått igenom räkningarna, men även denna månad finns det pengar över. Så man får glädjas över detta.
 
Fick mig att tänka på en yrkesgrupp. Dock inte så vanlig i Sverige. Men vara lyxhustru måste ju vara helt fantastiskt. Det man har som uppdrag är att kunna handla upp så mycket pengar som möjligt och bara se lyxig ut. Skulle väl passa bra Kristina?? Verkar ju inte vara så mansdominerande yrkesgrupp, för de kan ju inte vara hustru eller kan de det????
Undra vad för slags utbildning som krävs? Ja är det någon som ser en sådan platsansökan, så hör av er.
 
Nu ska jag återgå till min blå vardag och ha lite torsdagsmys........

Godnatt Sverige!!!

Bryt ihop, bit ihop och sedan kom igen!

God morgon, Sara här!

Ja detta är mitt och Kristinas motto för nån vecka tillbaka.Bryt ihop,bit ihop och seda kom igen. Tycker jag är ett bra motto. Passar även in på min träning jag hade igår. Kroppen bröt ihop av att den blev trött, sedan idag får jag bita ihop min träningsvärk, för att sedan komma igen nån annan dag och träna mer. Passar in på det mesta i livet. Man har ju med och motgångar. Och när motgångarna kommer, tänk på dessa små ord. Det hjälper. En annan lite uppgift vi har haft är att hitta något roligt vaje dag, som vi måste berätta för varandra. Inte lätt alla dagar att hitta nåt som är roligt, men jag lovar det finns alltid något eller någon som gör en glad varje dag. Så det är till att öppna sina sinnen och leta. 

Sedan måste jag ju påminna alla ni som var med och firade nyår, om vårat nyårslöfte.  Det lyder: Lev här och nu, och tänk lite på morgondagen. Det kommer ju alltid en morgon dag och lite får man ju planera. Men lev här och nu. Allting ordnar sig på nåt vis. Behöver nog påminnas ibland.....

Så ut och hitta nåt positivt!

Leta på Sverige!


  


I efterhand....eller förhand det är den stora frågan

Godkväll Kristina här!

Hade precis en diskussion via telefon med min kära Sara. Diskussionen handlade om man verkligen kunde göra vad som helst i efterhand. Vi var eniga om att det kunde man inte. Men ibland så måste man ju...

Däremot är det mycket som är skönt i efterhand. Att bada i iskall sjö är ju underbart i efterhand. Att bada bastu är ju skönt i efterhand. Sova är ju skönt i efterhand för man blir ju pigg dagen efter. Att äta något nyttigt är ju skönt i efterhand för det ska ju ge långsiktigt resultat på hälsan. Så ja visst finns det en rad händelser som är sköna i efterhand. Men finns det något som är skönt på förhand?? Tacksam för svar/idéer.

Vad har då hänt i dag, ja inte mycket, jobbat som vanligt. I morgon börjas det senare så ser fram emot lite sovmorgon.
Ska nog se till att få något vettigt gjort. Jag eftersöker dock lite bra program på tv, det är verkligen dåligt utbud just nu. När börjar alla bra serier som man kan slappa till....det är ju helt underbart.

Dagens frukt är för tillfället fikon, och dagens ord är choklad

fikon                    choklad

Det är konstigt detta med att Christer Fuglesang (risk för felstavning) verkligen orkar åka upp i rymden igen tycker jag. Personligen skulle jag aldrig sätta min fot där. Vad hemskt! Ingen luft ingenting! Jag gillar ju inte heller när man kommer upp och ner så detta är inget för mig. Med tanke på tyngdlagen så kommer ju det ske med all säkerhet. Usch ja jag beundrar honom att han orkar, har tålamod och framför allt inte blir åksjuk!!!
 Nej jag älskar jorden som den är, så jag säger i kväll godnatt jorden var ni än är!

Förvånad!

Godkväll Sverige Kristina här!

