Personligt

Var det bättre förr?

Hej igen, tillbaka efter semestern!

Gott att vara här igen. Haft en underbar semester med min älskling i Skåne. Det första vi gjorde var att hälsa på goda vänner i Helsingborg, Kamilla och Henrik. Som förövrigt kommer att spela en stor roll i våra liv framöver...
Vi var hos dem i två dagar. Shoppade, fikade på mysiga fik, lite utflykter, samt åt och drack gott.


Efter det var det dags att bege sig till Ystad, en mycket mysig stad
 
Små hus och pittoreska gator. Dock var det massor av kullerstenar. Detta är inte helt lätt att gå på som tjej och hyfsat modemedveten ;) På natten tog vi in på ett mysigt gårdshotell långt ute på landet, det var jättemysigt och den personliga servicen var suverän.

Nästa stopp, dagen efter, var Glimminge hus. En medeltida borg från 1500-talet. En borg som faktiskt i första hade användes som försvar mot, danskar tänker ni. Faktum är att det var mot bönderna runt omkring som borgherren ville skydda sig mot. Eftersom bönder på den tiden inte hade några riktiga vapen, fick de ta vad de hade. Det kan ha varit spadar, högafflar mm...Och ja, det är väl onödigt att berätta att borgen aldrig invaderades, belägrades, över huvudtaget. Inte av danskarna och inte av bönderna.
 Ganska onödigt att börsöka att inta detta ställe inte sant?

Sen var nästa stopp vid Kiviks musteri, Simrishamn före det och slutligen Kristianstad, där middag intogs. Därefter började resan hemåt.

Så min slutsats av denna resa är följande:

Med tanke på att man inte kan göra något åt vädret så har resan varit fantastisk. På alla sätt. Det som känns extra skönt är att man lever i nutid. Det verkar inte ha varit så lätt att leva förr. Små hus (ex Ystad) som varken skyddar nåot blåsten eller något annat. Kullersten var man än går, inte var det lätt inte. Dessutom såg vi ett medeltida kök på Glimmingehus, vilken ångest det måste ha varit att klaga mat förr. Kallt, stenigt och helt bedrövligt lågt till tak. dessutom hade de klämt in en öppenspis i köket. Tänk att bara svaja tll lite med håret så är det Klippt, bokstavligt talat.

Inte heller behöver vi i sverige, inte längre oroa oss för att danskarna ska inta vårt land. Inte heller vara rädd för att det vackra landskapet, Skåne, ska ges bort.

Nej landet är helt och intakt, köken har blivit större och mer säkra, kullersten är inte det enda trottoarer görs av nuför tiden. Helt klart var det inte bättre förr!!

Avslutar med en bild på mig och älsklingen. Och en hälsning till min underbara svägerska som gjort ett fantastiskt blogg-jobb! Återkommer någon dag här om andra upplevelser på en annan nivå, skojig, från resan. Så håll utkik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0