Personligt hurtankervi -

Vilande muskler har hittats!

God kväll alla hurtisar i Sverige!

Oj, jag har hittat mina muskler. Denna jag är Sara. Har hittat till gymmet efter min semester. Var på ett pass som kallas pump. Det är gruppträning med skivstång. Det gick inte lika lätt som innan semester. Vad kan detta bero på? Ska inte analysera om vad det kan bero på. Det kommer kroppen själv att tala om i morgon. Finns stor risk för träningsvärk. 
Men jag är stolt att jag har hittat dit igen.  
När instruktören stod och talade om att "nu ska det brännas i musklerna", var mina redan förkolnade. Ajaj vad ont det gjorde i musklerna. Men man vågade inte ge upp. Hade massvis med hurtiga människor omkring mig som inte hade gjort som jag. (tagit semester från träningen)

Men imorgon ska det bli vilodag från träning och även söndagen med. Har hela helgen på mig att vila upp mig för ny träning.......

Nu blir det soffan för att ladda ny energi och även stoppa i mig ny energi!!
Hela jag blir fylld av energi!!!











Teknologin funkar när den själv vill.

Hej och hoppas alla haft en bra natt!
Vi har haft detta. Idag kommer den stora äran att vi skriver ihop. Det var längesedan detta inträffade. Skoj! Just nu har vi ett sladd problem. Nu har ju inte isen lagt sig. Så det är inget sådant sladdproblem vi har, utan vi pratar om teknikens sladdar. Vi hade tänkte vara sommarsvenskar och se på allsång på skansen. Men vilka problem vi har haft. Tiden som detta program gick i går passade oss inte. Hade annat trevligt för oss. Istället inskaffade vi oss kablar som man kopplar pc till tv.
Första problemet var ju att svt aldrig lade ut detta program igår. Men då funkade kablarna. Men vi roade oss med roliga inslag från youtube.
Andra problemet som är idag var att allsång på skansen nu fanns att se på, men då ville inte pc skicka över bilderna till tv.  Fick bara ljud. Så nu har vi lyssnat på allsång på skansen och ibland sett bilder. Så visst är sladdar bra, bara de inte sladdar.......

Nu ska vi sladda, vi sladdar oss vidare idag....

Ha en bra dag Sverige.

Vatten

Godkväll!

Det är Kristina som skriver. Har det inte varit lite regnigt på sista tiden? Funderar på om man kanske skulle ta och dansa en liten soldans snart! Sista veckan på semestern och det är ju bara att ligga i för att hinna med allt man vill göra, och då regnar det! Ja ja de är väl bara att tänka positivt, det kunde ha varit värre. Det hade kunnat snöa, elen i sverige hade kunnat varit utslagen, Ica kunde ha bommat igen, och framför allt hade de kunnat sluta tillverka chips! Då hade vi verkligen haft anledning att börja klaga.

Visst kan man känna lite, ja vad ska man säga, frustration gentemot detta väder. Men som sagt inget man kan göra något åt. När man väl släpper den tanken tror jag att man kommer få roligare. Sååå...vad kan man då göra, det är ju ändå bara lite vatten! Som dessutom är källan till allt liv, så egentligen är det ju nödvändigt!

Ett alternativ är ju då att se de saker man faktiskt kan göra utan att behöva gå ut. Man kan ju exempelvis spela sällskapsspel (vilket vi gjort i sommar), surfa på datorn, laga goda muffins, läsa, göra om hemma, sortera tvätt, diska.....Nej nu spårar det ut, det skulle jau vara uppmuntrade det här. Ja ok om detta inte fungerar eller känns omotiverat så ja kolla på nätet efter solresor. Det kan jag lova, solen finns alltid någonstans. Om inte i Sverige så kanske i Norge? Vem vet...

Så alla ni som läser detta, deppa inte snart är det JUL!

Ses i morgon Sara det ska bli skoj!

God natt Sverige!

Dagens fundering!!!!

Har nu jobbat helg. Gick och funderade på uttrycket  " tänk på vilodagen så att du helgar den". Hur fungerar det när man jobbar inom vården, (eller andra helgarbetare)? Känns inte som jag har hunnit helgat den idag. Får ta det en annan dag. Och prästen då..... Hans enda dag han jobbar är söndag. Eller ja, han jobbar ju ibland andra dagar med.  Men högmässan ligger på söndagar. Kanske är så att prästerna har en aldeles egen vilodag?  