Ja Sara det var ett härligt inlägg. Nej jag var verkligen inte vaken när du ringde! Längesen jag var såå trött att jag bett någon prata för att själv kunna sova vidare! Men jag lovar dig att jag hörde nästan allt du sa!

Var bara det jag ville säga i afton, mycket trevligt inlagg nedan!

Sov Gott sverige

Bingo!!!

Godkväll, Sara här!

Måste först påminna er om att man inte ska ta allt som står på denna blogg på alvar. Jag hade själv glömt detta. Stod ju igår att jag skulle ringa Kristina när jag vaknade. Detta var tydligen inte nödvändigt. Nu tycker jag hon ska vara tacksam att jag inte ringde på stört när jag vaknade, för då var kl 7:33. Utan jag väntade tills jag själv var 100% vaken. Då var alltså kl 10. Tänkte ju att nu har hon nåt spännande att berätta. Kunde ju inte vänta längre, så jag ringde. Men vad får man för nåt svar när man ringde för att få höra om nåt spännande??? "Prata på du Sara, så kan jag sova vidare....." Detta samtal med henne var ett utav de kortare på länge. Kan ju inte sitta där och prata med mig själv. Jag hade ju inget spännande att berätta. Men Kristina, du var mycket piggare två timmar senare.;-)

Så till dagens upplevelse. Jag har varit på bilbingo med två entusiaster till. Detta med bilbingo är ju spännande i sig. Sitta i tre timmar i en bil och vara alldeles tyst och lyssna på nummer mellan 1-90. Hur kul låter det?? Så får man inte skrika bingo när man får det, utan man ska slänga sig på tutan. Vi i våran bil fick göra detta en gång. Och vilken tur jag hade som hade gått med på att vi delar vinsten om nån vinner. Jag vann ju inte, men fick ändå 80 kr med mig hem.

Så om det är nån som ska åka på detta gäller det att ha det rätta bingokittet med sig.
Det som gäller att ha med sig är:

En bil med fungerande tuta är ju ett måste. Annars försvinner ju känslan med bilbingo. Många pennor, bingoduttar och tuschpennor. Några av varje ifall de slutar att fungera. Plastbricka till brickorna och tejp eller klypor att sätta fast med. Givetvis pengar till dessa brickor. Sedan ska man ju sitta bekvämt ,så filtar och kuddar ska med. En handduk att sätta fast i fönstret ifall solen lyser för skarpt in i bilen. Extra tuta ifall den på bilen slutar att ljuda. Och så får man inte glömma fikakorgen. Fyll den väl för det är många timmar i bilen. Om man får med sig allt detta kan det bli en behaglig bingoupplevelse.

Jag hade en behaglig upplevelse. Fick ju inte ens det nervösa pirret att man var nära att få bingo.Men nån gång ska väl jag med vinna på detta spel.

Lycka till nästa gång alla ni som var där med och inte vann nåt!

Godkväll spelande Sverige!!

Ett litet tillägg till föregående inlägg....roliga bilder

 sköna frisyrer?

 tror barnet vill ha en puss?

 Plattare tv? Någon har här försökt att göra något mycket smart, men det gick fel lite va?
Hoppas ni nu har fått lite roligare här på lördagskvällen av dessa foton, bjuder på dem som en extra helgbonus i tillägg till dagens inlägg

Sov Gott Sverige

ps: sara, ring när du har vaknat ds ;)

Lite lördagsfunderingar!

Godkväll Kristina här!

Tack till alla som följer vår blogg det har varit stort intresse på det senaste. Det är jätteroligt att höra!
Vad har då hänt i dag? En mycket trevlig dag med min underbara mor. Hon har nu fått sin vackra färg i håret igen. Har även fått hjälp av min snälla svärmor med en liten "hemlig" grej. Det tackar jag för ödmjukast för!

