Personligt hurtankervi -

Vecka 42 år 2010, värd att minnas!!

Godkväll, Sara här!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Men Kristina har varit flitigare. Och det är ju toppen. Själv har jag upplevt en underbar vecka. Vecka 42, år 2010 är värd att minnas. Vad har hänt här då??
Jag har bytt arbetsplats. Jag fick ett erbjudande att få komma tillbaka till mitt gamla jobb. Var inte sen med att tacka ja till detta. Och detta beslut känns bra. Så nu har jag varit där en vecka och det har varit lite man skulle sätta sig in i. Men jag är på gång. Ge mig några veckor till, så är det som jag inte har varit borta därifrån. Har ändå gått över ett år sedan som jag blev omplacerad pga neddragningar. Men nu är jag åter på brottsplatsen och det var med ett varmt mottagande jag kom dit. Super kul. 

I helgen var det dop för lilla Elvira. Och tillsammans med Maria så ska vi vara denna lilla tjejs faddrar. Är en ära att få vara detta. Och det ska bli spännande att följa Elvira i hennes liv. Var ett mysigt dop med ett försök till bibeltextläsning från min sida (hoppade över några ord, men ingen som märkte det) och Marias bön, vackra psalmer, barnens insats med att hälla i vattnet i dopfunten, och själva höjdpunkten när Elvira fick lite vatten på huvudet. Allt gick utmärkt. Sedan en mysig stund i församlingshemmet med hemmagjord smörgåstårta och andra godasker. En trevlig afton.    
  
                          
                         Här poserar vi inför kameran. (Moster Jessica som är fotograf.)

Ja, det var lite som har hänt här i denna del av Sverige vecka 42.

Sverige, hoppas ni också hade en bra vecka som varit. 

Måndag morgon, middag, kväll!

Godafton, Kristina här!

Ja då har det varit måndag ännu en gång. Som tur är är det bara en dag i veckan som är måndag. Det började rätt bra i morse faktiskt och jag kan tycka att dagen varit väldigt stabil så sett. Min älskade man är på brandkårsövning. Jag har lagat mat till i kväll och faktiskt gjort matlåda till i morgon. Känner mig extremt stolt faktiskt.

Se hela bilden







Jag kan tillägga att det har även gjorts om lite i vårt badrum i helgen. Nu är det svart och vitt. Nya hyllor, spegel och diverse annat. Skulle egentligen bara ha lite värmeljus på IKEA men i bland får man lite infall som bara blir så himla bra. Skönt att jag och Pehr har samma smak annars hade det inte gått så smidigt. Tycker väldigt lika.

I dag är det måndag. En av de saker som är trevligt denna afton, är det faktum att Svenska Hollywoodfruar börjar igen. Ska bli jättekul att återse Maria Montazami. så nu ska jag poppa lite popcorn och krypa ner under filten!

Ha en bra kväll Sverige!















Lite nytt

Goddag Kristina här!

Tänkte visa lite nytt på cally.se

MO'CYCLE - Karr SolviMO'CYCLE - Mose DenimHerrjackor från Mo Cycle
http://www.cally.se/index.php/varumarken.html?p=8

Object - Koko Sweattröja från Object (rea)http://www.cally.se/index.php/varumarken.html?p=12


Utöver detta så har det inte hänt så mycket i helgen. Haft det supermysigt med min alldeles underbara man. Såg även filmen "farsan" i går kväll. den var rolige men man fattade ju snart den tragiska tanken bakom filmen egentligen men det slutade lyckligt! Det är huvudsaken.

Satt även vakt på högskoleprovet i går. En lite tradition jag och mannen har. Det är ganska kul att se ca 80 personer svettas och dra sitt hår över alla provets problem. Hihi

I kväll blir det mera mys och sedan beck-film i afton. Mellan det blir det nog lite god mat också. Försöker att stressa ner och ta det lugnt så jag har inte tänkt att bli stressad i dag hihi

Ha en underbar dag/eftermiddag/kväll/natt Sverige!





Cally



















Frisk?

Godafton, Kristina här!

Tillbaka efter ett antal dagars förkyldning, feber och hosta. Herregud, men då har jag förhoppningsvis täckt förkylningskvoten för i år hoppas jag. På frågan om jag är frisk så svarar jag, nja typ. Ska iallfall åka i väg och jobba i morgon, lite mjukstart inför helgen. Kan man lugnt säga. Man kan ju vara frisk på många sätt, frisk fläkt, frisk i huvudet, friskt tänkande...bla ja det låter jag er avgöra. Hihi Börjar i allafall bli frisk av förkylningen och det är en frisk fläkt.

