Personligt hurtankervi -

Mörkblå färgen ljusnar!

God kväll, Sara här!

Ja, färgerna på både min och Kristinas vardag har varit i skiftning. Men idag kändes det som att den mörkblå färgen har börjat ljusna lite. Och det känns ju inte så dumt.(faktiskt riktigt bra) Ska stötta dig med Kristina, så din vardag blir lite mer rosa igen. Fast det är höstkallt och mörkt så behöver vi lite ljusare vardag! Så vi får kämpa på. Vi får börja igen med att hitta nåt positivt som har hänt varje dag. Vi kan inte bara köra med att vi har fått lön.    
Som min bror och jag kom överrens om igår är att " vi sitter i samma båt, men får inte fart på den". Så kloka var vi igår. Men idag har Pernilla hjälpt mig att få fart på båten. Ibland behöver man vänner som hjälper en att starta igång. Är faktiskt glad att hon har fått mig att tänka till.  Vad det handlar om får jag se om jag berättar längre fram.  Är just nu i förberedelsefasen, så jag vill ha det lite hemligt ett tag. Vissa av er läsare vet vad det är. Och kul att ni tror på iden. Och är även tacksam för den hjälp som några av er har erbjudit. Så nu är det våga mera som gäller, så det inte bara blir förberedelser! 

Så tänk på att motgångar leder till framgångar.
Och allt som händer finns det en mening med.

Sov gott Sverige!



Godafton godafton!

Godafton, Kristina här!

Min rosa vardag är nu mera lite lila aktig. Inte nog med att man känner sig lite förkyld också. I dag har det ju verkligen varit svinkallt. Hur fort kom kylan till landet egentligen? Skulle kolla på skor idag...och jacka men det får bli en annan dag. Vill ha UGGS, det är skor för er som inte vet. De är inte jätteinne i år men de är varma och sköna.


 Så här ser skorna ut eller rättare sagt stövlarna. Vill även ha en lite varmare jacka men det är svårt att hitta saker man gillar speciellt om man vet vad man vill ha. Däremot så köpte jag ett puder från max factor i dag.
 Så här ser det ut. Man måste ju byta ut sitt smink lite då och då det är väldigt viktigt säger min vän och hudterapeut. Måste ju se bra ut om ett halvår iaf. :)

Jag tycker det är väldigt roligt med shopping. Älskar fina kläder och underbara väskor. Även smycken mm. Kul att känna sig lite fin ibland.

Och sara jag är stolt över dig och dagens beslut, jag ska stötta dig så gott jag kan. Det är ingen fara vettu!

Tack alla läsare men nu är det tid att natta kudden!

Sov gott Sverige!

 Och kom i håg att på hoppet kommer man långt! 




Ingen fara!

Godkväll, Kristina här!

Tänkte börja med lite kärlek i afton


Denna är till dig Sara. Det är ett litet tecken på att allt alltid ordnar sig i slut ändan. Ska hjälpa dig kämpa! Ingen fara!

Annars har det inte hänt så mycket i dag, jobbat som vanligt. Lagat lite mat och sett på tv. Helt klart godkänt för en helt vanlig tisdagskväll.

Ha en bra kväll Sara vi hörs sen! Kämpa på Sverige!

Tack personalen på Älvan!!!

God eftermiddag, Sara här!

Idag har jag gjort min sista dag på Tallbacken. Kan säga att roligare har jag haft i mitt liv.  Ska nu på måndag börja jobba på ett helt nytt ställe. Har blivit omplacerad. Om jag hade valt att byta själv hade varit en sak, men när man inte får bestämma nåt själv, utan sätts bara på ett ställe som nån i kommunen tycker se bra ut. Då är det är inte skoj. Precis som Reinfeldt skulle bli tvingad att byta parti och gått över till vänster partiet för det inte finns plats för honom i moderaterana. Hade han gillat det. Ja ja vet det var en dålig jämförelse men ändå. Kom inte på nåt bättre just nu. Men tror nog även han hade haft en tår i ögat han med. 