Saknar sara lite ikväll, hon är hos sin goda vän i afton. Kunde inte hålla mig och ringde förut. Det verkade vara en lyckad tillställning. Jag hoppas hon får en fortsatt trevlig kväll.

Har haft så många funderingar och så mycket att tänka på under veckan här, så jag har beslutat att ta semester från tankeverksamheten i afton. Så mitt mål är att bara tänka på min underbara älskling, min alldeles fantastiska godisskål, samt god dricka. Det är planen. :)

Så gott folk detta ordspråk får ni lista ut själva -"In Nomine Patris, et Filii, et Spiritūs Sancti "

Ha en riktigt god kväll och god natt sverige 

Nöden har lag!!!!

God kväll Sverige, Sara här!

Ska ta upp ett problem som jag antar finns på många arbetsplatser. Detta med toalettbesöken. Ibland märker man att endel har en förmåga att försvinna i några minuter. Har nu kommit på att det är toaletten som hägrar. Inte för att man är kissnödig eller det andra, utan bara för att komma från jobbet en stund. Hinna andas som någon sa till mig. Undra hur bra luft det är där inne på de få kvadraten och med den atomosfären? Men tydligen är det många som hämtar ny energi på just detta ställe. Endel har jag förstått även passar på att messa, för många arbetsplatser har mobilförbud. Och förbud är ju till för att brytas eller??? Ja, vad många gör på toaletten är ju förstås privat.
Men nöden har lagar.

Hittade några regler som tydligen är bra att följa på en arbetsplats:

1. Om det inte är av akuta skäl, så beslag ta inte toaletten mer än 10 min åt gången
2. Om ett toalettbås är upptaget, välj då det som är längst ifrån.
3. Om toalettpappret är slut, fyll då på efter dig. Tog du loss rullen, sätt dit den.
4 .Påbörja inte, eller fortsätt tala med någon när du väl har kommit in på toaletten.
5. Avstå att högljutt kommentera chefen eller andra kollegor när du har låst in dig. ( de kan vara på utsidan)
6.Ta inte med dig arbetsmatrial som andra skall läsa lite senare.
7. Skura toaletten om den har blivit osnygg. Ingen vill städa efter den andre.
8. Tvätta händerna med tvål och vatten. 

Funderade på punkt 1. Inte beslag ta toaletten mer än 10 min per gång. Hur långt får det gå mellan gångerna? Finns det regler där med? Knipövningar har man ju hört är bra......

Vet inte om detta var så tänkvärt men ändå. Men tänk vad arbetstid det går åt till toalettbesök. Men är det energin som man hämtar där kan det vara värt det.
.
Krisitna, det går jättebra att betala i natura........

Ha en bra kväll Sverige.


Draco Dormiens Nunquam Tiltillandus- Kittla aldrig en sovande drake

Godkväll Kristina här!

Ja det är så sant som det är sagt, kittla aldrig en sovande drake. Detta är ju då latinskt ordspråk men det kan väl liknas med svenskans, väck aldrig den björn som sover? Eller?

Förutom det faktum att det är dumt att kittla drakar så orkar jag inte analysera vad det betyder. Men det kan ni säkert räkna ut själva. . . Det är ju dessutom väldigt svårt att hitta en drake och inte minst komma så nära att man kan kittla den under armen (eller vad de nu har) Så då är det ju enklare med björnar...att väcka dem alltså...tror jag iallafall...det kan ju inte vara så svårt...man kanske kan kittla dem? ;)

Skämt och sido så har det varit en ganska ok dag. Kom hem till ett nystädat hem och maten stod på bordet, helt underbart bortskämd numer! Vädret kunde ju dock varit bättre, lite kallt men det är bara att ta på sig bättre kläder. För som alla vet finns det ju värdelösa kläder och mindre bra väder, eller var det dåliga kläder och bra väder?! Nej det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder! Så var det, visste att jag skulle komma på det tillslut (hihi)

Nej nu väntar sängen på mig, lite trött!
Sara jag får nog arbeta mig av skulden på 100 kr, vad sägs om lite klippning ist! Lite betalning i natura så att säga ;)

Godnatt sverige!

