Personligt hurtankervi -

Äntligen är det helg!

Goddag Sverige, Kristina här!

Äntligen är det helg! haft en riktigt rolig vecka (borsett från tandproblem) Många härliga fikabösök och många härliga vänner! Tack för att ni finns!!

Vädret har ju verkligen också varit på vår sida i vårt avlånga land. Tänk att få njuta av sommarvärme så här nästan in i oktober. Det är gött det!! :)

Nej nu ska jag göra en kladdkaka. Väntar lite besök i eftermiddag och då måste vi ha något gott till kaffet.

ha en fin fredag Sverige och njut av sommarvärmen!


tisdagkväll!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Hoppas att alla haft en bra dag! Min har varit kanon! Förutom det faktum att min ena tand längst in har gått sönder. Men positiv som jag är så har jag ju halva kvar. :) Måste ju se det från den ljusa sidan, kunde varit värre ;) Jodå så är det, förmodligen har jag väl ätit på något hårt eller bara bitit i hop på fel sätt :) Lätt hänt!

Ska prova, en för mig, ny tandläkare här i byn. Brukar vänta in i det längsta med att gå dit, då det inte direkt är min favorit-sysselsättning. Kollade på deras hemsida (ja tandläkare har det också numer :) ) och det verkar som de lägger ner mycket möda och energi för att få patienterna att känna sig lugna och omhändertagna. Det är ju ett plus i fru Hansons fall :) Narkos är jag inte helt främmande för i sådana här situationer :) Men som Sara sa, -"det är ju bara att bita i hop eller inte kanske! " Vi får se. Får iallafall inte någon tid förrän tidigast torsdag då de är på kurs. (telefonsvararen informerade så fint, ännu ett plus) Bra att de håller sig ajour med utbildning.



Ja som ni säkert läst mellan raderna så är jag nervös, rädd och utsatt när jag går till tandläkaren. Ska dock ta det som en kvinna och tänka att det skulle kunde vara värre. Tänte be om ett colgate-leende när jag ändå är där, så sätter vi ribban för vad de kan (nejdå, skämt)

Ha nu en fantastiskt fin tisdagskväll Sverige, (det som är kvar av den)
:)


Hej igen!

Goddag Sverige, Kristina här!

Haft fullt upp ett par dagar, inte hunnit skriva nåt men nu blir det ändring :)
Vackert väder har det varit och vi har även varit och tittat i min kompis nya butik i Säffle. Finns som web butik redan men nu även en fysisk butik. Mycket fint fanns det att inhandla där. Odahlia heter butiken. Denna gång blev dessa örhängen från Lisbeth Dahl


lite närmare



Kommer passa utmärkt till den lilla svarta klänningen :)

kika gärna in i butiken i Säffle, ni kommer inte bli besvikna eller besök www.odahlia.com
ha en bra dag sverige

Hej!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Välkommen till  en skön måndagskväll! Hoppas att alla haft en bra helg! Det har vi!

Fixat och donat i dag, det är gott när det är färdigt. Sorterat en massa massa massa papper i vårt lilla "kontor". Nu ser det riktigt bra ut. Ja är ju sämst i världen på att ha förståliga system men nu tror jag att jag har hittat ett som passar bra! :) Har ju det mesta i "huvudet" som man brukar säga. Min man vill däremot ha olika högar med papper och pärmar i ordning. Så nu har jag hittat det ultimata tycker jag själv :) Får se vad han tror när han kommer hem från jobbet. Gillar lagom struktur. Eller ja...jag måste ju erkänna att det är skönt att på direkten hitta just DET pappret man söker. Och det gör jag/v nu! :)

Förövrigt blir det til att göra lite god mat tills i kväll. Blir inte superavancerat men det blir korvstroganoff och ris. Husmanskost måste man nog säga att det är. Gott med förhoppningsvis. Gör en lite "twist" i receptet i kväll. :)

Svenska Hollywoodfruar blir det självklart och naturligtvis ser jag fram emot det. Trots att deras attityder numer inte tilltalar mig något vidare. Ljuga i tv och säga att man blivit slagen tex vad är det för stil? Man måste ju vara lite befriad från intellekt när man vet att kameror filmar hela tiden, dessutom! Hmm hursomhelst är det underhållande att se :)

Ha en fin kväll Sverige, var ni än befinner er!
kram

Godkväll

Godkväll Sverige, Kristina här!

Lysande start på tordagsmorgonen. Ett samtal med Sara, god frukost och helt nystädat från i går! Då är det lätt att vara på bra humör;) Dessutom varit och sagt "Grattis" till en väninna som fyller år i morgon. Tror hon blev glad för det hon fick. :)

Gött väder har det varit med, iallafall på förmiddagen och under dagen. Kvällen bjöd på en liten regnskur men det gör inget. Var ändå och handlade lite mat så här på kvällskvisten. Älskar att handla antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Lite folk och ingen kö. Härligt! Dvs då går det snabbare! :)

Nu får det bli en liten stund framför tv med lite choklad och kaffe! Köpt hjärtats favvo choklad så jag tror han blir jätteglad! :) Köpte även en bit av min favvo choklad:) Köper inte hem så mycket godis i taget nu för tiden. När man väl börjar äta kan man ju inte sluta. :)

Gissa vems?

och

Ha en fin kväll Sverige, kram på er!