Hoppas det är nån kollega från Tallbacken som läser detta. Vill tacka alla för presenten.(hälsa även de som inte läser detta) Ska bli nåt minne. Haft underbara 3½ år. Visst har det varit jobbigt ibland. Men i det stora hela har vi kämpat på och löst det mesta. Har många underbara minnen och erfarenheter med mig. Mycket skratt, tårar, diskusioner, alvarliga stunder m.m. har det blivit. Men har trivits jättebra. Men vem vet, kanske är tillbaka om ett år igen. 

Lycka till även den som får ta över brandombudsuppdraget. (Kan säga att källaren inte var godkänd idag när jag gick hem.;-) )

Vi ses på fredag, måste ju vinna bowlingen. ;-)

Kram till alla på Tallbacken Älvan
                och
Kram till alla i Sverige!




Avtal är till för att hållas!

Godkväll, Kristina här!

I vår vardag är det faktiskt väldigt viktigt att vissa avtal, lagar och regler hålls. Detta tvistade de lärde om men det finns ju alltid kryphål och tolkningar på detta. Tex när man går mot röd gubbe och det inte kommer någon bil på flera mils håll, bryter not lagen gör man, men det är ju en tolkningsfråga...ingen bil kom ju...eller?


Sen finns det ju lite, enligt min mening, allvarligare löften och avtal att bryta.  Inom arbetslivet och privat finns det inga skillnader egentligen. Alla avtal skall hållas även om det för vissa är svårt. Vet man att man inte kan hålla något, gör inte något avtal. Det är min filosofi. Jag kommer hålla mitt kommande äktenskapslöfte!

Alla har den förmågan, så sverige, visa er från den bästa sidan, håll era avtal!


Stieg Larsson dag!

God eftermiddag, Sara här!

Då är snart denna helg över och den har varit bra. Har haft en underbar helg med min vän Kristina från Lidköping. Så ni läsare inte tror att det är min blivande svägerska som skulle komma på besök. Min bror blev även han lite förvirrad när jag berättade att jag skulle få besök av Kristina. Är inte lätt att ha underbara personer i min omgivning med samma namn.
Igår hade vi en Stieg Larsson dag. Först passade vi på att titta på filmen "män som hatar kvinnor". Har den på dvd. Mycket bra film som jag rekommenderar för de som inte har sett den. Sedan tog vi bilen och åkte in till stan för att gå på bio. Såg då andra filmen av Stieg Larsson." Flickan som lekte med elden". Även den var sevärd. De är så spännande filmerna. Hoppade till i en scen så jag hamnade nästan i Kristinas knä. Tror inte att hon uppskattade detta. Men nu får man gå och vänta på slutet av nov när de släpper den sista filmen. Väntar redan på detta. Den ska bara ses. Böckerna är lika bra som filmerna.

Har även passat på under helgen att prova på en ny pizzeria. De får bra betyg på pizzorna, men kanske inte mysfaktor om man skulle äta där. Nu bestämmde vi oss för att ta med maten hem, så mysfaktorn blev bättre. Tycker jag själv, eftersom vi intog denna mat i mitt hem. Denna pizzeria heter hug in. Om det är någon som ska göra ett besök där. (fick de lite smygreklam med) 

Annars så fortsätter min blå vardag. I morgon ska jag jobba. Har några dagar kvar där jag är nu innan omplaceringen träder i kraft. Ska byta arbetsplats och kollegor. Men bara hoppas att de står ut med mig dit jag kommer, och jag med dem. Men just nu tycker jag inte om de som kom på att dra ner massa personal i kommunen. Är många goa kollegor som tyvärr får sluta, och vi som får flytta på oss. Men det är dessa tider.Vi får väl bara gilla läget..........?

Kristina (min brors sambo) hoppas du med har haft en bra helg. Ringer och kollar läget ikväll. 

Ha en bra kväll Sverige!     

 

   

Koll över sitt liv?

Goddag, Sara här!