Apan förblir apa!!!

Goddag Sverige, Sara här!

Nu verkar det som både jag och Kristina har hamnat i det latinska språket. Hittade en mening som går "simia est simia, eti msi aurea gestat in signa". Denna vackra mening betyder: Apan förblir apa, även om hon prydes med gyllene smycken. Den som skrev den meningen måste ha varit en djupt tänkande person.

Jag har funderat på vad det kan betyda för oss idag. Med alla skönhetsideal och operationer för att man ska bli vackrare, så blir man ju ändå den man är. Alltså samma apa. Är man vacker till sitt inre så är man en vacker apa. Och är man en hemsk person tills sitt inre blir man ju en ful apa. Eller nåt???? Tänker även på låten med Joakim Hillson. Han skrev ju en låt där refrängen går:

Du är så vacker utan spackel att du inte kan förstå.
Ju mer du kladdar ju mer du sabbar,
slå dig fri och gå.


Så det ligger nog nåt i det hela att man förblir den apa man är, och det hjälper inte med att pryda sitt yttre.
Bara att gilla läget......



Så Sverige, våga slå er fria och var den apan ni är.....

(Kristina, kan ta hundralappen när jag kommer och hälsar på;-) )









Nulla dies sine linea- ingen dag utan en rad! (används ofta av författare)

Godkväll gott folk Kristina här!

Som sagt inte en dag utan en rad. Vad sant det är! Idag har det varit en riktigt skön dag! Började dagen med att äta lite lördagsfrukost med älsklingen, sedan följde en lång promenad med Kattis! Efter det intogs det fika hos "trevliga damen", sedan fick jag även en cykel. Ja det har varit en fin fin dag!

Något som inte var lika skoj var att min lilla fot är lite drabbad...av tröskeln kan man säga...den mår inte bra. Men med lite kärlek och vila så ska den må bättre i morgon. I morgon blir det förövrigt tre års kalas och lite andra roliga aktivteter. Så jag säger redan nu, Grattis Wilmer 3 år den 17 aug!

Ingen dag utan en rad, så lycka till alla ni som tippade i dag!

Sov gott Sverige!

Post nubila Phoebus- "efter moln, solen"

Amor vincit omnia-kärleken övervinner allt

Hej Kristina här!

Har ni kännt någon gång att ni blivit ilskna? Ja det är nog få förunnat att slippa. Det viktigaste är att kunna hantera det. Googlade detta med ilska men det verkade så svårt och jobbigt att sätta fingret på vad det var. Man blir arg helt enkelt. Ni kan säkert lista ut att jag upplevt denna känsla idag.

Tänkte på gårdagen med att man skulle vnda negativt till positiv. Så vad hände...När jag kom hem i kväll så hade min älskling lagat en trerätters middag samt dammsugit hela lägenheten! Snacka om att bli glad! Helt suverän mat. Skagen toast till förrätt, en god köttbit med potatiskroketter och sallad, och avslutningsvis glass till dessert. Helt propp mätt nu. Men det var såååå fantastiskt gott!

I morgon är det lördag och det ska bli helt underbart, synd att helgen är så kort!

"Amor vincit omnia" betyder Kärleken övervinner allt- Vackert eller hur!

Dagens känsla - Kärlek

Sov gott Sverige, i morgon blir det regn! ;)

Tålamod!

Hej Kristina här!

Hur är det egentligen tänkt!? Alltid ska man ha tålamod hit och dit. Säg den som aldrig har hört frasen "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! "

Har i dag gjort en upptäckt ( hade det ändå lite på känn ) jag HAR inget tålamod! Jag vill att allt ska hända här och nu och det blir det ju aldrig! Hur vore det om allt man tänkte göra kunde göras samtidigt och det inte hade några som helsta konsekvenser? Jag skulle gilla det, men faktum kvarstår, det skulle bli rörigt här i världen.
 
