Personligt

Koll över sitt liv?

Goddag, Sara här!

Har gått och tänkt tanken, att när får man ha koll över sitt liv själv? Hela tiden är ju samhället och styr en. När man är barn är det utvecklingssamtal på både förskola (dagis) och skola. De kollar upp en redan som ettåring, så man hänger med i normen. Senare i skollivet sätter de betyg på hur smart man är.(jag var en medelmåtta)
När man väl kommer ut i arbetslivet är det medarbetarsamtal med chefen. Då pratar man med chefen om hur man sköter sitt jobb m.m och sätter lön efter det. Eller om man nu skulle gå arbetslös, vilken koll de ska ha på ens liv då. Med alla dess uppgifter om vilka jobb man söker m.m. När man sedan blir så gammal som pro, tycker jag man ska få slippa alla dessa möten. Men då kan man bli kallad på vårdplanering. Då ska man få sitta och diskutera vad man behöver hjälp med och ev vilken boendefrom som passar en bäst osv.

Så när får man ha koll över sig själv???

Ja det var en tanke jag hade idag. Vi blir hela tiden styrda av dessa möten av olika former. Beroende på vart man är i livet. Varken om vi vill det eller inte.....

Men visst, mötet kan vara både positivt och negativt. Men det viktiga är ju att se till individen. Alla är vi olika.

Så Sverige, se mötet som nåt positivt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0