Tack till alla vänner som har skickat en massa gulliga sms i veckan, det är jätteroligt att få.
Nu ska jag gå och göra varma mackor, till det lite icetea och sen blir det popcorn. Sedan en tidig natt. I morgon är det dock fredag och det är också fantastiskt.

Önskar er alla en underbarkväll. Ps har ett litet önskemål: ni får gärna skriva en liten kommentar på vilka ni är som läser bloggen, vet att ni är många, gör det om ni vill det är alltid roligt!



Var inte denna katten väldigt söt? Har nästan fattat tycke för katter...jag fattar inte vad som har hänt riktigt??! Men visst är den gullig? Hittade denna på en annan blogg...obs inte mitt foto

Ha en fin kväll Sverige!

Lite roliga historier bla...

Lite smått och gott! Håll till godo en måndag som denna!

- Nå lille Björn, vad ritar du för något?
- Jag ritar en häst som äter gräs.
- Jaså, jag ser inget gräs.
- Nej, det har hästen ätit upp.
- Jag ser ingen häst heller.
- Han tyckte inte att det var någon vits med att stanna när allt gräset tagit slut.
Se hela bilden

Lina, 5 år, berättar för sin lekkamrat att hon fått en ny pappa.
- Jaså, vad heter han?
- Bosse Jansson.
- Han är bra. Honom hade vi förra året...




Lille Nisse svarar i telefon:
- Nä, mamma är inte hemma.
- Din pappa då?
- Nä, bara min syster.
- Hämta henne då, är du snäll.
Därpå följer en stunds prassel, stönanden och buller innan Kalle återkommer:
- Jag kan inte få upp henne ur vaggan.

Se hela bilden

Se hela bilden


Ha en rolig dag Sverige!


Tur och lite synd...

Hej, Kristina här!

Ja då blev man förkyld som alla andra har varit då till slut. Tur att det är helg men även lite synd när man är ledig. Min älskade man är på lite brandkårsövning och jag själv ska bara ta det lugnt i dag. Vårda min förkyldning ömt och kärleksfullt.
Har dock hunnit med att tvätta lite, proppen gick, och bytt den! Ligger i soffan nu och skriver med en stor filt över mig. Bra detta med bärbar dator hihi.
Se hela bilden







Har även hunnit med att prata med Sara, hon hälsar till er alla. Antar att det blir ett par samtal till il eftermiddag. Konstigt att jag har klarat mig så länge utan att bli förkyld men någon gång kommer det ju, det vet man med säkerhet.

I går var det ju även Idol. Minna åkte ut...mina favoriter är dock kvar. Många är ju lysande i år. Verkligen!

Har även hunnit med lite på mitt projekt i dag. Känner mig väldigt nöjd. Ska överraska Pehr med resultatet när han kommer hem. Skulle visst bli lite styckning av kött innan han var klar för dagen. Älgen kan man ju inte lägga in som det är i frysen direkt. Men färsen man får ut av den är ju klockrena att göra biffar eller liknande på. Lite vildmarkskänsla i smaken blir det ju automatiskt.

Vad är det då egentligen som händer i kroppen när man blir förkyld?

Det är ett (otäckt givetvis) litet virus som tar sig in och infekterar näsgångarna. Det är smittsamt och sprids via hostningar och nysningar så håll dig en bit från dina medmänniskor när du hostar och nyser.
Från näsgångarna så sprids oftast infektionen ner till luftrören.
Vad händer då med din kropp när virus har satt sig fast hos dig?
Jo, förkylningen får de små blodkärlen i näsan att svullna, du blir täppt i näsan och får svårt att andas, slem börjar sippra ut.
Se hela bilden

Har du feber så pågår det ett krig i din kropp så det är inte underligt att du blir matt. Det betyder att kroppen håller att kämpa mot en infektion av något slag. När hjärnan fått information om att skadliga bakterier kommit in i kroppen skickar den order om att svettkörtlarna ska stängas och blodkärlen i huden dras ihop. Då stiger kroppstemperaturen och värmen dödar många slags bakterier.
De vita blodkropparna är små soldater som drar sitt strå till stacken och kämpar mot den stora infektionen.

Medicin kan motverka infektionen och därmed behöver inte kroppen ta till storsläggan och temperaturen kan återgå till det normala.



Ha en fin dag Sverige och var rädda om er!
kram


sött...

Godafton, Kristina här!