Jobbar ju som säljare (för er som inte visste det ) och har i dag märkt att just tålamod och resultat/prestation, hänger oerhört mycket på eget självförtroende och psykisk närvaro. Jag hade varken självförtroende eller närvaro på något vis idag. MEN vad är då mer tillfredsställande än att då kunna vända det till något positivt i stället?!  Till min stora förvåning så lyckades jag göra detta och presterade därefter mycket bättre! Då fick mitt självförtroende även en kick och därmed kunde jag till min stora förvåning, sammanfatta tiden med att jag faktiskt hade en gnutta tålamod ändå.

Så i dag har jag verkligen lekt med mitt psyke så att säga (låter ju hemskt) men det är en bra övning faktiskt. Man kan alltid vända en negativ känsla man har till något positivare och det finns alltid något man kan säga till sig själv för att må bättre! Lite stolt. För om möjligheten finns att ,bara med tanken, kunna ändra mycket till det bättre så ser ju framtiden ljus ut! Vilken den gör i vilket fall (för er som fattade den piken)

Så håll ut sverige och var positiva även om det tar emot!

Carpe diem!

Hallå Sverige, Sara här!

Carpe diem quam minimum credula postero! Detta är latin och det betyder fånga dagen, lita ej på morgondagen.
Fånga dagen har jag försökt att göra idag. Men vad svårt det är. Man tänker ju ständigt vad som ska ske framöver. Som om jag kunde lösa de problemen nu...... Inte blev det bättre när jag läste i tidningen i morse, att idag startade förhandlingarna om uppsägningar av ett 90 tal undersköterskor. Nästa vecka får man kanske veta hur det blir.......  Vi har ju gått och väntat på detta svar sedan 1 april. Men som sagt slängde tidningen i korgen och försökte igen börja leva för dagen. Har faktiskt varit en bra dag, fast jag har städat och tvättat. Inte det roligaste man gör när man ska försöka fånga dagen.  Har även hunnit med och läst i en bok.( Maggan, du ska få låna den) Nu ska jag bara vara och passa på och njuta av dagen som är kvar.
 
Så glöm dina beskymmer idag, imorgon kommer det nya.

Carpe diem Sverige!


Lockigt hår!

Hej och godafton, Kristina här!

Hoppas att Sara har riktigt trevligt i kväll. Tänker inte avslöja vad hon gör men det kanske ni får veta någon dag ....eller inte :)

Haha ja vad ska man säga om den rosa vardagen i dag? Denna dag har varit lite ljusrosa. Inte mycket har hänt men det har ändå funnits tid till lite eftertanke eller iallfall tanke. Jag har lärt mig i dag att det inte går att beställa strips, prata i telefon, samt  tänka på något helt annat än nuet. Jag ÄR kvinna men det hjälper inte min simultankapacitet något värre. Det är otroligt slitsamt att göra allt på en och samma gång. Men då fick jag avlastning...av McDonalds trevliga anställde. Han sa:-Jag kan dra ditt kort om du vill! Det var ju hjälpsamt! ;)

Jag hoppas att det inte regnar i morgon och jag vet nu att det finns andra vägar till att få lockigt hår, genom locktång och genom elstötar. Det förstnämnda är ju förstås att rekommendera. ;)

Sov gott Sverige

Lite av dagens tankar....

Godkväll, Kristina här.

Vill börja med att tacka Sara för en trevlig helg, vad roligt vi hade i fredags! Har inte skrattat så mycket, så länge, på väldigt länge! tack! Vill även tacka min underbara älskling som jag bara helt enkelt älskar och som alltid får mig le!