Har gått och tänkt tanken, att när får man ha koll över sitt liv själv? Hela tiden är ju samhället och styr en. När man är barn är det utvecklingssamtal på både förskola (dagis) och skola. De kollar upp en redan som ettåring, så man hänger med i normen. Senare i skollivet sätter de betyg på hur smart man är.(jag var en medelmåtta)
När man väl kommer ut i arbetslivet är det medarbetarsamtal med chefen. Då pratar man med chefen om hur man sköter sitt jobb m.m och sätter lön efter det. Eller om man nu skulle gå arbetslös, vilken koll de ska ha på ens liv då. Med alla dess uppgifter om vilka jobb man söker m.m. När man sedan blir så gammal som pro, tycker jag man ska få slippa alla dessa möten. Men då kan man bli kallad på vårdplanering. Då ska man få sitta och diskutera vad man behöver hjälp med och ev vilken boendefrom som passar en bäst osv.

Så när får man ha koll över sig själv???

Ja det var en tanke jag hade idag. Vi blir hela tiden styrda av dessa möten av olika former. Beroende på vart man är i livet. Varken om vi vill det eller inte.....

Men visst, mötet kan vara både positivt och negativt. Men det viktiga är ju att se till individen. Alla är vi olika.

Så Sverige, se mötet som nåt positivt!



Ingenting blir någonting!

Godkväll, Kristina här!

Ja jag och Sara var rörade överens att det var tisdag i dag, att det blåste och att Marie Fredriksson fortfarande är en duktig sångerska. Detta var det som kvällens samtal gick ut på och lite hemlisar förstås! Hi hi

Har egentligen inte något ämne i afton men ingenting blir ju faktiskt någonting. I allafall här. Någonting kan ju faktiskt bli ingenting också så ja...nej stopp nu blev det för djupt....

 Denna skylt tycker jag säger allt. Ingen ting på denna blir ändå någonting! Tänkvärt!
Nu ska faktist sängen få besök av en mycket trött kvinna!

Sov gott sverige!


Ännu doftar kärlek!

Godkväll, Kristina här!

Har just haft lite sång via telefon med Sara. Vi har nog gemensamt utvecklat en förkärlek till låten "Ännu doftar kärlek" med Marie Fredriksson. Den är ju helt kanon, vi har också kommit på att man kan sjunga den på flera olika dialekter. Inte dåligt va? Sen beror ju allt på hur man tolkar det! ;)
 Ja jag hoppas verkligen att vi snart kan sjunga i hop live och det verkar vi få göra snart. hihi det ska bli skoj! Det är ju ett fantastiskt sätt att vidga sina stämband på.

Dagen har annars varit väldigt fin, haft besök av min föräldrar, mycket trevligt. Vädret tycker jag dock att man kan klaga på. Trafiken flöt på bra på Sörmon och damen i kassan på hemköp var mycket vänlig. Arbetsdagen gick smidigt, (förhållandevis), resan hem och tankningen funkade som jag förutsett. Kvällsamtalet med Sara var trevligt som vanligt. Så nu återstår lite tv/soff mys med min älskling och sen sussa gott!!
 Har dessutom kommit på att jag helt enkelt älskar rosor! Det är min favoritblomma alla kategorier. Titta så vackra. Bilden gör dem dock inte rättvisa.


Så jag och John blund säger Godnatt Sverige!

Sara!

Godkväll, Kristna här!

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt namn som betyder 'furstinna' eller 'prinsessa'. I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru som födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. Namnet har använts i Sverige sedan mitten på 1400-talet och kom in i almanackan redan på 1600-talet.

Namnet var mycket populärt på 1980-talet. Åren 1989 och 1990 var Sara det vanligaste flicknamnet. Även om populariteten sedan dess har avtagit något är det fortfarande ett mycket vanligt namn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 65 487 personer i Sverige med namnet Sara eller Sarah, varav 44 766 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 971 flickor namnet, varav 569 fick det som tilltalsnamn.

Ja oavsett hur många som heter Sara, finns det bara en som ska bli min svägerska. Detta är jag faktiskt riktigt glad för. Förstår ju i och för sig, att det skulle finnas en viss enkelhet i att ha saker gemensamt, eftersom Sara faktisk är som min älskling fast tjej. I detta samanhanget är det faktskt väldigt gott betyg. Menar då förståss i sättet och att vara.

Måste säga att din tanke att sätta en låttitel till ett visst gasutsläpp var helt underbart (internt skämt)

Jag hoppas även att du har haft en bra helg trots att du jobbade. delad tur också. Somliga måste ju hålla samhället igång. Det är ju faktiskt bara så.