Får sova på denna fundering eller helt enkelt glömma bort den. Just nu har jag inget svar på detta.

Godnatt Sverige



Vem väckte tuppen?

God eftermiddag Sverige och grattis Kristina på namnsdagen!

Detta är Sara som skriver. Läste Kristinas inlägg om tuppen. Kunde inte släppa denna tanke. Så jag sökte också  på nätet om jag kunde hitta nåt skoj om detta.
Det jag hittade var att numera är det bara ett uttryck på morgonpigga typer. Men innan vi tillverkade mekaniska väckarklockor fick tuppen tjänstgöra som väckarklocka.( undra om tuppen fick nån lön) Tuppen gav hals när morgonljuset började visa sig. Det var ju bristande tillgång med el före 1900 talet, så folk rättade sin vakenhet efter när solen gick upp. Därför var tuppen utmärkt som väckningsanordning. Men vem väckte tuppen när det var dags att väcka alla andra? Måste ha varit solen. Kommer inte på någon annan lösning. Det innebär ju nu på sommaren att den väckte folket vid fem tiden. Eller när nu solen går upp? Vem vill gå upp så tidigt? Min klocka ringer 5:43 när jag ska jobba. Går nog inte ställa in en tupp på en sådan tid.
Kunde man snooza med tuppen som väckarklocka? Har ju ett stort behov av att snooza innan jag kommer upp ur sängen. Visst är det gott att ligga kvar i sängen några extra minuter.....
Appråpå snooza, kommer jag att tänka på nyårsafton. Vem var det som ställde klockan på nyårsafton för att inte missa tolvslaget. Och sedan ställer frågan om vi ska snozza över det........HAHAHAHA detta var då Kristina!



Är fortfarande tacksam att vi lever i nutid och inte förr. Begreppet att det var bättre förr, det verkar inte alls stämma......





.

Uppe med tuppen!

Godmorgon i ottan!
I dag är jag uppe med tuppen! Frågan är varför det heter så? Och är alla tuppar morgonpigga? Anledningen till mitt tidiga tillvaknande, är pga att vi är i stugan. Åkte hit i morse, håller på att borra efter vatten. Efter vägen såg vi visserligen kor som såg relativt vakna ut men hur är det med tuppen. Är han alltid först?

Sökte svar på internet om denna fråga. Fick dock ett tråkigt svar: - Därför att tuppen alltid är uppe tidigt. Ja ja jag tror nog att det finns morgontrötta tuppar med...Det är jag övertygad om.

Hittade dock ett ordspråk som var lite sött, och som passar oss som inte överdrivet gillar att städa.

-Tänk på att inte dammsuga för ofta...
Dammtussarna är änglarnas tofflor
och du vill väl inte att de ska frysa om fötterna

Tyckte att det var ett gulligt ordspråk och det gav mig lite mindre dåligt samvete de dagar jag inte känner för att städa :)

Varför gjorde jag inte det?

Hur många gånger i livet har man inte frågat sig, -varför gjorde jag inte det? Ja det har nog hänt en och annan gång. Sist det hände för mig gällde det skoval på semsestertrippen! :)
Självklart Sara ska jag fråga dig nästa gång. Det gick ju som sagt bra sist vi var i väg till Saltö.

För att nu komma tillbaka till vår semestertripp i Skåne. När vi gick där i Ystad så slog mig ju tanken om det var bättre förr. Skrev om detta för några dagar sen. Men jag vill nu tillägga några saker. Inte ens grändnamnen var speciellt förtroendeingivande.



Eller varför inte nästa gränd:



Hmmm....ja en bild säger mer an tusen ord, visst är det underligt att folk vill gå in i gränderna överhuvudtaget?

Undrar när Sara slutar i kväll, hoppas på samtal i kvällingen!

Avslutar med en bild på mig filosofierande i Glimmingehus, festlokalen, en sittplats i fönstret.



ha en fin dag tills vi hörs igen!



Blå vardagen!!!

