Personligt

Torsdagsmys på distans!

Godkväll Sverige, Sara och Kristina här!

Då har jag och svägerskan lite torsdagsmys på distans. Vad innebär då detta tänker ni? Ja det är hemligt, men det sker via telefon. Tjejsnack helt enkelt! :) Mysigt har vi. Skriver här till er läsare från oss båda i kväll :) Teknikens under i dubbel bemärkelse! :)

Vad gör ni kära läsare när ni myser (vardag eller helg)? Något speciellt att äta, eller göra?

Dagens fundering: Hur smarta är de som är med i mensa? Man kan ju vara smart på så många olika sätt. Vi googlade på detta och kom sammanfattningsvis fram till :

Att identifiera och främja mänsklig intelligens, så att den kan komma mänskligheten till godo, är Mensas syfte. Som medlem ingår man i ett internationellt nätverk av över hundra tusen människor världen över. När dessa människor möts händer det spännande saker, vare sig mötet sker på nätet eller i en kurslokal eller på en mysig restaurang. Tankar föds, idéer tar form och ny vänskap uppstår.

Mensas medlemmar har en sak gemensamt: en IQ över 130, vilket uppnås av två procent av befolkningen. I övrigt är alla väldigt olika och unika individer, med en förvånansvärd spridning bland åsikter och intressen. "Mensa" betyder bord. Vi är en "rundabordsförening" där medlemmarna samlas för intellektuellt och sällskapligt utbyte. Källa:www.mensa.se

Men men den stora frågan är ju dock, hur smart är den individ som avgör om man är tillräckligt smart? Är den som avgör det också medlem i mensa eller är det en utomstående med en enkel lathund. Där man enkelt kan se om folk svarat rätt eller fel?

Hur gör de då om en person förlorar sin "iq-gräns"...säg att den får 129 tex, är det ok eller får man genast ett brev på posten -"Tack för visat intresse". "Vi återkommer om vi får någon plats över" NOT!! :)

Hursomhelst vi får väl försöka att kvala in till denna lilla grupp. 2% av Sveriges befolkning är ju inte mycket till förening. Vart ska man börja i kampen om intelligensen!

Sverige, finns det inte light version på Mensa????


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0