I morgon börjar även min rosa vardag men det är något jag ska ta med en klackspark faktiskt! Man ska ha roligt och inte tänka så mycket. För har man roligt så håller man sig ung fysiskt och psykiskt.

Jag tror att det är därför vissa har ett helt fantastiskt yttre och inre, vilket man kan se ibland, även i mycket hög ålder. Jag tror i mitt hjärta att de har haft kul, trivts med sina nära och kära, försökt se det mesta positivt, tänkt ut vägar till lycka. För lycka är inget som bara kommer det får man jobba sig till och förtjäna. Och den som en gång haft lycka kan vara lycklig att fått uppleva det.

Sov gott Sverige och var lyckliga, det finns alltid något att glädjas över varje dag!


(källa:www.wikipedia.org)


Helgmys för vissa!

God dag, Sara här!

Ja då var det helg igen. Endel har helg mys, som sagt med chips, god mat och allt nu det innebär.
Men jag..... Jag har fått äran att jobba delad tur. Säger det igen, DELAD TUR. Är nu hemma på mina 4 timmars långa rast. Denna turen borde förbjudas. Först jobba 7-12 och sedan hem för att sedan gå tillbaka och göra 16-21. Det är inte skoj och speciellt inte en helg. Och idag så passar även solen skina med, allt för att retas. 
Finns det några usk i Sverige som slipper denna tur?? 
Funderat på detta med alla dessa scheman inom vården. Måste väl finnas nåt ställe i Sverige som har ett super schema, eller är alla lika hemska.(hör av er isådana fall om ni har ett super schema.) Vill inte ha delade turer, varannan helg och långa pass på helgerna. Går det ordna vore jag tacksam. Jag som jobbar deltid får ju jobba heltidstider på helgerna. Är det rätt? Har ju valt att jobba mindre, och det är ju helgen man vill vara ledig.
Nä, alla som jobbar inom vården. Upp till kamp för bättre scheman. Om det ska bli några som vill jobba inom detta yrke..... 

Kristina, du får ha en bra helg med ditt mysande. Jag ringer ikväll när jag har slutat för andra gången idag.

Ha en bra helg Sverige om ni nu myser eller jobbar som jag.




    

Helg!

Godkväll Kristina här!

Nu är det äntligen helg och fredagsmys! Känns bra att ha avverkat denna vecka och ta nya här till nästkommande. Gott med lite helg och avbrott samt lite roliga aktiviteter. Så vad gör man då en vanlig fredagkväll? Ja här hos oss så innefattar det oftast soffläge, med lite god mat, lite chips eller godis. Helt enkelt slappa. Det är riktigt skönt.

Vad man än gör på fredagkvällen, så ska det vara något man gillar att göra och att det inte kräver någon fysisk aktivitet. Om man drar bort det faktum att zappa är lite fysiskt. :) Hursomhelst, man ska ha det gott helt enkelt.

I detta nu, har det börjat en film på tv som verkar riktigt bra, på 3 an. Ska nog kika lite.

Bilder på sånt jag vill ha på en fredagkväll

 + + + +


självklart också min älskade sambo och att Sara ringer lite. Sov gott Sverige, och ha en underbar fredagskväll!


Ny bakgrund!

Godkväll kära läsare, Kristina här!

Ja som ni ser har vi ändrat utseende på vår blogg. Detta efter mycket noga överläggning av färgval. Hösten är ju här på sätt och vis, och vad passar inte då bättre än lite nya färgskalor. Många ser nog färgen blå som en sommar färg. Men men blått är flott oavsett årstid :)

Det här med bakrund kan man också fundera lite vidare på. En bakgrund kan ju, som i detta fall, innebära att man byter färg på det bakre i en blogg. Men det kan ju vara en mängd andra saker också. Bakgrund vad gäller härkomst, erfarenheter. Men framför allt kan det vara en grund i baket hemma, dvs ett paket jäst! :)

Ni får ursäkta denna långsökta koppling till bakverk, men jag var bara tvungen. :)

http://www.fotoplatforma.pl/se/foto/1006/Denna bild är ett exempel på en designmässig bakrund

 Och detta är faktiskt jäst

fast vi är nog mer vana att se den så här

 eller hur?

jag får tacka så mycket för uppmärksamheten i afton och önska Sverige en god natt!