Nu har jag kommit in i vardagen på allvar. Har jobbat nu i hela tre dagar. Eller hela dagar var väl till att överdriva. Har gått hem kl 12. Men de tiderna passar mig jätte bra...... Det nya i min vardag är att jag har fått en ny granne som spelar dragspel. Eller försöker spela dragspel....... Bara denna granne håller sig till dagtid är jag tacksam.

Gott och höra att Kristina och Pehr har kommit hem från sin utomlänsresa.  På frågan om det var bättre förr, får jag hålla med om att vi lever i en bra tid. Hur skulle vi klara oss utan datorer, mobiler, tv, dvd och all annan teknologi?????
Och visst är det bekvämt när man inte orkar laga mat, att sticka till Mc Donalds eller någon annan snabbmatskedja.
Blodsockret hade väl sjunkit i bott om man levde förr i tiden. Tänk bara på jobbet med att hugga veden till spisen. Sedan få fyr och sedan hitta på nåt enklet att laga. Nä, tacka vet jag nutid...... 

Men hur tänkte du ditt skoval, Kristina? Vi hade ju sådana stora beskymmer om detta när vi skulle upptäcka Saltön. Den gången gick det ju bra....... Men denna gången verkar det inte ha gått lika bra i detta val. Du får ringa mig nästa gång du undrar vilka skor du ska ha.;-)

Godnatt Sverige!!!

Sommarhälsning från ......Tandläkaren!

Då har man fått det blommiga kortet från tandläkaren. När man får detta bli man påmind om att borsta tänderna minst två gånger per dag, tandtråd och munskölj. När det ligger fint i  postboxen tror man först det är ett flyttkort. Glad blir man först av att det kan vara detta, men den glädjen förbytts till ett...... Oj, nu måste jag börja använda tandtråd och munskölj.....

Så det får bli mitt projekt i morgon. Köpa munskölj, den är snart slut här hemma. Lite har jag använt  under årets lopp. Var väl ett år sedan jag var hos tandläkaren. Har lite tid att förberda mina tänder tills jag ska dit i september. Ska säkert byta tid några gånger med. Har ju inte tittat i min kalender om jag kan. Men det får bli ett beskymmer att kolla upp en annan dag.

Så i morgon blir det ett besök på apoteket. Var där i dag förresten i jobbets vägnar. Då fick jag order att åka till apoteket Svanen. Stod lite frågande och funderade på vart det kunde ligga. Fick jag ju ställa den pinsamma frågan vart apoteket Svanen låg. Mitt i stan får man till svar. Vet du inte det, du som har bott här ett tag? Ett tag innebär två år. Är ingen flitig besökare till apoteken. Och när jag är där tänker jag inte på vad det har för djurnamn.  Men nu vet jag det. Fick  även reda på att det apoteket jag bor närmast heter Sländan. Varför alla dessa fågel och djurnamn på apoteken???? Är det någon som vet???? Kan det inte bara få heta apoteket i centrum eller apoteket Granngården som området heter dit jag tillhör. Då vet ju alla vart det ligger.......... Iallafall jag!

Hur kul är det att tillhöra området Granngårdens vårdcentral? Alltså där apoteket Sländan ligger. Det förknippar jag med den där djuraffären Lantmännens butikkedja.  Får kolla in apoteket nogrannt i morgon, när jag ska köpa mitt munskölj. Kanske får munskölj för hästar......

    Ta hand om era tänder, så ingen tandlossning händer...

God kväll Sverige!!!! 

Var det bättre förr?

Hej igen, tillbaka efter semestern!

Gott att vara här igen. Haft en underbar semester med min älskling i Skåne. Det första vi gjorde var att hälsa på goda vänner i Helsingborg, Kamilla och Henrik. Som förövrigt kommer att spela en stor roll i våra liv framöver...
Vi var hos dem i två dagar. Shoppade, fikade på mysiga fik, lite utflykter, samt åt och drack gott.


Efter det var det dags att bege sig till Ystad, en mycket mysig stad
 
Små hus och pittoreska gator. Dock var det massor av kullerstenar. Detta är inte helt lätt att gå på som tjej och hyfsat modemedveten ;) På natten tog vi in på ett mysigt gårdshotell långt ute på landet, det var jättemysigt och den personliga servicen var suverän.

