Personligt

Teletrofono

Godmorgon, Kristina här!

Ja det är en underbara morgon, solen skiner och lite pigg är man ju efter en stor kopp kaffe. Hade en liten plan i går om att vara internet och telefonfri på kvällen. Det började ganska bra, jag förberedde alla lite grand på det på ex facebook och msn. Men sen kom jag på att, jag måste ju prata med Sara. Hmmm...ja det löste sig, hon ringde så det var ju inte jag, och då gills det ju inte. Kvällen var annars jättetrevlig och mysig. Telefonen var också avstängd. Men i dag är en ny dag och alla tekniska prylar är igång igen. Gott att ha ett litet avbrott i bland bara.

Vem uppfann då egentligen telefonen?

Jag ville gärna tro att det var Alexander Graham Bell som uppfann den men icke. Telefonen uppfanns av italienamerikanen Antonio Meucci. Han konstruerade den första telefonen ca 1849. Han ansökte om patent för sin teletrofono den 28 december 1871, men i brist på pengar förmådde han inte betala för ansökan. Vid den tidpunkten försörjde han sig och familjen med socialbidrag och hans fru lär ha sålt hans apparater för att få in pengar.

Alexander Graham Bell  patenterade telefonen år 1876 och fick i många år äran för uppfinningen. Meucci försökte hävda sin rätt fram till sin död 1896, då de juridiska processerna avstannade helt. Patentet upphörde i januari 1893. Drygt 100 år senare, den 15 juni 2002, erkände amerikanska representanthuset (amerikanska kongressens resolution 269) Meucci som uppfinnare av telefonen.

Ja som sagt, man ska slåss för sin rätt och för sanningen.

svensk telefon från 1896

 Och så här ser många telefoner ut i dag, skillnad? Ja..



Ha en underbar dag Sverige för i dag skiner solen!

 (källa bilder:http://sv.wikipedia.org/wiki/Telefon)

Bjuder även på en nytagen bild av oss som skriver denna blogg, Sara och Kristina


Kommentarer
Postat av: Maggan

Du skriver inget om LM ERiksson från Värmskog ?? Har inte han också ett finger med i telefonen ? VILKEN FIN BILD !!!!!

2009-09-15 @ 20:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0