Godnatt sverige!

På återsende!

Loppan!

God kväll, Sara här!

Idag fick jag en nostalgi tripp till barndomen. Detta skedde på jobbet. De skulle ha 60-tals tema på kvällscafet. Nu är jag ju inte född på 60-talet, men även på min tid var det en rolig pappersleksak. Loppa eller lekväljaren som jag även har sett att den heter.
Men den lilla loppan har hängt med i många år.
 Hur många har man då inte vikit i alla dess storlekar och skrivit fyndiga förslag. Förslagen på vad den som deltar i leken ska göra tex hoppa på ett ben tio gånger, eller springa runt huset m.m.
Fick vika en idag till denna kväll. Mina kollegor tyckte mina förslag på vad som skulle skrivas i den, inte var nån höjdare. Tyckte de var jättebra. Ett förslag tex var att " be Sara att gå hem". Fick jag inte skriva. 
Det finns väl inga regler på vad man inte får skriva???? Jaja , den stackars loppan blev liggandes i personalrummet, utan någon text. Men kanske inte är så dumt att ha en i beredskap på jobbet. Får göra en ny om den inte ligger kvar.
Kristina, kanske ska göra en sådan till dig med olika låtar. Så får loppan bestämma vad du ska sjunga om du skulle ställa upp i idol.
Eller göra en till nästa gång vi sjunger singstar. Så slipper vi bli osams om det.( har inte hänt än, men man vet aldrig)
Många beslut man slipper att ta om man bara har en loppa.

Så låt loppan bestämma och leva vidare som leksak.

Godkväll Sverige!




Ok, jag gillar idol! Mycket!

Godmorgon Kristina här!

Jag helt enkelt älskar idol, måste instämma med Sara för några inlägg sedan. Jag har ju inte chansen att titta på programmet eftersom jag jobbar fram till nio på kvällarna. Men den underbara tjänsten hos tv4, som helter tv4 play. Gör att jag kan se programmet tillsammans med min älskling när jag kommer hem. Det är helt fantastiskt. eftersom idol enligt min mening, är årets tv höjdpunkt.



Funderade på vad jag själv skulle sjunga om jag ställde upp. Frågade Pehr och han sa tveklöst "Pärleporten" Den tycker han är fin. Men jag skulle nog välja något annat, något som går i D. Kanske "Fernando" med Abba. Den får i allafall jag och Sara många poäng på när vi sjunger Singstar! :) Ja den skulle jag nog ta.



Nej nu ska jag förbereda lite lunch och sedan bör det i eftermiddag av till jobbet. Ska också fixa lite hemliga saker på vägen. Lite presenter och diverse.

Ha en underbar dag Sverige!


L.M Ericsson

Godkväll, Kristina här!

Detta inlägg är tillängnat vår trogen läsare Maggan. Självfallet hade LM Ericsson ett finger med i spelet.

År1892 kom L.M. Ericssons skelettapparat, även kallad "taxen" för sitt utseendes skull. Det patent, som Ericsson erhöll avsåg idén att låta de permanentmagneter, som behövdes för vevinduktorn, samtitigt utgöra apparatens ben.

"Taxen" var världens första bordstelefon med hörlur och mikrofon i ett stycke. Apparaten blev en omedelbar nationell och internationell framgång för företaget och producerades i över 40 år.

och så här såg den ut:

Fil:Ericsson Taxen (2).jpg

Väldigt trevlig och stilig design om jag får säga det själv. Det faktum att LM Ericsson även härrör från Värmskog är ju inte negativt. Allt bra kommer ju därifrån, även min sambo i grund och botten =)

Annars har det inte hänt mycket i kväll utöver att jag har jobbat! Ska snart börja leta upp lite ballonger. Varför undrar ni. Jo min kompis Anna fyller år i morgon och jag tänkte överraska henne på jobbet med lite ballonger. Det kommer hon nog att gilla hoppas jag. Hon glömmer att läsa bloggen i bland också, så därför kan jag skriva deta här med gott samvete! :)

God natt Sverige!