Nästa stopp, dagen efter, var Glimminge hus. En medeltida borg från 1500-talet. En borg som faktiskt i första hade användes som försvar mot, danskar tänker ni. Faktum är att det var mot bönderna runt omkring som borgherren ville skydda sig mot. Eftersom bönder på den tiden inte hade några riktiga vapen, fick de ta vad de hade. Det kan ha varit spadar, högafflar mm...Och ja, det är väl onödigt att berätta att borgen aldrig invaderades, belägrades, över huvudtaget. Inte av danskarna och inte av bönderna.
 Ganska onödigt att börsöka att inta detta ställe inte sant?

Sen var nästa stopp vid Kiviks musteri, Simrishamn före det och slutligen Kristianstad, där middag intogs. Därefter började resan hemåt.

Så min slutsats av denna resa är följande:

Med tanke på att man inte kan göra något åt vädret så har resan varit fantastisk. På alla sätt. Det som känns extra skönt är att man lever i nutid. Det verkar inte ha varit så lätt att leva förr. Små hus (ex Ystad) som varken skyddar nåot blåsten eller något annat. Kullersten var man än går, inte var det lätt inte. Dessutom såg vi ett medeltida kök på Glimmingehus, vilken ångest det måste ha varit att klaga mat förr. Kallt, stenigt och helt bedrövligt lågt till tak. dessutom hade de klämt in en öppenspis i köket. Tänk att bara svaja tll lite med håret så är det Klippt, bokstavligt talat.

Inte heller behöver vi i sverige, inte längre oroa oss för att danskarna ska inta vårt land. Inte heller vara rädd för att det vackra landskapet, Skåne, ska ges bort.

Nej landet är helt och intakt, köken har blivit större och mer säkra, kullersten är inte det enda trottoarer görs av nuför tiden. Helt klart var det inte bättre förr!!

Avslutar med en bild på mig och älsklingen. Och en hälsning till min underbara svägerska som gjort ett fantastiskt blogg-jobb! Återkommer någon dag här om andra upplevelser på en annan nivå, skojig, från resan. Så håll utkik.

Vem har dansat regndansen???

Regn och åter regn. Någon måste ha dansat regndansen. Om denna någon kunde dansa soldansen istället.....
Sökte ordet regndans på nätet och fick fram bla att cherkeestammen från sydöstra USA dansade regndanser. Det var för att framkalla nederbörd och för att rena jorden från onda andar. Regnet som kom skulle innehålla tidigare hövdingars andar och när regnet föll besegrade dessa de onda andarna i världen mellan andevärlden och verkligheten. 
Så nu måste väl allt det onda vara borta.Med så mycket regn det har varit den sista tiden. Inga mer krig, fram med vapenvilan, så kanske solen kommer.

Pratade med Kristina, och vad rätt jag hade. Hon vill ha en rosa vardag..... Kul att Maggan ville ha en gul. Genast har vi fått en färgladare vardag......

Godnatt Sverige!!!!


Någon som vill byta? Jobb mot semester!

Katastrof!! Semestern är slut. Hur kunde dessa fyra veckor gå så fort. Har inte alls lust att jobba imorgon. Så om det är nån kollega som läser denna blogg och kan tänka sig att jobba istället för att gå på semster. Hör gärna av er så kan jag byta bort några jobbturer till semester.        (Hoppas någon vill och ringer.)

Komma i den gråa vardagen igen. Det är väl det som händer när semestern är slut?  Varför ska den vara grå???? Kan den inte var blå, röd eller någon annan glad färg.
Ska försöka att ha en blå vardag. Vad det nu kan innebära?
En sak är väl att  komma igång med träningen (igen). Träningen har en förmåga att ta semester även den. Men snart så, gymmet here I come.
Är det någon som har fler ideer på vad som en blå vardag kan vara, är jag tacksam på förslag.(vet bara den grå)

Ha en bra semester för er som har eran kvar.
Kristina, nu har halva semestern gått. Visst går det fort???Ska bli kul att höra vad du väljer för färg på din vardag. Jag gissar på rosa!;-)

God kväll Sverige!


Vi hade iallafall tur med vädret...... eller inte!!!!!!