Ja denna dag började allt annat än fantastiskt. Ville inte gå in på nåt speciellt. Kan bara säga att, min chef och mina kollegor, i dag ha visat mig sin allra bästa och goaste sida. Såna kollegor får man leta länge efter. Ni är helt underbara!
Se hela bilden







Hursomhelst så är det nu kväll i vårt avlånga land. Lite karlssons klister har i eftermiddag spelat en stor och viktig roll i mitt liv. Det funkar ju faktiskt till vad som helst men framför allt det jag skulle ha det till hihi. Haft ett litet projekt här i eftermiddag. Gott att pyssla med nåt och tänka på annat!

Se hela bilden







Min man som varit på jakt hela dagen är nu på jakt efter annan föda. Vi ska nämnligen ha lite pizza-kväll i kväll. Tror nog att det blir supergott. Ska prova att tända lite i vedspisen sedan också. Mys på allra högsta nivå! Han kan som ingen annan han!

Ha en trevlig kväll Sverige!!

 
KRAM


Ladies Night!

God förmiddag, Sara här!

Då var det måndag igen och ny vecka. Denna helg som varit har varit den roligaste på länge. Var nämligen så att vi var tolv glada tjejer i olika åldrar som tog tåget till Göteborg i lördags. Shoppade och åt en super god lunch på avenyn. Sedan checkade vi in på Gothia Tower. En natt på hotell skulle det bli. Så lyxigt. Sedan gjorde vi oss snygga för kvällen för att inta en trerättersmeny. God mat och dryck. Efter detta så var det en kort promenad till Scandinavium för att få uppleva Ladies Night. Det är häftigt när tusentals kvinnor samlas på ett ställe. Inte nån "Greger" så långt ögat kan nå. (Förrutom grabbarna på scen.) Som gjorde ett jättebra jobb och det var så bra. Det var så man fick lite gåshud när Stenmark kommer haltandes in på scen och sjunger Sjumilakliv. Vilken allsång det blev. Och vi tjejer som varit på denna show vet vad uttrycket GÖR DET SJÄLV innebär.;-) Efter en lyckad show letade vi oss tillbaka till hotellet. Några gick vidare och kom inte hem förräns på småtimmarna. Vi andra hamnade vid baren vid hotellet och satt där och pratade och skrattade. När Anita skulle dra gåtor för oss andra var det bara så roligt. Ja, det blev många skratt denna helg. Och att äta frukostbufé på hotellet var inte helt fel. Glada och lite trötta åkte vi sedan hem. 
    

Dessa var grabbarna i årets show!

Tack tjejer för en super rolig helg.

Sverige, ha en god jaktlycka denna vecka. (det är älgjakt, ingen annan jakt)

Rosa bandet

Goddag, Kristina här!

Tänkte först bara lite kort, berätta om en sak som ligger mig varmt om hjärtat. Rosa bandet. Många vet vad det är och vad det står för. Många kanske dock inte tänker på, är att varje krona ger en människa en lite bättre förutsättning. Ett hopp i mörkret, en chans att få leva vidare. Oavsett om ni donerar pengar eller köper ett rosa band på ICA så är varje krona värd allt. Jag stödjer rosa bandet, gör det ni med!Se hela bilden








Annars är det en helt vanlig söndag i dag. Lite trött och seg, ska bara ta det lugnt i dag. Lite "fruar" på tv idag. hihi Mannen är på älgmöte inför den stundande älgjakten. Tycker det är roligt att min man har så många intressen. Tycker även det är lite kul att göra i ordning den viktiga matsäcken som ska räcka hela dagen i skogen. Kanske kan kalla mig en "älgjaktsfru" haha.

Ha nu en jättetrevlig söndag Sverige!!
kram

Se hela bilden





Härligt, härligt, härligt!

Godafton, Kristina här!

Så skönt, så skönt med helg! Precis kollat klart på Idol. Vilken var er favorit i kväll?? Jag hade faktiskt flera stycken. Många var duktiga men ett par var riktigt dåliga...Se hela bilden

Nu är det iallafall äntligen helg!
Ska ni göra något kul i helgen kära läsare? Delge oss gärna i så fall!





Riktigt god kväll Sverige!




Cally
                                                                           www.cally.se

Passar verkligen ketchup till pannkaka?

Godafton, Kristina här!

I dag vart det ganska lugnt när jag kom hem. Min duktiga man har varit och släckt en stor brand här i byn hela morgonen och dagen. Stolt över att han är brandman och ser till att folk räddas allt som oftast. Tur att räddningstjänst finns och att de är så duktiga som de är! Bra där älskling! Såg honom precis på de lokala nyheterna! Då blir man extra stolt!!
http://svtplay.se/v/2181863/brand_i_valberg här kan man gå in om man vill se ett litet klipp.