Kram

Teletrofono

Godmorgon, Kristina här!

Ja det är en underbara morgon, solen skiner och lite pigg är man ju efter en stor kopp kaffe. Hade en liten plan i går om att vara internet och telefonfri på kvällen. Det började ganska bra, jag förberedde alla lite grand på det på ex facebook och msn. Men sen kom jag på att, jag måste ju prata med Sara. Hmmm...ja det löste sig, hon ringde så det var ju inte jag, och då gills det ju inte. Kvällen var annars jättetrevlig och mysig. Telefonen var också avstängd. Men i dag är en ny dag och alla tekniska prylar är igång igen. Gott att ha ett litet avbrott i bland bara.

Vem uppfann då egentligen telefonen?

Jag ville gärna tro att det var Alexander Graham Bell som uppfann den men icke. Telefonen uppfanns av italienamerikanen Antonio Meucci. Han konstruerade den första telefonen ca 1849. Han ansökte om patent för sin teletrofono den 28 december 1871, men i brist på pengar förmådde han inte betala för ansökan. Vid den tidpunkten försörjde han sig och familjen med socialbidrag och hans fru lär ha sålt hans apparater för att få in pengar.

Alexander Graham Bell  patenterade telefonen år 1876 och fick i många år äran för uppfinningen. Meucci försökte hävda sin rätt fram till sin död 1896, då de juridiska processerna avstannade helt. Patentet upphörde i januari 1893. Drygt 100 år senare, den 15 juni 2002, erkände amerikanska representanthuset (amerikanska kongressens resolution 269) Meucci som uppfinnare av telefonen.

Ja som sagt, man ska slåss för sin rätt och för sanningen.

svensk telefon från 1896

 Och så här ser många telefoner ut i dag, skillnad? Ja..



Ha en underbar dag Sverige för i dag skiner solen!

 (källa bilder:http://sv.wikipedia.org/wiki/Telefon)

Bjuder även på en nytagen bild av oss som skriver denna blogg, Sara och Kristina


Idol!

Godkväll, Sara här!

Nu har en vecka gått igen. Söndagen är snart slut och en ny vecka börjar. Denna veckan har man ju inte missat att idol har börjat igen. Det är ju audition som är det roligaste på hela detta program. När många vågade svenskar vågar ställa sig framför tv och sjunga det vackraste de kan. Inte ett öga är torrt. Man kan ju inte glömma killen som sjöng leende guld bruna ögon. Vilken inlevelse...... Ni som missat detta program kan även gå in på youtube och lyssna på detta bidrag. Är ett måste. Som sagt inte ett öga är torrt.

Egentligen en spännande text. "Leende guldbruna ögon, har jag förälskat mig i, just dina guldbruna ögon så blå kan de aldrig mer bli." Var denna person de sjunger om blåögd först och fick sedan guldbruna ögon. Eller är det linser som används?
Skulle man inte kunna bli förälskad i blåa ögon eller vad var det för nåt speciellt med dessa guldbruna???
Hur såg personen ut egentligen? Var det en kille eller tjej?? Hm ja mycket kan man undra över.

Sjung för kung och fosterland!

Godnatt Sverige!


KRIG!!!

Godkväll Kristina här!


Ja då var det faställt det vi alla länge har trott. Sveriges beredskap inför kriget var usel. När kriget bröt ut för 70 år sen, förklarade sig Sverige neutralt. Eftersom den Svenska regeringen inte såg något direkt hot emot Sverige, sade dåvarande statsministern Per Albin Hansson- "Vår beredskap är god!" Han ljög! Vår beredskap var usel och det visste han. Han var ju själv ansvarig för halveringen av det Svenska försvaret.

I dagsläget kan jag lova att vi nog som nation är lika dåliga på att försvara oss, då som nu. Den enda skillnaden är att varje individ utkämpar sina egna små krig dagligen!