Saknar Kristina som har begärt semester från bloggandet.Okej, jag saknar min bror med. Idag är det torka av ideer på vad jag skulle kunna skriva om. Tanken var att jag skulle iväg på fallens dagar som nu är i Trollhättan. Men vädergudarna verkar fira eget fallens dagar. Det regnar och åter regnar. Så gudarna verkar ha riktigt skoj.

Kan passa på att tacka mitt tidningsbud. Virriga jag glömde nycklarna i dörren. Detta snälla tidningsbud postade mina nycklar tillsammans med tidningen. Tur det finns några människor att lita på. Hade varit lite snopet att vakna upp med någon okänd människa i min lägenhet. Eller så hade det varit riktigt trevligt. Men jag är som sagt väldigt tacksam att jag slapp uppleva detta. Finns trevligare sätt att träffa människor på.

Idag börjar fruntimmersveckan. Så jag får gratulera alla som heter Fredrik.  Enligt bondepraktikan brukar denna period vara regnig, det får jag hålla med om.  Förr  ansåg folket att fruntimmersveckan inte kunde löpa utan regn, för att kvinnor lätt faller i gråt. Det ser man hur de tänkte förr, undra om vi har blivit nåt klokare på detta.
Men i morgon är det Sara dagen, så då ska det firas.
Bäst att lägga sig tidigt ifall det blir ett väldans firande.

Godnatt Sverige!!!







Kantareller!

Jag har plockat årets första kantareller. Japp, det är helt sant. Nu står de i skogen och lyser gult. (förrutom de jag har plockat). De var ganska så små, men helt ok att börja fylla frysen med.
Vart jag hittade svampen är ju givetvis hemligt. Är det något som folk håller hemligt och inte vågar säga till någon är vart man hittar kantarellen.
Har varit med kompisar och plockat nån gång och då har de lurat ut en till skogen där det kanske finns svamp. Deras högkvarter får man aldrig veta. Men de får vara på sin vakt, nån gång kanske jag kommer på det.
Mitt högkvarter är det besvärligt att komma till. Där behöver jag min bror till hjälp. Kan berätta att mitt högkvarter ligger på en ö. Mer vågar jag inte säga. Men vad kantareller det finns där på en sådan liten yta.

Att dessa små gula kantareller som man lägger flera timmar på kan vara så goda. Först ska man ju gå några timmar i skogen för att hitta dem. Eller först åka båt, om jag ska till mitt högkvarter. Bara där kan man ju gå bet. Det tråkigaste är ju sedan att rensa alltihop.  Sedan ska man ju förvälla dem. Då ser man den stora högen av svamp bli så liten. Man får då vara glad om det räcker till några smörgåsar eller vad man nu har tänkt med dessa svampar.
Men visst, kantareller är som en skattjakt. Man letar efter det gula guldet i skogen och man blir ju överlycklig om man får med sig lite gul skatt hem.

Godnatt Sverige




Typiskt värmlänskt!!

Idag lovade moder att hon skulle bjuda på nåt gott till middagen. Började att tänka på fläskfile med bearnaisesås. Det tycker jag är gott. Men så fel jag hade. Blev bjuden på nävgröt och fläsk med krösamos (lingonsylt). Smaskens......!
Nja, det tyckte jag egentligen inte.  Men detta är iallafall typisk värmlänsk rätt.
Funderade på hur det kom sig att det är så populärt i värmland. Hittade lite historik om detta på nätet.
Detta var det jag hittade.

Nävgröt tros komma till Sverige för många år sedan. Detta utspelade sig på 1500-talet och 1600-talet. Det var de finska nybyggarna som koloniserade finnskogarna i Värmland som åt detta. Ordet nävgröt tros komma från att gröten intogs med nävarna.
Skrädmjöl är gjord på förstklassig havre, Är rikt på fibrer,vitaminer, proteiner och mineraler. Man rostar havren i vedeldad panna och mal i stenkvarn och sedan i påse.
Inte så mycket info om detta men lite nytt fick man reda på.

Denna gröt är ju enkel att göra för dem som vill prova på denna delikata måltid.
Man ska koka vatten med salt och sedan stöta ner mjölet till en gröt och sedan servera med fläsk och lingonsylt.
Fläskflöttet ska man dränka in gröten med.