Se hela bilden







Eftermiddagen startade med att jag faktiskt lagade mat. Det blev klyftpotatis, stekt lax och god stark sås med mycket vitlök och red thai curry! Tycker det är roligt att laga mat och det blr oftast väldigt gott, men det är sällan jag hinner/orkar. Jag säger som en fantastisk karriärskvinna sa en gång i tiden -"De som driver reatauranger, säljer snabbmat/färdigrätter ska också leva!" Jag tolkar detta som att man faktiskt gör samhället en tjänst när man faktiskt handlar. Tänk alla stackars lunchrestauranger som annars skulle få stänga, tänk på företaget Findus (många skulle bli arbetslösa och ingen köpte halvfabrikat, Knorr liksaså! Nej man få göra samhället en tjänst och handla tycker jag. Någon har ju ändå gjort sig besväret att göra det! Det är värt mycket det! Men Felix-reklamen har faktiskt fel, Ketchup passar inte till pannkaka!! hihi
 

Så i kväll blir det lite köpt godis till lite roliga program samt kaffe. Har fått ett nytt favvo kaffe Zoegas Mezzo! Vilket gott kaffe! Skulle tro att både jag och mannen min somnar gott i soffan redan efter någon timma. Hård dag, då är det extra gott att softa och bara mysa! Är stolt att jag presterade det jag ville i dag, trots en trög start men i morgon är det ny dag, nya utmaningar men framför allt FREDAG!!
Se hela bilden

Ha en riktigt god kväll Sverige! Handla med gott samvete!

       


Auktion! Första, andra, tredje...pang

Godafton, Kristina här!

Fantastisk afton på auktion! Gammalt och nytt om vartannat! Helt kanon! Fyndade faktiskt lite som vanligt men lite antika saker denna gång. Det är lite roligt faktiskt! Det konstiga med auktion är att man, helt plötsligt, finner sig bjuda på saker man inte skulle köpt i vanliga fall...vad skulle jag ha det till tänker man, jaja det var ju billigt! haha Men idag var det bara planerade köp.
Se hela bilden

Jag som då är intresserad av alla typer av säljteknik, måste gratulera mannen med klubban idag. Helt fantastisk timing, superbra säljteknik och glimten i ögat. Studerar man hans teknik så märker man att han inte är så förvirrad som han verkar utan faktiskt har en plan från början till slut. Precis som en bra säljare bör ha! Grattis L-G i dag var du on fire! hihi


Nej nu väntar lite soffläge och kaffe! ha en bra kväll Sverige!

Sjuk förr och nu!

Godkväll, Sara med S här!

Ni tittar väl på "lite sällskap" på tv. Om inte är det dags att slå på tvn ikväll kl 22 på femman. Ja då har jag gjort lite reklam. Som Kristina skrev i tidigare inlägg har jag varit lite förkyld. Mest jobbigt med hostan och den sitter kvar. Den vill hänga med ett tag till. Men det är sådana tider så det är bara att gilla läget. 

Det är lite skillnad på att vara sjuk idag, än när man var liten. Nu är det inte tråkigt att vara sjuk. Finns massvis man kan fördriva tiden med när man har lite ork. Titta på tv, man har några fler kanaler att titta på. Dvd har man och nån film kan man alltid ligga i soffan och sova till. Sedan har man dator som man lätt kan fördriva tiden framför. Man har full koll på vad som händer där via facebook, msn m.m. Så man missar inte nåt bara för att man ligger hemma och är sjuk. Var inte så när man var liten. Då var det två kanaler att välja på, dock visade de inget bra på dagen, video eller dvd hade vi inte. Och dator, vad var det?? Det kanske är bättre att ha tråkigt när man är sjuk? Undra om det finns nån undersökning på om man blir fortare frisk när man har tråkigt? Man kanske får mer längtan att få komma igång och jobba. Den känslan infinner sig inte hos mig idag..... men jag har inte haft jätte tråkigt heller när jag legat hemma. Men i morgon är det dags att göra samhället en tjänst och jobba. 

Får passa på att gratulera pappa idag. Hoppas du haft en toppendag!

Sverige, ha en bra kväll!
  

 

it

Hej, Kristina här! 

I dag lider vi på jobbet av it utmaningar/probelm. Vårt system ligger nere. Hmmm.... Gav mig lite tid att blogga. Vi har under tiden lyssnat en hel del på Brian Tracy. Han är mental coach när det gäller att tänka positivt och hur man kan få succe på jobbet. Han är väldigt väldigt duktig på att motivera människor att nå sina drömmar och framför allt att få oss tänka positivt. Undanröja de hinder som gör att vi i bland begränsar oss för att komma till vår mål. Har ni tid så gå in på youtube och kolla på lite klipp, garanterar att ni kommer att gilla det.