Tänk om alla människor hade förmågan att inte falla för grupptryck, hade egna åsikter och kunde stå för dem utan att använda våld. Om människor hade egna ideér och drivkrafter som ingen annan påverkat fram. Ja då tror jag att risken för krig åtminstonde skulle sjunka radikalt. Då, först då, kan jag tror på Per Albin Hanssons ord "Vår beredskap är god!"

Sedan måste man ju också någonstans i vardagen inse och förstå att alla strider inte är värda att utkämpa. Att det helt enklet tar för mycket energi o kraft att strida för något som inte leder till något. Varken för en nation eller enskild person.

Jag brukar säga så här, -"Strid inte för något du inte älskar, strid för dem du verkligen älskar." Var sak har ju sitt värde!

  

Så mitt råd är att tänka igenom sina strider väl och att komma i håg att den som strider i onödan inte vinner något på det i längden.

God natt Sverige och Strid väl!

( Avslutningsvis är även att allt material på vår blogg är skyddat av upphovsrätten, kopiering ej tillåten)

(källa om kriget: aftonbladet)


God morgon i stugorna och lägenheterna!

Godmorgon, Kristina här!

Ite helt vanligt att jag är uppe så här tidigt i ottan. Sara slutar i dag elva och meddelade att hon skulle ringa när hon kom hem. Hon la också till "om du är vaken då förståss" ;) Men det är jag gumman så det är bara att ringa! :)

Helt otroligt vackert väder idag, min älskling är ute och springer med en vän. Det är lite skillnad mot mig som aldrig kommer igång känns det som. Jag är väldigt impad av honom!

 Nej nu är det faktiskt dags för frukost. Dagens viktigaste mål. Tänk så jag har slarvat med fruost i mina dagar men det har gått fint ändå. Jag tror inte det har undgått någon att jag alltid äter frukost i bilen, på väg till jobbet. Men den senaste tiden när jag börjat senare på dagen, har jag faktiskt sutit still vid bordet och ätit.

Nu kom min älsklign hem så nu ska jag laga ovanstående frukost till honom. Ha en jättefin dag Sverige och Sara jag väntar på ditt samtal. Har mycket att berätta!

Kram Sverige!


Kräftfiske!

God kväll, Sara här! 
                                                                                                                                                                              

Då har man kommit hem från Värmland. Har varit med om en mycket intensiv helg. Har haft kusinträff med kräftfiske som tema. En mycket trevlig helg med mycket kräftor,regn, lite sömn och mycket god service av Stina och Åke. Vi fick även en stund i bastun. Eller närmare sagt tre timmar. Kan säga att det är rekord för min del. Men det var mycket trevligt med prat och bad. Är impad av att alla som satt i bastun vågade sig i vattnet. Med olika stilar. Nån gjorde bomben när man hoppade i, någon annan skulle bada i tysthet, men kallas det tysthet vet jag inte. Denna person gallskrek sig igenom hela badet........ Denna person är jag mest impad över och det är du Kristina.
                                                                                        


Några roliga kommentarer man fick höra under helgen. 

* när jag tänker på vad jag vet, så vet jag inte så mycket!
* två timmars omväg över sjön till sängen ( skulle hämta hem kräftor kl 3:00)  
* måste kallibrera om tuppen (gal kl 3:00 när vi gick till båten)
* hjälp det måste vara nåt fel på spegeln ( Kristina speglade sig efter 3 timmars sömn)
* denna buren var tung ( visade sig vara helt tom på kräftor)

Som sagt en mycket trevlig helg, med en rolig kräftfest.

Sov gott Sverige!








 




En liten tisdagskväll!

Godkväll, Kristina här!

Ja då har man jobbat kväll i kväll. En helt vanlig tisdag. Inte helt olik en helt vanlig onsdag. I dag har vi fått en hel massa nya kanaler. Allt detta tack vare telia. Det är lite skoj att det ändå faktiskt inte finns så värst många fler bra program, trots att utbudet fördubblats. Detta är lite konstigt ;)

Har försökt att topa gårdagens middag på samma restaurang som Tomas Bodström, men det var svårt. ;) Skulle vara häftigt att veta om han i själva verket snapade upp något av det vi flickor pratade om, och i såfall vad han tyckte om det!? När vi tjejer pratar så kan det i bland bli väldigt djupa och väldigt avancerade samtal. Detta kan ju vara svårt att förstå. Men det bjuder vi verkligen på.