Så här ska det se ut när det är färdigt för att ätas.
Hoppas på smaklig måltid till de som vågar sig på detta.
Även de som tycker detta är väldigt delikat. (jag tillhör inte denna kategori)

Jag ska i fortsättningen hålla mig till fläskfile och bearnaissås.

Godnatt Värmland.









 

.


Kosta vad det kosta vill???????


Har nu kommit hem från en tripp utmed det vackra Sverige. Har varit en underbar resa med både regn och sol.
I en stad någonstans i Sverige såg jag denna "reaskylt". Vet inte om jag tyckte det var så billigt. Tre skjortor för tusen kronor. Hade ju varit i Ullared och för samma kostnad fick jag en jacka, topp, tröja, underkläder, parfym, smink, hårspray, handväska, hårfön, toapapper, tre påsar ahlgrens bilar och ytteligare några saker till.
Så vem går och köper tre skjortor för 1000 kr när Ullared finns???

Angående ahlgrens bilar så skiftar de i pris som hela bilmarknaden gör. Har fått en viss kärlek för dessa bilar under semestern och fått köpt dem för olika priser. På ett ställe köpte jag en påse för 23kr. När jag sedan dagen därpå var i Ullared fick jag köpa tre påsar för samma pris. Jag som är dålig på bilar funderar på om de tillverkar olika bilmärken i även dessa påsar. Var det ferrari jag åt första dagen och rostig ford jag köpte dagen efter. Jaja, för min del så var det en bil som det även är i verkligheten. En bil som ska ta mig från punkt A till punkt B.
 Min lilla pärla har fört mig 76 mil utan några problem. Det enda den krävde av mig var lite mer bensin.
Så med en trogen pärla och ahlgrens bilar har det varit en bra semester.


Godnatt Sverige!!!

Varför slutade Dallas?

Hej igen mitt i natten!

Efter en trevlig tv kväll, med alldeles för mycket lösgodis, kom jag att tänka på en sak.
Alla de serier vi tittat på under kvällen har ett innehåll av skräck och andra hemskheter. Till och med beck var lite obehaglig i kväll.

Tog sen en skön dusch och kom att tänka på en alldeles underbar liten trevlig serie, Dallas! Varför slutade de att spela in den? Den hade ju allt på en lagom nivå. Pår den tiden, var det säkert lite hemskt, men i dagens läge är den ju trevlig i jämförelse. Lite intriger, lite alkisar, lite action, lite drama och allt sammanknutet till ....Bensin! Till och med det är ju högaktuellt i dag. Nej jag saknar Sue-Ellens darriga läppar och tårögda ögon, Lucys fina rosa kläder och att Bobby faktiskt bara hade drömt allt. Helt suveränt!

Annars har det som sagt varit en lugn och skön kväll. Hoppas att sara har det fint och roligt på sin semester. Tror nog att jag får ringa i morgon och höra så att allt står bra till.

Godnatt Sverig Igen

En rolig historia?

Har inte hänt så mycket i dag faktiskt. Har egentligen inte något roligt att berätta, så jag tänkte ta hjälp av andra med sjuk humor.

-Vad är höjden av långsamhet?

-En snigel som saktar in

- Vilken ryss hade namnsdag för ett dygn sedan?
- Igor.

- I vilket land tillverkas flest tyska bilar?
- Audi-arabien!


- Var finns det flest finnar i Sverige?
- I Varberg så klart


- Vem kommer alltid sist av artistmedlemmar?
- Basist.


- I vilket land tillverkar mest?
- Gör-many!


- Var handlar hårdrockare?
- På metall-ICA!


- Varför trillar de där ungarna omkull hela tiden?
- De är trillingar


Och så några skämt om våra grannar i väst...

En norrman kom rusande till färjelägret i Oslos hamn och fick syn på färgan en bit från kajen. Han lyckades, med ett fantastist tigersprång, hamna på färjans däck.
- Det gick fint! sa han till åskådarna.
- Ja men varför väntade ni inte tills färjan lagt till?


Två norrmän var ute och åkte lastbil. De kom till en tunnel som var 3,60 meter hög. Men norrmännens lastbil var 3,70 meter hög. Den ene frågar:
- Ser du nån polis?
- Nej.
- Bra, då kör vi.