Har fått frågan vart Sara har tagit vägen men det är inte någon fara. Hon har varit lite förkyld under en period men snart bloggar hon som aldrig förr det lovar jag.

I dag är det som sagt måndag och då min underbara man har lite brandkårsaktiviteter så kommer det bli tv kväll för min del. Får börja med halv åtta hos mig och sedan fortsätter vi med Ullared. Sedan blir det Svenska newyork fruar och vi avslutar med lite sällskap. Tror jag ändå ska tända en liten brasa i kväll och bara ta det lugnt. Behöver sakta ner på mitt tempo i livet. Min största utmaning är avkoppling. Har kommit fram till att jag måste ha en dag i veckan, minst, som jag tar det lugnt helt och hållet. Annars orkar inte min lilla kropp. Stress stress stress är inte bra i för stora mångder men bara man är medveten om det så är det helt ok.

Min älskade Stella sitter bredvid mig nu och läser...men hon har lovat att läsa allt när det är färdigbloggat ändå. hihi hon är såååå go!!

Ha en fin dag Sverige! Take care/ta hand om er!




Varför är helgen så kort?!

Godkväll, Kristina här!Se hela bilden

Ja då var det söndagkväll igen. Tycker helgen går alldeles för fort. Det är synd att "helg" inte innefattar fler dagar. Vi får ordna det hihi





Har varit på mycket trevligt släktkalas i lördags. Pehrs kusin Tobias hade lite fördröjt 20-års kalas. Mycket god mat och en trevlig stund! Sedan har det varit lite trädgårdsskötsel samt bilvård på schemat.

Nu är det dock söndagkväll, inget att göra åt. För att känna att det fortfarande är helg så blir det lite läsk, chips, godis framför sista delen av Irene Huss på kanal 5. Det blir mysigt det! Kanske en liten brasa också.

Nej nu ska jag hämta alla dessa tillbehör och även önska er en trevlig söndagkväll Sverige!!!


Cally
www.cally.se


Idol!

Godkväll, Kristina här!

Måste säga att jag fullständigt älskar Idol!! Vilket fantastiskt program. En förmåga av sällan skådat slag dyker upp på audition och blir känd över en natt. Den svenska drömmen på något sätt. Vilka talanger det finns ute i vår land!

Jag och mannen enades snabbt om att vi gillade Geir Rönnig i kväll och även i gårkväll. Även Daniel och Olle är toppen men Geirs röst alltså...vilken stämma. Dessutom är det ju hur kul som helst att han gått så här långt trots sin ålder som alla tjatar om. När är man för gammal för att sjunga? Aldrig!!
Se hela bilden








Jag hoppas att jag vid hans ålder fortfarande vågar förverkliga mina drömmar, satsa på det jag vill göra, inte vara rädd för vad andra tycker, våga sticka ut, och framför allt inte se äldre ut än nödvändigt! Nej, jag är stolt över att snart fylla 30, nästa år. Inga kriser i sikte och en tanke om var jag vill vara om tio år. Men det är långt dit. . . Under tiden ska jag försöka ha så roligt som möjligt och njuta av tillvaron, av min man/familjen, av vännerna och se till att uppfylla mina drömmar. Tillsammans med min underbara man förståss!

Kanske skulle man ställa upp i Idol 2011?? eller inte...glömde att viljan finns men inte sångrösten fullt ut iallafall. Får träna mer isåfall hihi


Har bla i dag införskaffat två underbara fotöljer, lite klädesfynd,  lite sminkprodukter från Lancome Se hela bilden
Mycket nöjd med mina inköp. Tycker det är helt fantastiskt att handla kläder, som bekant ligger det mig varmt om hjärtat. Framför allt tanken bakom ett plagg och vilken stil man vill uppnå. Det är ju inte alltid man får till det men om et plagg känns rätt från början så är det förmodligen HEL- rätt. Man måste ju försöka hitta sin egen stil och inte göra misstaget att kopiera någon annan. Det känns bara fel och ger inte ett helt ärligt intryck. Det syns faktiskt på folk om man trivs i sina kläder eller inte. Inte minst känner jag det själv om jag råkar få på mig något helt fel.

Nog om detta, tänkte bara önska er en trevlig fredagskväll.
Sov gott sverige!


Cally    www.cally.se


RSS 2.0