Annars har det varit en fin dag med diverse små inköp, mycket nöjd över dem. Hoppas även att SMHI har rätt i att det blir lite sommarvärme i morgon, det vore skönt! Om det inte blir det så kommer här i kväll en sol från mig.

God natt sverige!


Kändis middag!

God kväll, Sara här!

Har precis kommit hem från Karlstad efter en mycket trevlig eftermiddag/kväll. Jag, Krisitna och hennes vän Anna har umgåtts. Tittade på tjusiga kläder och sedan bar det iväg till resturang Arena för att äta och prata lite strunt. Mycket struntprat blev det om tyska ord som inte finns, titanic, vad som passar till jeans (det mesta enligt Kristina), jobb m.m.
Medans vi satt där och pratade strunt så fick vi våran mat serverad av big brother clas. Alltså en b-kändis. Plötsligt dyker det upp en a-kändis. Nu var det Thomas Bodström som kom och satte sig vid bordet brevid. Ni som är nyfikna så beställde han pommfrites med kött och kaffe på maten. Jobbade samtidigt med nåt viktigt, men tror nog han satt och tjuvlyssnade på vårat struntprat........ Han satt kvar länge iallfall.


En underbar kväll med mycket skratt!

Godnatt Sverige!




Internet!

God eftermiddag, Sara här!

Nu har jag piggnat till ifrån en förkylning. Tur det inte var svininfluensan. Fick även höra att har man haft denna förkylning är man mer immun mot influensan. Bara hoppas att det stämmer. Den längtar man inte efter. Så imorgon ska jag försöka ta mig till jobbet igen. Nu har livet stannat upp lite när det gäller både jobb, träning och allt annat som hör ihop med att vara frisk och igång. Men i morgon så......Men dessa dagar har inte varit helt fel. Har fått använt min tv som jag är jättenöjd med och datorn som jag är också jätte nöjd med. Dessa två saker kan underhålla en hela dagen. Det har de gjort de stunder man inte sovit bort dagen. Internet är super bra. Vad gjorde man med dagarna innan man hade det. Kommer knappt ihåg det. Finns hur mycket som helst att utforska på nätet, som tex denna blogg som har ökat i besökare. Mycket kul.

Hittade på nätet att internet har funnits redan från 1969. Ett expriment som startades i usa på försvarsdepartementet. Så det var ju bra att de exprimenterade med detta. Nu är det ju ett av världens största nätverk. 

Kristina, ringer dig ikväll så jag får höra om din rosa vardag. Eller ska vi prova på skype istället för vanlig telefon??
Och kaffe med choklad är supergott.

Så surfa på sverige!
Kanske ses i cyberrymden!



1 September!

Goddag Kristina här!

Ja då var det första september idag! Vad fort tiden går det är helt otroligt. Mycket hinner att hända på ett år. En liten liten fundering bara.

Gick upp väldigt tidigt i morse trots att jag inte börjar jobba förrän kl 16. Jag och min älskling tog en liten tur till stan, fikade och hade lite mysigt. En helt underbar start på dagen. Så vi får hoppas att resterande del av dagen blir lika bra.

Tänkte även ta en tur till ÖoB för att kika lite om de har lite förbrukningsvaror som man alltid kan behöva. Alltifrån plastpåsar till duschcreme och förstås blir det ju alltid lite godis. Jag har ju börjat att dra ner ordentligt på just godis men det går inte så jättebra faktiskt är oerhört sugen på choklad och diverse. Skulle behöva tappa något hekto på magen! Men helst ingen annanstans. Vilket oerhört lyxproblem egentligen men det är så det är att vara kvinna. Vad gör man inte för att få på sig en elegant klänning.

Hoppas att du har kryat på dig Sara, försök att vila ut så gott det går. Drick mycket och ha varmt på fötterna. Bädda ner dig med sköna sängkläder i soffan, sätt på en bra film och sov. Det är det som susen gör. Vi får höras i kväll eller så ringer jag dig under dagen!

Så ha en god dag sverige och tänk på Kärlek, det är alltid trevligt!


RSS 2.0