Hoppas att ni nu har haft lite skoj med detta
God natt sverige

Är alla stötar bra?

Ja efter dagens fest för pappa, så har vi nu fixat klart det som det var förut. Alla inblandade är hemma som de ska, trots regnet i går. Alla fick en säng att sova i.

Efter att ha åkt en bit med bilen i dag, skulle jag kliva ur. Satte mig dock på en sladd av något slag som min far hade i bilen (han är väldigt teknik intresserad) det var dessutom lite ström i den. Gissa om jag blev paff när jag fick en ordentlig stöt. det som förvånade mig var, att mitt ben som krånglat ett par dagar, plötsligt blev mycket bättre. Pappa såg nöjt på mig och sa,- Du ser gumman, det är ingen fara, alla stötar är bra!! Detta kunde jag ju inte riktigt hålla med om. Visst finns det ju farliga stötar. Men min far har ju rätt i att det finns en hel del bra också.

Man kan ju stöta på någon (dvs ragga), det är ju bra. Man kan stöta på någon (dvs träffa någon på gatan spontant) det är ju bra. Man kan få elchocker och det kan ju vara bra för dem som behöver det. Så visst finns det tillfällen när en liten stöt sitter fin fint!!! :)

Hoppas att min svägerska Sara har det fint på semestertrippen

God afton Sverige

Vart tog vägen vägen?????


Så här såg endel av vägarna ut när vi åkte från 70-årskalaset. Gick inte komma fram till stugan. Vägarna var blockerade med både vatten och traktorer. Trodde ett tag att vi skulle få övernatta på 45:an, eftersom den började rasa på endel ställen av vägen. Men hittade en väg genom Tveta så övernattningen fick bli i Vålberg. Var ju tur att man hade alternativ till övernattning. Tack till de som erbjöd oss övernattning ,om vi inte skulle komma till Vålberg.

Här stod vi längs 45:an och det var rena kaoset. Husvagnar och bilar som skulle vändas och åka mot färdriktiningen. Kändes farligt eftersom det inte var några poliser där och hjälpte till. Har nog aldrig sett en karavan med varningsblinkers  förrut. Men nu har jag gjort detta.

Så här såg ån ut i Åmål. De har satt dit konteiner med sand så inte bron skulle åka med i farten.

Så här såg vägen ut idag efter gårdagens kaos. Denna väg har jag passerat med bil. Kändes lite kusligt. Man visste inte hur mycket vägen skulle tåla.  Men det gick bra.

Här är en av alla de traktorer som blockerade de rasande vägarna.

Ja detta var ett äventyr. Idag så var ju endel av 45:an avstängd, så man fick åka andra vägar som hade klarat sig bättre. Det är många som helt plötsligt har fått villa med sjöutsikt. Mannen med hunden berättade att det hade kommit 143mm inom ett dygn. Nu får vi hoppas på sol för nu har vi fått regn så vi klarar oss bra länge.

Simma lugnt!!

Regn och rusk!

Godkväll! Här sitter jag nu och har diskat och fejat efter pappas kalas, 70 år fyllde han. Jag och sara har hjälpts åt att servera i dag bla. Mamma drar som vanligt det längsta stråt och gör underbar mat!

Hade lite diskussioner, angående vårt tidigare inlägg om mygg, på kalaset. Vi fick frågorna- Vad gör myggen när det regnar? Och vad gör myggen när inte jag är där? Hmmm....ja kommentarer är tacksamma att få, vi försöker förbrilt att få svar på detta.

Alla vägar bär till rom sägs det ju. Ja i dag gäller inte det. Inte ens till Sjövik, Åmål, bar det ända fram. Många vägar har mist sin funktion i samband med att detta ihärdiga regn inte vill ge vika. Men några barn, Alex och Leo, tyckte att det var jätteskoj att ta på sig gummistövlar och ja....resten får ni lista ut själva... Så regn betyder lycka för vissa och lite mer problem för andra....Som med allt här i livet...

Bilder från denna händelse kommer inom kort

Godnatt Sverige where ever you are

We are all the winners eller kanske inte??