Det blåser i träden i dag!

Godkväll Sverige, Kristina här!

Jodå, synd att säga att det är vindstilla. Det blåser verkligen jättemycket. Hösten gör sig verkligen påmind tyvärr.

Har varit på jättemysig fika med en kompis och hennes lilla son i dag. Förgyllde verkligen vardagen. Barn har så roliga tankar och kommentarer. Hoppas man var lika rolig och mysig själv när man var liten, hoppas kan man ju ;)

Nu får det bli lite "höstmys" i soffan med tända ljus och lite varmt att dricka. Idol är som vanligt en stående punkt. Auditions är ju nästan det roligaste med hela programmet :)

Ha en fin kväll Sverige!
kram


Massor av helgmys!!

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Massor av hlegmys har det blivit, hur gött som helst!

Vardagen, Måndag, startade med ett glatt samtal med Sara. Gick igenom helgen. Hon har jobbat hela denna helg så vi hade lite olika upplevelser. :) Sedan messade en väninna och undrade om jag ville fika. Vi beställde, som jag beskrev det, "en liten rosa fyrkantig bakelse och kaffe". Hon som jobbade i cafét tittade på mig och sa med snorkig röst," ja ok du menar Napoleonbakelse". Ja visst om du väljer att kalla den det så är vi på samma bakelse. Visste ju inte vad den hette så att hon frågade om det var just den var ju egentligen onödigt. Också med tanke på att det var den enda i färgen rosa de hade. Hmm charmkurs tänkte vi. Gooood var den iallafall det är ju huvudsaken. 

 Nu ska jag börja göra i ordning lite middag.
Ha en fin eftermiddag och kväll Sverige!
kram!

Lördag

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Sitter i skrivande stund och lyssnar på Minnah Karlsson. Hon blev ju tvåa i fjolårets Idol! Härlig röst och hon gör en fantastisk cover på Bruno Mars "Just the way you are" Ni har säkert hört den men för er som inte har det ligger den här under



Härlig låt med fin undertext och mening

Hjärtat är i väg och jobbar och jag ska fixa lite här hemma. Han antydde att det kanske blir middag på stan i kväll. Trevligt säger jag! :) Klä upp sig lite och äta god mat! Mumsigt!! :)

Önskar er alla en bra Lördag!
kram Sverige!

Dolly Parton

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Haft mitt morgon samtal med Sara. Nice! :) Ätit frukost och surfat lite. Tänkte lite på ordspråket att man inte ska dömma boken efter sitt omslag. Dolly Parton är ju ett bevis på detta. Hon är ju en människa som många tycker är en dum bimbo med sitt blonda hår och stora ...(ja ni vet) Men är det verkligen så? Nej jag tycker inte det. Efter att ha läst på lite om henne så tycker jag att man kan se henne som en förebild. Hon står på sig och ändrar sig inte trots att många har synpunkter på hennes utsseende. Är en av världens mest produktiva låtskrivare genom tiderna. Skrivit och registrerat över 3000 låtar. Det är minsann inte illa. Vidare har hon gjort tv, film och sägs ha en fantastisk humor. Det faktum att hon har varit gift med samme man sedan 1966 visar ju på att hon har en hel del bra kvaliteter tycker jag.
Dolly Parton i Nashville, Tennessee i april 2005.

Lyssnar man på texterna i några av hennes alster så finner man faktiskt riktigt tänkvärda rader om livet, kärlek och vänskap. Gillar henne...:)

Nu ska jag strax göra mig i ordning för en tur till den stora staden. Ska träffa en väninna och luncha/fika!

Ha en bra dag Sverige!
kram

Godmorgon Torsdag!

Gomdorgon Sverige, Kristina här!

Välkomna till en Tordag med strålande sol. Humöret är på topp (lite trött bara) och frukost avklarad!
I dag har jag en del att se fram emot. Lite fix här hemma och ett lunchmöte! Ska bli gött med både lunch och sällskapet :) I morse när jag körde hjärtat till jobbet var det bara 4,5 grader varmt. Brrr...kallt...hoppas inte hösten smyger sig på alltför mycket. Det mysiga med att det blir mörkt på kvällarna, är ju att man kan tända lite levande ljus och mysa. Men det är väl egentligen det enda. Saknar varma sommarkvällar, grillning och bara att sitta o njuta på altanen. Sommaren kommer ju nästa år också så då får vi längta efter något! :)

Nu ska jag sätta fart.
Ha en bra dag Sverige!
Kram

Blev glad...

Godeftermiddag Sverige, Kristina här!