Hursom helst så har min rosa vardag börjat på samma sätt som vanligt. Gick upp, åt, åkte till jobbet! Har dessutom haft lite tankar paralellt med jobbet i dag. Det första jag funderade på var...Varför har jag huvudvärk? Två min senare fick jag svaret, det åskade! Dagen flöt på och vid lunch (tretiden) hade jag fortfarande inte presterat det jag skulle så det var bara att lägga i en högre växel. Det i sin tur fick mig osökt att tänka på när man växlar pengar i annan valuta, vilket förde mig in på tanken att jag faktiskt har lite euro liggande som jag kan växla in.

Dagen flöt på sedan i ganska rask takt och det som nu, för mig, verkade som eftermiddag var kväll. Sara har varit väldigt duktig och tränat i dag. Det ger vi en applåd för! Applåden får mig osökt att tänka på en helkväll på krogen, vilket i sin tur gjorde mig väldigt sugen på nötter. Konsum var ju inte öppet. Så det fick helt enkelt gå över. Konsum fick mig i sin tur att tänka på Emma, och henne ska jag messa nu! Eller i morgon ;)

Som ni nu märker av så är det inte jättelätt för mig att hänga med i mina egna funderingar och det är inte alltid lätt att inte blanda ihop allt. Men så är det väl att vara en tänkare. Har räknat ut att om jag tänkte 10% mindre per dag så hade jag faktskt haft ork att motionera! Så gott folk, jag ska inte sluta tänka!

Sov gott Sverige!

Hotland!!

Ja då har jag kommit till Hotland! (dålig översättning på värmland). Jag är då Sara! Igår så gjorde jag nåt som jag inte gjort på säkerligen 10 år. Jag tog med min bror och åkte och bada i Hasseldalen. Det var som förr med vissa undantag. Folk har inte med sig sina bergsprängare längre till stranden. Folk pratar i telefon istället. Bada topless är helt ute. Bryggan var ny men hopptornet var kvar. Och den största skillnaden var väl att jag kände inte nån. Förr när man badade kände man till varenda en som var där och bada. Jaja, bara inse man har blivit äldre....... Men kiosken var kvar och det var ju bra!

Senare på kvällen var vi på bio. Då var även Krisitna med, som vi hämtade upp efter en hård dag på jobbet. Vi tittade på Sommaren men Göran. Rekomenderar filmen skarpt. Var en film som höll en vaken. Till och med Krisitna var vaken.....;-) Även kul att se Lennart i denna film, som var med som statist. Ja den var skojig och man skrattade mycket och man var på bra humör när man kom ut från biografen. Var en film i våran smak. Var en fin biograf med. Filmstaden biograf 8 i Karlstad. De framför oss satt på lyxraden. De kunde luta sina säten bakåt. Men de fick betala 20 kr extra för denna knapp. Undra om det var värt det? Jag satt bra där jag satt. Hade en liten kopp på mitt armstöd där jag kunde ställa drickan. Skulle ha varit en till som man kunde ha som godiskål. En extra eloge till den nervösa tjejen som hälsade oss välkomna till bion. Var ett nytt inslag i en bioupplevelse.

Så igår var det det en mycket trevlig dag i mitt liv.
 
Ha en bra dag idag Sverige!!


Dagens frukt...apelsin!

Godkväll, Kristina här.

JA då var det snart helg igen! Trevligt med fredagar och ännu trevligare med torsdagar. Dagen innan den bra dagen. Det är då man har allt det trevliga framför sig. Helgen! Ser fram emot ett besök från Sara på fredag, ska bli skoj. Hon besöker byn här under helgen.