                                                                           
Vi har haft spelkväll. En trevlig kväll där det intogs både taccos, smultrontårta och godis. Sockernivån låg på topp och även stämningen. 
Vi kom överrens om spelet Settlers och bildade lag. Jag och Kristina bildade lag.
Hade en känsla av att vi var ett vinnande team. Så rätt jag hade. Vann överlägset. De andra hade inte en suck.
Alla var ju inte lika glada som vi var...... men en vinst glädjer bara vissa.Så är livet.
För att några andra skulle få känna samma glädje som vi kände, så ställde vi upp på en omgång till. Det gick bra. Det blev några andra som blev lyckliga denna gång.

Innan kvällen var slut och våra spelmotståndare åkte hem, så fick Kristina äran att klippa till våra motståndare.
Nu åkte de ju inte hem med blåtira och utslagna tänder, men de blev snyggare på nåt vis. 

Ännu en kväll som har varit trevlig.....                                                       

Sjunger nu: we are the champions.............

Godnatt Sverige                                                                 
                                                                                                                                                    


Hur många myggbett har du??

Läste på expressens hemsida om att mygg gillar när man som människa tänker på sex. Vi utsöndrar då sexualferomoner och det gillar myggen extra mycket. Om ni inte vill ha dessa kliande utslag ska man inte tänka på sex. Heller inte dricka alkohol för kroppen blir varm av detta och även myggen gillar alkohol och dess värme.

Så frågan vi ställer oss är rätt och slätt- Har du fått myggbett i dag och i så fall hur många? ;)Är det en bra raggningsreplik att fråga hur många myggbett någon har eller....ska man räkna själv och bara le?! Gills knottbett eller är det en annan typ av begär man har då? Hur är det med fästingar, de är ju blodsugande varelser...hur är man då som person om man fått många fästingar....energikrävande, törstig, klängig eller vad?!

Regn o rusk. Inget snusk.......!!!!!!


Skepp och hoj, var det bara på skoj?!

Hemkomna från "Saltö". Vilken fantastisk dag det har varit. Vi har gått i Emelies fotspår och kollat alla roliga sjöbodar. Vi såg tyvärr ingen av dem som var med i serien. Men vi antar i smyg att de har gått hem. ;)

Sen var vi en sväng till Lysekil. Trodde ett tag att vi hade varit där förr, men det var visst Ljungskile då. Så kan det gå. Åkte även lite färja...utan taxfree, lite besvikna på detta hittade vi trots allt Saras moster på ett berg långt bort i skogen. Så vi besökte henne. Mycket trevligt inslag i vårt liv.

För att inte skapa osämja i vår volvo (utan ac) hade vi två gps och två kartböcker. Detta resulterade i att en gps faktiskt hade fel i en rondell. Så vi fick lita på....vägskylten. Tänk va bra att de skriver vart vi är längs vägarna. Tack Vägverket!

Så summa sumarum har det varit en fin och trevlig dag. Vi använde olika skodon. Jag hade sandaler och Sara använde sig av tennisskor. Eftersom detta var ett stort problem i går, så valde vi med omsorg. För er som undrar så hade de även korv på ön. Naturligtvis ett plus!

Så skepp och hoj visst hade vi skoj....det hade vi faktiskt....

God natt Sverige

Funderar på morgondagen!!

Nu har vi börjat funderat på morgondagen.  Vi skall ut på familjetripp till den berömda Saltön. Känd från tv. :-)
Första problemet: Vart ligger saltön och vad heter den egentligen.
Andra problemet: Vilken bil ska vi har. Dåligt väder den utan ac och bra väder tror vi inte på. Så den blir den röda volvon.
Tredje problemet:Högklackat eller lågskor och framförallt finns det korv.
Men trots alla problem tror vi på en färd.
Återkommer i morgon.

Godnatt sverige!

Premiär!!!

Hej och välkomna till vår tänkvärda sida.
 
Här är vi som skriver, Kristina och Sara. Vi kommer att skriva ibland ihop och ibland var för sig. Variation förnöjer. Ni kommer dock att få följa oss i våra funderingar och hur vi tänker om livet m.m.
Vi hoppas ni kommer att förstå våran ironi och humor. Ta inte så mycket av det vi skriver på allvar.

RSS 2.0