Slöade lite i soffan förut. Precis diskat, plockat och grejat. Blev lite uttråkad för en minut. Då plingar det till i telefonen och en god väninna messade " Har du tid att prata lite?" Självklart, vad roligt!! :) Tänk att man kan bli så glad av att höra någon i bland. Vi hade ett hejdundrande kul samtal om egentligen igenting (som vanligt) men ändå om mycket! :) Gött, o jag blev på mycket bra humör! Tack "Stig" (mitt smeknamn på henne) :)


Så nu fick jag lite extra energi till att göra i ordning en riktigt god middag till hjärtat. Har en till två timmar på mig att komma på något gott...o nyttigt o läckert! :) Hmmm har något något recept på det??:)

Himla svårt att hitta på nya saker tycker jag när det gäller mat. Man är fast i gamla hjulspår i bland. Man gör det man kan och vet smakar gott så att inte någon blir besviken. Provade dock en ny grej i går...quornfärs.
Gjorde "köttfärssås" på det och spagetti...Tyckte inte alls om det. Smakade lite gummiaktigt och helt fel konsistens för min smak...På paketet stod det dock"Högt proteinvärde" och "låg fetthalt". Så ni ser, det är inte helt enkelt att laga mat som är nyttig OCH god. Skam den som ger sig, snart dimper det perfekta receptet ner på en fettfattig men god middag. Det är jag säker på. Har ni några förslag är ni varmt välkomna att skriva dem i kommentarer.

Ha en fin och nyttig kväll Sverige!
kram

Godförmiddag!

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Va!!!??? Det regnar i dag sockså??!! :) Vilken skräll! :) Ja ja det kan vi inte göra något åt. Har pratat med Sara nyss, ätit frukost (lite sent men ändå) och nu ska jag ta tag i denna underbara men regniga dag!

Sitter även och funderar på att ta mig själv, och väninnan i kragen, när det gäller att börja träna. Gick ju bra att träna i våras när vi hade ett mål. Stadsloppet. Måste hitta något annat nu som motiverar till hård träning. Imponerad över Sara som tagit tag i detta med träningen. Bara det blir jag iallafall motiverad av. Som jag sa till Sara förut. "jag har ju gymkort, måste nog använda det" :) Ja det får bli dagens fundering och strategiplanering.

Ha en fin dag Sverige!
kram

Lyssna på tystnaden!

Godkväll, Sara här!!!

Ja, som ni läste i Kristinas tidigare inlägg så har vi inte hunnit skriva. Men idag är vi aktiva. :-) I helgen så var det årliga kräftfisket med kusiner och respektive. Synd att inte Lars och Anna kunde vara med. Saknade er allt. Men vi fick en fantastisk natt när vi fiskade kräftorna. När vi åkte ut med båten vid två tiden på natten var det så mörkt och alldeles stjärnklart. Vi stod i båten och var alldeles tysta. Anledningen till det var nog att vi var trötta, för annars pratade vi allt vid den första turen vi var ute. Men denna gången var det endas motorljudet från båten som hördes. När vi kom fram till flötena som visade oss vart burarna låg, fick jag iden att vi skulle stänga av båten och bara lyssna på tystnaden. De blickar man får när klockan närmar sig halv tre mitt i natten kanske inte säger, åh Sara vilken bra ide det gör vi....... Nä blickarna sa nåt helt annat och svaret jag fick på den iden var. Att lyssna på tystnaden får du göra själv en annan dag. Vi vill hem fort och sova vidare.  Okej det kanske var lite "vågligt" sagt (Ett lånat uttryck från Maria Montizami.) och jag fick snabbt lägga ner den iden. Men iallafall så var det en otroligt vacker natt och man kände sig ganska så liten där ute på sjön bland miljontals stjärnor. Och lyssna på tystnaden får jag väl göra nån annan dag. Om det någon gång blir helt tyst? Alltid är det väl nåt man hör.......

Nu sitter jag och lyssnar på regnet och det är lite mysigt det med.

Sverige, sov gott!!!
 

   

Sommaren är inte slut!

Godeftermiddag; Kristina här!

Tog en promenad till byns enda affär, handlade lite gott till i kväll.
Såg nu att våra solrosor har slagit ut! Sommaren är ännu inte riktigt över och det lyckades! Solrosorna alltså! :)
Se så gulliga


Nu blir det god mat, efterrätt till det och slappa i soffan!
Älsklingen kommer snart hem så det blir mys förståss till Idol!!! Bara älskar det programmet!
Sverige, ha en trevlig kväll!

6 dagar och 12 timmar sedan

Godförmiddag Sverige, Kristina här!

Ja så länge som rubriken antyder, är det sedan vi skrev något :) Herregud vad tiden går i bland och vad lite man hinner med. Varit fullt upp i flera dagar.

Sitter nu i skrivande stund och funderar på att göra lite lunch. Middagsmat till hjärtat när han kommer hem från jobbet osv...Har noll inspiration i dag men jag antar att det kommer. :) Sugen på något gott men ändå lättlagat. Gärna något "nyttigare" alternativ...:) Svårt det :)

Får nog ta mig en promenad till byns enda affär lite senare och se om inspirationen kommer till mig :)

Kanske dyker denna bild upp efter vägen


Det återstår att se

Ha en bra dag Sverige!
kram




RSS 2.0