Har det hänt något nytt undrar ni säkert?! Nja, det är fortfarande en rosa vardag i mitt liv, snart chockrosa faktiskt ;) Dessutom har vi fått ny information om hur man nu faktskt tillverkar frigolit. Detta känns mycket fint att få lite klarare bild av det. Något jag har funderat ett bra tag på. Det senaste som hände i kväll var att jag steg på fel buss hem. Intressant. Där kom jag stressad från bankomaten för att kunna betala min biljett, hoppade nästan bokstavligen in i bussen av lycka samt förklarade för herrn att jag önskade komma till Vålberg och att jag dessutom var vuxen...! Han log chockerat och sa -"önskar jag kunde hjälpa dig, men jag ska inte åt det hållet! Oj då fel buss, sa jag. Inte fel buss sa han men fel håll?! Undrar om han var lika förvirrad som jag? Troligen.

Hursomhelst, resan gick bra, när jag väl tog rätt buss! Så dagens lilla visdomsord kan fakist bli. Titta alltid på nummret på bussen, det ger dig en hint om vart den går.

Dessutom har jag själv valt ut apelsin till dagens frukt!

God natt Sverige

Frigolit

Hallå!

Nu är det Sara som skriver. Har försökt hitta svaret på detta med frigolit. Men har inte hittat det någonstans hur man gör.
Man kan via nätet få reda på hur man gör bomber och allt annat som är farligt. Men frigolit...... Jaja det kanske finns någonstans även det på nätet. Är det någon som vet skicka gärna svaret. Inte för att jag vet vad jag ska ha det svaret till men ändå.... Kristina vill ju veta och man ska ju lära sig nåt nytt varje dag. Idag har jag lärt mig.... Nja, har nog inte lärt mig nåt idag. Har haft vilodag. Har mest legat i soffan och lyssnat på regnet. Sett en film som jag lyckades somna till tre gånger. Fick backa filmen några gånger. Det heter väl inte spola filmen när det är dvd?  Men visst det är några timmar kvar tills vi ska byta dygn, så det finns fortfarande tid till att lära sig nåt nytt.

Annars så forsätter min blåa vardag. Kan berätta att jag har haft en hemsk träningsvärk och jobbar gör jag. Ja nåt annat har inte hänt här vad jag kan komma på.

Ha en bra kväll Sverige!

Rosa vardag

Godkväll, Kristina här!

Ja i morgon infaller den rosa vardagen i mitt liv. Kan inte säga att jag varit missnöjd direkt med min semester. har haft det helt underbart! Tänker man rosa så blir ju även vardagen lite lyxigare. Tog en liten tripp till sunne i dag. Vi hade inte något på agendan direkt men så kom vi på...sunne har vi ju inte varit i ....på länge. det slutade även med ett besök på Rottneros.

När vi var på Rottneros, som är en park, så kunde jag känna att jag var glad att vi inte har hus. Vilka enorma gräsmattor det finns. Helt otroligt men visst är det fint när det är i ordning. Så vad gjorde vi, jag och Pehr. Ja vi tog bilder på statyerna och jag pserande bredvid, förståss i samma position som statyn. Gissa om det blev roliga bilder! Smakprov kommer längre fram....

Sara jag har en fråga, hur gör man frigolit?

Sov gott Sverige

Kan en hjort vara ren?

Godkväll, Kristina här.

Har ikväll avnjutit en god middag hos en mycket trevlig kvinna ( fick inte säga vem det var) hihi men hon läser denna blogg det är jag säker på. :)

Hursom helst, vi åt och plötsligt kom uttrycket, gjort är gjort, upp i samtalet. Tänkte som hastigast om en hjort kan vara ren eller om den inte är det. Kanske har den gjort sig ren eller glömt det?! Ja ja hjort är hjort!

Idag har även min älskling haft namnsdag, Pehr dagen! Han blev uppvaktad som sig bör. Räkmacka i Värmskog, glass efteråt, middag  ( se ovan) ja det var en fin dag faktiskt!

Undrar om Telia har sladdproblem ( med tanke på föregående inläg om sladdar) vi har inte haft telefon på 3 veckor snart. Kanske behöver de hjälp att lista ut hur deras nät fungerar. ELLER tänker de, gjort är gjort.

Sov gott sverige

RSS 2.0